Jump to content

nflt

Membru
  • Content Count

    72
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About nflt

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo / Peugeot/Yamaha
  • Model
    Cielo/ 407 / XTZ 750
  • An
    1995 / 2005/1993
  • Nr. Inmatr.
    B99UFE / 33FOX/ 27PUK
  1. ...acu' mă scoți din casă, să număr canelurile, să văd câte grade au ... ...faci cum crezi de cuvință, sau mai exact ... ce este de făcut!
  2. 1. dacă nu se cunoaște istoricul intervențiilor pe direcție... am zis că se verifică pozițiile celor specificate, se remediază deficiența 2. pe poziția centrată a volanului, pinul de revenire a semnalizării dă ''fix'' în placa aceea a contactului alunecător ... una-i una, alta-i alta!
  3. 1. În manual se precizează poziția de referință a cremalierei pentru reglaj convergență și a articulației cardanice de pe coloană, pentru centrarea volanului 2. Vrei pe genunchi, cred că mai bine repoziționezi volanul decât bieletele! Pare logic, ca ergonomie a muncii?
  4. ...pe amândouă, eu suport transportul! Hai să nu exagerăm
  5. Este printre puținele topicuri care îmi atrag atenția, îmi țin treaz cheful de șurubăreală la o mașinărie veche de 16 ani ... Cele de tipul: ''să folosesc ciocanul de plastic la montatul butucului central, ca să nu lase urme?'' ''nu vorbi, că n-ai montat tu țșpe mii de device-uri x'' ''azi dimineață n-am putut pleca cu mașina, please help''.... nu mă mai pasionează, le ocolesc cu dibăcie. Un poll, ceva ?
  6. ...schema descrisă am folosit-o în urmă cu 2 luni, atunci când am schimbat amortizoare-arcuri spate. Era o zonă pe care nu s-a umblat decând mama ei a făcut mașina (1995). Șurubul inferior era sudat (rugină) în bucșa inferioară ... nu ai posibilitatea de a o debloca, eu a trebuit să tai urechea de fixare din punte, să o resudez după ce am scos șurubul (am secționat bucșa metalică cu flexul, pe o traiectorie spirală). Dacă desfaci racordurile flexibile, profiți de ocazie să mai înoiești lichidul de frână, arcurile ies ca nimica.
  7. ... suspenzi mașina pe ambele părți posterioare, demontezi roțile, fixezi un cric sub unul dintre brațele punții spate, demontezi ambele amortizoare din punctele inferioare de prindere, decomprimi cricul de sub punte ... voila ! Probleme ce pot apărea: 1. S-ar putea să fie nevoie să desfaci racordurile flexibile ale frânei ... se întind totuși prea mult 2. Funcție de cât timp a trecut de la ultima schimbare a amortizoarelor spate, poate apărea blocarea șuruburilor în bucșele inferioare ... atunci, deși remontarea este mai dificilă, de preferat desfacerea amortizorului din tijă
  8. ... 1000 RON/buc ...preț discutabil. ... noi, sigilate, garanție. 0722.395.704
  9. Pentru reducerea aplecării mașinii în viraje, datorită transferului de forțe ... ...sunt necesare: arcuri mai tari, mai scurte (se reduce înălțimea CG), cu amortizoare adecvate, și o bară de torsiune mai groasă (combate tendința de aplecare) ...strutbar-ul combate deformarea în timp (prin ''stress'' mecanic) prin ''închiderea'' complexului suspensii-cadru ...apariția de deformări în ''rama'' parbrizului/lunetei sunt rezultatul torsiunilor ''cutiei'' habitaclului (total instabil, de altfel) în cazul în care nu este ranforsată cu un ''roll cage'' ...dar intrăm în discuții care depășesc cadrul!
  10. ..mă risc să contrazic albanezu la modul în care se transferă forțele prin zonă... ...putea să taie flanșa și în 3 locuri ... care lucrează cu metalu' vede clar că oricum rezistența flanșei este MICĂ (asta în cazul în care chiar ar fi pusă la treabă) deoarece ea se rezumă la cele 2 zone și așa găurite (vezi foto) ... în caz de ceva, de acolo se îndoaie ! După părerea mea, ansamblul nu respectă nici o regulă de transfer eficient al forțelor: 1. Bara poate ''flamba'' ... este subțire 2. Cele 2 plăci, ce formează urechile de prindere, trebuiau să ''sară'' pe ambele părți ale cercului ...așa, au tendința de a îndoi flanșa în dreptul găurilor. 3. Placa circulară trebuia ranforsată pe una dintre circumferințe (internă sau externă) cu încă un plan (un ''cilindru'') ... obținerea unei secțiuni în ''L'', măcar... 4. Șuruburile M8 din schemă, au fost gândite să mențină flanșele elastice+rulmenți pe o poziție ... pentru preluare forțe discutăm de minim M12, speciale ... deci...repet: PLACEBO
 

×
×
  • Create New...