Jump to content
 

Sign in to follow this  
sorin77

Kilometraj mort sau zgomote la el

Recommended Posts

Azi dimineata am plecat cu masina pe frig (estimez ca au fost -3,-4 grade C in dimineata asta in TM )

Dupa ce am depasit 30km/h am inceput sa aud un zgomot usor, venind din zona kilometrajului. La 60 km/h zgomotul era foarte deranjat. Am incetinit la sub 30km/h si aproape zgomotul a disparut. Daca acceleram la peste 30 km/h problema persista ...  <img src= (">

 

Inca nu stiu daca sa pun treaba asta pe seama frigului, sa a altcuiva. Oricum, in dimineata asta, am plecat la serviciu si am parcurs 2.6 km, timp in care nu s-a incalzit nimic in masina si am parcat-o. Sursa zgomotului pare sa fie direct de legata de viteza cu care ma deplasez. Zgomotul suna ca si cum este produs de niste piese de plastic care nu se invat cum trebuie, sau freaca de ceva.

Culmea e ca kilometrajul imi functioneaza ca altfel nu as fi putut citi viteza.

 

* A avut careva aceasta problema si cum a rezolvat-o? #-o

* Cum pot sa verific ungerea la cablul de kilometraj?

Mai menzionez ca:

1. ieri am parcurs 400 de km si kilometrajul a functionat perfect si nu a scos nici un fel de sunete deranjante.

2. in vara am bagat schimbat uleiul din cutia de viteze ( Aral )

Share this post


Link to post
Share on other sites

e f. posibil sa fie cablul de kilometraj..acolo unde intra el in bord... se desface bordul cred ca se unge cu ceva si nu mai face

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am aceeasi problema insa se manifesta dupa ce trec de 20 kM/h. Nu cred insa ca se face ungere in "spatele" bordului. Cred ca mai curand se face schimbarea cablului cu unul nou la service.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Azi cind am plecat la drum, deja dupa ce treceam de 70km/h, acul de la vitezometru a inceput sa tremure binisor. Dupa mai multi km parcursi s-a mai diminuat acest tremur dar tot exista.

Ce ar putea determina acest tremurat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca numai baronii ne pot lamuri in acesta problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista doua posibilitati: ori cablul (a iesit o sarmulita din el care se agata) ori mecanismul vitezometrului si kilometrajului care s-a uzat. Daca este doar cablul o solutie provizorie ar fi ungerea cablului cu un spray cu ulei/vaselina (de ex. WD40).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si ungerea s-ar face pe unde? Dca in bord cum se ajunge acolo unde trbuie uns cablul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

probleme similare am avut si eu la espero...am scris undeva pe aici...

este de la rotitele de plastic din ceas, la care s-au uzat dintii...si aluneca...

 

rezolvare prin inlocuire...cu alt ceas. nu se poate repara/schimba numai rotita respectiva - nu se gaseste

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am avut o problema de genul asta, de fapt se repeta in fiecare an cand da frigul afara rau de tot. Si asta de 2ani. La mine dupa ce trecea de 50-60km/h o lua acul razna, se ducea undeva la 120 si mult mai sus aproape de 200km daca o calcam :o era cool . Rezolvarea mea?: simpla la inceputul fiecarei ierni,cand incepea cablul sa rontaie, dadeam bordul jos, si cu wd40+tevusca aia rosie de la recipient, dadeam 2-3jeturi pe camasa cablului de km,un jet foarte scurt pe mufa din spatele vitezometrului si pana in urmatoarea iarna nimic si fericire. Si asta o fac de 2ani in fiecare iarna.Asta este a 3-a iarna, si daca stau bine sa ma gandesc a cam inceput incet incet sa faca galagie. In rest numai bine :lavolan: , benzina si talpa. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai eu zic sa-l lasi asa pana face foarte des, la mine facea doar de 3-4 ori pe an si numai pana se incalzea in masina.

cand o sa-ti faca tot timpul...atunci sa-l schimbi.

 

PS: aveam exact acelesi simptome: acul la km fugea in sus la 120 km/h si mai mult, am fost la mecanic si mi-a povestit tot ce v-am spus mai devreme, inclusiv partea cu ungerea, dar a specificat ca ungerea tine putin timp, dupa care o ia de la capat...

de aceea trebuie schimbat...si nu este de la cablu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
. Rezolvarea mea?: simpla la inceputul fiecarei ierni,cand incepea cablul sa rontaie, dadeam bordul jos, si cu wd40+tevusca aia rosie de la recipient, dadeam 2-3jeturi pe camasa cablului de km,un jet foarte scurt pe mufa din spatele vitezometrului

 

