Jump to content

cristim

Membru
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About cristim

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Iasi
  • Auto
    daewoo
  • Model
    MATIZ E
  • An
    2006
  • Nr. Inmatr.
    IS-77-MCR
  1. Am sa relatez si eu problemele pe care le -am avut si pe care le mai am cu matizul. La pornire dimineata face ca un tractoras, sesizez vibratii daca ma uit la scaunul din dreapta si daca plec de pe loc fara sa incalzesc mai bine motorul , apas pe acceleratie si nu-mi raspunde masina adica apare o intirziere intre comanda data de mine prin apasarea pedalei de acceleratie si deplasarea masinii. Iar daca am ghinonul sa fiu parcat in rampa fenomenul apare si mai evident. Mentionez ca fenomenul apare cam din iarna si se manifesta in primii sa zic 50 de metri dupa care nu mai apare. Masina are 10.000 km , chiar am facut revizia si a fost cumparata de 1 si 3 luni. Mi-au schimbat pe garantie senzorul de acceleratie, mi-au curatat IAC. O perioada mi se aprindea si Check, acum cam din aprilie vad ca acest lucru nu mi se mai intimpla. Sa fie vreo legatura cu incalzirea vremii ???? Alte probleme pe care le-am avut a fost un scurt circuit la pompa de benzina in iunie anul acesta care a trebuit rezolvata in service dupa o calatorie cu platforma. Se pare ca , sub bancheta din spate, o serie de fire care pleaca de la pompa de benzina s-au ros de caroserie si au facut scurtcircuit. Atit deplasarea cu platforma cit si interventia a fost pe garantie. Si la ultima revizie mi-au schimbat tot pe garantie bucsa caseta roata fata dreapta . Poate imi mai da cineva vreo ideee referitor la problema cu pornirea de pe loc, cei din service spuniin ca este de la un senzor dar care ? Trebuie sa recunosc ca si eu am renuntat la un moment dat sa-i mai bat la cap cind am vazut ca vroiau sa-mi schimbe injectoarele pe care le am Euro 3 cu injectoare dar Euro 2.
  2. Ma scuzi poate imi detaliezi ce este ala injector cleaner, este solutie care se pune in benzina, de unde se poate cumpara, cum se foloseste etc... Multumesc!
  3. Am probleme cu aprindere check la pornire de aprope doua luni si jumate. Am mai postat la http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...;f=1&t=7186 in februarie. Am fost cred ca de vreo 4 - 5 ori in service pina acum. Repet inca o data simptomele : la pornire tremuraturi, iar cind plec de pe loc apasind pedala de acceleratie ,masina nu raspunde din prima ci cu o anumita intirziere , o simt cum parca fuge de sub mine la un moment dat, se deplaseaza in socuri si asta cam 100-200m. Iar daca plec de pe loc si vreau sa urc o panta simt ca motorul nu are putere, apas pe acceleratie si nu raspunde, efetiv masina merge ca melcul iar la un moment dat isi revine si tisneste. Daca in schim inclasezc motorul toate acestea nu se manifesta. In service mi-au curatat IAC, mi-au verificat partea electrica, contacte etc..., iar acum vor sa-mi schimbe senzorul de acceleratie, si daca nu va merge nici asa vor sa-mi schimbe injectoarele. Mentionez ca am doar 7500 km facuti si masina are un an si din ce am citit aici s-ar parea ca aceasta schimbare de injectoare cu injectoare Euro 2 n-ar fi prea buna. De ce oare nu schimba tot cu injectoare Euro 3 daca tot le schimba ? Am senzatia ca merg pe bijbiite. Eroarea care mi-a dat-o de fiecare data a fost ceva de genul eroare la aprindere in cilindri . Ce ma sfatuiti sa accept schimbarea injectoarelor sau sa mai incerc la alt service ? Acum merg cu masina in service Comat Iasi de unde am si cumparat-o.
  4. Am fost a doua oara in service pentru aprindere check , tipul de la garantii mi-a spus ca eroarea afisata pe scanner ar fi in traducere eroare la aprindere cilindru, o eroare mai generala mi-a spus. Mi-a curatat IAC, care era cam afumat , mentionez ca masina are 11 luni si 7000 km la bord, de fapt initial a spus ca mi-l schimba dar s-a razgindit apoi. Dar din pacate peste citeva ore beculetul check s-a aprins din nou. Masina functioneaza tot la fel, la pornire dimineata tremura bordul si daca nu o incalzesc binisor, masina merge in socuri. Simpt ca motorul nu are putere, iar de doua ori fiind in rampa, deci fiind nevoit sa urc, am plecat cu prima treapta si cind am schimbat in treapta II-a, masina pur si simplu s-a oprit in loc si apasind pe accelratie puternic, intr-un final a tisnit pur si simplu. Poate stie cineva daca la Comat Iasi, unde am garantia, tipul de la garantii trebuie stimulat cu ceva, pentru ca am fost de trei ori la el pina acum si simt ca ma duce cu vorba. El tot spune de benzina ca nu este buna cu toate ca am pus de ceva timp numai benzina de 98. Deci daca stie cineva de persoana de la garantii de la Comat Iasi . Mersi !
  5. Din 10 martie sint si eu posesorul unui Matiz E . Daca cineva ma poate sfatui unde anume ar fi mai bine sa fac revizia la 1500 km in orasul Iasi, un de practic am de ales intre doua service-uri Comat si Sermecom, avind in vedera ca am luat maisna de la Comat ? Sint obligat oare sa merg tot la Comat ?
 

×
×
  • Create New...