Jump to content
Sign in to follow this  
perfidus

Alarma Lacetti

Recommended Posts

Pentru posesorii de Lacetti hatchback (5 usi).

Sistemul de inchidere centralizata (si alarma -zic ei) are la mine un LED mic rosu langa butonul de comanda a incuietorii din interior, la sofer. Numai ca la mine sta stins in permanenta. Normal mi s-ar parea sa clipeasca atunci cand inchiderea este actionata. Asa scie in carte despre indicatorul "security status" desi nu-l arata in desen acolo unde ar trebui sa fie. Din manulaul de service am dedus ca trebuie sa fie acel LED, pentru ca are un conector la stalpul usii soferului. Si parca l-am vazut acolo si la alte masini. Cum este la voi, sa-mi fac griji sau nu?

Inchiderea merge bine numai ca trebuie sa ma uit la semnalizare sa vad daca clipeste o data sau de doua ori... O sa caut schema electrica sa vad daca se poate pune goarna, ca la Kalos.

Share this post


Link to post

Pai led-ul ala s-ar fi aprins daca aveai si alarma montata din fabrica. Si alte masini au acele led-uri (in special cele produse de VAG) si care se aprind numai daca masina vine cu alarma din fabrica. Daca ai alarma poti sa legi alarma de acel led si o sa ti se aprinda.

Share this post


Link to post

Uite ca de Revelion am avut nevoie sa tai goarna de la Kalos. Si cum nu am stiut sa fac asta din alarma, am inchis masina cu cheia. Supriza a fost ca nici la mine nu se mai aprinde martorul din bord, desi sigur se aprindea. Banuiesc ca s-a ars. :(

Share this post


Link to post

Chiar nimeni cu Lacetti (fara alarma pusa la dealeri) nu-mi spune si mie daca martorul acela din portiera vi se aprinde intermitent cu usile blocate? Inca nu sunt lamurit. E drept ca masina vine fara alarma, dar sigur are asa ceva (inchiderea centralizata cu telecomanda e de fapt o alarma numai ca-i lipseste goarna).

Share this post


Link to post

Satori, in conditii de folosinta normala un led nu se arde niciodata. Led-urile se ard doar daca li se aplica un voltaj prea mare sau fac scurt. Deci led-ul ala nu avea cum sa se arda. Daca nu se aprinde buba e din alta parte.

Share this post


Link to post

Avand in vedere ca acel LED este comandat de alarma masinii peste care a intervenit alarma montata in service (inca nu stiu in ce fel) orice este posibil.

Share this post


Link to post

Mda, se poate intampla. Daca e comandat simultan din doua locuri, este practic fortat la un curent mai mare. Pentru ca el lucreaza in impulsuri si trebuie sa fie cat mai vizibil, de regula e deja fortat in curent. Deci doua "fortari" ar putea sa-l dea gata. In aceste cazuri ledurile mor... frumos si tacut. De fapt nu mor de tot, ci se aprind foarte-foarte slab, practic aproape invizibil.

Share this post


Link to post

Când mi-am cumpărat maşina, desigur că am dorit şi o alarmă însă numai alarma originală a maşinii pentru că lacetti poate veni cu această opţiune din fabrică . Pentru moment la acea dată mi s-a spus că este indisponibilă. Ok. Pentru o perioadă de vreme am rămas cu ideea că voi mai întreba altă dată. Zis şi făcut . Când am fost ultima oară pentru verificare printre nelămuririle mele a fost şi micul led roşu plasat lângă încuietoarea interioară a uşii (ca la VW) . Fără prea multe explicaţii persoana de la service mi-a spus că la lacetti din moment ce există acel led trebuie neapărat să fie dotat cu alarmă.

Ideea este că acel led nu clipeşte niciodată şi nici nu se armează ceva.

Există printre noi cineva care să aibă alarma din fabrică pe maşină şi dacă da , cum se armează ? pentru că mă gândesc că dacă într-adevăr există ,să nu apară vreoun viciu de procedură din partea mea la armare.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Daca ar fi existat, s-ar fi armat precum se armeaza la Kalos: simpla inchidere a masinii cu cheia sau cu telecomanda de pe cheie.

Share this post


Link to post

Si eu am acelasi led, care nu are nici o legatura cu alarma :) cred ca este doar pentru inchiderea centralizata ...

