Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

iam dat de cap , deh nu se auzea iac-ul mergang si era din cauza furtunului care pleaca din iac in spatele motorului, era sugrumat,acuma l-am desugrumat si merge ca noua se aude si iacul iar functionand , vreau sa schimb furtunu ala ca deh e vechi, da e jale cu locu acolo :(

Edited by CatalinC

Share this post


Link to post

Salut, am o problema cu Ticozaurul, la prima pornire dimineata motorul functioneaza neregulat 2 pistoane cred + tremurat - fum negru pe toba timp de 40sec -1 min maxim... dupa care isi revine si functioneaza normal pana a doua zi dimineata cand il "trezesc".

Am schimbat bujiile vechi de 50-60k champion cu ngk crezand ca rezolv problema .. defapt am rezolvat alta acum porneste la prima cheie :) )))

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

salut baieti... am si io la tico o prob.. nu mai merge motorul rotund mai ales cand e rece..parca da sa moara si chiar dupa ce se si incalzeste. Asta sa intamplat dupa ce saschimbat chitul distributie. are cineva idee de un specialist in tico din zona tulcea? ca de pe langa Macin am fost pe la vreo 5 si nici unul nu stie sa-i dea de cap

Share this post


Link to post

Am gasit defectul!Odata cu venirea frigului problema se agravase.La un moment dat am observat ca nu mai functioneaza nici vacuumaticul la carburator(care deschide putin clapeta de soc la pornire).Ultima isprava a fost un nor de funingine care a acoperit toata parcarea http://www.gmclub.ro/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/cwm27.gif ,asa ca in weekend m-am decis sa defac tot motorul bucatele.Am avut inspiratia sa desfac prima oara galeria de admisie.Imediat dupa ce a fost jos am vazut furtunasul minune,care era aproape rupt chiar de la prindere.L-am notat pe schema cu rosu.Duce direct la vacuumatic la carburator si pe acolo tragea aer fals...

Am reconectat iac-ul,totul a revenit la normal http://www.gmclub.ro/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/greenguy.gif

 

furtunele.jpg

Share this post


Link to post

Buna ziua, imi poate explica si mie cineva cum se desface un motor de Tico... sau cel putin un site cu asa ceva fiindca nu am gasit nimic pe net...

Un tutorial ceva, multumesc mult.

Share this post


Link to post

Salutare!

Am un Tico cumparat prin 2000 pe care l-am folosit ca masina de "urgenta". Cum cineva din familie avea nevoie de o masina ticozaurul era imprumutat. Asa ca saracul a facut vreo 300.000 km condus de diferite persoane in general femei. Cum nu am vrut sa il duc la fier vechi m-am apucat sa il repar. Necesita lucrari de tinichegerie care au fost rezolvate (am aparat de sudura in puncte si am facut singur operatiunea asta) iar acum am hotarat sa il segmentez. Consuma ulei in nestire si scotea un fum ingrozitor pana se incalzea. Am demontat si spre surpriza mea nu avea uzuri pe camasi si cuzineti semnificative asa ca am schimbat cuzineti si segmenti (la nominal) si acum sunt in faza de strangere a motorului. Desi nu sunt mecanic nu sunt la primul motor facut de mine (chestie de pasiune). Problema care o am acum e destul de simpla. Am citit in fisele tehnice ale ticozaurului care sunt fortele aplicate pentru strangerea la cuzineti si la garnitura de chiulasa. Ei bine mie mi se pare ca in cartea tehnica este o greseala.

Am rugamintea ca cineva cu experienta in motoarele de tico sa imi confirme de exemplu cuplul de strangere la chiulasa cel dat de manual 7kgf*m mi se pare prea mic.

Si mai am o problema. Din manual reiese ca chiulasa se strange intro ordine data o singura data la acest cuplu. Chiar asa sa fie? In general strangerea chiulasei se face in etape la doua cupluri diferite sau la un cuplu si apoi la un numar de grade.

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Sigur o sa mai am intrebari la montaj dat fiind ca in mod cert o sa imi dea cu virgula la cate furtune si furtunase sunt pe motorul asta intre carburator si rest.

 

Edit. Fusionos daca imi dai un email iti trimit manualul ticozaurului in care gasesti ce te intereseaza...

Edited by Citro1

Share this post


Link to post

Pentru Matiz (acelas motor)

(Daca 1 kg force metre = 9.80665 Nm, inseamna ca la Tico vine 69 Nm)

 

post-3919-0-47348800-1384112512_thumb.jpg

post-3919-0-56182300-1384112526_thumb.jpg

Edited by tomis

Share this post


Link to post

Colegi forumisti , am si eu o intrebare catre voi .

Vreau sa imi dau jos cutia de viteze sa vad ce suna cand apas ambreiajul ca deja ma scoate din sarite sunetul.

Intrebarea este :

-Cum se procedeaza ? Se poate scoate cutia fara sa misc motorul ?

