Jump to content

etsi_gsm

Membru
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by etsi_gsm

  1. Banuiala mea este ca se uzeaza partea interna a etrierului acolo unde ruleaza glisisera, Cred ca materialul din care este facut glisiera este mai dur decat cel din care este facut etrierul.Ce opinii mai aveti? Daca nu exista cota 1, atunci kit-ul la ce ar mai fi bun ? - totusi se numeste kit reparatie.
  2. Stiti cumva daca kit-ul de reparatie al glisierelor pentru cielo contine glisiere cu cota de reparatie 1 (adica etrierul fiind deja uzat ar trebui ca glisierele sa fie cu cota mai mare decat cele de fabrica) ? Masina are 120.000 km reali si deja s-au facut 3 curatari ale glisierelor + etrierilor. Varianta care se doreste este de a cumpara kit de reparatie glisiere care contine: glisiere, garnituri exterioare, capacele protectie, vaselina siliconica.
  3. Am nevoie de o anvelopa second hand in stare buna pentru o roata de rezerva la cielo. Am 2 montana de dacie dar sunt prea jaose si nu sunt in regula pe masina. Dimensiune necesara: 175 / 70 / R13. Daca veti asa ceva si nu va mai face trebuinta am rugamintea sa imi dati de stire. Multumesc.
  4. === ti-am raspuns si pe PM, 1 mil 2 arcuri SH este science fiction, visezi aiurea, noi sunt 58 lei bucata numai bine, ai preturi ENORME
  5. salut te rog sa imi spui daca ai si cat costa un arc drepata fata de Cielo merci
  6. {CUMPAR} arc fata second hand pt cielo korea daca are cineva un arc si ii prisoseste am mare nevoie de unul pentru fata la Cielo, moka sau cu bani s-a rupt cel de pe dreapta si nu am bani sa le schimb pe ambele cu unele noi asa ca eu caut unul SH pe la un membru Multumesc anticipat
  7. Multumesc frumos, Avand in vedere ca probabil o sa mai am de schimbat si altele pe la suspsnsie o sa merg la service, e mai comod si mai profesionist. Am de gand sa schimb doar arcul rupt, sa iau unul nou(poate masina va sta mai ridicata pe partea dreapta) sau unul sh(masina va sta probabil corect)? Este posibil sa am o toncaneala din pricina acestui arc pe partea stanga fata desi arcul rupt este pe dreapta?
  8. Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti care este procedura de schimbare a unui arc rupt la Cielo pe fata dreapta. As vrea sa stiu daca il pot schimba in 2 persoane cu dispozitiv de comprimare. Multumesc.
  9. Am si eu o problema noua: Am GPL de 7.500 km si sambata dimineata masina a pornit pe benzina (de fiecare data pornesc pe benzina) dar dupa 1 secunda s-a oprit, am reincercat pornirea, porneste apoi se opreste. De asemenea in mers intrerupe, ca si cum ar merge in 3 bujii. Am mers putin mai fortat pe DN1, mai turat (3000-400 rpm) timp de 20 km si si-a dat drumul, suspectez injectoarele?! In timpul iernii intotdeauna la prima cheie dimineata, pornire pe benzina, se oprea, de la a doa cheie era ok. Mentionez ca tot timpul am in rezervor cel putin 1/4 benzina, de regula jumatete si folosesc Casite de 2000 km, dar benzina o folosesc numai pt pornire/incalzire motor (Efix Ropetrol) va rog ceva sfaturi... Multumesc.
  10. Felicitari! Banuiesc ca esti pregatit sa suporti costurile de intretinere ale unei asemnea masini , Costuri care nu se pot compara cu cele ale unui cielo.
  11. Am un prieten foarte bun cu logan berlina din 2005, motor de 1.4, 45 mii km facuti de noua. Consumul de benzina la 100-110 km/h este 5.5-5.6, eu zic ca restul sunt povesti. Testa cu mine in masina de "n" ori la drum lung, masina nu are nici cea mai mica problema pana acum, doar revizii facute la timp. succes.
