Jump to content
Sign in to follow this  
Gica

Tot Banatu-i Fruncea !

Recommended Posts

Fara intentia de a deanja pe banateni, pot sa afirm ca acest inceput de saptamana petrecut la Timisoara, a scos la ivela ceva ce nu imi dadusem seama : drumurile jalnice din Timis si CS. Nu am mai fost din toamna in Timisoara si atunci mersesem prin Deva, Faget, Lugoj, Buzias. Acum am auzit ca e cam gata drumul de la Turnu-Severin si am atacat varianta asta. Intr-adevar pana la Orsova drumul s-a prezentat in regula, cu exceptia unor zone in care inca se lucreaza intre Craiova si Dr.Tr.Severin, insa cum am intrat in Caras-Severin, parca m-am intors in timp cu cativa ani. Pana la Caransebes a fost crunt. Apoi de la Lugoj la Timisoara am luat-o prin Buzias, nefiind convins ca drumul "direct" prin Recas s-a treminat (am aflat apoi ca nici nu e terminat).

 

Insa la un moment dat am lovit o groapa cu rotile de pe stanga a masinii si instantaneu am avut pana de cauciuc, acesta explodand pur si simplu. Era deja a doua groapa crunta luata pe acea parte (avusesem una la activ si pe stanga). Din fericire drumul era drept si am reusit sa opresc si mi-am pus rezerva. In Timisoara am cumparat doua anvelope ce le-am pus pe fata, renuntand la cel explodat si la similarul lui de pe stanga, acestea doua trecand si prin incendiu (daca va mai amintiti).

 

Ideea e ca asa cum ziceam ma simteam ca acum vreo 5 ani parca prin 2001-2002 cand dupa iarna tot Bucurestiul si nu numai era ca dupa bombardament. Doar ca fapt divers drumul prin Faget este in permanenta plin de denivalari de cand il stiu, asa ca in zona nu cred sa existe la ora actuala vreo sosea pe care sa mergi linistit cu viteza acceptabila (exceptia TM-Arad unde se petrec accidente saptamanal... :( )

 

Discutand cu cinva de-acolo l-am intrebat cum e posibil ca si orasul TM sa fie plin de asfalt carpit si chiar bulevardele mari sa aiba atatea denivelari si comparam cu drumul meu de acum 2 saptamani de la Suceava, unde puteam numara pe degete gropile intalnite dupa o iarna destul de grea ce s-a abatut in Moldova. Omul mi-a spus ca PSD-ul ar fi investit mult in infrastructura in Estul Tarii, iar pe ei i-au cam uitat... Chiar daca Vestul Tarii aduce foarte multi bani la buget, fiind zone mai industrializate si mai dezvoltate decat in est... Sa fie asa ? Sau ce alte motive ar fi in cazul acestei parti de tara care este tranzitionata de foarte multi straini (mai cu seama cu afaceri, decat turisti) ?

Share this post


Link to post

Relax Gica, seful meu a facut acum 2 saptamani, pe acelasi drum 3 pene la Touareg... la ultima a mers pe janta circa 30 km, ca n-avea unde s-o faca. A bagat benzina de 500 ron si a cumparat cauciucuri de 3000. La banii astia se ducea cu avionul...

Share this post


Link to post

mai da un touareg nu ar trebui sa faca pana la 2-3 gropitze :P (alea cred ca erau ceva crevase)

Share this post


Link to post

Depinde de sofer ,poti strica si un Hammer asa ca nu vad problema in a taia niste cauciucuri la un drum de 1000km .

Share this post


Link to post

De cativa ani solutia de a ajunge la Tm era prin Arad...

