Jump to content

zbardoiul

Membru
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zbardoiul

  1. Spune si tu detalii ca asta e scopul pana la urma sa ne informam ! Ca eu intentionez sa o schimb si nu prea stiu unde ! Vreau si eu recomandari ( A nu se considera publicitate )
  2. Amortizoarele le-am cumparat de la un magazin din Damaroaia , nu au piesele pe stoc dar poti face comanda si le aduce in 2-3 ore . Pt detalii suplimentare despre magazin PM -sa nu se considere reclama .
  3. Deci sa inteleg ca voi recomandati sa fac operatiunea de schimbare a distributiei intr-unul din service-urile din reteaua Radacini ? Daca da , spuneti-mi si care este mai bun cel putin din punctul vostru de vedere pentru ca eu am fost la Ferdinand si nu am fost multumit de ei !
  4. Intentionez sa schimb cureaua de distributie , iar un mecanic mi-a spus ca ar fi bine sa schimb si capacul de la pompa de apa (asta numai preventiv), voi ce spuneti este nevoie ? pentru ca acum este in stare buna . Inafara de curea ce alte piese mai trebuiesc inlocuite la schimbarea distributiei ? Cine ofera garantia ...service-ul sau magazinul de unde cumpar piesele (in special cureaua) ? .
  5. Acum o saptamana am schimbat amortizoarele pe spate pentru ca incepusera sa troncane . Costurile au fost de 80 ron bucata iar montatul m-a costat 50ron . Referotor la marca acestea se numesc Magneti Marelli (italiene) , calitatea o voi vedea in timp !
  6. Revenind la topic , acelasi lucru l-am observat si eu la masina tatalui meu , adica o vibratie in volan care se manifesta de la 80-90 de km in sus . Precizez ca masina are doar 3000 de km si mai mult ca sigur nu a suferit socuri majore din cauza carosabilului deoarece mare parte din km i-a facut pe DN1 . Referitor la presiune, am verificat-o personal la prima vulcanizare dar problema persista ! Din cate imi dau eu seama s-ar putea sa fie o problema din constructia masinii (ma refer la ansamblu de rulare ),pentru ca sunt cam multi care reclama treaba asta .
  7. Dupa ce nu am mers cu Matizul cam 1 saptamana in care a plouat zilnic , in momentul cand am incercat sa plec de pe loc masina nu se misca... avea rotile din spate blocate cu toate ca am eliberat maneta franei de mana . Acelasi lucru l-am patit doar iarna cand a inghetat dar acum nu imi explic ce se intampla ,sa fi ruginit ??? Intentionez sa ma bag pe sub ea sa ii dau pe cablu cu niste spray degripant o fi bine ?? Astept sfaturi si sugestii !
  8. Si eu am sa fiu acolo ! , cine mai vine ??? >
  9. Foarte frumoasa ,sa o stapanesti sanatos si cat mai multi Km . Acum sa vedem si autocolantul
  10. Ati Vazut cum arata Cielo-ul ala visiniu ... era strivit de a ajuns mai mic decat un tico . Cat de idioti sunt astia de dau foc la miriste ,mai si polueaza .
  11. Am atasat si eu cateva fotografii care mi se par mai interesante, rog specialisti sa se pronunte (cu critici sau laude). Precizez ca pozele sunt facute cu un Canon Power Shot A520. Astept sfaturi !
  12. Da, in alta parte pot urca poze si folosesc Mozilla Firefox .
  13. Ajutor ! Nu pot incarca poze pe forum in cadrul unui post . Am incercat cu poze de diferite dimensiuni (de la cativa kb la 1Mb ) imi spune ca se incarca dar ramane asa (am asteptat si 1 ora ) ,precizez ca am o conexiune de internet foarte buna si nu imi dau seama care este problema
  14. Astazi am cumparat Texaco 10W30 din targul Vitan la pretul de 80 RON bidonul de 3,7 L , iar filtrul este 10 RON ,asa ca i-am schimbat "sangele" si este mai vioaie
  15. Si mie imi scadea nivelul la antigel , am studiat problema si am observat ca returul care vine in vas este in partea superioara si din cauza presiunii ,lichidul ajungea in capacul vasului dupa care se prelingea pe partea ascunsa vederii . Urmareste si tu si vezi sa nu ai aceeasi problema ! Succes. >-
