Jump to content
Sign in to follow this  
nicubarbu

Rog Sfaturi Pt Alegere Masina

Recommended Posts

Mi-am vindut Nubira. Acum stau in dubii la alegerea urmatoarei masini. Am avut si un Tico si am ramas cu senzatia de claustrofobie care m-a facut sa caut mereu o masina mai mare (dupa tico am avut cielo si apoi nubira).

Oscilez intre VW Sharane (fabricatie 2000), Mercede Vito (fabricatie 2000) si Renault Scenic (nou). As vrea pareri si sfaturi din partea celor care cunosc aceste masini. Mentionez ca doresc sa fac achizitia in leasing pe societate si as vrea ca pretul sa nu sara de 13.000 EUR.

Multumesc anticipat pt sugestiile voastre.

Share this post


Link to post

Despre Sharan e un topic amanuntit si bine detaliat de proprietar pe forumul Autoshow.

Share this post


Link to post

Cred ca te pot ajuta eu in legatura cu Scenic. Are unchimiu si iti pot spune ca masina este pur si simplu nava spatiala ..este fenomenal Scenic-ul ! :thumbl: . Este cu mult peste orice MPV exista pe piata in acest moment (Sa vedem ce are de zis Seat Altea) . Insa nu poti sa iei un Scenic nou cu doar 13.000 euro . Cel mai ieftin e in jur de 16.000 DDP , cu motor de 1.6 16v insa mai mult decat suficiente dotari standard! Pentru mai multe detalii vezi www.renault.ro . Interiorul este spectaculos , ai nenumarate locuri pentru depozitare. Consola centrala este usor de citit si iti ofera date despre orice se intampla cu masina , inclusiv temperatura de afara. Spatiul interior este mai mult decat suficient , 5 persoane stau ca acasa in fotoliu , iar masina in sine este mai manevrabila decat un Clio.

Daca reusesti sa iei macar 1.6 16v , sa stii ca nu consuma mai mult de 10 urban , practic chiar mai putin decat iti lua Nubira ;)

 

Bafta , si iti recomand sa faci un test drive cu el .. si garantat nu vei mai vrea altceva.

post-1002-1123072464_thumb.jpg

post-1002-1123072475_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Pe langa masinile enumerate, cred ca s-ar incadra si un Opel Zefira.

Edited by satori

Share this post


Link to post

Adica Opel Zafira? Deja vorbesti despre Minivan , este mai maricica decat Scenic-ul .

Share this post


Link to post

Am oferta de Renault Scenic sub 13.000 EUR (pret CIP). Exista si Confort Dynamique 1.6 16v la 13800 CIP cu niste dotari destul de interesante.

Share this post


Link to post

Iati orice numai frantuzesc sa nu fie ca daca nu te cocoseaza la piese de schimb te rupe la revizii :drinkers: .

Share this post


Link to post

Am luat in calcul Renault Scenic doar nou noutz - in speranta ca in cei 4-5 ani (app 150.000 km) cit voi tine masina sa nu trebuiasca sa cumpar prea multe piese sau sa fac prea multe revizii.

Share this post


Link to post

Vezi ca la Opel mai sunt niste promotii:

 

- la Meriva ai AC gratis

- la Zafira reducere 1250EUR DDP!

 

Eu as merge pe Meriva, sincer.

Share this post


Link to post

Eu nu-ti zic decat atat .. mergi pe ce vrei dar fa un test drive cu Scenic inainte sa dai banul , si vei zice mersi ca nu te-ar aruncat pe un Meriva sau altceva ;)

Share this post


Link to post

Normal ca test-drive-ul e hotarator. Dar mai intra multe in calcul: costuri, dotari... Service... Dar de aici pana la "vei zice mersi ca nu te-ar aruncat pe un Meriva sau altceva".... E cale lunga... Subiectivismul la alegerea unei masini ar trebui sa apara cand ne permitem si un Ferrari...

