Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

... PS 1 Nu am gasit pe forum o alta problema similara cu a mea.

Esti sigur ?

Daca se aprinde MIL in mers, cand se stinge ? Fa o scanare sa afli ce cod de eroare provoaca aprinderea MIL.

Share this post


Link to post

ce sa mai ma plang si eu...ca am multe...enumar ce am avut si va zic si ultima

 

matiz euro 3 / 2005 feb / 34.000 km

 

- amortizoare spate - 2 seturi

- senzor IAC + clapeta acceleratie

- sincroane 2-3-4 asta la 29.000 (nu fac drifturi cu ea)

- recent indicator benzina.

 

indicatorul a fost cu show si tin sa "amendez" Arrow C-ta pentru asta, dupa 3 reveniri si reseturi din tester (pentru ca aparea check-ul) desi indicatorul functiona normal (parerea mea :) ) s-a decis sa se schimbe de un pustulica care de ficare data din 2 ore, o ora ori vb la tel ori fuma. Am zis ok ca nu ma grabeam si am lasat sa-si faca meseriasul treaba. A facut asa de bine ca indicatorul a ramas pe full (mersem cam 75 km cu plin), nu am bagat de seama si am ajuns la 425 km pe aceiasi benzina, fara ca acul sa se miste. Am revenit (aveam iarasi full dar mers 181 km), s-a desfacut pus la loc si ma trezesc cu replica si citez : " ce masina ai avut inainte? /O dacie ! / Pai nu se misca ca la dacie, dar oricum ti se aprinde becul de benzina" (eh sa nu te apuce draci). Am zis ok ca acul nu era pe full era mai spre prima linie...dar tot nu se misca nici dup alti 120 km.

Revenire la servicul "sageata americana" si dupa o discutie cu cel de la receptie in cateva cuvinte, rezumate in "am venit de 3 ori sa-mi schimbati senzorul pentru indicator, acuma e a treia oara cand vin sa mi-l remediati. e ultima oara cand mai vin singur (am tinut notele de comanda, deci aveam si doavada). Ulterior am fost si la directorul de service ca sa-i explic problema mea (sincer daca nu se remedia urmatorul pas era OPC si televiziunile locale si asa pot sa aduc cel putin tv neptun)

Ca sa remedieze problema prin a schimba plutitorul de la ansamblul schimbat cu cel original de pe masina.

Am alimentat iarasi full dupa 310km (21l daca intereseaza pe cineva) si acum a revenit pe full. Sper ca de data asta sa nu mai ramana blocat.

 

si colac peste pupaza am descoperit ca am rezervorul pentru lichidul de partbriz spart la cot :wallbanger: , dar de data asta nu mai ma duc la ei, caut alt service sa0mi faca pe garantie

Edited by ga^dele

Share this post


Link to post

Sorry pentru dublu-post. Mi-am adus aminte de o chestie pe care de mult voiam sa o intreb, dar am tot uitat. Este normal ca acul vitezomentrului sa tremure cand urca sau coboara? Nu tremura foarte tare, dar sezizabil usor. Care ar fi rezolvarea, se inlocuieste doar cablul vitezometrului sau este alt defect? Nu se aude nici un zgomot, doar ca tremura(oscileaza).

 

Le: Dintre cei mai invatati in ale matizelor, ma ajutati si pe mine cu o informatie?

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post
Este normal ca acul vitezomentrului sa tremure cand urca sau coboara?

In mod sigur nu e normal acest tremur. Eu la Dacie, cand a inceput sa faca asa, i-am schimbat cablul de la kilometraj. Aici, insa, n-am idee care ar fi rezolvarea.

Share this post


Link to post

Alta intrebare bazata pe o chestie ciudata observata ieri: este normal ca dupa jumatate de ora de mers cu masina, cheia sa fie calda(partea metalica destul de calda spre fierbinte, iar partea de plastic calduta)?

La voi cum este?

Masina este E3 cu imobilizator.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Nu are vcoie sa se incalzeasca asa de tare ,denota contact imperfect sau prea multi consumatori ,ce a ce nu cred ca este cazul ,demonteaza capacele de la volan si mai mergi asa cu ea ca sa poti face observatii in leg. cu sursa caldurii .ATENTIE pericol de incendiu !!!

Share this post


Link to post

Acum 2 saptamani mi-a fost schimbata coloana de directie. Nu stiu daca si pana atunci se incalzea, de obicei scoteam cheia o bagam in buzunar. Aseara am ajuns acasa si ma jucam cu cheia in mana cand am observat ca partea imbracata in plastic este calduta si atunci am atins si partea metalica care era mult mai calda. De asemenea, am pus degetul pe contact, am apasat un pic si am atins cu buricul degetului partea metalica din interiorul contactului si mi-am dat seama ca si aceasta era foarte calda. As vrea daca poate cineva sa faca experimentul asta, la temperatura care este afara si sa-mi spuna ce a observat. Consumatori multi nu am, masina este stock(cas original, boxe la fel, lumini stinse). Nu are intreruperi de tensiune, probleme la pornire din cauza imobilizatorului sau alte chestii.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Pentru linistea ta e bine sa dai capacul jos si sa vezi daca incalzirea nu este de natura electrica ,verifica si firele cu ocazia asta ,nu se stie !