Mai intai era Lugoj - Tm varza. Apoi Logoj- Caransebes. Acum s-a dus si Caransebes-Orsova. Mai bine zbori cu avionul, altfel te imbolnavesti de nervi. Chestia cu banii PSD e un banc prost. Din cate stiu Tm a avut mereu primari de dreapta, si s-au laudat ca aduc bani gramada. Ce legatura are bugetul central cu aportul de capital privat promis, nu pricep. Ce pricep sunt alte afaceri, dar sunt ale lor si sa le stapaneasca sanatosi!

 

Cu stima,

Costel

Share this post


Link to post

Corect, asta am zis si eu, de fapt am intrebat dupa afirmatia respectiva : "primarul vostru ce mai face ? " Raspuns : " pai s-a cam ingrasat" (am considerat ca si la propriu si la figurat...)

 

Pe Arad, nu merg, no way, fiindca intre Deva si Arad mergi o gramada parca "fara spor" ca sunt tiruri ce ies din tara, iar intr-o perioada ca asta (sarbatori, vacante..ect) mai sunt si cateva sute de romani ce se intorc in tara pe-acolo.

 

Mircea, asta suna a SF, ca sa vezi unde duce tehnologia straina combinata cu "harnicia" romaneasca (si neandemanarea soferului, as zice)

Edited by Gica

Share this post


Link to post
... seful meu a facut acum 2 saptamani, pe acelasi drum 3 pene la Touareg...

 <img src= )"> Ce sa zic de seful tau??? (nu stiu in ce relatii esti cu el :D ) Pe acelasi drum eu n-am patit nimic! Detalii aici.

Share this post


Link to post

Combinatie fatala intre viteza si drum zob!

Share this post


Link to post

Daca ai sti cu ce viteza mergeam eu pe acolo inainte de Craciun anul trecut ca plecasem din Timisoara pe la 1 si vroiam sa fiu la 7 in Bucuresti si sa ma mai si opresc sa mananc pe drum. De vreo cateva ori in curbele de pe serpentine mi s-a dus si masina de spate si nu am avut nimic la roti. :mrgreen:

Share this post


Link to post

Din pacate drumurile sunt oribile aici! eu tot nu pot sa inteleg cum mai pot "edilii" orasului sa se laude cu "performantele" lor... in fine nu mai zic nimic pt ca e fara sens... si pe forumul primariei sunt mii de discutii legate de drumuri si... rezultatul e cel pe care il vedeti (cei care dau prin partea asta).

 

si as intelege daca drumurile din afara orasului ar fi bune... dar sunt cateva bucati(de drum) pe care eu nu m-as baga nici macar cu cel mai tare 4x4!!!

 

Sfat pt cei care trebuie sa faca drumul Lugoj-Tm... mergeti pe Buzias! e mai oka, nu spun ca e bun...dar se mai pot evita gropile.

Sa aveti drum bun! (atata cat se poate pe la noi)

Share this post


Link to post

Eu fac Oradea - Timisoara de 3 ori pe saptamana si e groaznic in special Or-Ar. Partea "frumoasa" e ca pe nimeni nu intereseaza, iar edilii sunt mult mai preocupati sa asfalteze anumite strazi care sunt "in plan". Interesant e faptul ca acele strazi sunt situate exact in zona unde primarul si viceprimarul au ditai hectare de pamant si se vor ridica cartiere de vile in urmatorii 2 ani. Acele strazi sunt prioritatea nr 1 ele fiind incluse in partea de restructurare. In rest ... D-zeu cu mila.

Share this post


Link to post

Gica,

 

te cred ca nu ai avut "intentia de a deanja pe banateni", si ca platitor de rovinieta si de taxa de drum cuprinsa in pretul carburantilor ai tot dreptul sa fii nemultumit de starea drumurilor (fie ele si din Banat) ...

 

... dar te rog sa te gindesti putin la faptul ca banii colectati pe plan local (rovinieta, accize si alte taxe din carburanti, impozite, TVA) nu sint gestionati pe plan local ci iau drumul Bucurestiului ... cum sint gestionati si impartiti apoi acesti bani, te las pe tine sa ghicesti!

