Jump to content
Sign in to follow this  
[i_unit]

Motor Zgomotos...

Recommended Posts

Salut!

Intrucat nu am avut ocazia sa merg cu alt Matiz (afara de cele taxi), o sa expun aici problema mea (oi fi eu prea pretentios sau am ceva cu zgomotele, nu stiu).

Mi se pare ca atunci cand este rece, schimb vitezele la 15-20/35-40/55-60/85-90, fara sa simt nevoia sa le schimb mai devreme. Dupa ce se incalzeste, parca trebuie scazute cam cu 5km/h, astfel incat sa fie la fel din punct de vedere al zgomotului. E normal sa fie mai zgomotos cand se incalzeste?

 

A, sa nu uit; ulei Daewoo 10w30 schimbat la 1000km dupa rk la motor, acum am Mobil S 10w40 si 1500km.

Share this post


Link to post

e normal - dupa ce se incalzeste motorul calculatorul de injectie saraceste amestecul ("baga socul"  <img src= "> ) reducand astfel si turatia de lucru a motorului

Share this post


Link to post

Normal este sa fie mai putin zgomotos dupa ce se incalzeste...

Share this post


Link to post

@madkat tu ai citit ce a scris ionutz?

Ionutz, la mine e invers (adica probabil "normal"): dupa ce se incalzeste e mai putin zgomotos. Oricum eu schimb putin mai jos cand e rece, si incerc nici sa nu trag prea tare de el.

Share this post


Link to post

eu ma referisem STRICT la momentul schimbarii vitezelor - adica, atunci cand e cald poti schimba vitezele ceva mai devreme

 

zgomotul trebuie sa fie mai mic atunci cand e cald, doar ca e posibil datorita faptului ca motorul cald creste ceva mai repede in ture omul sa tinda sa schimbe la turatii mai mari (involuntar) si de aici zgomot mai mare

Share this post


Link to post

Scoate-i borna de minus seara si pune-o dimineatza la loc. Poate te ajuta.

Share this post


Link to post

@ionutz

pune-i uleiul pe care il recomanda Daewoo: 5W30

e o intreaga discutie aici cu ce ulei se pune, dar la recomandarea specialistilor am ales si eu sa pun 5W30 Daewoo si mi se pare cel mai oka (raportul pret/calitate).

numai bine.

Share this post


Link to post

Banuiam eu ca trebuie sa se diminueze zgomotul pe masura ce se incalzeste (se micsoreaza jocurile dintre piese); dar, in acelasi timp se fluidizeaza si uleiul. Suspectez ceva jocuri puse in evidenta dupa incalzirea uleiului. Concret, lungimea arcurilor de la supape, in stare libera era la limita admisa in manual(nu le-am schimbat). Poate provoca aceast lucru fenomenul despre care vorbeam?

Share this post


Link to post

Revin cu date despre asa zisa problema (motor zgomotos). Efect Placebo turata in gol sau "asezarea" pieselor in urma rk? Hm, in urma unei comparatii recente, s-a dovedit ca este la fel de zgomotos ca oricare alt motor de Matiz (un SE 14k km al lui florinbad, un E-AC 33k km, un E 65k km).

Singura diferenta este zgomotul din habitaclu (putin mai mare), datorat se pare lipsei materialului fonoabsorbant dispus intre aripa dreapta si sasiu. Are cineva idee ce fel de material este acesta, unde se gaseste, cat costa?

Share this post


Link to post

Posibil acel zgomot sa iti apara de la benzina utilizata.

La mine apare un zgomot de "diesel" cand pun bfp ' 95 de la MOL, iar cand pun de la Lukoil ...toarce.

Apropo de uleiul folosit. Daewoo recomanda pt Matiz uleiu Daewoo 5w30 ...am vazut in "Car4" ulei Mobil 5w30...oare este mai bun decat Daewoo?

Share this post


Link to post

nu stiu daca am nimerit sa postez unde trebuie sau nu.

Am si eu o problema cu matizelu meu,sunt nepriceputa in probleme tehnice, de aceea cred ca am nevoie de ajutorul vostru.Nu pot descrie sa fiu inteleasa ceea ce are masina mea, stiu ca are un joc la volan, iar la motor se aude un zgomot ca de aeroterma pornita. Se poate un ajutor joi la intalnire ?

Cu mii de multumiri astept priceputii si dornicii de ajutor. :D

Share this post


Link to post

Salutarii de la primul priceput dornic de a oferii ajutor care a citit postul :P

Sunetul ca de aeroterma ce provine din zona motorului este reprezentat de ventilatorul radiatorului de racire. Este vara, iar din cauza temperaturii ambientale mai ridicate, acesta porneste mai des.

Despre jocul din volan... joi la intalnire :)

Share this post


Link to post
Salutarii de la primul priceput dornic de a oferii ajutor care a citit postul :P

Sunetul ca de aeroterma ce provine din zona motorului este reprezentat de ventilatorul radiatorului de racire.

 

MIke, problema nu e ca porneste des, cred ca e pe direct, a pornit motoru porneste aeroterma, opreste motoru se opreste aeroterma,e un zgomot cam deranjant :D (am fost la plimbare duminica cu ea), iar la volan are joc nu gluma  <img src= S">

Share this post


Link to post

Cred ca cel mai bun lucru este de mers cu matizelu intr-un service si vazut ce are!...

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...