Share this post


Link to post

Da capacul jos ca nu trebuie sa se incalzeasca cheia... posibil sa fie vreun scurt pe undeva sau poate ai lasat masina in soare :)

Share this post


Link to post

Am sa-l dau in seara asta cand ajung acasa. Sper sa nu fie de rau totusi si incalzirea sa fie de alta natura.

Share this post


Link to post

Salut

matiz euro 3 /februarie 2007 /3300 km

Problemele aparute la buburuz:

Cu cateva zile inainte de revizia de 1000 Km dau sa plec de la semafor moare motorul, s-a mai repetat la inca vreo doua plecari ajung la semafor cu ea pe liber o turez usor moare motorul. M-am dus la revizie reclam aceasta problema pune testerul si spune ca e senzorul de acceleratie l-au schimbat (pe garantie evident). Asta e rezolvata, din martie de cand am fost la revizie nu a mai facut probleme.

Cea de a doua care inca nu e rezolvata a aparuta cam de cand a inceput sa se incalzeasca afara, pornesc dimineata motorul se supratureza un pic dupa care revine la turatie normala, bun ok pana aici dupa care are un moment de subturare de zici ca moare motorul, mentionez ca nu fac nimic ciudat la pornire pun contactul, astept sa fac clancul pompa de benzina dupa care dau la automat cu ambreiajul apasat asta este tot ce fac la pornire. Dupa ce se incalzeste apare faza a doua bataie spatarul de la scaunul din dreapta scaunul de nu se poate. Am facut programarea la service Radacini Ferdinand (acolo am fost si prima oara si daca am vazut ca au rezolvat am zis ca e ok) m-am dus ieri la programare si am avut norocul sa zic asa sa dau peste acelasi baiat care a remediat si prima problema. A pus testerul, dupa care a desfacut tubulatura de la filtrul de aer (exact unde intra in motor) a dat cu un spray pe care scria ceva de genul air system clener a turat motorul de cateva ori daca am vazut bine dupa care a mai strans banuiesc un surub care este in contact cu roata pe care vine cablu de acceleratie ( ansamblul seamana cu surubul de reglat ralantiul la Dacie, sper ca am explicat bine) dupa care a pus din nou testerul si mi-a zis ce a fost si anume ca era un parametru aiurea la clapeta de acceleratie si din cauza aia imi facea problema dimineata. De ralanti i-am zis ca tot trepideaza dar mi-a zis ca e ok, nu cred sa ma fi aburit ca am stat langa el si m-am uitat pe tester si mi-a atras atentia dintre toti parametrii doi si anume Desired idle turation 960 si cel de-al doilea engine turation 962, daca gresesc va rog sa ma corectati, m-am gandit logic primul parametru ar fi turatia de referinta, numarul de turatii pe care ar trebui sa-l aiba motorul la relanti iar cel de al doilea era turatia motrului in acel moment, din cauza asta am tras concluzia ca nu m-a aburit. In concluzie problema persista in continuare, azi dimineata cand am plecat la fel a facut, spatarul bataie in continuare. Ma gandesc sa incerc procedura de idle learn (sper ca dupa ce o fac sa nu am probleme cu alarma datorita faptului ca tai curentul si sa trebuiasca sa o iau la purecat, sa o invat telecomenzile, oricum am vazut procedura undeva pe aici). Daca aveti sfaturi ascult cu cea mai mare placere.

 

PS Benzina nu am schimbat-o e aceiasi care o pun de obicei de la PetromV Carera95 si a fost luata din aceleasi locuri de unde iau de obicei cel dupa N. Grigorescu (Diham pt. cunoscatori, in zona aceea stau) sau cel din Drumul Taberei de langa Billa (prin zona asta lucrez).

Share this post


Link to post

@Adostar: Intr-adevar, masina a stat in soare ieri. De la asta sa fie oare?

