Jump to content
Sign in to follow this  
vlivius1

Schimbarea Lichidului De Racire - Antigel

Recommended Posts

Normal ca difera tipul antigelului i functie de culoare! Nu le amesteca,vei obtine pasta de antigel! Foloseste rosu,G12.

Share this post


Link to post

Am cumparat antigel si in prealabil vreau sa fac o curatare a instalatiei. Nu procedeul ma nelamureste ci altceva... Dintr-un impuls tampit am aruncat in seara asta pastila de calgon in vasul de expansiune si as dori sa stiu daca are vreo urmare aiurea faptul k mai circul cu calgonu in instalatie :) . Mai exact 2 zile se va intampla chestia asta k dupa aia ii drenez fluidu :D . Daca stie cineva ca se poate intampla ceva daunator masinii nu ezitati sa va spuneti parerea. Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Crezi ca a incercat cineva pina acum sa tina solutia astfel obtinuta timp de 2 zile in instalatie ;) ??? Pe solutiile de curatare a instalatiei de la LM, 2+2, etc se recomanda incalzirea motorului, introducerea solutiei si tinerea motorului la relanti vreme de cca 10 minute. La fel si cu Calgonu', sta in masina de spalat cca 30min, hai 1 ora, iar tratamentul nu se face la fiecare spalare ...

 

Posibil ar fi sa iti atace radiatorul, caloriferu, chiulasa sau pompa de apa. Eu unul as zice ca nu esti in pericol mare, mai ales daca ai pus o singura pastila. Desigur, venind de la unul care a turnat 2 litri de detartrant in motor, parerea ar putea sa nu fie prea constructiva :D .

 

Oricum, sintem pe cale sa aflam mai multe despre efectul pe termen lung al Calgonului asupra instalatiei de racire ;) . Tine-ne la curent ...

Edited by Salex
  • Like 1

Share this post


Link to post

E clar... Cum a scapat saraca masina de 2 litri de detartrant poate scapa si a mea cu viata de o pastila de calgon :) M-am gandit ca a mea are mai multe depuneri si am zis sa pun o cantitate mai mica dar lasata mai mult timp. Nu stiu daca gandirea mea e paguboasa dar la cum se circula iarna si cum iti pleaca termostatu bagi degetu in vas si e caldut lichidu. Nici vorba de fierbinte. Ideea e ca nu mi se pare ca e agitatie prea mare acolo iarna deci si pastiluta aia de calgon ajunge mai greu unde trebuie. Sunt nebun, nu? :D

Share this post


Link to post
E clar... Cum a scapat saraca masina de 2 litri de detartrant poate scapa si a mea cu viata de o pastila de calgon :)

Buna ... buna asta =)) . Pai sa vedem : chiulasa, radiator, calorifer, pompa de apa, altele ... cam asta a fost bilantul :D

Share this post


Link to post

Revenim. Efectele pe termen lung ale Calgonului in instalatia de racire. Radiator schimbat! Nu este nimic de speriat oricum era spart si de nevoie am bagat praf in el de vreo cateva luni ca sa astup fisura. Problema e ca si-a dat drumul de tot si a trebuit sa cumpar altu. Calgonu si prafu ala pentru radiatoare nu au facut casa buna. In rest pompa de apa, chiulasa in regula. Totusi va sfatuiesc sa nu circulati mai mult de o zi cu el in instalatia de racire. Bafta!

Share this post


Link to post

Ce se poate intampla daca din exces de zel am pus antigel in concentratie mai mare de 50%? Sa zicem ca am pus antigel in concentratie de 100%, se poate sa aibe chiulasa de suferit? Pompa de apa e clar ca nu are nimic pentru ca se unge de minune

Share this post


Link to post

Am schimbat si eu azi toata mocirla din instalatie :) Masina e luata de cateva zile si era prea negru ce vedeam in vas :) Am citit capitolul din manual despre cum se face spalarea si am actionat in consecinta: de 5 ori pusa apa si golita instalatia inclusiv suflat pe furtune si spalat si vasul bine(cat s-a putut pe interior cu o pensulica), lasata sa deschida termostatul(pana se incing ambele furtune groase de la radiator), desfacut surubelul de plastic de golire si repetat pana la curatare. Am pus antigel deja diluat cica -35 grade(luat din Auchan la vreo 5 lei litrul :) ) Maine ma duc sa cumpar un densimetru ca dupa ce am citit pe aici m-am cam speriat! Oricum l-am gustat si e dulceag plus ca e gras deci functional e ok... mai e si verde fluorescent. Acum se poate vedea si in vasul meu ce contine :)

Share this post


Link to post
Ce se poate intampla daca din exces de zel am pus antigel in concentratie mai mare de 50%? Sa zicem ca am pus antigel in concentratie de 100%, se poate sa aibe chiulasa de suferit?

Transferul termic este optim la o anumita concentratie antigel-apa (vezi ce scrie pe recipient). Chiulasa nu o sa sufere insa e posibil sa suferi tu de frig iarna si sa se supraincalzeasca motorul la vara.

