Jump to content

claudiupoiana

Cont inchis
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by claudiupoiana

  1. Si eu am comentat ceva despre Turcescu, deci ? In legatura cu a doua intrebare cred ca in nici un caz nu-mi este rusine de tine si nici nu-mi va fi vreodata, nu e mare lucru de capul tau asa cum crezi tu. Sau chiar de oricine altcineva, excaptand pe mama si tata, deci mai usor cu basinile astea de Dumnezeu pe pamant "care bate pe toti la fund". Nu ma numesc smail, folosesc acest cont, habar n-ai care imi este numele real, caci altfel n-ai lua-o inainte cu clona, asa ca daca ai vreo problema du-te nene si streseaza pe altul..
  2. O, da, marele jurnalist, care de vreo cativa ani e sinonim cu falimentul ...
  3. N-am cum sa editez postul anterior ... Cica noul brand turistic al Romaniei va fi turismul sexual ... Stie Udrea ce stie, isi promoveaza meseria de baza.
  4. Boc minte ca porcu': sa-i explice cineva cum sta treaba cu luatu-n mana apropo de salariile minime ...
  5. Sebastian Lazaroiu ne-a dezvaluit astazi de ce suntem in criza ... Deoarece Basescu a fost suspendat ! Doamne, si la cate scenarii ma gandisem cu criza asta, aruncasem vina ba pe americani, ba pe fel de fel de asociatii oculte si cand colo, beleaua la noi in curte ! ... Daca stau sa ma gandesc bine, e posibil ca toata criza mondiala sa fi fost cauzata suspendarea Basexului cel harnic care se speteste pentru natie saispe ore pe zi, saracutzul ...
  6. Basexu cica munceste 16 ore pe zi ... Saracu tembel ce se mai chinuie pentru noi ...
  7. Sub torpedou este o masca mica. Trebuie s-o dai pe aia jos pentru acces usor, dar cred ca se poate si fara. Baga si tu un ochi pe acolo. Cu furtunul scapat si motorul pornit ar trebui sa se auda un fasait usor. Pentru comanda de climatizare, trebuie sa dai jos masca ornamentala maro de pe consola ...
  8. Pai unul dintre capete se infige in rezervorul de vacuumm, aproximativ pe la piciorele pasagerului, iar celalat capat in consola de comanda a climatizarii,
  9. Cablul ala negru n-o fi furtunasul de vacuum ? Fara vacuum nu face nimic distribuitorul de aer ...
  10. Fa un test de presiune a uleiului. Daca pompa are uzura si/sau vilbrochenul are uzura se pierde presiune si nu ajunge suficient ulei in chiulasa.
  11. Mi-a zis Smail sa-ti transmit ca te inseli si poarta o discutie cu tine tocmai pentru ca te respecta si are o parere buna despre tine, chiar daca este in dezacord total cu tine. Daca urmaresti putin inapoi vei vedea ca a evitat sa raspunda posturilor tzaranilor ...
  12. Nu, eu zic sa platim in continuare impozite, nu conteaza cat, da sa fie mult. De asemenea propun ca proiect de studiu pentru Basescu si Boc o lege prin care orice patron a carui firma nu plateste cel putin o suta de mii parai pe an inpozit sa fie arestat si condamnat pentru subminarea economiei nationale. Mircea, esti de acord ?
  13. Ba da. Si ce relevanta are asta ? Nu ma apuc acum sa spun cati angajati si colaboratori am eu, n-are rost sa ne duelam in cifre, si precis n-ai crede. Am dat multi oameni afara si desi unii au fost foarte incorecti fata de mine, ca sa nu zic altfel, tot nu-i privesc pe angajatii romani ca pe niste derbedei, hoti sau lenesi. Am dat afara acum vreo luna si un pic 3 angajati dintr-un punct de lucru (adica pe toti) pentru ca m-au furat de m-au rupt. Nu ca mi-a luat mult sa ma prind ca ma fura, m-am prins din prima, dar am zis sa le mai dau o sansa si lor (mai ales cand ii vedeam mai apoi cum stateau ca sfintii-n calendar) si mie la a-mi recupera macar o parte din bani. N-a fost sa fie asa. In schimb, imediat am angajat alte 3 persoane, care intr-o luna si jumatate au iesit lipsa (ca nu pot zice ca au furat) vreo 50 de lei in total. Sunt super multumit de ei. Asa ca oameni cinsititi si corecti care vor doar sa castige o paine cinstita sunt o gramada si sunt sigur ca sunt majoritari. Sa-ti mai dau exemple. Am angajat acum 2 luni un baiat care de 3 luni isi cauta de lucru fara mare succes, avand in vedere ca inginerii electronisti nu sunt la mare
  14. Planul tau pare bine pus la punct. Da-i afara si dupa aia sa se descurce, da-i dracu, sa puna osul la munca. Unde,Tara are nevoie de forta munca, zici ? Dovada clara sunt cei peste 1 milion de someri, nu ? Si cei 3 4 milioane de romani au plecat afara tot ca sa fie patroni acolo nu ? Doar de sanchi, nu ? La noi in tara nu muncesc, dar concluzia ta este ca sunt niste putori, nu ca nu au de lucru. E o concluzie care iti arata felul de a gandi, pe care n-an cum sa-l schinb eu. Daca si ai de sus au tot gandirea asta nici nu ma mir ca suntem in situatia actuala.
