Jump to content

laur_gle

Membru
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by laur_gle

  1. Salut , M-am hotarit sa schimb semeringurile de la supape , pt ca tot imi scoate fum la pornire ... Ma poate ajuta cineva cu descrierea operatiunii , fara a mai da jos chiulasa ? Multumesc anticipat.
  2. Revin la problema descrisa mai sus : am dat jos roata , am verificat etrierul . Nimic suspect . Cu roata ridicata am virat stinga - dreapta , am invirtit roata ... nici un zgomot suspect . Aveti vreo idee de la ce poate fi ?
  3. Am trecut pe OMV Bixxol Extra 10W40 dupa cele citite aici . Prima impresie : motorul este mai elastic ! Nu mai scoate nici fum la pornire cu motorul cald ! Atentie la Mobil , sub eticheta in romana scrie : Made In Turkey si calitatea lasa de dorit . L-am tinut 10 500 km si mi-am cam batut joc de masina . Sper sa nu fie duse de tot semeringurile la supape , imi scotea fum la pornire dar numai cu motorul cald . Acum s-a remediat situatia , sa vedem daca necesita schimbarea semeringurilor cind uleiul se mai uzeaza ...
  4. Salut . Mi-a aparut un huruit ( sa ii spun asa ) la cea mai mica virare a volanului spre stinga . Zgomotul se aude la roata de pe partea dreapta , chiar se simte vibratia in podeaua masinii la pasager . Am mers si pe un drum de tara si am observat ca la gropi mai mari ( luate cu a I-a ) cind roata dreapta-fata scapa putin de greutatea masinii ( cind masina salta un pic - sper ca ma fac inteles ) zgomotul dispare . Cum se lasa greutatea ...cum huruie . Am fost la service . Am ridicat-o pe elevator , am facut un test cu roata stinga blocata si cu dreapta ridicata , pornit , bagat in viteze ... nu se aude nimic , nici cind am luat de volan stinga si nici dreapta . La fel am incercat si la roata din dreapta . Am schimbat rotile cu cele de pe spate ...la fel face . Verificat nivelul uleiului in cutie , ok . Nu si-a dat nici mecanicul seama din ce este . Sa fie planetara ? ...dar de ce cind nu este sub greutate roata , nu face nici un fel de zgomot ? ( de altfel stiu zgomotul de planetara de pe vechea dacie, si trebuia luat mult de volan sa ''bata'' ) Rulmentul ? ...la drum intins ( cu volanul drept ) nu se aude nimic , si nici cind iau curba dreapta . Astept un sfat de la voi daca ati mai intilnit astfel de ciudatenie . LE : mi-am amintit : cind o las pe liber si fac stinga , nu se aude nici un zgomot . Am schimbat acum 3 luni flansa dreapta fata ( deasupra arcului ) cu totul . Sa fie prea strins acolo sau sa se fi slabit ? Se poate regla acolo ceva ? ... ca acolo mecanicul nu s-a uitat . Zgomotul este ca un cauciuc care freaca in aripa - ca sa ma fac inteles mai bine , dar face la cea mai mica virare a volanului spre stinga . LE 2 : am dat cu spatele si am virat stinga : nu se aude ( chiar la viteza ceva mai mare ) .
  5. Am schimbat uleiul . Am bagat OMV Bixxol 10 w 40 - 126 RON statie Petrom V , filtru Mann 9 RON . Acum am venit din service . Prima observatie : nu mai scoate fum albastru decit fff putin la pornire ( am facut 2 porniri la interval de 5 min ) , ma gindesc ca nu am spalat motorul si a mai ramas un pic din vechiul ulei Mobil . Va tin la curent cu comportamentul uleiului in primii 1000 de km si daca mai scoate fum la pornire .
  6. Mda , e vina mea , m-am gindit ca poate nu sint reali km ... o sa trec atunci la 5W 40 ... sau acum e prea tirziu pt 5W 40 ? dar ce fac cu semeringurile ... cum le schimb , se poate fara sa desfac chiulasa ?
  7. Am scris ca masina are 95 000 km . La mine este de la 60 000 km.
  8. Salut. Revin cu aceeasi problema : trebuie sa fac schimbul de ulei (am 10500 km,cu Mobil 10W 40) si masina ( 95 000 km ) a inceput sa scoata fum albastru la pornire , cind motorul este cald . Cred ca uleiul si-a pierdut de tot proprietatile ( devine acid ) si mi-a atacat si semeringurile de la supape ... Evident schimb uleiul ( m-am uitat pe eticheta din ,,spate'' la Mobil - cea de dupa cea scrisa in limba romana , scrie ...Made in Turkey nu am incredere in nimic facut in Turcia si China ), ... o sa incerc OMV 10W 40 . Ce sa fac , sa schimb semeringurile la supape ? La operatiunea asta se da chiulasa jos sau ...merge doar scos axul cu came prin gaura delcoului si schimbate semeringurile ?