@Bogdan_80: Scaunul din dreapta se bataie la toate Matizurile, mai ales cand este rece deoarece motorul trepideaza foarte tare la relanti. Ai desfacut vreodata capota sa-l vezi cum face? Este motor in 3 cilindri, miscarea nu este la fel de echilibrata ca la unul in 4. Nu ai ce sa-i faci decat poate sa-l sudezi. Turatia este normala, parerea mea. Cat despre pornirea la rece, asa face si a mea: Porneste, turatia un pic crescuta, apoi dupa 2-3 secunde scade, trepideaza un pic si in urmatoarea secunda se stabilizeaza la o turatie mai mica decat cea initiala. Poate asa lucreza ECM-ul si socul automat. Eu atat timp cat nu se opreste sau nu se supra-tureaza nu-mi mai fac probleme, n-am de ce.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Closchutza, la mine cand am luat-o in februarie si a fost si frig nu mi-a facut problema asta sa dea sa moara cand o pornesc, si crede-ma parerea mea e ca in momentul cand e frig e mai relevant sa faca chestia asta, ca exemplu batrana Dacie cand era frig si o porneai cu socul tras si se intampla sa-l impingi inainte sa se incalzeasca motorul cum trebuie murea din cauza asta zic ca era mai relevant sa se fi intamplat cand era frig, te gandesti logic ca socul automat nu lucreaza cum trebuie si ii da mai mult aer si dupa se stabilizeaza in ultima clipa adica limiteaza debitu de aer din exterior, dar la mine la fel cum am spus si in postul de mai sus a inceput de cand s-a incalzit afara unde socul nu mai lucreaza poate mai inchide un pic in cazul in care este o dimineata ma racoroasa din cauza asta am ajuns la concluzia ca e o problema. Legat de relanti asta tind si eu sa cred dupa ce am vazut pe tester (nu mi-a aratat nenea mecanicul, pur si simplu cu tupeu nesimtit am stat langa el si m-am holbat la display sa vad ce afiseaza).

Share this post


Link to post

Pai de cand s-a incalzit face si la mine la fel. Stai calm, atat timp cat il redreseaza imediat si nu face chestia asta de mai multe ori ci o singura data nu este nici o problema. Ia in considerare si faptul ca diferenta este destul de mare intre noapte si zi, ca temperatura. Eventual poti sa dai un reset si un Idle Learn si inainte sa cureti IAC-ul un pic. La service ai toate sansele sa ti-l strice mai rau.

Nu-i asa ca daca o pornesti odata dimineata si odata seara, pe la 6, a doua oara nu mai face(seara)?

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Ai nimerit bine ca eu ies de la munca la 6 jumate si aseara parca nu a mai facut, dar inainte facea si seara o data chiar mi-a murit motorul. Oricum bine zis cu curatarea IAC, o sa caut pe aici sa vad cum se face si sa vad dupa aia

Edited by Bogdan_80

Share this post


Link to post

closchkutza> E de la soare. Eu eu era sa ma ard cu cheia azi si detsul de des imi parlesc urechile :D cu ochelarii de soare care stau tot timpu in masina. Ia fa o plimbare noaptea si o sa vezi ca e rece cheia.

Share this post


Link to post

Matizul(Euro 3) e conceput astfel incat daca ti se arde o siguranta , oricare ar fi aia nu-ti mai porneste.

Am patit-o cand montam inchiderea centralizata am ars siguranta de la plafoniera, care n-are prea mare importanta nu a vrut sa mai porneasca, insa dupa o consultare cu Gizmo s-a remediat.In concluzie stai linistit si la mine e calda cheia pe vremurile astea.

Share this post


Link to post
Matizul(Euro 3) e conceput astfel incat daca ti se arde o siguranta , oricare ar fi aia nu-ti mai porneste.

Pe asta n-o cred.

Share this post


Link to post

La tine sau la altii este o greseala, semnalul de la inchiderea centralizata nu trebuie "tras in sus" prin becul si siguranta de la plafoniera.

Share this post


Link to post

Nu am facut asa ceva.Doar spuneam ca daca arzi o siguranta ,din greseala s-a nimerit a fi aia, nu mai porneste.

Fa o proba scotind-o.

Share this post


Link to post

Ti-am zis, daca au gresit si mizeaza pe tensiunea din becul de la plafonierea la semnalizarea de efractie, atunci asa este, nu trebuie sa fac proba, dar este o greseala. Oricum, eu nu cred ca este vorba de orice siguranta, asa cum ai postat.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Corect. Nu toate sigurantele fac lucrul asta ci mai precis trei sigurante printre care si cea de la plafonirea. Schema electrica este gandita de asa maniera incat arderea uneia dintre aceste sigurante duce la lipsa alimentarii bobinei de detectie (practic a imobilizerului). In general cand umbli la firele din bord, si in special cand montezi o alarma, cea mai mare probabilitate este sa arzi siguranta de la plafoniera.

 

Faptul ca se incalzeste cheia in contact este in general din cauza casetofonului sau mai precis din cauza faptului ca este alimentat prin plusul de la contact.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Gizmo> Referitor la cheia fierbinte vorbesti pe langa. Oricum closhkutza are casetofonul de fabrica.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Nu cred ca vorbesc pe langa.

Chiar daca mergi cu masina noaptea cum zici tu ai sa vezi ca cheia este putin calduta. Ia intrerupe alimentarea la casetofon si dupa aceea mai vorbim.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...