Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

E chestia ca se aude motorul foarte tare..nush..exact zgomotul ala pe care il auzi cand stai cu capota deschisa si il accelerezi din clapeta, putin redus. Poate intra si userul Bishnitzarul, poate el stie sa explice mai bine decat mine. Ar fi bine sa pot sa-l inregistrez cu ceva, dar nu stiu cu ce, astfel incat sa se auda bine.

Nu e chestia de vibratii, de vibrat nu vibreaza mai tare.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Vezi ca tu mai ai in plus un catalizator...

Share this post


Link to post

Adica? Am mers si cu matiz E3(cred), E/AC si se auzea la fel ca la Bishnitzarul, liniste in masina.

Share this post


Link to post

Ceao.Eu am un maty E a/c din 2004 cu 12300 km si cand stau la semafor pot sa jur ca motorul e oprit.Ma mai uit uneori la scaunul din dreapta soferului si cand il vad ca trepideaza la ralanti imi dau seama ca nu s-a oprit.Deci pot sa spun ca la ralanti e foarte silentios.In schimb in sarcina se aude in habitaclu.Pot sa spun ca asta m-a deranjat la inceput pt ca am avut inainte un Opel Astra din 95 1.6i si acela era silentios atat la ralanti cat si in mers.Oricum,eu am matizul de 4 luni si in prima luna deja eram obisnuit cu zgomotul si acum aproape ca nu-l mai sesizez.E mult mai silentios decat alte masini.Ce parere aveti de uleiul valvoline 5w-30? Merge la matiz? Am dat 70 lei pe litru pt ca zice ca ar fii ulei de service,asa scrie pe el cel putin :D .  <img src= ">

Share this post


Link to post

Da, nici la mine nu e foarte zgomotos la relanti, se aude un "uuit", atat. Dar in sarcina "the monster is unleashed". Se aude foarte tare. De asta ma plangeam eu la inceput ca aud motorul turat foarte tare si mi-e frica sa schimb mai sus. Cu timpul m-am mai obisnuit, dar zgomotul a ramas. Vreau si eu masinuta silentioasa  <img src= (">  <img src= ("> .

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Dupa 59k km cu bombonica(E3 din 06.2005) de mers cu motorul in brate, nu-mi vine sa cred cum merge motorul la galbioara (E2 din 06.2004). Parca nici nu am motorul cu mine asa frumos sfaraie. O fi motorul mai zgomotos la E3 din cauza celui de-al 2-lea catalizator? Sau nu le mai insonorizeaza fabrica cum trebuie? :scarpin:

Share this post


Link to post

am impresia ca ies mirosuri de gaze de SUB matiz cand porneste motorul, cateva secunde, dupa care nu se mai simte

am remarcat cand l-a pornit un tovaras si eu eram afara, in lateral stanga; am mai facut probbe si altatada, tot asa

inauntru nu se simte nimic, nici macar daca las usa deschisa

Share this post


Link to post

Si la tine era zgomotos cel de E3? Curios este ca am mers cu E3 si era silentios, Bishnitzarul a mers cu E4 si a zis ca e mai silentios decat E2 lui. Nu iese pe laterale, ci pe esapament. Cu motorul rece miroase ca dracu, apoi nu se mai simte nimic.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

E3-ul cu care merg destul de des in ultima perioada, mi se pare mult mai silentios decat fostul E2 de la tata de la servici! :)

Share this post


Link to post

Am sa relatez si eu problemele pe care le -am avut si pe care le mai am cu matizul.

La pornire dimineata face ca un tractoras, sesizez vibratii daca ma uit la scaunul din dreapta si daca plec de pe loc

fara sa incalzesc mai bine motorul , apas pe acceleratie si nu-mi raspunde masina adica apare o intirziere intre comanda data de mine prin apasarea pedalei de acceleratie si deplasarea masinii. Iar daca am ghinonul sa fiu parcat in rampa fenomenul apare si mai evident. Mentionez ca fenomenul apare cam din iarna si se manifesta in primii sa zic 50 de metri dupa care nu mai apare. Masina are 10.000 km , chiar am facut revizia si a fost cumparata de 1 si 3 luni.

Mi-au schimbat pe garantie senzorul de acceleratie, mi-au curatat IAC. O perioada mi se aprindea si Check, acum cam din aprilie vad ca acest lucru nu mi se mai intimpla. Sa fie vreo legatura cu incalzirea vremii ????

Alte probleme pe care le-am avut a fost un scurt circuit la pompa de benzina in iunie anul acesta care a trebuit rezolvata in service dupa o calatorie cu platforma. Se pare ca , sub bancheta din spate, o serie de fire care pleaca de la pompa de benzina s-au ros de caroserie si au facut scurtcircuit. Atit deplasarea cu platforma cit si interventia a fost pe garantie.

