Jump to content

Berti

Membru
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About Berti

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 05/14/1978

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.berti.ro

Profile Information

  • Location
    Sighet
  • Din
    Sighet
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz E
  • An
    2002

Recent Profile Visitors

1263 profile views
  1. Mersi de sfat, probabil e pretabil pentru masinile cu o vechime mai mica, la care cauciurile respective nu si-au pierdut proprietatile. La a mea, am bagat geamul cu forta, am mai ciocanit cu o bucata de lemn si l-am bagat de tot, in pozitia initiala si tot s-a smuls. Deci problema-i nu cum il bag, ci cum fac sa nu iasa? Probabil astazi il voi adeziva bine cu MontajeKit.
  2. La silicon pentru sticla sau MontajeKit m-am gandit si eu. Cat despre ciocanit, cred ca-i ultima solutie, fiinca n-am prea reusit, ce-i drept nici n-am insistat prea tare, sa desfac suruburile cu care-i fixat profilu U de mecanismul macaralei. Pana spre seara, orice sfat e binevenit, ca pe caldura asta nu pot lucra.
  3. Ma autocitez si explic din nou, ca poate n-am fost destul de clar. Sticla e conectata pe latura de jos la macara, aceasta conexiune e realizata in felu urmator, un profil metalic in forma U, in care-s bagate doua bucati de garnitura cam de 100 mm lungime, in aceste doua garnituri e intepenita sticla. Asa la prima vedere laturile U-ului metalic sunt usor convergente, probabil forta de frecare necesara pentru a tine sticla pe loc a fost obtinuta prin presarea laturilor U-ului. Dar cum timpul a trecut peste masina, proabil cauciucul si-a pierdut proprietatile, iar sticla nu mai este suficient de bine fixata in acest profil. In concluzie, cand macaraua trebuie sa traga de sticla in jos, sticla ramane pe pozitie si se smulge din acest profil. Cum pot sa fixez sticla mai bine in acest profil. As cam exclude strangerea profilului, fiindca n-am cum s-o fac in mod controlat, eu ma gandesc la o solutie cu adeziv, dar de care? Cei care si-au schimbat vreun geam? Cum vine geamu nou? Cu acest profil atasat in partea de jos?
  4. Am facut lucrul asta inainte de a monta geamul la loc, am scos chederul si am verificat paralelismul dintre cele doua buze de tabla si unde era cazul am indreptat cu patentul, iar pe urma am uns chederul cu un spray grafitat. Deci geamul culiseaza in limite rezonabile, dar totusi rezintenta pe care o opune la deschidere este mai mare decat forta de frecare dintre sticla si sistemul de fixare pe macara (garnituri si profil U). Oare de fabrica era ceva adeziv intre sticla-guma-metal? sau cum statea geamu acolo? Fiindca de exemplu iarna cand era inghetat geamu, cred ca apareau niste forte mari p-acolo si pana acum nu s-a smuls niciodata. In sus nu-s probleme, merge brici, fiindca mecanismu impinge si nu trage ca si la lasarea in jos. Din pacate n-am alarma, defapt am... dar e in cutie pe dulap, de mai bine de vreo 3 ani. Povestea e mai mult decat hilara, fiindca pana acum vreo 2 luni am avut o camera de supraveghere orientata catre masina, dar mi-au fortat garajul (n-au luat nimic) si am mutat camera pe cealalta parte a blocului, in caz ca revin baietii. Masina ramanand neacoperita momentan de sistemul de supraveghere. Mai mare mi-o fost ciuda... pe faza asta. Oricum mare atetie, se pare din punctul asta de vedere revin vremurile postrevolutionare.