  12. Exact la GESSERVICE mi-am facut si eu revizia la AC+incarcare cu freon in 2005, oameni profesionisti. AC-ul raceste si acum extrem de bine.
  13. Cumpar/sau poate cedeaza cineva Ornament Cielo usa dr. spate original, second hand. Am zgariat usa drepta spate, am fost la service, am remediat problema si am nevoie de un ornament/bandou folosit de pt acesta usa. Motivul: toata celelalte sunt invechite si nu as vrea sa pun unul nou si sa apara complet aiurea vizal multumesc frumos.
  14. Ar mai fii un comentariu, care nu are legatura cu discutiile tehnice, mai degraba cu cele economice. Cand cumperi o masina trebuie sa cantaresti oferta din acel moment, stim bine ca piata face balanta dntre cerere si oferta. Daca nu ar exista cerere atunci si oferta ar fi ftie de cerere, e un mecanism care se regleaza automat. Daca te gandesti ca acum un an erau mai scumpe cu "x" lei, si peste un an vor fi mai ieftine cu "y" lei s-ar putea sa iti piara cheful de masina si sa nu iei nimic. Daca te gandesti ca iti iei din Germania, intreaba pe cei cu exp in asa ceva, sa nu crezi ca acolo sunt catei cu covrigi in coada. Am un coleg: s-a dus dupa masina de 6 mii euro, nu a gasit nimic bun la banii aia, a mers cu un amic macanic la un service din germania Pana la urma l-a mai imprumuttat el cu 2000 euro si a luat un audi a2: 125 mii km. Pararea mea este ca atunci cand ai bugetul destul de limitat trebuie sa gasesti un compromis intre dorintele tale si ceea ce poti gasi. Eu am aplicat regula asta si desi pe moment am dat mai mult decat imi propusesem pe masina acum consider ca a meritat, pentru ca mi-am dorit-o si am avut grija sa iau ceva de calitate. Cat despre 1 iulie nu vreau sa comentez, la cum ne-am obisnuit sa traim in tara noastras-ar putea sa avem mari surprize, macar sa fie asa cum se spune legat de taxa. Succes!
  15. @tommy, exagerezi foarte mult. totusi... Acel "mit" despre care vorbesti nu este deloc mit, probabil nu ai condus unul coreean ca sa poti compara. Cred ca ionut stie destul de bine ce cauta si probabil are si el un buget limitat. Si eu mi-as dori de ex o kia ceed dar buzunarul zice ba, so...asta e viata. Repert, raman la parerea ca unul coreean este cu MULT peste unul romanesc, facut fie el si sub mega privirile unor oameni din koreea care probabil ca nici nu au existat pe standurile de asamblare de la cravoia - asta spun pentru ca am condus unul romanesc cu putini km si am vazut care sunt diferentele. NU s-a facut referire aici si la comparatiile in ceea ce priveste consumul intre cele korea si cele romanesti. Sau sa ne gandim si la faptul ca la cele romanesti(este cineva aici pe forum) a aparut rugina dupa 3-4 ani de la cumparare... P.S. nu intru in polemici, ci doar imi exprim parerea de detinator de cielo din 1995, dupa atatia ani cu foarte putine probleme.
  16. Nu ma asta ma refeream, este un post in care explica maestrul ovi_jer cum sta treaba cu anii de fabricatie... nu dau de el, fir-ar... Poate intra ovi_jer si ajuta omul cu linkul respectiv... Stiu ca de ex la astea romanesti (ex 1997) pana si la cutia de viteze este diferit in cazul in care se vrea sa se schimeb kit-ul de ambreiaj, trebuia data cutia jos pe cand la cere koreea exista o "usa de vizitare" si nu se da cutia jos...
  17. Fir-ar sa fie...nu gas. linkul in care se vb dspre anul de fabricatie... mai caut...poate te ajuta si alti colegi. Ionut, sfatul meu, cauta una made in korea, iti spun din exp mea proprie atat in momentul in care am cautat pt mine cat si din faptul ca am mers cu una din 1997+1998, toate GLE. Daca era una din 2002-2003 mai ziceam dar sa fie dif de 1 an dupa mine nu are sens. Si inca un sfat: nu te astepta ca o masina de asemenea vechime sa fie perfecta, sa nu aiba mici defectiuni, etc.
