Jump to content
Sign in to follow this  
Senna

Socul Automat Tico

Recommended Posts

Salut am si eu o problema legata de clapeta incercuita in imagine - la mine pare sa fie blocata si va intreb acum ce rol are acea clapeta si daca este comandata prin vacuum de supapa care se vede in dreapta sus, daca este ramasa blocata pe inchis ce efecte are asupra functionarii motorului. Multumesc colegului nostru pentru poza si sper sa nu se supere ca i am folosit-o. Merci

post-29784-093699200 1289987365_thumb.jpg

Edited by b52jgp

Share this post


Link to post

Aia e clapeta de acceleratie a corpului doi al carburatorului. Nu e "blocata pe inchis". Asa sta ea la ralanti.

Test 1:

- actioneaza clapeta mica de acceleratie (a corpului unu). Cand asta ajunge la 45 (sau peste) de grade de rotatie, clapeta corpului 2 se poate deschide, apasa pe ea.

Test 2:

- scoate capatul furtunasului care intra in capsula aia mare si sufla in el. Trebuie sa fie liber. Apoi pune-l la loc si scoate celalalt capat (dinspre carburator). Daca clapeta mica (corp 1) e deschisa peste 45grade, clapeta mare trebuie sa se deschida cand tragi aerul prin capatul scos al furtunasului.

Succes!

Share this post


Link to post

Multumesc mult de informatie testez si revin

Share this post


Link to post

Multumesc Kinetix am testat chestia cu clapeta si este adevarat ce ai spus, functioneaza bine, intre timp am montat si filtrul epurator de gaze de carter desi trebuie sa fac unul mai mic caci este aproape la fel de "mare" ca motorul, si sa vad ce fac cu acel jiclor sau ce o fi, in manual am vazut ca scrie ceva de filtru... sau ceva de genul, momentan este scos de tot si furtunele sunt legate direct si o intrebare daca sunt montate furtunashele asa influenteaza cu ceva consumul? Mentionez ca motorul merge bine desi suspapa PCV este montata tot invers... Multumesc

Share this post


Link to post

fenomenul se observa cand e mai rece afara.. nu/

si cate-odata daca apesi pedala, scade turatia si moare..

si la mine se intampla..

 

aceasi problema o am si eu nu stiu de la ce

Share this post


Link to post

Am citit fel de fel de pareri pe aici in legatura cu reglarea carburatorului, a socului automat! Ca sa nu va mai chinuiti atat va ofer eu cea mai buna solutie! Domnul Costel (de la Carbotest) de la Dacia (spre Comuna Pantilimon, treci de Cora Pantilimon si imediat pe dreapta). Aici o sa vedeti diferenta intre cineva care se pricepe si cineva care o arde aiurea! Ma refer aici chiar si la mecanicii lu' peste de pe la diverse servisuri auto cu pretentii. Are omul carbotest, iti desface carburatorul bucati, il spala, il curata, il pune pe banc, ii regleaza socul automat, ti-l pune inapoi si GATA! Operatiunea asta e recomandata la fiecare 10000 de km. Te costa 140 de RON. Daca problemele tale de relanti, de putere, discontinuitati in functionare, etc. nu inceteaza nici dupa asta, omul iti spune: "Vezi ca masina ta mai are si altceva!" In doua minute s-a prins ce are si iti spune! Nimic mai simplu! Nu mai pierdeti vremea fara rost! Bafta multa! TICO e inca o masina faina si cu investitii minime mege excelent sute de mii de km. Nu stiu daca am voie sa-i dau nr. de tel. aici, insa o sa-l dau cui e interesat.