  9. Nici vorba de spuma , e curat ( de fapt negru ) . Ma risc mai intii sa ii fac un schimb de ulei sa vad daca mai scoate si dupa aceea fum ... daca da , trec direct la "operatia " de semeringuri .
  10. Motorul scoate fum albastru doar la pornire ( si asta numai cind e cald , pentru 2-3 secunde ) . Daca o las pornita mai mult timp la relanti nu scoate fum ( doar un pic de abur ) . Cu motorul turat la 3000 rotatii , nu scoate fum albastru . Mi s-a parut ciudat nivelul uleiului la minim dupa 8000 km. Posibil ca uleiul sa isi fi dat obstescul sfirsit sau... semeringurile sa faca figuri cu motorul cald ?
  11. Salut ! Nu am mai fost demult pe forum pentru ca nu am mai avut probleme ...dar ...de citeva saptamini am observat la pornire cu motorul cald ca masina scoate fum albastru ( nu foarte mult ) . Dupa 2-3 secunde nu mai scoate si nici in acceleratie . De asemenea , dimineata cu motorul rece nu scoate fum albastru. Nivelul de ulei este aproape de minim pe joja ( Mobil 10W40 si are 8000 km ) . Probabil semeringurile la supape s-au prajit sau uleiul este de vina . Ce varianta sa incerc : sa schimb uleiul si sa vad daca mai scoate fum albastru sau sa trec direct la semeringuri si implicit sa fac si schimbul de ulei ? (am uitat : masina are 82 000 km )
  12. Am vazut si eu , acum 3-4 luni , Cielo din 96, motor SOHC , cu 345 000 km la bord . Am vorbit cu proprietarul si mi-a zis ca i-a facut o segmentare pe la 250 000 km !!!
  13. CAPITOLUL II: Vehiculele Art. 8 Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele si tramvaiele trebuie sa fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate. Art. 100. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice: ... 13. conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusa medicala, triunghiuri reflectorizante si stingator pentru incendii, omologate. Pina la urma la capitolul amenzi zice de "triunghiuri" , adica cel putin doua . A luat cineva amenda ca a avut numai un singur triunghi ? Stiu ca masinile noi sint dotate cu un singur triunghi . Si cele care sint aduse de afara au tot unul . ...2 sau 1?
  14. Cumnate , imi pare rau de ce ti s-a intimplat . Chiar ai ghinion . Asta e cu masinile la mina a doua . Fa-ti o lista de pe forum cu ce ar trebui verificat sau schimbat , te duci la mecanic si il pui sa verifice si sa schimbe TOT . Eu asa am facut :schimbat ax came prima data ( Aral in cartea service si masina avea 60 000 km ! ) ,apoi lista : placute frina , lichid frina , capete bara , pivot, bobina delcou , antigel , fise, bujii etc, etc, etc. Am pus-o la punct si nu am nici o problema cu ea ! Nu am mai ridicat capota de nu stiu cind ! Spor la treaba si bafta !
  15. Eu am schimbat antigelul cu unul rosu de la Texaco , dar scria clar pe el ca este pe baza de etilenglicol si fara silicati ( care ar ataca aluminiul ) . Nu cred ca este o conditie ca toate cele rosii sa fie pe baza de acizi organici . Trebuie citite specificatiile producatorului . Pina acum nici o problema , temperatura apei nu trece de jumatatea indicatorului din bord indiferent de regimul de mers.
  16. Cu ocazia frumoaselor Sarbatori de iarna va urez tuturor , tot binele din lume alaturi de cei dragi cu sanatate, bucurii si cat mai multe oportunitati de realizare a tuturor viselor dvs. Craciun fericit ! La multi ani !
  17. Ok , merci mult Bella ! Casetofonul este cel original Tank . Simbata ma apuc de ... "operatie" !
  18. Salut . De cind am cumparat masina am observat ca nu imi merg decit boxele spate . Vechiul proprietar mi-a zis ca le-a schimbat ( nu stiu ce marca sint , dar se aude bine ) . As vrea sa le fac si pe cele de pe fata sa mearga . Probabil nu mai sint puse firele , pt ca ele fizic exista ( am desfacut grila de aerisire de deasupra ) . Bun . Cum sint prinse acestea la casetofon, au papuci separati sau se leaga la cele de pe spate ? Trebuie sa scot casetofonul sau am acces prin spate , pe sub bord ?