Si la ultima revizie mi-au schimbat tot pe garantie bucsa caseta roata fata dreapta .

Poate imi mai da cineva vreo ideee referitor la problema cu pornirea de pe loc, cei din service spuniin ca este de la un senzor dar care ?

Trebuie sa recunosc ca si eu am renuntat la un moment dat sa-i mai bat la cap cind am vazut ca vroiau sa-mi schimbe injectoarele pe care le am Euro 3 cu injectoare dar Euro 2.

Share this post


Link to post

Intrebare: e normal ca indicatorul de temperatura sa se mentina constant un pic in stanga liniei din mijloc? Constant adica indiferent vara, iarna, urcat munte cu 4 persoane si in viteza 2, 40 grade afara si mers bara la bara cu (AC pornit chiar!), 300 de km continuu pe canicula, si sa nu se miste mai mult de o jumatate milimetru?

La ponire e in stanga, in cateva minute urca la mijloc si parca intepeneste acolo (iarna ajunge ceva mai greu, vara rapid).

Share this post


Link to post

Da, acolo este temperatura optima de functionare.

Share this post


Link to post
... Intrebare: e normal ca indicatorul de temperatura sa se mentina constant un pic in stanga liniei din mijloc? ...

Abia atunci e normal, motorul este termostat, iar radiatorul + ventilatorul asigura o racire buna.

Share this post


Link to post

Salut,

Weekendul trecut am fost la munte si la intoarcere am oprit pe dreapta, dupa care hai sa plecam pornesc motorul ramane check-ul aprins il opresc deschid capota ma uit pe acolo totul parea ok, pornesc motorul de data asta se stinge. Pentru linistea mea am zis sa ma duc in service sa puna tester-ul sa-mi spuna daca e vreo problema sau nu, m-am dus la Automec '99 pune testerul si imi spune ca e senzorul de acceleratie, mi-a aratat pe scaner nenea de la service un parametru T/P (daca am retinut bine minte) care afisa la ralanty 0/0 si cand accelera 0/4 si mi-a spus ca el trebuie sa ramana normal 0/0 chiar m-a intrebat daca nu cumva a ramas turata si intradevar mi-am adus aminte ca am patit-o la un moment dat cand ma intorceam de la munte am avut parte de o faza de genul redusesem viteza am dat treapta inferioara si dau drumul la ambreiaj fara sa accelerez si vad ca se infige, dar n-am luat in serios. Partea nasoala e ca nu au avut pe stoc sa mi-l schimbe (imi spunea ca e criza la Craiova si primesc cate unul maxim doua pe luna) si sa merg la un service mai mare. Cea ce ma supara e faptul ca ar fi al doilea (primul l-am schimbat la revizia de 1000 Km) prin martie, am scris tot aici despre asta dar atunci a avut alta manifestare se oprea la ralanty daca o turam usor in gol

 

PS Are vreo legatura cu benzina? (nenea mecanicul m-a intrebat de unde bag benzina si i-am zis ca am inceput sa bag numai de la Lukoil si a zis ca e ok)

Share this post


Link to post

Faza: ma plangeam de mult timp ca aud un scartait dreapta fata, care aparea dupa ce mergeam mai mult si care se auzea atunci cand drumul avea denivelari. Ma duc la service in Tulcea: culmea e ca nu s-a auzit. Au zis sa vin cand se aude mereu. Asta era acum opt luni. Bun! Merg eu cu ea si cu o caruta de nervi ca ma zgandarea pe creier scartaitul. In sfarsit in concediul asta parca a inceput sa se auda scartaitul ¨din prima¨. Ma opresc la service-ul fabricii Daewoo din Craiova, ala de la ¨mama lui¨, imi iau 30 ron si imi spun ca masina nu are nimik la suspensii si ca mi se pare mie... Apoi la Albac, din cauza scartaitului schimb pivotul dreapta fata, care era ce-i drept cu mansonul la de cauciuc spart si era plin de ulei. Am crezut ca de la asta era... da de unde... scartaia in continuare. Ajung in Tulcea si ma duc la service-ul Daewoo si le spun ca scartaie si ca acu face ¨din prima¨. Bun! Se urca maestrul, facem proba de drum si aude si el scartaitul. Ne dam jos apasam pe capota dreapta fata sa vada daca e de la telescop. Nu-i. deschide capota la motor si incepe sa traga inainte-inapoi de motor. Ma pune pe mine sa trag si el se baga pe dedesupt sa vada daca e de la asta... Si era!!!!!!!!!! Buloanele de cauciuc care sustin motorul scartaiau cand se frecau unul de altul... putin ulei intre ele si s-a rezolvat... Jos palaria in fata maestrului. stie meserie.