  15. Si ce ar trebui sa faca buticarii aia dupa ce ii inchizi te-ai gandit ? Ca io sunt tare curios ce solutie ai.
  16. Recomand si eu Mobil. Fa o incercare cu 15W40, parerea mea.
  17. Un amic de-al meu este importator de piese auto GM. Piesele sunt de fapt si de drept piese chinezesti ordinare. Pe container, pe persoana juridica vin piesele in sine, ambalate in plastic. Pe avion, chinezii ii trimit, pe persoana fizica, cutiile si etichetele cu tot cu holograme. Dupa receptia marfii, in depozit se lucreaza cam 4-5 zile la "branduirea" pieselor. Deci daca nu ai luat piesele GM de la ACSA, eu n-as pune mare baza pe originea lor.
  18. Si ce legatura are faptul ca esti sau nu proprietarul unui model specific cu discutia despre segmenti si operatiunea de a folosi segmenti de reparatie superioara ajustati ? Mi-a spus cineva mai demult ca nu este ok si am vrut doar sa atentionez omul. Poti sa-mi spui care este problerma ?
  19. Chestia asta am auzit-o de la un mecanic auto cand i-am propus acelasi lucru.
  20. Teoretic, nu este o problema faptul ca segmentii mai mari trebuie incovoiati mai mult si astfel exercita o presiune mai mare asupra camasilor ?
  21. Permite-mi sa-ti reamintesc exemplu meu anterior. Ce preferi, sa il inchizi pe unu ca nu plateste impozit si TVA decat foarte putin, dar vrand-nevrand plateste alte impozite obligatorii si misca cate ceva sau sa il inchizi sa sa il platesti tu pe el ?! Esti in stare sa raspunzi la intrebarea asta ca vad ca pe alea care nu-ti convin le eviti, o tii tot una si buna cu exemple gen Dallas ! Poti cumva sa-mi raspunzi totusi si la intrebarea mea anterioara cu impozitul minim ? Acum, la faza cu mult blamata evaziunea fiscala am o observatie. Las la o parte marea evaziune fiscala unde nu am cunostinte, dar as vrea sa iti adresez o intrebare privitoare la evaziunea fiscala din micile afaceri. DE CE CREZI TU CA ACESTE MICI FIRME FAC EVAZIUUNE FISCALA ?! Cumva pentru ca la sfarsit de luna obtin niste castiguri foarte mari si sunt atat de zgarciti incat nu vor sa-i dea si statului partea lui ? Asa o fi ? Sau cumva castigurile sunt atat de mici incat pur si simplu nu ai de unde sa platesti impozite ? Hai sa zicem ca intra controale peste controale pentru a se elimina evaziunea fiscala. Stii ce se va intampla ? Se vor inchide peste jumatate din afaceri, iar restul care raman vor dubla preturile. Adaosurile sunt atata de mici si profitul atata de mic incat daca astia te freaca sa platesti impozite si TVA trebuie sa maresti preturile ca sa ai de unde sa platesti. Hai sa-ti mai dau un exemplu si gata. Acum vreo 4 luni mi-am deschis un punct de lucru: Am inchiriat un spatiu care statea gol de un an, l-am renovat si am 3 angajati acolo care erau someri, dintre care unul este o fata de 21 d ani care are un copil de 1 an. Dupa 3 luni am vrut sa inchid deorece pierderile erau foarte mari, dar tocmai cand ma duceam sa inchid, am avut o zi foarte buna care mi-a dat un pc de curaj. Am hotarat cu fratele meu sa incercam inca 3 luni ... Acum se incheie prima luna si deja pierderile nu mai sunt chiar asa mari. Estimez ca in 2 luni sa ajung macar in 0 si poate abia apoi poate sa intru si pe profit. Deci un total de cel putin 6 luni in care eu am pierderi foarte mari. Pai de unde sa platesc domnu Mircea si impozitul minim ? Eu abia imi sustin pierderile si mai trebuie sa platesc si la stat ?! Pai dupa ce ca tu esti la pamant, dezamagit, iar vantul iti bate prin buzunare, mai vine si statul, iti pune genunchiul pe grumaz si zbiara la tine: "Da' bai infractorule banii, infractor nenorocit !" Ma doare undeva domnu' mircea ca fac aia cu contractele de prestari servicii, sa-i fugareasca pe aia, nu pe mine !