  18. Inca un semn mare de intrebare: De ce are motorul spalat? La cum arata masina pe afara nu cred ca omul sta la tara prin mari noroaie astfel incat sa fie necesara spalarea motorului. Este un semn de intrebare pentru ca un motor spalat nu iti poate "arata" niciodata daca scapa ulei pe undeva, etc. Deci: daca este an fabricatie 1997, NU are cum sa fie made in correea, ci made in romania, la craiova. Daca dai 4000 euro pe unul romanesc, parerea mea personala este ca nu se merita, oricate dotari ar avea. Niste jante ti le iei cu 200 euro din Metro, iar un sistem audio normal cu mp3 si boxe costa 100 euro euro. Eu cand am cautat cielo, am preferat sa fie vopseaua originala ( matuita, putin zgariata si putin lovita pe ici pe colo) si sa o vopsesc eu decat sa iau una fatuita la care in cateva luni sa gasesc rugina. Daca este revopsita foarte bine si nu stii unde sa te uiti ti se poate parea ca este originala. Insa, dupa 11 ani vechime ma cam indoiesc ca asa poate arata vopseaua originala la km aceia. Sunt atat de putine cielo cu vopseaua originala care arata atat de bine incat cred ca ar trebui sa fie tinute numai in garaj dupa atatia ani. P.S. o sa incerc sa caut postul in care se dezbat anii de fabricatie pt cele koreene.
  19. ca tot a venit vorba: am un amic care si-a luat acum 4 ani un cielo, 1996, masina arata foarte bine. dupa cateva luni a lovit-o, nu rau in lateral, s-a dus la service. A constatat cu stupoare ca masina era facuta din 2 bucati, atat de bine sudate incat numai dupa acea lovitura in lateral se vedea sudura la prag + podea A reusit sa o vand dupa multe cautari, stiti cum??? I-a pus un set de jante de aliaj second hand, clientul fiind foarte incantat de acest lucru. Intr-adevar monograma cu "GLE" nici nu pare cea originala si nici nu mai este centrata corect intre marginea dinspre usa si cea dispre roata, basca ca luceste destul de bine pt vechimea masinii.
  20. salut 1. cielo fabricatie 1997 este made in romania, cele coreene sunt fabricate intre 1994-1996. Vezi ca este un topic dedicat unde se discuta despre cele fabricatie coreea. Cred ca este clar pentru toata lumea ca intre cele coreene si cele romanesti exista diferenta foarte mari in ceea ce priveste calitatea, fiabilitatea, finisajele interioare, etc. Din exp. proprie cu un cielo 1997 (75mii km reali) multe plastice zornaie in interior, masinafiind ingrijita + destul de multe defectiuni minore sau medii care apar des la cele romanesti. Sfatul meu: mai bine una din 1995-1996 decat una romaneasca, la vasrta asta chiar nu are atat de mare importanta 1 an de zile. 2. Esti sugur ca acel "tunning" de pe usi si praguri nu ascunde rugina? M-as mira sa nu aiba rugina acolo si nu cred ca iti va permite sa desfaci acele plastice. 3. Jantele sunt cumva pe 15"? Daca da probabil "buza" spate este strambata ca sa nu atinga rotile. In cazul acesta cu siguranta a existat sau exista rugina pe interiorul aripii. Atentie mare ca in acest caz ma indoiesc ca vei trece de RAR/ITP. Jantele originale trecut in talon sunt pe 13". Cam atat imi vine in minte succes!
  21. Revin cu detalii legate de intslatia BRC AT90. Dupa ce am schimbat filtrul de aer nou cu cel vechi totul a revenit la normal. Consum pe 300km, 25% in oras, 75 % DN1 buc/ploiesti + 30% timp cu AC pornit - consum 9.5%, as spune eu excelent. Multumesc pt sfaturile de pe forum.
 

×
×
  • Create New...