Share this post


Link to post

Ai dreptate , dar costuri Meriva/Scenic sunt asemanatoare. Costurile de intretinere sunt intradevar un pic mai mici la Opel ,insa masinile sunt in garantie . Apropo de garantie , la Scenic ai garantie 3 ani sau 100.000km cu optiunea de a ti-o extinde mai mult ;) ..la Opel cum e? Iar dotari.. aici Renault este CLAR superior oricarui alt brand. Nu cred ca-ti da Meriva ca dotari standard chestii de genul Comp Bord , ABS , AFU , EBV 6 sau 8 airbag-uri , tot felul de semnale pentru stergatoare si lumini , lumini de urgenta la franare , oglinzi electrice si incalzite , geamuri electrice , A/C , scaune regrabil inaltime . Astea sunt dotari STANDARD la Renault Scenic. :thumbl:

Share this post


Link to post

Ma bucur sa aud asta, dar un sistem ingenios de aranjare a scaunelor gen FlexSpace are? Acuma Nicu va hotara, normal, ce vrea de la viitoarea masina: sa fie utila sau incarcata de gadgeturi. La Opel, fata de alte firme, e marele avamtaj cu multitudinea de pachete posibile, pornind de la o configuratie de baza independenta de motorizare! Cum am trecut prin acest proces destul de complex, sunt convins ca s-ar putea gasi o configuratie care sa imbine utilul cu placutul. O sa cer o oferta de la Di-Bas (a NU se folosi configuratorul de pe Opel.Ro, este pur si simplu varza!!!). De asemenea o sa aflu si unde se fabrica (nu stiu de ce, dar eu cel putin am o strangere de inima cand aud de o masina fabricata intr-o tara fara traditie in domeniu...).

 

Intre dotarile standard ale versiunii Cosmo (cea mai de sus), la o motorizare de 1.8 16V 125CP - care sare cu putin de 12000CIP, gasim:

 

- ABS, frâne pe disc faţă şi spate

- Pachetul Iarnă

- Pachetul Praf

- Sistemul FlexSpace® (configuraţie flexibilă scaune spate)

- Airbag frontal şofer şi pasager (cu putin peste 300EUR ar fi airbag-uri peste tot, inclusiv laterale si cortina, dar astea-s preturile de pe site-ul Opel.)

 

Restu de preturi si dotari/pachete, maine.

Share this post


Link to post

Din seria ia una noua ca merita inclin sa-ti recomand ori Renault-ul Scenic ori Meriva ori orice fel de masina noua. Orice vine din vest are kilometrajul manarit si multe alte cosmetizari, piesele sunt extrem de scumpe si poti lua o teapa de zile mari. :) >-

Share this post


Link to post

Adevarul e ca asta e cel mai cinstit raspuns! Macar la una noua ai 2-3-4-5 ani garantie, la una adusa de afara ai pret mai mic dar nu ai garantie... Si daca iti pica ceva scump e cam neplacut...

Share this post


Link to post

N-am zis nimic de scaune dar remediez acum . Este vorba tot de versiunea de baza Scenic , care pe langa ce-am enumerat mai sus mai are :

-Sistem Isofix de prindere a scaunului copil pentru locul pasagerului din fata si cele laterale spate

-3 scaune spate independente, amovibile, cu spatarele rabatabile si inclinabile

-Masute tip "aviatie" pe spatarele scaunelor din fata

-C.A.R. (Inchiderea automata a usilor, portbagajului si a trapei pentru carburant la demaraj)

-Directie asistata electric variabila

-Volan reglabil pe inaltime si in profunzime

-Faruri dublu optice reglabile pe inaltime cu ajutorul comenzii plasate pe tabloul de bord

-Stergator luneta cu activare automata la mersul cu spatele

-Functia "follow me home"

-Inchidere centralizata si demaraj cu card (ce-mi place :D )

-Masute tip "aviatie" pe spatarele scaunelor din fata

-Trape sub locurile din fata/spate

-Torpedou (17 litri) iluminat si cu refrigerare

-Sertare sub locurile din fata

-Tabliera spate mobila

 

Pe langa faptul ca Renault este imbatabil din punct de vedere al dotarilor/pret , ramane si factorul aspect ..unde la exterior Scenic-ul este de N ori mai frumos decat Meriva ...ca sa nu mai vorbim de interior unde zici ca esti in Enterprise :lavolan:

Share this post


Link to post

Asta cu imbatabil, please... Nu mai zic de calitatea materialelor... Si nu zic eu... Zic multi, chiar si cei care si-au luat Renault (Megane, Scenic, chiar Laguna!). Dar, in fine... Eu enumerasem chestii importante la standard. Mai multe maine.

Share this post


Link to post

Pai nu stiu...arata-mi tu o alta marca care ofera la oricare dintre modelele ei , dotari standard mai multe decat Renault :rolleyes: . Cat despre calitatea plasticelor ...n-am auzit nici un posesor sa se planga decat de cele de pe Clio. Cunosc proprietar de Megane , versiune de baza , iar finisajele sunt foarte bune.