Share this post


Link to post

Buna ziua,

In primul rand imi cer scuze ca oricare membru care posteaza si deschide un topic incorect cand si acolo unde nu trebuie insa am ajuns sa fiu disperat! Despre ce este vorba... nu stiu ce sa mai fac cum sa-i fac la ticolino al meu...Dimineata porneste foarte usor... insa dupa ce se incalzeste motorul si o opresc si vreau sa o repornesc e teroare.. la ce mod... cand am oprit-o miroase dezastruos de rau a benzina... ii dau capacul de la filtrul de aer jos si constat ca se scurge benzina incotinuu in camera unde este clapeta actionata de socul automat...care ar putea fi buba? deci logic ca daca vreau sa o oprnesc o ineaca la nesfarsit si dau la automat si degeaba ... foarte foarte greu porneste iar cand o ia .. ziic ca se rupe motorul in doua timp de cateva secunde parca ar merge intr-o bujie .. apoi isi revine la normal... care ar putea fi buba? capac delcou nou, bujii noi bosh nu stiu daca sunt cele recomandate...insa cred ca aici e vorba de alimentare... cineva imi zicea ca ar fi dusa membrana de la pompita de sprit care este aia? Va multumesc si va rog din suflet sa ma ajutati

Share this post


Link to post

Rommeo posibil sa ai nivelul mare de benzina in carburator cuiul pontou infundat sau plutitorul spart.Am patit asa ceva cu mult timp in urma la un Olcit (intrase un gunoi si cuiul nu mai inchidea)Verifica si uleiul sigur ai nivelul marit.

Share this post


Link to post

Inainte sa o opresti, desfa busonul de la rezervor si las-o cam 1 min sa mearga asa. Daca nu iti mai baga benzina aiurea dupa ce o opresti, inseamna ca ai aerisirea rezervorului infundata.

Share this post


Link to post

Eu vad atat returul infundat, cat si cuiul poantou defect. Acesta din urma are varful cauciucat, daca sare cauciucul ala de pe el( se exfoliază de la benzina), nu-ti mai inchide iar presiunea pe care o face pompa de benzina, iti impinge benzina din camera de nivel constant in galeria de admisie astfel incat la pornire iti anclansează bujiile. Uite fă un experiment. Dupa ce dai la automat si vezi ca nu porneste, scoate bujiile afara si vezi cum arata, daca sunt uscate, alta e cauza, daca sunt uzi, atunci e ca mine. Mai vobim.

Share this post


Link to post

Am citit fel de fel de pareri pe aici in legatura cu reglarea carburatorului, a socului automat! Ca sa nu va mai chinuiti atat va ofer eu cea mai buna solutie! Domnul Costel (de la Carbotest) de la Dacia (spre Comuna Pantilimon, treci de Cora Pantilimon si imediat pe dreapta). Aici o sa vedeti diferenta intre cineva care se pricepe si cineva care o arde aiurea! Ma refer aici chiar si la mecanicii lu' peste de pe la diverse servisuri auto cu pretentii. Are omul carbotest, iti desface carburatorul bucati, il spala, il curata, il pune pe banc, ii regleaza socul automat, ti-l pune inapoi si GATA! Operatiunea asta e recomandata la fiecare 10000 de km. Te costa 140 de RON. Daca problemele tale de relanti, de putere, discontinuitati in functionare, etc. nu inceteaza nici dupa asta, omul iti spune: "Vezi ca masina ta mai are si altceva!" In doua minute s-a prins ce are si iti spune! Nimic mai simplu! Nu mai pierdeti vremea fara rost! Bafta multa! TICO e inca o masina faina si cu investitii minime

 

Salut, da-mi si mie te rog mult un pv cu numarul de telefon al tipului sau cum se numeste service-ul..am aceeasi problema cu al meu Tico..mers neregulat la relanti, tremura etc..si vreau sa ajung cat mai curand acolo daca spui ca face treaba buna :) .

 

Multumesc,

 

Costin.

