Jump to content

ciprian

Membru
  • Content Count

    75
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

2 Followers

About ciprian

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 06/27/1980

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Cluj-Napoca
  • Din
    Cluj-Napoca
  • Auto
    TICALOS!
  • Model
    Tico SX
  • An
    1999
  • Nr. Inmatr.
    CJ-89-ADE
  1. Fara sa incerc sa jignesc pe cineva DAR ASTA E VESTE BUNA! Chiar nu este nevoie sa citezi in INTREGIME mesajul anterior...
  2. Am o problema ... am greieri la amortizor. Am fost la munte si pe pe drumurile alea imi scrataie amortizorul fata dreapta ... am verificat prin apasarea capotei si sunetul de acolo vine. Intrebare ... e grav? poate fi rezolvat fara schimbarea lui? amortizorul e cel original (am 43K) Mentionez ca pe sosea nu scrtaie deloc. Multumesc.
  3. Azi am fost la mecanic sa imi rezolve problema Inlocuit: cap planetara cu tot cu burduf pe partea stanga si dreapta + cap (ceva de la directie) costuri: 2 cap planetara cu tot cu burduf 100 RON bucata (Total:200 RON) 1 cap ceva tija directie (40 RON) sudat teava esapament (intra in manopera) manopera 100 RON --------------------------------- TOTAL: 340 RON Acum nu mai suna nici planetara, nici nu mai am sanse sa patesc la fel pe dreapta. DAR acum mi-a aparut ceva problema electrica dupa ce a sudat omu ... adica ... se aprinde lumina de habitaclu cand trag frana de mana impreuna cu martoru de la bord. Problema: nu mai pot folosi alarma pt ca 1. crede ca e deschisa usa la masina 2. am pus pe OFF lumina din habitaclu ca sa nu mearga lumina cand nu sunt in masina ca e JENANT Acum nu stiu daca e mai bina ca nu suna deloc esapamentul si am problema asta
  4. Am fost azi la un mecanic si se pare ca problema este cap planetara stanga.
  5. Oare care e problema? Poate sa imi recomande cineva un mecanic de Tico din Cluj sau un service Kalumea. Multumesc!
  6. Zilele trecute am observat (conduce masina mai mult sotia) ca la accelerare incepand cu viteza a 3-a apare un sunet la motor sau oricum de sub capota, mai degraba stanga sau mijloc. E un sunet de genul unei batai dar nu neaparat metalic. (ma gandesc eventual la cureaua de distributie?!) Deci nu se aude in treptele 1-a si a 2-a ... de aici in colo cand turez se aude. Nu se aude la relanti nici in mers si nici pe loc. Sunt cam ingrijorat mai ales ca nu am avut probleme serioase cu masina. Acum masina are 42.000 Km reali.
  7. Am rezolvat! Cat se pate de fericit pt mine I-am facut o echilibrare, urmand ca daca nu se rezolva problema sa o duc la cineva in service sa imi spuna daca tre sa schimb ceva (ca dupa aia sa-i faca geometria) Noroc pt mine ca a fost destul sa o echilibrez!! Mentionez ca nu am mai facut operatia asta inainte pt tico (de 2 ani) si intradevar roata dreapta era uzata ... acum le am pe cele uzate pe spate. Am mai facut totusi geometria chiar dupa ce am cumparat-o. Multumesc pentru sfaturi!
  8. Caut variante de cazare in Bucuresti pentru examenul de rezidentiat din 19 noiembrie, deci cam din 18. Puteti sa-mi sugerati ceva variante de hotel/motel/hostel cu conditii si preturi decente in apropierea Fac de Medicina din Bucuresti. Eventual cu adresa de Internet ca sa ii pot contacta pentru rezervare. Va multumesc!
  9. Deci ar cam trebui dusa la echilibrat?! Sigur trage dreapta pt ca am avut ocazia sa verific in mai multe ocazii. Am luat si niste gropi pe drumuri de munte, dar la viteza f mica.
  10. De curand am observat ca daca las volanul, masina trage spre dreapta. Deasemenea, mi se pare ca la virare pe loc stanga parca volanul se misca mai greu. Oare care e buba? Eu am fost azi la un service sa intreb de o echilbrare (dar mi-a spus omu ca cu asta nu poate scoate faptul ca trage in dreapta si ca cel mai probabil e ceva defect ...)