Share this post


Link to post
Pai nu stiu...arata-mi tu o alta marca care ofera la oricare dintre modelele ei , dotari standard mai multe decat Renault  :rolleyes:   .

Pai de unde sa incep :-? : Daewoo, Hyundai, Kia, Toyota, Mitshubishi, Nissan, si in general orice masina asiatica.

 

Vito ar trebui sa iasa din cursa din start deoarece este prea mare, fiind util doar pentru transport persoane(multe) sau marfa. Nu are sens sa te plimbi toata ziua cu duba prin oras, este incomod.

 

Cat despre calitatea plasticelor si a asamblarii la Reno nu stau chiar atat de bine (mai ales cele facute in Turcia). La Reno este si inconvenientul pieselor de schimb foarte scumpe si a fiabilitatii indoielnice. :rolleyes:

Edited by andreib

Share this post


Link to post

mercedes, tata, chel sa fie. dar e merz.

Share this post


Link to post

andreib , per total NICI o alta marca nu bate renault la raportul pret/dotari , asta incerc sa spun ...capisci? ;) Nici unul din exemplele tale nu bate renault

Sa vedem (dotari pe modele ..care-mi vin mie) :

Daewoo vs Renault ( Matiz , Cielo , Nubira ) vs ( Clio , Megane , Megane Sedan )

Hyundai vs Renault ( Getz , Accent , Elantra , Sonata ) vs ( Clio , Symbol , Megane Sedan , Laguna )

Kia ? HA HA :)

Toyota vs Renault ( Yaris , Corolla , Avensis , Corolla Verso ) vs ( Clio , Megane , Laguna , Scenic )

Mitsubishi ? Dotari ca la Renault ? OuuuK :) )

Nissan vs Renault ( Micra , Almera , Primera ) vs ( Clio , Megane , Laguna )

 

Aici e vorba doar de dotari si preturile automobilelor! andreib , plimba-te pe www.renault.ro si ai sa vezi ce dotari de baza iti ofera renault , si apoi du-te pe site-ul oricarui alt constructor. Iar faza cu Daewoo ..mai multe dotari de baza decat renault e de =))

Share this post


Link to post

AND, ai vazut vreodata cat costa o revizie sau o interventie la Renault???

pai iti spun eu, la un banal Clio symbol 1,5 dci, pompa de motorina si injectoarele -care nu intra pe garantie din cauza motorinei romanesti- costa cam 160 milioane... fa si tu un raport la pretul masinii...

Share this post


Link to post

Pe partea cu Renault-ul un mic amanunt de la un proaspat propietar: masina de o luna am fost deja la garantie pt o garnitura bulita la pompa de la rezervorul de spalat parbriz plus ca trebuie sa ajung din nou pt suspiciune de disc ovalizat (vibratie la franari usoare).

Insa motorul de 1.6 16v e biju si e ajutat de o cutie cu rapoarte scurte in treptele IV, V ce te face mereu sa o calci pe coada.

Ora manopera Renault 500,000 lei pt revizii; 720,000 tehnicitate medie,1,000,000 tehncitate inalta.

Teapa mare la Renault : garantia la trenul de rulare 20,000 km si nu e problema ca o bieleta e 3.5 mil s-au schimbat casete de directie si e decat aproape 1000 euroi.

Motorul de 1.6 16v foarte fiabil cel putin cel de pe MI (la service un MI turcesc ce avea 170 mii km si nu mai avea facuta distributia facuta de la 120 miii km ) masina de firma,fugarita si inca nu se daduse pe ulei.

Si ca sfat evita orice motorizare Diesel.

Edited by Nicotine

Share this post


Link to post

Astfel de topicuri sunt predestinate catre vorbareala multa si inutila. Chiar as vrea sa vad un topic de acest gen in care sa se vorbeasca la obiect si nu sa se transforme in ,,trancanul de 5000 de eur'' si nici in ,,ce am citit azi in timp ce stateam pe tron''. [-X [-X [-X

Share this post


Link to post

mai and mai, acuma nu mai ridica renou` in slavi tatucule ca nu e ``enterprise`` tzi-au dat astia golanu mai ieftin ca sa faci propaganda... cum sa compari ma toyota repet : TOYOTA cu reno ???? sau altele doooooooh

Edited by steph

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...