E complicat de dat jos bordul ? #-o

Share this post


Link to post
Share on other sites

@calinrussu, scuze de intarziere dar m-a lasat compilataorul balta si am formatat,etc. :uff: acum am terminat. pai nu este complicat, sunt 6suruburi la vedere initial,cele care tin la locul lor plasticul, capacul de la volan si plansa pe care se afla butoanele: de avarie,proiectile,lampa ceata,etc. asta este primul pas.scoti apoi mufele din statele instrumentelor mentionate mai sus,au cleme la mufe, ajungi la plansa cu acele, acolo deasupra km-trajului chiar pe mijlocul lui, deasupra se afla un alt surub care tine practic cutia la locul ei,se desface si ala, apoi cu grija se scoate bordul,desfacand prima mufa din spatele lui,cablul km,si cea de-a doua mufa. acum se poate gresa ce cautai. spor la lucru si scuze pt postul kilometric, ca tot era vb de kilometraj :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si a mea a facut la fel, este luata in 02.2005, si am aflat sursa, era gresala mea, NICIODATA, repet NICIODATA sa nu resetati chilometrajul zilnic cand masina este in miscare, numai pe loc, eu faceam aceasta operatie dupa ce plecam din peco, dar din cauza muzicii nu auzeam tacanitul, tata cand a luat masina, fara muzica a auzit acest tacanit, patind acelasi lucru la Cielo de la munca mi-a atras atentia acestui lucru, este posibil la cei cu masini mai vechi, 3-4-5 ani sau mai mult din aceasta cauza mecanismul sa fi luat o uzura mai mare si sa trebuiasca schimbat, la restul tineti minte NICIODATA sa nu-l resetati in miscare

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare

Eu am un zgomot infernal de la vitezometru NUMAI cind e frig tare afara si numai pina se incalzeste in masina... Si apare numai dupa ce trece de o anumita viteza, cred ca 40km/h... Sa fie de la cablu ? Sa fie de la indicator?

Share this post


Link to post
Share on other sites

si la mine se manifesta acest zgomot, tot la temperaturi scazute (vara nici pomeneala), si in general la viteze mici (pana in 40 km/h)...de ce apare la temperaturui scazute? are legatura cu ungerea? daca vreau sa schimb cablul...cat costa...si cat m-ar costa schimbarea? se face repede? trebuie neaparat vizita la service?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ca ati schimbat sau nu cablul eu tot postez pt. ca mine nu a fost cablul. Si am mai dat si bani de pomana pe el :mda: Era de la ceasul Kilometraj. L-am injectat cu ulei servo si acum merge brici!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe unde anume ai injectat ulei? Ce a trebuie sa desfaci? ... da mai multe detalii,eventual poze ..  <img src= ">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poze nu am , dar pot sa-ti spun ca am desfacut bordul, am luat ceasurile, am scos indicatorul de kilometraj, am desfacut cele doua suruburi negre mici de pe cadranul indicator si cu kilometrajul in mana, cu o seringa mica am bagat ulei peste tot. M-am gandit ca daca se strica cumpar altul, dar nu a fost asa! In special tb. bagat ulei acolo in spate unde are un magnet cu un arc reostatic. Tu nu ai sa vezi alea deoarece sunt intr-o carcasa mica metalica, dar prin fanta carcasei baga ulei. Sigur nu va mai face zgomot!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dau si eu o intrebare de nespecialist. Espero 1.8 MPi, din 1996, 88.000 km, condus cu relativa grija. Cu motorul rece, adica in special in ultima vreme dimineata, dupa plecare (cand ajunge la 30-40 km/h), incepe sa caraie ceva "in bord". Nu radeti de mine, eu am impresia ca fix de acolo vine zgomotul, de undeva din spatele vitezometrului. Paranoia imi este alimentata si de faptul ca, in aceleasi conditii termice, la peste 80 km/h, vitezometrul o ia razna si sare cu cate 20-30 km (arata 160 cand eu merg in coloana pe autostrada, unde toata lumea merge la 130). Dupa un interval neregulat de timp, zgomotul dispare de la sine, iar acul vitezometrului incepe sa se comporte normal. In rest, nu am constatat nici un fel de impact asupra mersului masinii.

Si daca nu ati ras inca, am incercat o rezolvare experimentala, dupa metoda "casetofon" - daca ii trantesc un pumn serios in bord, deasupra vitezometrului, zgomotul se atenueaza sensibil. Ma rog, chestia asta e mai dificil de facut in conditii de siguranta la 130 km/h, asa ca am preferat sa merg cu zgomotul. Vreo idee de la ce ar putea sa fie?

Edited by airwave88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si la mine la fel.

Daca trec de 100 la ora, sare acul de ajunge la 170!

Si se aude si un tacanit rapid.

Acum vad ca se manifesta si la viteze foarte mici (10Km/h)

Voi desface bordul si voi unge cablul de kilometraj si tot vitezometrul.

Nu am ce strica, oricum merg prost.

Daca face tot asa, altele noi!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

racov la tine problema este din kilometraj.Eventual incearca sa tragi de cablu de kilometraj catre cutie din compartimentul motor pentru ca poate impinge prea mult in ceas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Desfacerea lui de pe senzorul de viteza-traductorul din cutie

-Demontara bordului pentru desfacerea din kilometraj

-O sa ai mult de munca la montarea celui nou si mai exact la mansonul de etansare din pedalier(in spatele servofranei).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...