  16. Vreau sa fac si eu o geometrie a rotilor ,recomandati-mi unde sa merg si un pret aproximativ daca se poate .Mersi
  17. @Gismo In sectiunea ingusta a tubului presiunea scade nu creste. Am demonstartia in format gif dar nu o pot pune aici ! Daca vrei ti-o dau pe messenger. La iesirea din tub presiunea se egalizeaza dar viteza nu este egala cu cea care este la intrare . Presiunea se egalizeaza cu ajutorul by-pass-ului de care vorbea tolin .Daca tubul ar fi pentru rigidizare nu ar fi cu diametrul asa mic .Sustin in continuare ca aceasta se poate demontra prin calcule ,chiar nu avem absolventide politehnica pe aici sa ne ajute ?!
  18. Am lucrat in domeniul vopselelor auto si va asigur ca detergentii de bucatarie sau pentru altceva in afara de auto ataca lacul , efectul se vede dupa un timp nu imediat. Benzina si motorina au un efect si mai puternic ,deci procedeaza cu grija la indepartarea uleiului . Bafta !
  19. @tolin Daca masina atingea 200Km/h iar cu "restrictorul" atingea decat 160 atunci eram de aceeasi parere cu tine ,dar din moment ce viteza maxima ramane aceeasi unde este restictia aerului ? Baga un search la cele doua teorii mentionate mai sus , studiaza-le putin si cred ca iti vei schimba parerea (pentru ca si eu am avut aceeasi impresie initial). Referitor la acel by-pass ,cred ca este pentru a regla presiunea .
  20. Nu folosi in nici un caz detergenti de "bucatarie" matuiesc lacul vopselei ,nici benzina sau motorina nu recomand. Cel mai bine cauta o solutie speciala pentru auto .
  21. Dupa ce am citit posturile voastre cu privire la scoaterea "restrictorului" ,m-am decis sa ma informez mai intai ce rol are acesta .Din cate am inteles eu din teoria lui Bernoulli si din efectul Venturi, gatiurea aceasta are rolul de a mari viteza aerului prin comprimarea acestuia . Conform acestei teorii cantitatea de aer care trece prin tub fara restictor este egala cu cea care trece prin "restrictor" diferenta fiind in cresterea vitezei aerului in cazul "restrictorului" . In cazul in care nu am inteles eu aceste doua teorii si este cineva care are cunostinte de fizica mai aprofundate, rog sa ma corecteze si eventual sa faca si niste calcule pentru a demonstra daca am sau nu dreptate. Folosirea denumirii de "restrictor" nu cred ca este corecta (parerea mea) ,cel mai bine il putem numi tub Venturi deoarece pe acest principiu se bazeaza, in opinia mea acesta nerestrictionand aerul ci marindu-i viteza . Ca o concluzie ,eu sunt de parere ca nu este bine sa scoatem acest tub mai ales ca cei care l-au scos au constatat o scadere a puterii la turatii mici ,ceea ce este si normal. Nu cred ca cei care au proiectat masina sau gandit sa reduca performantele motorului sau sa le limiteze ,ci din contra sa le creasca . Rog inca o data pe cei priceputi la fizica sa ne ajute cu niste calcule .
  22. Cred ca nu are rost sa mai va chinuiti sa le faceti , am vazut in targul Vitan un set de 4 cum era intr-o poza pe aici , dar la pretul de doar 75 RON . >-
  23. Nu steph, nu le stiu pe toate, dar mi-am spus si eu parerea . closchkutza nu ma refeream doar la franat , asta a fost doar un exemplu si nu fac pe nimeni prost ,nu stiu de unde ai inteles tu asta . Si nu inteleg de ce sariti asa la mine ...poate sunteti invidiosi pe consumul meu . Va salut !
  24. Chiar nu va inteleg cum mergeti voi cu masinuta asta de scoateti consum de 9-10 ?? Eu merg zilnic Baneasa -Pta Unirii-Baneasa si nu sare consumul de 7 maxim 7,5 cu aerul pornit cand este nevoie . In afara consuma in functie de relief ,de exemplu zona de munte cu 4 persoane 5,4%. Nu stiu ce sa zic ...nu imi laud masina , eu cred ca este vorba de stilul de condus franati prea des (fara sa fie nevoie) sau alte greseli de genul asta . Ascultati si puneti in practica sfaturile colegilor si poate se schimba ceva . Succes ! Ai dreptate Tolin !
 

×
×
  • Create New...