  5. Salutare stimati coforumisti, acu cateva zile, un cioban* prost mi-o fortat portiera din stanga, cu scopul de a sustrage bunuri, mi-a luat doar fata de la Mp3player, desi ar mai fost una alta de luat, incarcatoare de telefoane, statie CB... initial m-am gandit c-o fost "la comanda", dar pe urma am aflat ca ciobanu o mai fortat inca doua Matizuri in seara respectiva. Asa, si problema mea tehnica este: - cand am incercat sa indrept usa, macar cu titlu provizoriu, in prima etapa am lasat geamul jos, dar geamul fiind putin intepenit datorita deformarii ramei, sticla s-a smuls din macara. Am desfacut fata usii, si am pus sticla la loc in suportul U care-i fixat de macara. In acest suport exista doua garnituri cam de 100 mm lungime, in care era fixat geamu. Eu am impins geamu in aceste garnituri, l-am mai batut putin cu o bucata de lemn, asftel incat sa se aseze bine in garnituri respectiv in sina profil U. Problema-i ca nu se intepeneste suficient de bine, cand las geamul jos, se smulge din nou din aceste garnituri. Cum as putea sa-l intepenesc mai bine? sa scot sina U si tot geamu si s-o strang cu patentu? sau sa incerc sa-l lipesc cu ceva de garnituri, respectiv garniturile de sina U? Cum vin astea din fabrica, doar intepenite prin deformarea mecanica a profilului U? Sau e vreun adeziv la mijloc? * doar un cioban poate sa sparga o masina in felu asta. Pagube maxime, rezultate minime. Forta multa, creier ioc.
  6. Salutare colegi. Am o problema cu ITP-ul, Matizu-l meu din 2002 nu a trecut de proba de gaze, mai exact de cea cu motoru' turat. Masina are 114.000, iar ultimu' schimb de filtre (aer, ulei, benzina) si ulei (Mobil S) a fost facut acum 2 saptamani. Ce-i de facut? Tipul de la ITP mi-a spus sa bag niste pastile in benzina, care cica se gasesc la orice benzinarie, sa circul vreo 100km si sa revin. Eu nu prea am incredere in leacurile astea minune, voi ce ma sfatuti sa fac? Cum se numesc pastilele astea si ce fac ele? Multumesc.
  7. Salutare forumisti, am si eu o problema cu butucul de la contact, s-a rupt partea canelata care intra in comutatorul electric, noroc cu PDF-ul de service, am reusit sa scot butucul, l-am si comandat la un magazin, dar nu reusesc sa dau jos partea electrica, sa pot scoate piesa rupta... in manual n-am gasit nimic referitor la asta. Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat? Exista vreun surub ascuns pe undeva? Precizari: - nu am scos volanul, am tras de el, da' fara extractor nu iese - am scos mufa de pe comutator, si n-am vazut nici un surub p-acolo, numa o gaura de vreo fi 3 printre doi pini. L.e. Am gasit, nu studiasem destul de atent PDF-u ala. In caz ca mai are cineva nevoie, atasez o captura. Btw, Are cineva idee de ce nu se poate cauta in manualul de service dupa un cuvant, iar cand copiez o bucata de text, defapt se copiaza niste caractere aiurea, de ex . -YX^KM^_V KZ\SXNO\O X_ ]O ZYK^O \Y^S
  8. Asta-i clar... dar unde? Prefer ceva turnat, nu doar decupat din Forex sau Plexiglass. Caut ceva asemnator cu cele de pe masini...
  9. Am vazut candva pe o masina (Peugeot) scris pe luneta cu litere volumetrice autoadezive cam de 30mm inaltime, numele soferului "CRYS", arata foarte bine. De curand mi-am facut un site pe care vreau sa-l promovez, dar nu-mi prea place ideea sa pun un autocolant pe masina. As prefera sa gasesc un set de litere volumetrice, orice culoare, ca le-as vopsi eu in culoarea dorita. Aveti idee pe unde se gaseste asa ceva? Cel mai mult mi-ar placea sa pot cumpara doar literele de care am nevoie nu tot setul... dar orice idee sau indrumare e binevenita. Multumesc! p.s. Am Matiz E-klasse, fara insemnele Daewoo pe hayon, deci loc am destul, dar totusi nu vreau sa fie literele prea mari, vreau sa fac o treaba elegenta si discreta.
  10. Berti