 

(ca o paranteza, Timisul are cel mai mare numar de autovehicule inmatriculate, raportat la numarul de locuitori (mai mult chiar si decit Bucurestiul) iar ca nr. de autovehicule inmatriculate este pe locul 2 (dupa Bucuresti))

 

in ceea ce priveste Banatul acela despre care se spune ca este fruncea ... a murit de mult, probabil odata cu emigrarea ultimului svab in Germania (Sic transit gloria mundi ...)

Share this post


Link to post
Gica,

 

... dar te rog sa te gindesti putin la faptul ca banii colectati pe plan local (rovinieta, accize si alte taxe din carburanti, impozite, TVA) nu sint gestionati pe plan local ci iau drumul Bucurestiului ... cum sint gestionati si impartiti apoi acesti bani, te las pe tine sa ghicesti!

 

in ceea ce priveste Banatul acela despre care se spune ca este fruncea ... a murit de mult, probabil odata cu emigrarea ultimului svab in Germania (Sic transit gloria mundi ...)

 

uite de aia vor unii autonomie... si au dreptate saracii =D> da voi banatenii stiu ca nu erati de mamaliga asa ca noi  <img src= )"> bagati scurt de o revolutie de asfalt (aia de catifea nu mere la romani ca au soricu gros) > :)

Share this post


Link to post

Sint total de acord cu Gica in privinta banilor gestionati de PSD pt a asfalta Moldova , iar Banatul a fost practic "uitat" .

Mi-am dat seama de asta dupa 2 drumuri facute la Bacau si la Timisoara in primavara-vara anului 2004 !!!

...se pare ca firmele agreate politic de PSD au asfaltat zona de est a tarii !!!

Share this post


Link to post

Nu mai vorbiti prostii, oameni buni! Daca nu stiti unde se duc banii, nu faceti presupuneri bazate pe simpatii. Ca si eu injur PSD, nu are legatura cu drumurile! Banii s-au dat altfel, e coridor european! Primarii au promis fonduri private samd. Plus bani CE.Unde sunt banii? S-a raspuns. Pe aleile care duc la ei la vile, prin diferite regiuni unde sunt alte interese, in nici un caz pe drumurile si soselele din Tm. Uite asa ne multumim cu totii sa injuram psd, in schimb nu vedem ca peste Moldova au trecut zapezi de 2metri, cu viscol, pluguri, freze si o gramada de gheata, iar drumurile inca sunt bune. Lugoj - Tm in schimb e prost si vara, iar pe la Faget nu stiu sa fi trecut vreodata pe drum bun.

Daca sunteti asa revoltati ca psd cica "ar fi facut " drumurile in Moldova, nu credeti ca solutia era sa votati psd? Ca doar au facut ceva, nu? Ptiu, drace, bat in lemn... E o scuza care prinde bine, ascunde multe si se sta linistit pentru inca un mandat.

 

Costel

Edited by pavcostel

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca Timisul a fost cam uitat de toti.

Drumul Lugoj - Faget a fost reparat capital ultima oara in anul 1994 (daca nu 93). Atunci s-a asfaltat masiv pt ca Iliescu avea o vizit oficiala la Deva si la Lugoj si a optat sa mearga cu masina de la Deva la Logoj. Acel drum s-a facut in 3,4 zile... au lucrat noapte/zi ca sa-l termine. Deci se poate daca exista interes.

 

In fine, pe aici prin Banat e super cunoscut faptul ca dupa Bucuresti, judetul Timis e al doilea care cotizeaza la bugetul statului. Poate si de aici aceea incrancenare fata de tot ce vine de la Bucuresti.

 

Oricum eu nu vreau sa starnesc vreo polemica pe aceasta tema. Nu cred ca are vre-un rost.

 

Concluzia e simpla, din varii motive, noi cei din Banat nu ne putem lauda cu drumuri bune!