Share this post


Link to post

@ zullu La cum pui tu problema, ar cam trebui sa inchidem si forumul și sa mergem cu toții la domnul Costel. Mie mi-a placut cel mai mult ideea cu reglatul carburatorului la fiecare 10.000 km, asta de unde mai e ? din capul tău probabil 67000000.gif , vezi ca pe aici mai sunt si persoane care nu au treabă cu mecanica si te-ar putea crede. Informatia ta e buna, insa nu esti obligat sa faci masinii tale tot ceea ce au scris ori scriu colegii de forum pe aici, noi scriem pt acei care nu au sau nu vor sa dea 140 ron la fiecare 10.000 km. :osanale: :osanale: și :lavolan: .

  • Like 2

Share this post


Link to post

mai traieste topicul acesta? cum a inceput sa fie racoare dimineata, micul verde porneste si sta! toate bune si frumoase, recitesc topicul tot, ma inarmez cu tupeu maxim si surubelnita in cruce si ma duc sa execut surubul lui pepinno :rolleyes: . ajung la masina, apas, vad surubul...si vad ca surubul ala in orice pozitie l-as pune, strans, desfacut...nu atinge nimic, sta complet in aer  <img src= ("> , ce mama naibii parghie trebuia sa fie acolo sa apese surubelul pe ea...habar nu am

Share this post


Link to post

desi se pare ca am ramas singurul cu problema aceasta...am descoperit si piesa lipsa e parghia marcata cu galben! pur si simplu nu este, vreun mester care a umblat pe acolo vreodata a uitat sa o puna la loc. M-as baga sa fac o improvizatie dar nu stiu unde actioneaza parghia respectiva, in punctul A sau in punctul B adica in capatul tijei care iese din capsula?<br>

post-22890-0-88786200-1317745660_thumb.jpg

Share this post


Link to post

soclul asta automat din kte am inteles este de fapt un soclu termic.motor rece turatie marita,motor cald turatie la relanti.eu personal dupa achizitia masinii am facut consumul si aveam p undeva la 7% lucru kre ma determinat sa pun gpl.faza cu soclul e boala veche la tico,eu pornesc dimineata p benzina sta 10 secunde apoi incepe sa inece si sa scoata fum,o accelerez nu foarte tare apoi comut p gpl si motorul merge la relanti.carburatorul lui tico este foarte complicat si doar un meserias specializat p tico ar putea sa-i dea de cap acelui soclu insa atentie sa nu patiti k mine pt k mai mult k sigur si-a bagat cineva nasu prin carburatorul meu inainte sa cumpar masina de avea ea consumul scris mai sus.bft

Share this post


Link to post

salut!

stie cineva pentru ce este surubul din imagine?

ps. am umblat la el ca tampitul...

post-25072-0-87796100-1334741687_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salut,

Surubul acela face un reglaj fin al limitarii vacumului care ''trage'' de clapeta de soc imediat dupa pornire ( foarte fin - o deschide numai cu 2,8 mm ).

Intregul sistem vacumatic de acolo are importanta foarte mare la obtinerea unui relantiu bun imediat dupa pornirea la rece, inainte sa inceapa sa actioneze socul termic determinat de incalzirea apei.

Share this post


Link to post

multumesc pt raspuns. acum ce sa fac? cum se poate regla acel surub? pornesc motorul si cu filtrul de aer scos ma uit daca se deschide clapeta de soc aprox 2,8 mm?

Share this post


Link to post

Salut,

Inainte mergea bine si dupa ce ai rotit de surubel, fara sa umbli si la altceva, merge rau??

Ce simptome prezinta ticalosul?

 

 

Personal nu am facut reglaj din acel surub, desi am umblat si eu la el odata.

 

La mine tot acel sistem de deschidere a clapetei de soc prin vacum era inutil ( deschidea prea mult clapeta la pornire si comportamentul era turare exagerata la pornire urmata de oprirea mororului dupa aprox 7 secunde ) de aceea am facut un limitator mecanic care permite deschiderea clapetei la max 2,5 mm pana cand intra in actiune socul termic.