  11. Eu mi-am schimbat de curand Dacia din 1993 (75.000 km la bord) cu un Tico SX din 1999 si NU IMI PARE RAU! E drept ca am luat super bine ... de la primul proprietar care mai avea un mecedes pe langa Tico. Era masina nevestei. Ca si comparatie pot sa iti fac o lista cu problemele care le-am avut cu amandoua. Dacia 1310 (am vandut-o dupa 9 luni) in aceste 9 luni am avut urmatoarele probleme: - schimbat 2 segmente toba esapament - schimbat disc de ambreiaj (placa de presiune era cam nasoala dar am lasat-o in ea) - infundat jugler relanti (a trebuit intr-o zi sa ma intorc cu ea acasa accelerand continuu) - nu pornea decat daca dadeam la cama (se scurgea benzina din carburator) - nu stia saraca cata benzina avea ... numa cand faceam pana prostului era evident (cu tico nu am patit) - ceva rugina dupa iarna - tremura toata cand am dus-o in targ - Dupa 2 luni dupa ce am vandut-o, ma sunat proprietarul ca la lasat cutia de viteze pe drum (ma intreba daca stiam ca avea probleme, chiar nu stiam) Daewoo tico 1999 (il am de 14 luni) - schimbat filtre+uleiuri - sudat toba ca suna un pic (am ramas surprins cat de tare suna fata de cum se comporta normal) - 2 puncte de rugina prin zgariere le am de cand l-am cumparat (acum ma programez sa le rezolv) - schimbat spoiler, far stg + oglinda retrovizoare pe RCA in urma tamponare - schimbat fise+buji Alegi ce vrei de aici. Eu stiu numai ca ma simt mai om cu Tico. Dacia e buna pentru mecanici si pasionati.
  12. Le-as vrea musai daca s-ar putea . 1. Paul_Ferrari- un set oglinzi cu reglare din interior 2. Pedala - un set oglinzi cu reglare din interior 3. ToPser - un set oglinzi cu reglare din interior 4. Aztec - un set oglinzi cu reglare din interior 5. Ticodriver - un set oglinzi cu reglare din interior 6. AAdorjan - un set oglinzi cu reglare din interior 7. Shenck - un set oglinzi rabatabile 8. Viviana - un set oglinzi cu reglare din interior 9. alexandru diaconescu - un set oglinzi cu reglare din interior 10.dreaQ - un set oglinzi rabatabile 11.Kristian - un set de oglinzi cu reglare din interior 12. Dragosman - un set de oglinzi cu reglare din interior 13. Ciprianv- un set de oglinzi cu reglare din interior 14. Nos - un set de oglinzi cu reglare din interior 15. Tetea - un set oglinzi rabatabile 16. Pyty - un set oglinzi cu reglare din interior
  13. Le-as vrea musai daca s-ar putea . 1. Paul_Ferrari- un set oglinzi cu reglare din interior 2. Pedala - un set oglinzi cu reglare din interior 3. ToPser - un set oglinzi cu reglare din interior 4. Aztec - un set oglinzi cu reglare din interior 5. Ticodriver - un set oglinzi cu reglare din interior 6. AAdorjan - un set oglinzi cu reglare din interior 7. Shenck - un set oglinzi rabatabile 8. Viviana - un set oglinzi cu reglare din interior 9. alexandru diaconescu - un set oglinzi cu reglare din interior 10.dreaQ - un set oglinzi rabatabile 11.Kristian - un set de oglinzi cu reglare din interior 12. Dragosman - un set de oglinzi cu reglare din interior 13. Ciprianv- un set de oglinzi cu reglare din interior 14. Nos - un set de oglinzi cu reglare din interior 15. Tetea - un set oglinzi rabatabile 16.Ciprian - un set oglinzi cu reglare din interior sper sa ne tina cineva la curent cu comanda si banii care trebuie sa-i trimitem Sweet
  14. Am facut si eu consumul dupa un drum de 331KM Cluj-Baile Felix-Cluj (exclusiv extraurban) si mi-a iesit un consum de 3,86%! Sweet! Doi pasageri, bagaj putin, viteza medie 80-90 Km/H E cel mai bun consum ever! dar nu prea am masurat extraurban
  15. Mi-am luat si eu bujii Bosh acum ceva saptamani si tre sa spun ca imi pare rau. Merge mai rau ca inainte ... bujiile champion era faine ... chiar ma gandesc sa cumpar unele champion si pe astea sa le tin acasa.
 

×
×
  • Create New...