Share this post


Link to post

Ca sa fii impacat, nici noi astia din Bucuresti! Daca nu ai norocul sa stai pe langa un "bastan", ajungi ori campion la slalom, ori cu masina varza. E de notorietate aici evenimentul cu prima venire a Papei in Bucuresti, atunci s-a asfaltat STRICT drumul pe unde a mers el, doar cu 10 metri mai mult de intrarea in Cimitirul catolic! Asa, ca sa aiba unde intoarce masinile din escorta...

Ceea ce se vede la TV cu bataia de joc cu asfaltarea din Bucuresti, e doar varful aisbergului! Adica pe unde trec sefii... Si in rest e tipic, unul lucreaza in 'dodu' lelii' iar cinci joaca baza, sau fumeaza, sau se uita dupa pasari...In nici un caz nu se asfalteaza unde trebuie, fiindca drumurile nu au "microfisuri", ci transee, si alea se vad cu ochiu' liber, deci, nu trebuie sa se circule! Folositi RATB, spre deliciul si profitul numeroaselor bande de hoti de buzunare, aurolaci, cersetori si alte specimene. Daca le ceri transponder pe RATB, se uita la tine ca la nebuni, cum sa controleze ei traficul? E doar o tara libera, nu?

In fond asta e respectul pentru contribuabil in tara asta! Avem voie doar sa votam, dupa aceea avem dreptul sa tacem.

 

Costel

Share this post


Link to post

Intradevar, in Moldova sunt drumurile f bune, dar sunt si exceptii. Sa va explic cum se fac reparatiile in Iasi:

1. Str Canta bombardata de mama-mama

2. B-dul Pacurari au iesit cateva gropi sanatoase

3. Straduta dintre blocuri la mine au aparut vreo 2 gropite, in o sapt au fost astupate (pesemne ca sta cineva ,,oficial'' prin zona). In rest prin zona strazile dintre blocuri sunt...hmmm...bombardate

 

Deci este clar, banii de asfaltare se duc pe lucrari de interes personal, nu unde ar trebui si unde este neaparata nevoie...

Share this post


Link to post

Ce stiti de acel stimabil domn Umbrarescu din Adjud, care a fost denumit "regele asfaltului", se pare ca a facut treaba buna, insa la iesirea din orasul mentionat se poate vedea lejer cu ochiul liber un imperiu cu numele UMB. Acesta consta in benzinarii (una din ele chiar Petrom-nu prea am mai vazut in franciza), localuri si restaurante, firma de transport... si altele. Are un conac la care a folosit mana de lucru straina (din occident).

Se pare ca asa se invart banii mari, nu prin Timis sau Arad, acestia din vest ar trebui sa invete din afacerile cu asfalt ale celorlalti, nu credeti ?

Share this post


Link to post

Stii, circula o "zicere"... Un tip se lamenteaza unui localnic de calitatea proasta a betonului/drumului. La care localnicul raspunde:" Da, dar ia uite ce curti si garduri frumoase avem!".

 

Asa ca...

 

 

Cu stima,

Costel

Share this post


Link to post

Tocmai au dat la stiri despre asfaltarea din Sibiu, facuta cu abnegatie azi pe ploaie, turnand bitumu' (sau ce-o fi maclavaisu' ala negru) direct in balta plina cu apa #-o

Share this post


Link to post

Bai fratii banateni stati mai linistiti ca avem gropi mai multe si mai frumoase ca ale voastre.

Eu acum mi-am taiat cauciucurile si am indoit jantele in plin centru (OBOR) :grumpy:

Moldova o duce bine (auzi la el are pe straduta lui aparute vreo 2 gropisoare) :-W

Share this post


Link to post

Ultima oara am fost in Timisoara in septembrie 2004. Niste drumuri de toata jena, practic nu am vazut nici macar o strada in toata Timisoara care sa nu aiba denivelari sau gropi. Sa nu mai spun de iesirea spre Lugoj unde dupa pod drumul era de-a dreptul bombardat.