Share this post


Link to post

cand am luat masina (11.2011) consuma cam 12% urban, acum dupa ce am aplicat sfaturile si solutiile din acest forum cu privire la reglajul carburatorului consuma 10% urban. ledurile de la unitatea lovato sunt aprinse verde si galben la relanti iar la accelerare se aprinde pt scurt timp rosu apoi iar verde si galben. motorul merge bine, trage bine socul se deschide destul de repede (aprox 2-3km) nu stiu ce sa fac. am umblat la acel surubel cand nu ma informasem suficient, crezand ca se deschide socul mai repede... eronat. ca o observatie sub clapeta de soc difuzorul principal nu pulverizeaza benzina cam picura. un sfat, o solutie ar fi ffff bine venita...

Share this post


Link to post

Daca pornirea la rece este OK, nu se tureaza exagerat sau nu moare motorul, lasa surubelul in pace!!

Share this post


Link to post

asa voi face. multumesc.

Share this post


Link to post

Salutare, am o problema asemanatoare cu cele de pe aici .

Am un tico din 2000, care dupa ce a fost la mai multi "mecanici adevarati", pun ghilimele ca sa nu fie plagiat, pentru faptul ca motorul era turat ca la o moto-cositoare

acum nu mai tine relantiul. Am inteles de la acei vraci de tico faptul ca au inchis de tot socul, astfel sa nu mai fie turat motorul. Am mers asa cu el o perioada insa acum nu mai tine deloc relantiul , ba se mai si opreste in mers.

Poate cineva sa ma ajute, va rog. am vazut discutii multe pe aici si o gramada de contradictii pe suruburi. Va multumesc mult si poate cineva o sa ma auda sa-mi dea un ajutor.

Share this post


Link to post

salut,

de vreo 2 saptamani am si eu o problema la tico.

dupa ce se incalzeste motorul, sta turat ca la balamuc.

 

vaeti idee de la ce poate fi? ceva ce se poate face in fata blocului?

 

carburatorul a fost acum un an la o curatare la d-l Costel.

este musai sa-i fac o noua vizita?

 

multumesc.

Share this post


Link to post

SAll sunt nou aici la voi pe forum dar din cauza unui ticozaur cumparat acum 1 saptamana o sa incep sa ma imprietenesc cu voi ...pentru inceput pornesc masina dimineatza primele cateva secunde merge masina ok apoi isi ia zborul pur si simplu ture multe (intra socul dar este prea turat) iar dupa ce plec cu masina in fine se incalzeste la un moment dat masina sta putin mai turata decat ar sta de obicei adik undeva la max 1000 ture cand sa incalzit ... apoi daca o las 5 min parcata cand o pornesc din nou isi ia zborul pana se incalzeste (socul iese abea cand acul apei ajunge la 1/2 )ceea ce mi se pare foarte mult sa astepti sa ajunga apa akolo din punctul meu de vedere ... din cate am citit eu aici pe la voi mati bagat putin in ceata cu suruburile alea dar cred ca am inteles un lucru ar trebui sa umblu la surubul 2 si 4 din acele poze unul este ptr reglarea relantiului cand socul este pornit adik in loc sa isi ia zborul sa o fac sa stea undeva la 1000 1300 ture ?(corect?) si celalalt in loc sa imi stea cand se incalzeste la 1000 de ture sa stea mai jos ... ( ok ?) si app pana cand ar trebui sa stea socul pornit pana unde sa ajunga acul acela fiindca mie mi se pare ca sta prea mult pana la 1/2 la min eu cred ca ar trebui pe la 1/4 sa intre normal la relantiu ? astept raspuns urgent ms frum appp si un consum de 7 in oras tinand cont ca isi ia zborul mai mereu este mult ?

Edited by VAXXi
Renunta la scrierea IRC, foloseste corect semnele de punctuatie si nu mai posta mai multe probleme amestecate intr-un singur topic.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...