  22. Mda, cred ca aia care vand patrunjel in piata, scot banii pe drepturi de autor ! Ca doar ei sunt autorii patrunjelului, nu ? Nu stiu ce nu pricep eu, dar tu chiar nu pricepi ca sunt oameni amarati in tara asta care au o taraba in piata, sau o frizerie sau mai stiu eu ce afacere amarata de unde scot 7-8 sute de lei profit pe luna. Am facut astazi o asigurare auto la masina mea, m-a costat 305 de lei. Tipa de la chioscul ala n-a putut in prima faza sa-mi scoata asigurarea la imprimanta. M-am uitat un pic cand am vazut ca nu se pricepe si am vazut ca imprimanta nu avea driverele instalate si am intrebat-o cum a facut pana acum. Mi-a spus ca asigurarea mea era PRIMA asigurare incheiata in ultimile 3 saptamani. Usor incurcata, s-a scuzat si m-a rugat sa am rabdare ca face imprimanta si sa nu ma duc sa fac asigurarea in alt loc. Mi-a parut rau de ea si i-am lasat banii si certificatul si am fost dupa 4 ore si am luat asigurarea. Chiscul era al parintilor care inchisesera asta iarna. Ea a ramas fara serviciu si dupa ce timp de peste 6 luni nu si-a gasit nimic a incercat sa faca asigurari. Asa ca trezeste-te la realitate amice, nu colcaie tara de multinationale si nu sunt jdemii de posturi de manageri libere astfel incat toata lumea sa plateeasca impozite grase ca sa iba clica lui Basescu de unde sa se infrupte. SI REPET INTREBAREA pentru a treia oara: Ce s-a schimbat in legislatia actuala astfel incat acum sa nu mai poti eschiva impozitul pe salariu cu contract de prestari servicii ?!?! Daca asta era tinta impozitului minim si din toamna il scot inseamna ca nu se mai poate fenta asa ? Dar daca totusi in continuare se va putea fenta asa, sa insemne totusi ca totul nu este decat o gargara ieftina a lui BocBase pentru a marca un nou rateu si inghitita pe nerasuflate de admiratorii lui ? Si la noi, cel putin pana anul trecut PFI-urile (cum le zicea atunci) plateau un impozit fix de vreo 800 de lei pe an la Fisc. Acum nu mai stiu cum e.
  23. Cate firme cunosti tu si cate sunt in total astfel incat afirmatia ta sa aiba valoare ? Criza n-a fost adusa de Basescu, acesta doar a agravat-o si n-a facut nimic ca s-o amelioreze.
  24. Adica cum se platesc chiria si utilitatile oricum ? De unde stii tu ca nu dureaza cel putin 1 an pana ca proprietarul spatiului sa isi gaseasca un alt chirias ? Poate dureaza 1 zi, dar de undestii ca nu dureaza 1 an, mai ales cand inchizi atatea firme ? La fel si utilitatile, cum adica le platesti oricum ? Daca iti faci un cuptor de covrigi sa zicem, care merge pe curent, cum adica curentul ala consumat este platit oricum ? Eu te-am intrebat pe exemplul meu, statul este dezavantajat sau avantajat ? Imi poti raspunde concis sau o tot tinem pe exemple fara sa mai terminam ? Apoi, sa zicem ca exemplu meu este contra impozitului, iar exempul tau este pro, ti se pare mai bine din partea unui guvernant intreg la cap sa se strofoace pentru a gasi o modalitate de a lovi in cei pe care ii dai tu exemplu sau sa dea o lege prin care sa loveasca in toti ? Si-mi poti raspunde la intrebarile astea fara alte exemple ? Apoi, daca superbul impozit, izvorat din superba minte a lui Boc+Basescu a fost atat de bun, acum daca se scoate, nu se mai poate intampla exemplul tau ?
 

×
×
  • Create New...