Jump to content
 

Sign in to follow this  
Nomood

Probleme Kilometraj Kalos

Recommended Posts

Buna,de vreo o saptamana a inceput sa-mi faca figuri kilometrajul..mergea,ba nu mergea pana a picat de tot.Asta s-a intamplat din senin,nu a umblat nimeni prin bord sau pe la cutia de viteze.Am observat de cand nu-mi mai arata kilometrajul si relantiul se comporta ciudat.Nu stiu exact cum este la Kalos,daca poate sa-mi spune cineva : are cablu sau e cu senzor?Mosul meu s-a tot uitat dupa mufa spre cutia de viteze dar nu a gasit nimic.Daca cumva a mai avut cineva problema asta sau daca stie despre ce este vorba,as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu niste sfaturi.

Multumesc.

Share this post


Link to post

La Kalos kilometrajul e cu senzor (cauta VSS). Vezi ca pe forum gasesti o sectiune cu manuale de service.

Indicatorul de parcurs (ODO-metrul) mai avanseaza?

Probabil e un contact imperfect la blocul de instrumente (ceasuri).

Daca e defect senzorul VSS ar trebui sa se aprinda totusi lampa Check Engine :scarpin: .

Share this post


Link to post

Nu functioneaza nici ODO-metrul,iar lampa Check Engine nu e aprinsa.Am sa ma uit dupa contacte si revin,sper sa rezolv ceva.

Multumesc mult.

Share this post


Link to post

Si eu am problema asta...inregistreaza kilometrii ocazional cand are chef :) . De vreun an e asa , nu am incercat sa-i fac nimic..check engine-ul s-a aprins si el dar dupa mult timp de cand a aparut problema asta cu kilometrajul. Nu stiu daca are legatura..mi-am curatat clapeta de acceleratie si s-a stins check engineul o perioada..acum e iar aprins .

Share this post


Link to post

Salut!

Problema asta o am si eu de vreo luna, vitezometrul a mers o perioada cu intermitente si apoi a murit de tot! S-a aprins si lampa check engine. aveti vreo sugestie? unde sa caut senzorul VSS...cred ca e defect!

Share this post


Link to post

Pe cutie, in dreptul bateriei.

Share this post


Link to post

salut...

revin cu problema mea. nu am gasit senzorul de viteza pe cutie...l-am cautat. am intrebat si la service si mi-au zis ca e pe cutie. eu nu l-am gasit...

in schimb, exista un senzor pe roata din stanga fata care citeste o coroana dintata. masina nu are abs si senzorul nu este decat la roata din stanga fata. eu cred ca ala este senzorul vss. ce altceva poate sa fie?

Share this post


Link to post

Acela este. La multe marci auto senzorul stanga fata este cel care citeste viteza pt odometru .

 

Totusi de ce nu pui un tester pe masina sa vezi clar de ce se aprinde check engine-ul ?

Share this post


Link to post

multumesc mult!

pai nu, este clar ca senzorul ala e de vina fiindca nu mai merge kilometrajul si nici nu mai inregistreaza. check-ul e aprins. totusi, de la sevice de ce mi-au zis ca e pe cutie? vezi...d-aia nu ma duc la service...aia nu stiu despre ce e vorba!

nu cred ca este ceasul de la bord de vina fiindca asta insemna ca senzorul ar trimite semnal si check-ul ar fi stins.

Edited by rich1974

Share this post


Link to post

36 - VSS

 

post-402-0-23457200-1310914222_thumb.png

Share this post


Link to post

okay...zici ca e pe cutie...dar senzorul de pe roata de la ce este?

 

esti sigur ca diagrama este de la motor de 1.2? ca mi s-a intamplat cu burduful de la planetara. din cataloage imi dadeazu toti un anumit burduf cand, de fapt, la masina mea se potrivea burduful de matiz. burduful de planetara de matiz ce l-am cumparat de la bucuresti avea acelasi cod cu cel din fabrica.

Edited by rich1974

Share this post


Link to post

Tolin are dreptate, toate Aveo au VSS indiferent de CV, motorizare sau echipare . Cine stie ce ai pe roata si eu am gasit o masina cu radiator pt cutie de viteze automata si evident masina avea cutie manuala, se mai intampla .

Share this post


Link to post

revin cu problema mea...am omis problema un timp dar acum m-am hotarat sa-i dau de cap. am gasit senzorul VSS pe diferntial, indeva mai sus, destul de greu de detectat. dar nu sunt lamurit...

de prin iunie 2011 este mort definitiv, insa, acum vreo luna, cand mergeam pe ploaie, vitezometrul a inceput sa mearga normal, s-a stins si check engine-ul, totul parea ca isi revine. din pacate, dupa vreo cateva ore, la repornire, nu a mai mers iar. eu suspectez ca ar fi vreun fir intrerupt si din cauza apei, a facut contact si a mers iar. exista vreo posibilitate de a verifica circuitul, cu o baterie, ceva, sa vad daca este intact? sa nu cumpar senzorul degeaba, ca nu este chiar 2 lei.