Share this post


Link to post

Am gasit un site rusesc unde se punea aceeasi intrebare, despre LED-ul cu pricina. Se pare ca este un caz clasic de economie dpdv logistic. Adica nu s-au mai chinuit sa schimbe cablajul si fata de usa la modelele fabricate pentru Europa de Est si CSI. Pe alte piete acel LED probabil este activat si sistemul are si goarna.

Share this post


Link to post

Apropo de chestia asta, citisem in manual, ca masina vine cu un sistem de alarma din fabrica, fara goarna. Zicea sa faci un test la modul lasi un geam deschis, inchizi masina din telecomanda (de pe cheie), stai 30 secunde (sa se armeze sistemul?!) dupa care prin geamul deschis descui usa respectiva si ar trebui sa inceapa avariile ... ei bine, eu am incercat, dar nu a inceput avaria sa faca nimic ...

Share this post


Link to post

Am aprofundat azi problema instalatiei de pe Lacetti, inchiderea centralizata "fara alarma". Ma tot bantuia intrebarea daca se poate completa instatatia doar cu o sirena, asa cum s-a facut la Kalos model 2005. Dupa ce am cautat cu ceva timp inainte conectorul de sirena si nu l-am gasit, m-am tot uitat dupa contactul de capota si nici ala nu-i, m-am lamurit pe deplin astazi: Lacetti vine DOAR cu inchidere centralizata. Am desfacut cotiera (de acolo se auzea releul care comanda lampile de semnalizare) - operatie simpla, cu scaunele fata intr-o pozitie convenabil de avansata, se desfac doua suruburi si se ridica atat cat permite burduful de la frana de mana - si am scos modulul electronic.

Conectorul de 26 pini are numai noua contacte cablate, spre deosebire de modulul reprezentat in manual care are 18 conexiuni. Acestea sunt:

 

 

2. BLK Ground

8. PPL Door contact SW

10. LT GRN/WHT Lock

11. YEL Unlock

13. DK BLU Right turn signal bulb

16. GRN/BLK ??? (nu apare in manual-probabil la DLC in loc de 17)

18. LT GRN/RED Key reminder SW

25. ORN Battery+

26. LT BLU Left turn signal bulb

 

Neavand celelalte fire cablate, NU se poate pune o alarma OEM-cum e cea de KALOS- pe cablajul existent. Ramane doar varianta unei alarme aftermarket, tragand toate firele necesare (acum nu stiu inca daca exista contacte de tamper la incuietorile de usi).

S-a lamurit si chestiunea cu LED-ul. Circuitul este incomplet, posibil sa dispara la conectorul usii sau sa fie legat doar la imobilizator (nu am cheia fara transponder ca sa verific). Ma gandesc in final ca poate-l fac activ cumva atunci cand e incuiata, pentru a descuraja potentialii "atentatori" la integritatea masinii :) )

Share this post


Link to post

Eu am nubira, ledul l-am vazut si eu, dar mi s-a explicat ca masina nu vine cu alarma la fel ca si Kalos-ul, si trebuie sa pun o alarma de la zero adica tras fire... si ce ma deranjat mai mult a fost ca nu o sa mai actioneze deschiderea din cheie, ci numai din telecomanda alarmei .. eu zic: Naspa, eu nu montez alarma!

 

Cu ledul : o sa fie conectat in momentul instalarii alarmei.

Share this post


Link to post

Deocamdat si eu am zis pas la montarea alarmei. Nu merita. Asa cum am zis, cel mai probabil o sa-i fac LED-ului o jmecherie sa clipeasca in modul zavorat al inchiderii. Cand voi avea timp...

Share this post


Link to post

Am vrut si eu sa-mi pun alarma la Lacetti.

Am intrebat la dealer si s-a oferit sa-mi instaleze o alarma cu 850 RON care se poate arma si din cheia masinii. Deocamdata pas, ca mi se pare cam mult. Daca ar fi una mai ieftina poate. Totusi daca as reusi sa fac LED-ul ala sa clipeasca poate mi-as mai lua gandul de la alarma.

Share this post


Link to post

Si mie mi-au oferit alarma aia care foloseste cheia originala a masinii. Din pacate nu era doar mai scumpa, ci si mai slabuta decat alarma care o am acum (620 RON parca). Nici mie nu-mi place sa-mi atarne telecomanda la chei... dar asta e.

