Jump to content
 

Sign in to follow this  
madkat

Vanzare Masina Sh In Rate - De La Persoana Fizica La Persoana Fizica

Recommended Posts

Salutare

 

Ma intreb cum se poate face asa ceva - cu un oarecare suport legal - notarial - pentru a fi atat vanzatorul cat si cumparatorul asigurati impotriva eventualelor inselaciuni.

 

Se poate face un act notarial - prin care cumparatorul se angajeaza sa plateasca suma stabilita pe luna, iar vanzatorul se angajeaza sa ii dea masina. Act care sa il asigure pe cumparator ca vanzatorul nu va declara furata/vinde/radia masina in acea perioada, si pe vanzator ca virgula cumparatorul nu va pleca cu masina renuntand sa mai plateasca ratele?

 

Act(e) care sa aiba valoare si la politie - ca baza a unei eventuale plangeri etc.

 

Multumesc,

Share this post


Link to post

Iti descriu experienta mea,in aceasta chestiune,datand de circa 35 de ani.Atunci,pentru ca plecam in strainatate sa lucrez,am vandut masina unui tip,care imi era,oarecum,prieten.La cererea sa,am facut un act notarial pe numele mamei lui,care era destul de varstnica.Intelegerea prevedea plata lunara a unei sume,rezonabila,sotiei,care ramanea in tara cu copiii.A platit prin mandat postal cateva luni,dupa care s-a oprit.M-am intors dupa un an si ceva si l-am cautat,dar m-a tot plimbat.Cu cateva zile inainte de implinirea termenului de prescriptie am chemat-o in judecata pe maica-sa,la comisia de judecata(impaciuire) a primariei,ca asta era prima etapa pe vremea aia.Nu s-a prezentat,asa ca m-am adresat judecatoriei,care mi-a dat dreptate.Au urmat formalitatile cu investirea sentintei cu formula executorie,urmate de vizita executorului judecatoresc la adresa respectiva.De-abia atunci,am primit telefon de la vinovatul care lucra la Sinaia,fiind invitat sa merg sa ne intelegem.Dupa vreo saptamana am avut ocazia sa merg acolo si am rezolvat problema.

Deci,daca ai act notarial,esti in siguranta,dar asta nu te scuteste de alergatura,daca nu se plateste.

Edited by nluncasu

Share this post


Link to post

aha - bine de stiut ca exista modalitate legala.

si practic ce sa cer la notar? cum se cheama acest tip de act?

Share this post


Link to post

Si daca o face praf?

Share this post


Link to post

Mda, un punct de vedere valid.

Din ciclul - treaba lui - trebuie sa plateasca pana la sfarsit - asa ar fi logic.

 

Btw - actul de vanzare cumparare si scoaterea de la fisc de pe numele meu se face la predare - nu dupa achitarea tuturor banilor, nu? Ca altfel ma umplu de amenzi de roviniete circulatie, si platesc ca bou' impozitul. Eu asa vad lucrurile...

Share this post


Link to post

E complicat. Parerea mea ca mai bine o dai nitel mai ieftin, iti iei banu' si scapi de ea.

Eu din ce am vazut, pentru majoritatea cumparatorilor pretul trage cel mai greu in balanta, nu mai conteaza ca masina e varza.

Share this post


Link to post

Da, recunosc, si eu sunt destul de indoit... Incercam sa o dau si in bani ok totusi, masina este chiar in mintile ei, e pacat sa o dau la pret de coaja. Intr-o perioada in care cojile se vand cel mai bine...

 

Voi vorbi si cu un notar, saptamana care vine...

Share this post


Link to post

Este vorba de un act de vanzare/cumparare obisnuit,in care,ca in orice act de acest fel,se pot introduce niste clauze.Nu stiu precis,dar se pare ca,in prezent,se poate stipula direct ca actul constituie titlu executoriu,ceea ce permite a se sari,la nevoie,peste faza cu instanta.Dar asta o spune orice avocat sau notar.

Edited by nluncasu

Share this post


Link to post

Parerea mea e sa o dai mai ieftin dar cu banii jos. Respectivul daca vrea in rate n-are decat sa scoata un credit si o are in rate. Din pacate ai dreptate ca se cauta doar pretul, si vw. Ieri am fost si eu in targ dar nu mai merg altu. Am vazut clar ca toti sunt orbi cand vine vorba de vw. Eram eu cu cielo in stare buna, langa mine un fiat in stare foarte buna si langa o coaja de golf3 din 93-94 tot cazut si dezmembrat pe jumatate. Eu ceream 1400, fiatul din 2001cerea 1600 si ghiciti ce s-a vandut cel mai repede cu 1700 si cine a ramas cu masinile.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Va multumesc tuturor pentru sfaturi.

Nici eu nu eram nici pe departe impacat cu acest gand, si nimic nu m-a facut inca sa "ma sucesc".

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...