 

Cat despre Bucuresti... Eu mi-am taiat un cauciuc acum vreo 2 luni cand am traversat o linie de tramvai... noi sa fim sanatosi. Bine ca primaria vede fisurile microscopice din asfaltul de pe Magheru si Lascar Catargiu si nu vede restul hartoapelor. Si apropo, acum pe magheru se merge mai prost ca inainte ca au ramas gurile de canal si de gaze.

Share this post


Link to post
Moldova o duce bine (auzi la el are pe straduta lui aparute vreo 2 gropisoare) :-W

Moldova o duce bine? Ce gluma :( Iti "recomand" sa faci drumul Bicaz-Vatra Dornei-Tihuta, sa plangi...Tot drumul, pina la intrarea in judetul BN e durere, nu cred ca am vazut drumuri mai distruse. Cel putin in Vatra Dornei se circula cu masina si pe trotuar, strazile erau inaccesibile masinilor normale.

Share this post


Link to post

Merg intre TM si SB pe ruta TM-Buzias-Lugoj-Ilia-Deva suficient de des.

Sa fim totusi seriosi! Nu e chiar asa de catastrofa drumul.

 

Poti sa mergi in siguranta fara sa iti faci praf masina, atata timp cat adaptezi viteza la sectoarele de drum.

Ca sunt unii inconstienti si cred ca daca au Touareg, pot merge cat vor ei de tare si nu respecta conditiile de drum, ...hmm... sunt chiar mirat ca in urma la 3 explozii inca nu a ajuns intr-un plop...

 

Orice masina ai avea, nu recomand nimanui sa depasasca 120km/h pe sectorul Buzias-Lugoj-Ilia-Deva.

Desi acest sector se prezinta intr-o stare mult mai buna decat a fost acum 3 ani.

Nu are rost sa argumentati ce si cum ca am fost pe drumul asta de am ajuns sa numerotez si in vis zonele problema.

 

Pe TM-Buzias-Lugoj nu sunt gropi mari, dar drumul e prost semnalizat si este foarte ondulat. Ai impresia ca mergi pe valuri de asfalt. Aici la viteza mare (de ex >110km/h) chiar ca ai toate conditiile sa decolezi si sa te opresti in plopi ...Insa daca mergi la 90km /h nu ai probleme si castigi timp in comparatie cu TM-Lugoj direct.

Marele avantaj sa mergi pe ruta TM-Buzias-Lugoj-Ilia-Deva in loc de TM-Arad-Deva ar fi ca pe prima ruta nu este deloc aglomerat,

nu sunt radare, plus distanta este cu cca 50 km mai mica. Eficienta la punga si la timp.

Dezavantaje la TM-Buzias-Lugoj-Ilia-Deva ar fi ca mai dai de biciclisti in sate, animale respectiv ciurda, carute sau tractoare ...

---

La anumite momente ale zile in functie de anotimp pe TM-Arad-Deva e foarte multa ceata pe Valea Muresului. Cum scapi de ea cum dai de radar.

Intr-o luni dupamasa am prins intre SB-AR nu mai putin de 9 radare. Apoi e foarte mult trafic greu.Depasesti la limita deoarece vizibilitatea e sazuta, multe curbe etc.

---

In rest in Timisoara se construieste in draci -din fonduri locale si/sau europene. S-au inceput lucrari in absolut toate cartierele in paralel!!!

Strict in oras majoritatea traseelor de tramvai au fost inoite sau sunt in curs de inoire.Se schimba tevi si infrastructura de drum.

Ok sunt si efecte secundare -toate-s cu pretul lor - se deviaza traficul greu pana termina cu infrastructura. Momentan in yonele de sacrificiu nu

pun accent pe gropi astupate etc -vezi in prezent Bdul L.Rebreanu din TM care se renoieste ..etc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...