  19. Decit Straja , mai bine v-as recomanda statiunea Ranca ( Gorj ) . Conditii mult mai bune de cazare, cabane civilizate . Detalii aici si nu numai : http://www.rancaonline.com/ranca.php http://www.parang-ranca.ro/ http://www.caprioara.ro/prezentareromana.htm
  20. Si eu , de cind cu ceata&umezeala asta am observat ca ies aburi de la radiator , chiar si cu capota inchisa , stind la semafor . Dupa ceva timp nu mai iese abur, se usuca radiatorul . Cumnate esti de belea ! ... un radiator este pt AC .
  21. Dauneaza folosirea a unei solutii de curatat injectoare intr-o cantitate mai mica de benzina ( 10-15 l ) , avind in vedere ca instructiunile spun ca se foloseste la un plin ? Ma gindesc ca intr-o cantitate mai mica de benzina ar avea un efect mai bun , dar sa nu dauneze ( sa strice injectoarele sau altceva ) ?
  22. Revin cu valorile printate , inregistrate la analizorul de gaze : Turatii 800 / min CO 0,80 CO2 12,5 CO Corr 0.90 HC 176 O2 2.08 LAMBDA 1,074 ( desi nu am sonda lambda ?!?! - nu stiu ce indica asta ) In turatie nu am mai printat valorile , dar CO era undeva in jur de 0,4 . E bine , e rau ? Nu am facut inca un consum pe metoda plin-plin , dar la primul drum mai lung de 200 km extern va anunt . In oras ( Tg Jiu ) ...nu prea am unde sa fac 100km , cum fac 20-30 ... trag o fuga extern !
  23. Superba descrierea , Ileana ! Ai un 10+ de la mine ! ...am murit de ris !
  24. Da , de reinitializare am uitat sa mentionez . Am facut-o si inainte de reglaj ( ca sa vad daca se imbunatateste relantiul ) si dupa . Rezultatul a fost pozitiv dupa reglajul CO , avans ( aproape bine , zic eu, care era cam dereglat ) si reset+reinitalizare . De asemenea au scazut nivelul celorlalti parametrii ce se pot stabili pe un analizor de gaze ( CO2 , NH etc - am printat valorile dar am hirtia prin masina ) . Am ajuns la un nivel al noxelor ca pentru Euro 3 asa a zis inginerul , care ( fara sa ma laud ) a cam avut de... invatat ! PS : masina nu este lenesa , trage bine , ma bazez pe ea in depasiri ! LE : Operatiunea m-a costat ... 10 RON si a durat cam 45 min ( citire valori initiale noxe , reglaj , asteptat cite 30-60sec pt a citi noile valori , reglaj iarasi , etc !!!! ) .
  25. Am fost la o verificare a reglajului potentiometrului de CO ( intr-o statie ITP , cu ajutorul analizorului de gaze ) . Initial valorile nivelului CO inregistrate au fost de 2,3-2,9% la relanti si in jur de 1% in turatie . Inginerul si mecanicul de acolo nu stiau ca se poate regla nivelul noxelor din potentiometrul de CO ( si implicit debitul de benzina ) . Au zis ca e ok , masina fiind fara catalizator , trece testul ITP ( CO <3,5% !). Dupa ce am cerut ajutorul lui Ovi_jer si al lui Sorin 77 ( carora le multumesc ) , am listat pagina din manual cu nivelul optim al CO ( 0,3-0,5% !!! ) si m-am dus din nou la reglaj . Cu ajutorul mecanicului , am reusit sa stabilesc urmatoarele valori ale CO : 0,58% la relanti si 0,17-0,20 in turatie ( 2800) ...dar dadea rateuri . Mecanicul a incercat sa mai regleze ochiometric din avans , dar nu a reusit . Atunci am mai reglat din potentiometru si am ajuns la valorile de 0,8% la relanti si 0,3-0,4 in turatie . Am convenit sa o lasam asa si sa urmaresc consumul . La potentiometru se mai umblase ininte ( urme de surubelnita ) , masina fiind s-h . Inainte de asta aveam un usor tremur la relanti . Schimbasem fise si bujii si nimic. Dupa reglaj , am mai incercat eu sa o reglez tot ochiometric din avans si mersul la relanti s-a mai imbunatatit , nu mai vibreaza aproape deloc ( nu m-am mai dus in service , pt ca ma cam indoiesc de profesionalismul serviceurilor din Tg Jiu - cam ia banii degeaba pe reglaje si alte treburi mai fine . Am mai fost odata si mi-au zis ca e din ...benzina !!!! ) . O sa revin cu nivelul consumului de benzina extern/intern . Astept si parerile voastre despre ceea ce am facut , si cum pot sa reglez nivelul avansul ( am citit ceva pe forum de 10 grade etc) . PS : motorul nu se incalzeste , am stat cu ochii pe indicatorul de temperatura in toate regimurile de mers ( oras si extern la 120km/h ) , acul ramine intepenit la jumatate .
 

×
×
  • Create New...