Jump to content

ursul_bipolar

Gandacul Obez

Recommended Posts

Am schimbat azi senzorul ax came - Multumesc mult Tudor (buburuza vesela) pentru indrumari!!! Cel vechi:post-43955-0-69458100-1488889658_thumb.jpg

 

Timp de lucru aprox 30 min, se scoate prin rotire stanga-dreapta. Mai mult timp am pierdut sa pun siguranta de pe conector la loc.

Am dat si cu spray de contacte pe pinii cablajului si l-am curatat bine. Masina a pornit imediat, sa vedem daca pornirea greoaie cu motorul cald mai apare. Nu se pune problema sa cureti acest senzor pentru ca el este scufundat in ulei.

 

In alta ordine de idei masina a primit si stergatoare OEM la pretul de 63 lei ambele care sterg f bine deocamdata. Daca e cineva interesat ii pot da codurile. S-au potrivit perfect!

Edited by ursul_bipolar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa schimbarea senzorului de la axa cu came problema nu s-a rezolvat.

 

Datele problemei:

 

- intotdeauna pornit dimineata perfect;

- mers oprit/pornit, stationat din nou oprit/pornit, cateodata porneste mai greu, trebuie tinut mai mult contactul si de f putine ori porneste la a doua cheie fara probleme;

- cand apare problema sa simtevca se chinuie sa porneasca;

 

Sa fie vreun contact imperfect? Sa fie bateria? Sa fie senzorul de la arborele cotit? Orice idee mi-ar fi de mare ajutor. Nu e o problema grava, masina merge bine dar ma sacaie sa stiu ca e acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema cu partea electronica din contact sau cu partea de imobilizator? Invarte cand dai la cheie sau nu?

Poti sa imbraci in folie de aluminiu partea de plastic a cheii ca sa vezi daca si la rece comportamentul la cald este ca atunci cand nu vede cheia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

#53 si eu patesc la fel, dar primavara si toamna; cred ca e ceva legat de temperatura de afara. Am inlocuit IAC si degeaba. Urma sa schimb senzorul de temperatura (cel pentru ECM), dar am lasat-o balta. Am vazut ca au existat mai multe cazuri asemanatoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Undeva ~20-25 grade. Daca tot te-ai apucat sa schimbi senzori, incearca sa-l schimbi si pe ala de temperatura si daca ai rezolvat problema, il schimb si eu sa scap :) Am citit pe diverse forum-uri ca 'cica' senzorul ala da informatii eronate ECM-ului cand motorul este cald si de aia se intampla asa. Incearca sa cauti pe Google "porneste greu la cald", ce-i drept sunt multe motoare diesel, dar nici la noi nu prea mai avem ce sa schimbam. E ieftin senzorul (pana in 30 de lei cand m-am uitat eu), mai greu de ajuns la el, asa mi s-a parut mie cand am vrut sa-l deconectez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu sunt mecanic, sa nu arunci cu rosii in mine :) E doar o presupunere.


Si nu in ultimul rand, frumoasa masina. Sunt invidios pe km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzorul de temperatura nu prea are treaba... porneste masina si cu el defect. El citeste temperatura aerului din admisie, sa stie cum sa faca amestecul. Am mers o perioada cu el defect, dadea constant -40 grade (parca) :) ) Masina pornea ok. Cel putin la Cielo asa e, poate la Spark e altfel, dar ma indoiesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu ziceam de cel pentru lichidul de racire. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eram curios de rezultat. Si eu aveam problema asta de noua: pornea mai greu la cald cand era aerul umed.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ii gasim o rezolvare pana la urma. Cine vrea un zenzor de la axa cu came sa-mi spuna. E cel pe care l-am.dat jos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum am vazut ca nu am specificat deloc despre care senzor de temperatura vorbesc. Am vrut sa zic de cel pentru lichidul de racire, pentru ECM (nu cel pentru acul din bord).

Scuze, Geo :D

post-36075-0-48053700-1491388405_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa aproape 9 ani s-a ars primul bec... pe faza scurta. Le-am inlocuit pe ambele cu Narva H4 Range+, 12V, 55W, f multumit de lumina lor. Cost 30 lei.. ambele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

49200 kmp.

Gandacul a suferit niste cosmetizari pt ca rugina incepuse sa-si faca simtita prezenta la aipile spate si fata.

Asa ca, s-au curatat, s-a terosonat, ceruit si vopsit integral. In praguri s-a bagat ceara lichida. Pe canturile aripilor fat/spate s-a dat cu mastic pentru a preveni efectele neplacute ale pietrelor. Total distractie 1700 lei.

Preventiv a schimbat si bateria care avea deja 4 ani cu banner 40ah si 330 curent de pornire cu bornele orientate corect pt spark, 178 lei u montaj si garantie 2 ani.

 

Odata cu venirea frigului a inceput si problema cu pornire la cald. Urmeaza schimbul de ulei si lichid de frana. Sper ca impreuna cu Tudor sa ii dam de cap la problema asta.

 

Si cateva poze dupa ce am bibilit cateva la ore la ea azi sa scot urmele de la operatiunea de mai sus.

post-43955-0-05275300-1511712864_thumb.jpg

post-43955-0-01797600-1511712878_thumb.jpg

post-43955-0-58067000-1511712896_thumb.jpg

Edited by ursul_bipolar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nasoala treaba cu rugina. Totusi astea mici au protectie cat de cat ok, nu prea am vazut ruginite. A mai avut vreodata interventii la caroserie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nicio interventie, vopsea originala, tabla intacta. Din pacate nu au nicio protectie, tabla in zonele critice este destul de expusa. Mi s-a confirmat acolo unde am facut reparatia ca au venit mai multe cu aceeasi problema. Acum este ce trebuie, aper sa tina.

Si mai e ceva, masina nu a prea mers o perioada de 2 ani, din vara lui 2008 pana acum are doar 49k km si putin. Cred ca si asta si-a spus cuvantul.

Edited by ursul_bipolar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gata si revizia. Schimb ulei, filtru de ulei mann, saiba. Am schimbat si lichidul de frana ca se facusera 2 ani, ate dot 4 sl. Pus testerul totul in regula, verificat roti, jocuri, nimic, totul in regula. Km 49300.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In cartea masinii spune ca distributia se verifica la fiecare 2 ani si se inlocuieste la 6 ani sau 90k.

Sunt persoane care spun ca distrubutia trebuie inlocuita la 3 ani. Eu am schimbat distributia cu pompa de apa si tot tacamul in Iunie 2015, totul pe original. De atunci am facut aproape 10k.

Este necesara schimbarea distributiei?

Am atasat si pagina din manual unde se specifica verificarea si inlocuirea distributiei.

service.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am tinut-o 5 ani si 20k km. Arata bine, cu exceptia une mici crapaturi pe partea cu dintata. Nu as schimba-o in locul tau, dar tu hotarasti cum crezi ca e mai bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am schimbat-o la 6 ani și 35k km, în 2014. Următoarea schimbare 2020 daca nu fac 60k km (prag pentru mine) până atunci. Tura asta am deja 51k km cu ea.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×