Share this post


Link to post

Salutare. Sunt nou complet in ale masinilor si chiar nu am deloc experienta. Sa ma prezint>

Ma numesc Bogdan, sunt motociclist convins, (detin 2 motociclete), dar la insistentele viitoarei mele sotii, ne-am cumparat si masina si am ales modelul care mi-a placut de cand a aparut. Daewoo Matiz din 2000. Fiabil, economic, design placut si mult mai spatios decat pare... micul gigant! :) ) )

Mentionez ca locuiesc in Cehia, la Brno... si masina am cumparat-o de aici. O am de 3 zile, nici macar nu am inregistrat-o inca, am numarul fostului proprietar... masina e cumparata de la Eurocar, un dealer de masini SH. Are 69000km.

Prima problema nedepistata inainte de cumparare la tura de proba (oricum o cumparam ca imi place :P ) a fost ca la franare se simte cam un dac dac dac in partea dreapta fata, parca de la roata... Mi-am zis ca o fi discurile pline de rugina si pana se curata... si asa e, in 120km cati am facut pana acum parca nu mai face asa tare.. chiar de loc... Mai nou am auzit parca un zdranganit mai ales la denivelari venind tot din dreapta parca fata a masinii... si... altceva... la 120km/h daca iau mana de pe volan simt ca trage dreapta usor... e de la inclinarea drumului sau de la ea? La viteze de 60-70 nu am simtit sa traga...

Mentionez ca inca nu am dus masina nici macar la echilibrat roti.. am facut eu presiunea la roti,, 2.2 la toate. Jentile sunt cele originale cred, de tabla.

In rest merge super bine, motorul porneste din prima... sta frumos la relanti, abia se aude, nu se tureaza aiurea sau altceva... temp la apa e sub mijlocul scalei... totul pare ok. Inca sunt in teste... si merg numai cu ea... de cand o am am mers doar f. putin pe moto.

Azi am montat si casetofon, stiam cum se face, am un prieten care a avut matiz acum ceva timp si eu i-am montat casetofonul.

La cati KM se schimba uleiul din motor? Ce alte chestii trebuie sa am in vedere pentru a o intretine corespunzatoare?

O sa citesc si eu pe acest forum, abia l-am gasit.

Daca mai aveti sfaturi la ce sa ma uit ca si verificare pentru masina (adica bube cunoscute) va rog sa ma ajutati.

Multumesc.

Edited by Belbody

Share this post


Link to post

Presiunea la roti nu trebuie sa fie mai mare de 2.1 atm asta in cazul in care mergeti 2+bagaje. Deci, ar fi bine sa mai dai drumul la aer din ele, 2.2 este prea mare. Referitor la trasul dreapta foarte putin, si a mea face la fel. Cred ca depinde si de inclinarea drumului, aproape toate fiind inclinate spre dreapta. Oricum, mie mi s-a facut unghiul de fuga pe un aparat asistat de calculator, deci ar trebui sa fie perfect si tot trage foarte-foarte putin.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Si la mine trage dreapta. Cel mai bun test e sa mergi un pic pe contrasens si daca trage stanga e perfect. :)

Share this post


Link to post

Masina mea pret de cateva luni tragea un pic stanga dar evident numai pe drum drept. In rest 95% din cazuri se compensa perfect cu drumul si mergea drept.

 

Intr-un final m-am dus la geometrie, am schimbat si caseta de directie ( nu avea legatura cu defectul meu ) si nu mare mi-a fost mirarea ca tragea dreapta pe 80% din drumuri. Eram un pachet de spume evident, pentru ca dadusem din lac in put recte de pe stanga pe dreapta si asta a fost testu...

 

Cum prindeam liber, hop pe contrasens. :D

Share this post


Link to post

Salutare! Am si eu un Matiz si de cateva zile nu mai trage deloc abia mai prind 80. cand accelerez se aude ceva ca si cum ar trage aer pe undeva. Cineva mi-a spus ca e de la EGR dar eu nu stiu cu ce se mananca asta. Ma poate ajuta cineva?

Share this post


Link to post

Intrebare adresata in principal posesorilor de matiz productie 2006, dar nu numai: voua vi s-a "lasat", tasat scaunul de la sofer(ma refer la sezut)? La mine partea centrala a sezutului este mai moale decat restul si prezinta si o mica adancitura. Eu sunt usurel, am ~60kg. Scaunul din dreapta, care a fost folosit in cu 20% mai putin este ca nou. Asa este si la voi? Scaunele intra sub incidenta garantiei?

Multumesc

Share this post


Link to post

Matiz 2006, soferul (eu) are 115 kg, scaunul soferului este intact (ca nou, atat sezutul cat si spatarul).

Edited by bebelushu

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...