Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Aditivi ulei - efect Placebo ?

Aditivi ulei-efect Placebo?  

188 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Argumentează, ca să fii credibil.

Share this post


Link to post

Adica motoarele alea sunt foarte solide si duc fara probleme 500k km si chiar mai mult fara segmentare daca sunt intretinute cum trebuie. La faza cu putin ulei in motor, daca acesta era in jurul valorii de minim, nu calai motorul avand fisura in capacul de la distributie, pentru ca ungerea lantului nu se face cu presiune mare (nu pierzi presiune de ulei pe acolo).

Share this post


Link to post

Multumesc, Mircea! Si acu putin off-topic. Mi-a cazut in mana un Golf 1 pe benzina motorul ala in 4 pistoane.Trebuia dusa la Remat.Am mers mai bine de 25 de km fara ulei(baia sparta) si al draq motor nici n-a inceput sa bata macar. Am dat-o la Remat cu motorul mergand!

Share this post


Link to post

Sigur avea duralube!

Share this post


Link to post

O amica a ajuns la service la revizie cu un polo de 1.6 fara gram de ulei in baie, mecanicii nu intelegeau.. nu batea nimic totul functiona normal.

Cred ca da, si ea avea duralube, desi as paria ca nu are nevoie de lubrifianti.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Am votat prima varianta. Cu toate astea, exista momente in care un aditiv de ulei te ajuta. Concret, daca vreun Gigi Infiptu' isi supra estimeaza babaciunea de motor si ii baga un ulei 0W30 sau 5W30, se trezeste ca i se aprinde martorul de presiune. Evident, nu din cauza uleiului ci din cauza uzurii motorului. Singura imprejurare in care cred ca aditivii de ulei ajuta este asta pe care am descris-o . Cu alte cuvinte, in loc sa ii schimbe uleiul cu unul ceva mai gros, ii baga o cutie de aditiv pentru marirea viscozitatii. Nu sint aditivii din categoria Dura Lube, Slick sau mai stiu eu care. Sint aditivii aia ieftini cu aspect de miere si care, clar, nu iti repara motorul si nici nu ii prelungesc viata acestuia. Doar asa, ca sa mai tragi de el fara a scoate o tona de fum in spatele tau... cu alte cuvinte, o solutie de moment.

Share this post


Link to post
... in loc sa ii schimbe uleiul cu unul ceva mai gros, ii baga o cutie de aditiv pentru marirea viscozitatii ...

A amesteca o formula pe care n-o cunosti, cu una si mai necunoscuta are ca rezultat pentru oricine cea mai irationala solutie.

Share this post


Link to post

Pentru cel care are un motor care consuma ulei aproape la fel de mult ca benzina ... e o solutie. Dupa cum ziceam, aia nu se mai cheama masina, ori RK, ori Remat.

Share this post


Link to post

Alea produc, dimpotriva, mai mult fum. Am incercat eu cu Oltcitul meu, cand eram in facultate. Nu vreau sa zic decat ca, atunci cand am pornit eu masina, pentru cateva minute Rectoratul Politehnicii a disparut din raza vizuala mai ceva ca avioanele sub norul vulcanic.

Share this post


Link to post

La-i pus in benzen din greseala, poate! =))

Share this post


Link to post

Intr-adevar, singura parte pozitiva a aditivilor este ca la un motor terminat reduc pierderile de ulei si fumul scos pe esapament.

Share this post


Link to post

Problema e ca aditivii reduc pierderile prin cresterea vascozitatii. Asta duce la terminarea si mai rapida a motorului... il ingroapa de tot.

Am citit undeva un articol despre asta si spuneau ca daca ai un motor care haleste ulei mai bine il completezi din cand in cand decat sa pui aditivi care sa ii creasca vascozitatea.

Share this post


Link to post

Parerea mea despre aditivi ulei...Frectie.Bani aruncati pe geam.Mai bine completezi cu ulei eventualul consum decat sa bagi nus'ce alifii miraculoase.

 

Ulei schimbat la timp,filtru nou la fiecare schimb,parerea mea.

 

 

 

Share this post


Link to post

Subscriu la asta, am folosit aditiv 2+2 inainte de segmentarea motorului pentru ca imi manca ulei, dar singurul efect (si ala de moment) a fost schimbarea culorii fumului ce iesea pe teava de esapament. In ceea ce priveste DURALUBE, ma mentin rezervat...nu am incercat - nu stiu.

Share this post


Link to post

E frectie la piciorul de lemn, nu mai zic de ce, nu are rost sa repet ce au mai spus si alti colegi.

Share this post


Link to post

Hmm...eu am bagat Dura Lube de doua ori : odata pe la 60.000 de km si alta data pe la 100.000.

 

Mie mi s-a parut totusi ca face treaba si ca nu e chiar degeaba. Cel putin elasticitatea sporita a motorului dupa tratament e clar ca nu a fost placebo, in cazul meu. Nu l-am bagat ca as fi avut probleme, ci doar sa mentin motorul in stare cat mai buna. Acum am peste 170.000 si nu consuma gram de ulei, e elastic, fiabil, nu am NIMIC de reprosat. Absolut nimic. Inutil sa zic ca nu a fost desfacut vreodata.