Share this post


Link to post

1. nici LED-ul de la a mea nu se aprinde, precizez că alarma e montată din fabrică.

2. butonul de pe cheie pentru alarmă ... am spus ia să-i fac proba. Am dat picioare în roţi, zgâţîieli, tras de uşi dar n-a pornit alarma. Voi cum aţi făcut?

Share this post


Link to post

Ca sa-ti chitaie lasa un geam deschis, incuie si armeaza masina, iar prin acel geam descuie o usa pe care o vei deschide ... va trebui sa urle ...

P.S. am descoperit la o intalnire, ca acel led totusi se aprinde ... foarte slab cand descui portbagajul din cheie, si normal cand descui portbagajul din butonul de pe usa soferului ...

Share this post


Link to post

Am kalos model 2005 fara alarma,dar cand inchid masina cu telecomanda(inchiderea centralizata) imi clipaie un led rosu pe bord si face asa pana cand deschid usile...

Share this post


Link to post

Alinutz, am făcut întocmai şi nimic!

Apăs o dată pe iconul "lacăt închis", se armează închiderea centralizată (coboară "butoanele") şi se aprind scurt poziţiile. Mai apăs o dată pe acelaşi icon (aşa mi-a spus dealerul când am luat-o), se aude cum armează din nou, din nou filează becurile iar acum ar trebui să declanşeze alarma la un şoc semnificativ. Nada! :-W

Share this post


Link to post

Lasa geamul deschis şi încearcă să deschizi o uşă .

Share this post


Link to post

Radix,

 

Alarma aia, chiar dacă există, pun pariu că nu are niciun senzor de şoc. Dacă vei continua să-i dai şuturi, singurul lucru pe care o să-l obţii până la urmă e o durere în bombeu.

"Alarma" aia montată din fabrică, sesizează doar tenntativele de deschidere a uşilor. Aşa că fă manevra cu geamul deschis. Încearcă mai întâi să-i dai... spargere, după ce ai apăsat doar odată pe buton. Dacă nu vrea încearcă şi ce-a zis dealerul. În fine, manualul care l-ai primit cu maşina ce zice?

Share this post


Link to post

Am vazut pe noile oferte Lacetti ca apare si alarma la dotari, dar numai la versiunea cu 4 usi. Chiar ma intrebam de ce nu si la hatchback... Din ce zici tu că face nu cred sa ai alarma - ar fi functionat LED-ul din usa. Dealerii nici ei nu ştiu ce vând! Daca ai timp si chef desfa cotiera cum am descris eu mai sus, ai doar doua suruburi de scos, si uite-te daca ai toate firele la modulul ce se gaseste sub cotiera. Sper sa am timp sa fac un tutorial scurt despre cum se ajunge la acele fire. Facem o comparatie şi ne lamurim. Apropo, ai gasit contactul de la capota motorului ? Daca ai asa ceva mai ai o şansa  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salut băieţi!

 

Recapitulare:

1. pe site-ul oficial la modelul pe care l-am cumpărat scrie că are alarmă în dotare.

2. bella de la show-room care mi-a vândut-o m-a instruit şi cum s-o dezactivez în caz că va funcţiona.

3. pe geam scrie pe un plastic mic în dreptul beculeţului: vehicle and radio with anti theft ...alea alea, dar nu scrie alarm.

4. manualul nu are indicaţii sau cel puţin eu şi cu bella nu am dat peste ele.

5. ea susţine că i-a făcut proba la intrare în show-room şi atunci mergea... o fi vreo siguranţă... ceea ce eu nu cred.

6. am probat un Aveo şi ăla declanşează (are goarna dezactivată) şi clipesc poziţiile. La mine nu clipesc poziţiile când este armată şi prin geam deschid o uşă aşa cum aţi spus.

7. am verificat lista proces verbal de predare primire şi nu este menţionat explicit alarmă ci închidere cu radio...

Concluzii:

mă înscriu pentru prima vizită la service

nu cred că am de fapt alarmă pe maşină

 

Cei care vreţi să vă luaţi maşini de orice fel şi citiţi forumuri, nu plecaţi de acolo până nu vă fac proba la toate dotările!

 

cele bune,

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...