 

PS: Nu Calgonul ti-a "rezolvat" radiatorul. Era deja intepat iar porul astupat cu ceva jeg, chiar tu ai pomenit de solutia de astupat pori. Calgonul doar ti-a scos mizeria din por, inca o dovada ca este eficient :D . In plus, nu cred ca a incercat nimeni sa lase solutia respectiva 1 zi ... In fine, esti mic copil fata de altii  <img src= ">

Edited by Salex

Share this post


Link to post

@Sorin1983, incearca sa te lasi de gustat antigelul... :)

Cel mai bine cumpara un densimetru si atunci vei fi sigur de ce ai in instalatie, dar inainte cand ziceai ca aveai "mocirla" in radioator, cum stateai cu caldura?

Share this post


Link to post

Stateam bine cu caldura!Chiar am folosit-O :) Nu mi s-a parut ca n-as avea dar am schimbat lichidul pentru siguranta ca si asa vine caldura. Dupa ce iau un densimetru o sa vad exact daca merge si la iarna :) Oricum la faza cu gustatul nu te gandi la un pahar :) ) O picatura asa de control.

Share this post


Link to post

Eu zic sa o lasi asa fiindca se va murdari iar. Pana la iarna mai e si mai ai timp de cateva goliri/reumpleri ale instalatiei. Mai mergi sa se curete bine.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Ahh uitasem!Manualul de nubira zice ca in instalatie intra 7 litri lichid... eu am pus doar 5 :) Nu a mai intrat nici mort! Nici dupa incalzire nici dupa mers...

Share this post


Link to post

Ai avut caloriferul de caldura deschis? Vorba lui DJ, il mai lasi sa mai spele si il vezi ce fel arata dupa un numar mai mare de km.

Share this post


Link to post

Caloriferele la daewoo nu se inchid/deshid... Sunt doar acoperite sa descoperite de o clapeta...

Share this post


Link to post
Ai avut caloriferul de caldura deschis?

Offtopic: este in permanenta ... "deschis".

 

LE: am postat in acelasi timp cu andreib

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Salex, argumentu tau cu transfer termic mi se pare logic. Cu caldura nu am de suferit chiar sunt placut impresionat. Cred ca problema e la vara. Traim si vedem noi sa fim sanatosi. Nu vreau sa mor nici eu de plictiseala nici aia din service de foame :D

Share this post


Link to post
...apa din jumatatea de jos a radiatorului n-o sa o poti scoate niciodata decat pe la robinetul minune care apropo, este foarte prost, se rupe repede asa ca aveti grija sa nu va treziti fara apa in mijlocul drumului ca mine.

 

Am purces si eu la schimbarea antigelului, datorita jegului din el cat si faptului ca se incalzea destul de greu (pana acum nu a mai fost schimbat). Desurubez robinetul minune si dupa imi trece prin cap sa dau si radiatorul jos sa il spal. Cam inutil, dar l-am spalat bine, pun robinetul, pun otet cu apa, las sa mearga un pic masina, dau jos iar radiatorul (am zis ca e mai util decat sa dau jos iar robinetul si sa risc sa il crap) golesc pun apa chioara, las iar masina sa mearga si observ ca, curge pe la magicul robinet :( Dau jos robinetul si vad ca e crapat... Deci alt robinet. Eram la bunici si pana acasa am pierdut cam 1 l de apica (pana maine curge toata)... temperatura nu a crescut. Se gaseste robinet din ala pe stoc la majoritatea magazinelor de piese sau trebuie sa stau sa caut acum? :( Si cam cat poate sa coste plasticul asta cu 2 urechi? :)

 

LE: http://www.autodaewoo.ro/oferta.php?act=ca...&id_model=3

Edited by banzay

Share this post


Link to post

Nu e semnificativ costul atata timp cat il gasesti de cumparat. Daca nu dai de el faci apel la poxilina si iti faci treaba in continuare linistit. Works great! Nu esti singurul care a patit dar nu are rost sa stai cu frica din cauza unei prostii. Sau sa fii stresat :mrgreen:

Share this post


Link to post

Salut!

 

Intentionez sa schimb antigelul la Cielo 1995, odata cu schimbarea distributiei.

Mi s-a recomandat de la magazinul Dimitrov antigel GLACEOL, are culoarea galbena. 3 litril = 36 ron sau 12 ron/litru.

Ce alta marca sa aleg ca rap bun calitate/pret?

 

Este in regula pt Cielo? Cati litri sa cumpar si daca cumva trebuie diluat cat se baga la Cielo?

Ce alta operatiune sa mai cer la mecanic la schimbarea distrubutiei legat de curatarea instalatiei de racire?

Multumesc.

Share this post


Link to post

Elf Glaceol de de reno/dacia

am avut pe Alfa si a fost excelent

Share this post


Link to post

Eventual o spalare cu otet (concentratie 20% in raport cu apa),daca e nevoie si schimbare de termostat,pompa de apa(daca are deja 50-60 k km)Daca Aral fara silicati e cam scump,uita-te pe site la MOL,am inteles ca Evox Premium G30 concentrat e cam 16 lei litrul.

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Salut! Astazi am schimbat antigelul. Cand mecanicul a pornit motorul am vazut ca s-a format o spuma deasa. Am intrebat de ce si mi s-a raspuns ca este prost antigelul. Oare asa sa fie??, a mai patit cineva asa. Multumesc!

Edited by Popescu Daniel

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare...am cautat prin topicuri si nu am gasit raspuns.

 

Cati litri de apa intra intr-un Cielo? (si ma refer la motor... aviz amatorilor de glume  ;)  )

 

Multumesc anticipat.

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...