 

Cred totusi ca ajuta, si nefiind vascos DELOC, asa cum sunt alti aditivi, nu are ce dauna motorului.

 

Cunosc pe de rost teoriile vehiculate aici, dar sunt de parere ca rezultatul e cel care conteaza, experienta proprie. Iar rezultatul, in cazul meu, este...ireprosabil.

Edited by Englishman
  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu am avut 2 masini care au facut peste 170kkm: O Ibiza benzina 1.2L din '93 si o Nubira 2L GPL din 2001. Nici una nici cealalta nu au papat gram de ulei, nu au avut nici cea mai mica problema cu motorul. Ambele aveau pe masurate performantele din catalog si ambele treceau testul de noxe pe bune. Si nu au avut vre-un aditiv :)

 

Probabil exemplele nu vor convinge nici pe cei pro nici contra aditivi, singura chestie care ar putea fi convingatoare este un test riguros pe mai multe motoare identice.

 

Cred ca am mai povestit... cand eram tanar si n-aveam ce face am facut un test: Am dat niste gauri intr-o bucata de tabla, apoi am pus putin duralube si am incercat din nou, cu acelasi burghiu in aceeasi tabla. A f a naibii de greu dupa ce am pus duralube. Pe de alta parte, cred ca si daca incercam cu ulei obisnuit tot greu era, insa un m-a dus capul atunci sa incerc si asta. E o experienta pe care o poate repeta oricine :)

Si ca sa fie mai interesant, ar putea fi facuta si cu bucata de tabla incinsa la cateva sute de grade, ca sa semene cu conditiile din motor :D

Share this post


Link to post

Fain test, inventiv. Dar sunt inclinat sa cred ca si daca era ulei de bucatarie, rezultatul ar fi fost la fel- e doar o parere, data fiind reducerea drastica a frecarii burghiului vs tabla.

Cand mai pun mana pe un Duralube, cred ca voi continua experimentul tau, iar in faza 2- ulei obisnuit de motor. Hm... :-?

 

La lipsa ta de probleme cred ca a contribuit si benzina / uleiul net superioare celor din tara.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Acum am peste 170.000 si nu consuma gram de ulei, e elastic, fiabil, nu am NIMIC de reprosat.

Si de ce ti se pare asta ceva extraordinar ? Un motor de Cielo intretinut corect fara aditivi minune trebuie sa duca 400kkm. La 170kkm e chiar tanar, aditivul n-are nici o treaba.

Share this post


Link to post

Am vecin putin mai in varsta, in jur de 70 ani. Omul are un cielo cumparat pe la jumatatea anilor 90. L-a intetinut corect, are acum in jur de 380.000KM si motorul nu ii mananca ulei. De aditivi nu mi-a zis prea multe dar a mentionat ca acum niste ani a folosit dura lube. Omul s-a ocupat intotdeauna de masina, a avut mare grija cum a mers cu ea, ce piese, ulei si ce benzina a bagat. Nu are GPL, dar nu stiu cat de important ar fi acest aspect, oricum. Mi-aduc aminte acest Cielo de cand eram mic, era una dintre primele masini non-dacia aparute la mine in cartier.

Share this post


Link to post

Daca mosul a schimbat uleiul la 2500 ca la Dacie nu avea nevoie de Duralube sau altceva de genul :)

380k e ceva dar s-au vazut si altele spre 800-1000k...

 

 

Share this post


Link to post

E adevarat, am povestit si eu despre unul de aproape 800k de km, al unei fabrici locale. Se deplaseaza si acum, dar e de departe cel mai prost intretinut Cielo pe care l-am vazut vreodata live. ( gaurit ca un svaiter de rugina, tapiteria rupta, tabla deformata si lovita peste tot)

Share this post


Link to post

170 de mii de km mi se pare foarte putin in uzura unui motor benzinar de generatie noua. La kilometrii astia as accepta un consum maxim de 0.5 litri de ulei la fiecare 15000 de km. Am vazut clio cu motor de Logan, de Arabesque, la revizia de 280 de mii de km, care nu consuma ulei si vazuse numai Elf 10w40.

Cat despre aditivi un ulei, zic ca totusi, atata timp cat pun ulei la 44 de lei litrul (si acelasi ulei il puneam si in Symbol), nu vreau sa-l stric cu vreo porcarie de aditiv ieftin, am nevoie sa ma tina 20 de mii de km intre schimburi.

Share this post


Link to post

Si daca nici laur nu mai stie ce si cum... :rolleyes: . Oricum, acum nu este dificil numai sa alegi daca pui sau nu un aditiv, dar mai trebuie sa te hotarasti si de care sa pui ca sunt o droaie pe piata, unul mai aspectuos decat celalalt...la eticheta ma refer. A da, si toti sunt GARANTATI =)) dar nu scrie si de cine.

Ca veni vorba, voi stiti cine garanteaza garantia calitatii? :scarpin:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...