Share this post


Link to post

Asta da club...

S-a busit si vitezometrul meu...mai mult de 30km/h nu prind... :) )...am schimbat senzorul electronic si senzorul de pe cutia de viteza dar bineinteles ca nu sunt ele de vina...Ramane sa caut mai departe dar se pare ca nu va fi usor...

A reusit cineva sa rezolve problema?..

Share this post


Link to post

ce bune erau alea cu cablu de pe vremuri...

la tine, cel mai probabil este de vina ceasul de la bord, kilometrajul cum inregistreaza?

Edited by rich1974

Share this post


Link to post

Kilometrajul inregistreaza doar ce inregistreaza si vitezometrul...

De fapt comportamentul e foarte ciudat: la accelerare pana la 30km/h* nu inregistreaza nimic apoi sare brusc la 20...accelerez pe la 60-70* incepe sa urce pana la 40-50...cand intru in frana de motor mai cade 20km/h...incep iar sa accelerez iar prinde viata si se duce in 40-50 instantaneu...sper sa reusesc sa fac un filmulet...

Share this post


Link to post

Da...am stabilit vinovatul...cutia de viteze...  <img src= "> ...aveam senzorul de pe cutie si traductorul electronic pe care le schimbasem, le/am conectat la o bormasina si...functiona bine vitezometrul...ramane de vazut ce e de facut...mecanicul a zis ca s/a uitat la dintii de pe pinionul din cutie si par a fi in regula...singura problema care ar putea fi ar fi sa se fi miscat pe ax...ce prostie...masina cu 60000 km...

 

Share this post


Link to post

Am rezolvat problema...era sarit pinionul din cutia de viteza...Adica am dat jos cutia de pe masina si am schimbat acea panarama de pinion...cel vechi era putin cam moale dar mecanicul a zis ca e din cauza unor jocuri de prin cutie de la nu stiu ce rulmenti....(60 000 km  <img src= "> )...cel nou a intrat fortat putin dupa ce a fost incalzit...Costuri...pinion 70lei, ulei cv 80lei, manopera 200lei...

Share this post


Link to post

Salutare oameni buni, am si eu o mare ( mica ) problema: Am un Chevrolet Kalos motor 1.2 si de ceva vreme am observat o anomalie inexplicabila mai exact am 122.493 km pe bord, plec cu masina, fac km sa zicem 10 km...20...nu conteaza numarul, ii inregistreaza pe bord adica 122.493 + cati km am facut, dar dupa ce iau contactul si il pun iara se reseteaza km facuti de la 122.493 pana am luat contactul ..deci la urmatoarea pronire eu am tot 122.493 km pe bord, si la celelalte 2 punctul A si punctul B raman la fel ...porneste cu 209 km la A si 860 la B ..daca ii resetez se inregistreaza si ei dar la urmatoarea repornire iar apare A cu 209 km si B cu 860...nu inteleg ce se intampla...Problema e ca nu am o evidenta a km ca sa stiu cand sa schimb uleiul si cureaua de distributie.... :( daca stie careva ceva PLS HELP

Share this post


Link to post

A reusit cineva sa ii dea de cap? De cateva ori mi s-a intamplat ca vitezometrul sa mearga bine si kilometrajul sa contorizeze dar apoi uita si revine la kilometrajul vechi.

Edited by raresvintea

Share this post


Link to post

Salutare oameni buni, am si eu o mare ( mica ) problema: Am un Chevrolet Kalos motor 1.2 si de ceva vreme am observat o anomalie inexplicabila mai exact am 122.493 km pe bord, plec cu masina, fac km sa zicem 10 km...20...nu conteaza numarul, ii inregistreaza pe bord adica 122.493 + cati km am facut, dar dupa ce iau contactul si il pun iara se reseteaza km facuti de la 122.493 pana am luat contactul ..deci la urmatoarea pronire eu am tot 122.493 km pe bord, si la celelalte 2 punctul A si punctul B raman la fel ...porneste cu 209 km la A si 860 la B ..daca ii resetez se inregistreaza si ei dar la urmatoarea repornire iar apare A cu 209 km si B cu 860...nu inteleg ce se intampla...Problema e ca nu am o evidenta a km ca sa stiu cand sa schimb uleiul si cureaua de distributie... :( daca stie careva ceva PLS HELP

Salut. Ai rezolvat problema? Eu am un spark si am aceeasi problema doar ca stiu de unde a pornit... A fost pusa bateria invers pe masina si de atunci se manifesta exact ca si la tine. Daca i-ai dat de cap te rog spune-mi sa nu ma apuc sa schimb piese aiurea. Multumesc frumos.

A reusit cineva sa ii dea de cap? De cateva ori mi s-a intamplat ca vitezometrul sa mearga bine si kilometrajul sa contorizeze dar apoi uita si revine la kilometrajul vechi

 

 

Edited by Salex

Share this post


Link to post

La mine s-a rezolvat problema. Nu a fost nimic ars. Toata problema a fost din soft. Am mers la un electrician foarte priceput si in 3 ore a fost gata problema.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...