    Numere Funny

    B-xx-KKT, se da doar la Logan? Eu propun sa strangem niste bani si sa rezervam numerele astea pentru cei care isi doresc un Logan! Deci, cine strange banii? Idee de numar ... B-xx-BOX B-x0-TTO "B-xx-MUE" da cica nu se aloca
  11. Berti

    Surprize Video

    In vara a fost o vara de-a mea din Canada pe la noi, si chiar am discutat pe tema asta. Cica politia a pus camere in mai toate intersectiile importante... si dupa cateva luni le-au dat jos pentru ca au sarit soferii in sus, ca cica le "violeaza" intimitatea... Va dati seama, daca ai relatii unde trebe, poti sa afli cine cu cine si pe unde fac treburi indecente... de presa sa nu mai vorbim! BTW. Aia care merg cu 160 au aceleasi relatii, deci pe ei chiar nu-i afecteaza! Sufera tot poporul de rand!!!
  12. Am vrut eu sa-mi iau...dar cand l-am studiat si am vazut cate chestii trebuiesc scoase ca sa poti sa-l golesti de apa m-am crucit, plus ca toate palniile si pipele alea aveau garnituri, daca din greseala pisca nevasta-mea vreo garnitura, adio aspirare... asa ca am mai studiat piata si mi-am luat un Karcher din ala mare, vreo 12 mil. Da' pot sa aspir ce vrea muschiu meu cu el, si n-are sac, are o galeata de vreo 35L, in care se strang toate gunoiele. As putea spune ca e cea mai buna investitie pe care am facut-o pana acum in domeniul electrocasnic.
  13. Berti

    Legitima Aparare

    Stimate doamne, nu vroiam sa intervin in acest topic, dar cand scrieti asa ceva nu ma pot abtine... De ce nu va puneti in situatia Romanitei, daca voi erati in nu stiu ce luna gravide, si pierdeati sarcina din cauza sperieturii (ceea ce foarte posibil), cam cati ani de puscarie ati fi dat hotului? Asta nu se numeste tot crima? Vreo 2 cu suspendare, ca saracu n-a vrut sa va sperie asa tare, a vrut doar sa va fure bijuteriile? Btw. V-ati fi iertat vreodata sotu ca nu l-a batut mar pe hot si din cauza asta dvs. ati pierdut sarcina (si doamne fereste sa fi aparut complicatii, si sa nu mai puteti ramene gravide), mai merita hotu ala sa traiasca? Vorba unui coforumist, hotul cand a sarit gardul si s-a strecurat pe geam a renuntat la fair-play si la dreptul de viata! P.s. Referitor la socul avut in urma unei spargeri, chiar vorbesc in cunostinta de cauza, poate ma repet dar, in primavara un hot a intrat peste ai mei, n-a furat mare lucru, un telefon niste acte si o suma mica de bani, dar maica-mea nu mai doarme linistita, pe faza asta la 60 de ani se muta la casa, pentru ca le e frica sa mai locuiasca la bloc.
  14. Berti

    Ce Masina Ti-ai Lua?

    Porsche Cayenne Turbo P.s. Nici mie nu-mi merge chestionarul, am votat dar votul nu apare la rezultate.
  15. Mi-ar placea, dar n-am... si cred ca nici tu n-ai, deci hai sa nu aberam, pentru ca nici unu din noi n-avem prenumele Gigi trecut in buletin. Daca taceam filozof ramaneam... pana la urma nu conteaza averile noastre, ci harnicia. Poti sa fi sarac lipit si casa de-un metru si un snitel, da sa fie curat in ograda, si in fata ei. Ne-am convins cu totii de pe urma inundatiilor la ce ma refer. Hai sa-ti dau un exemplu: Orasul meu e situat intre 2 rauri , Iza si Tisa... prin anul 2000 cand au fost inundatii si pe aici, un dig era pe cale sa se rupa si sa inunde orasul, au iesit oamenii si cu utilaje proprii in miez de noapte au carat planseele unui bloc daramat si au intarit digul. Fata aramata si fara Catalin Radu Tanase de la Pro Tv. Luna trecuta ma uitam la teveu cum "harnicii" din baragan stateau prin crasme, iar soldatii si femeile umpleau saci cu nisip ca sa consolideze digu sub antenta supraveghere a mass mediei. Exceptii exista peste tot...nu exista padure fara uscaturi.
 

×
×
  • Create New...