-Trebuie sa scot motorul cu cutie cu tot?

 

Nu am mai facut asa ceva pe tico si habar nu am cum se procedeaza.

Vreau sa ma apuc luni , dau jos tot ce trebe. Ma uit ce trebe schimbat si in 2 zile sper sa montez totul la loc.

 

 

Share this post


Link to post

Personal, la Tico inca nu am dat jos cutia, dar la alte marci da. Chestii generale: planetarele, demontate, bateria (deconectat, eventual demontat cu suport cu tot), demaror demontat, ansamblul manetei de viteza (partea care se cupleaza pe cutie) desfacuta, motorul va trebui suspendat, desfacut suport(i) cutie si/sau motor, mufe, etc. Nu e foarte dificil, dar daca e prima data, fii foarte atent ce desfaci, sa poti pune la loc. Mie la remontare (pozitionarea prizei in ambreiaj) mi-a fost cate-o data mai greu, este cand nu ai loc si trebuie sa tii de cutie singur, ceea ce poate fi foarte nasol. Inca ceva, daca scoti planetarele probabil va curge ulei din cutie.

Share this post


Link to post

Fishy,

Aproape sigur e rulmentul de presiune. Eu unul am dat de pe tico motorul jos si iti spun cu sinceritate ca ar fi fost mai bine daca dadeam ansamblul motor cutie jos ar fi fost mai bine. A trebuit sa imi construiesc o macara ca sa pot pune corect motorul la loc. "La mana" a fost imposibil sa il pun cu toate eforturile mele.

 

Acum am o problema la conectori si am nevoie de ajutorul vostru.

Manunchiul de cabluri care merge la demaror si alternator mai are doua fire (negre) care cu toata silinta mea nu am descoperit inde vin. Unul este foarte subtire si e retezat si cu toate astea nu am descoperit unde vine legat. Celalt tot negru cu dunga galbena parca, are la cap conector tip saiba. Nici acesta nu stiu unde vine legat.

In schema electrica de la tico nu am descoperit unde vine. Ma poate ajuta cineva?

Share this post


Link to post

Eu inca nu m-am apucat de motor. Mi o groaza de nu va vine sa credeti .

Am macara de scot motorul , cu clicket deci e ok... mi mai mult frica ca o sa imi prind urechile undeva si o sa stau lanag masina plangand :) )

Dupa sarbatori ma apuc . Acuma nu prea am cum ca am nevoie de masina .

 

Share this post


Link to post

Daca ai un aparat foto digital (chiar si un telefon) fa poze la fiecare pas. Piesa care o demontezi, inainte de a o desface ii faci o poza (sau mai multe). La remontare, in cazul in care te "impotmolesti", te uiti la poza cum a fost.

Share this post


Link to post

Buna ziua.

Ce ar putea sa fie la motor Tico 1999 se aude cum ar bate tachetii dar nu sunt tachetii deoarece i-am controlat si sunt reglati.De unde ar putea sa fie acel tacanit?Va rog,astept un raspuns urgent.

Ma gandeam,poate sa fie axa cu came sau axele de la tacheti?

Edited by Danezu66

Share this post


Link to post

Salut lume!

Sunt nou pe acest forum.Am avut un Tico 3 ani jumate' si l-am vandut ( mi-am luat alta masina).

Am cumparat Tico inapoi distrus si m-am apucat sa il reconditionez.

Am reusit in mare parte , dar de vreo 2 saptamani are o problema pe care nici mecanicii inca nu i-au dat de capat.

Se opreste motorul exact cand accelerez.

La relanti sta , dar nu totdeauna.

Am schimbat si pompa de benzina , dar degeaba.

Socul automat merge ( a fost verificat ) .

Am pus si aditiv in benzina - nici o schimbare.

Daca am sanse , apas pedala de acceleratie si merge vreo 200 metri , dupa care se inneaca si pierde din putere pana moare motorul.

Astept un raspuns de la oameni mai avizati decat mine , sau care s-au confruntat cu ceva asemanator.

Merci!

Share this post


Link to post

e euro2 ?

 

uitete la furtunule de la valvele de vacum .

Share this post


Link to post

Salut,

Sa fie filtrul de benzina?? :-/

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Am rezolvat tot eu...degeaba cu mecanicii.

Am vorbit cu un prieten care are un tico si a venit cu mine la service-ul unde era parcat tico.

Am schimbat delcoul cu tot cu fise si bujii , insa acelasi rezultat.

Am verificat toate sigurantele posibile.

Am schimbat niste furtune de aer, aceeasi treaba.

Colegul se apuca sa schimbe carburatorul , cu unul pe care il avea , dar l-am oprit.

Am adus un furtun de aer comprimat si am suflat in conductele de benzina ( tur si retur ).

Cea de retur era infundata .

Dupa aceasta operatiune masina a mers normal. Ii voi mai face ceva teste astazi.

Cata nebunie pentru un mic defect...

Share this post


Link to post

salutare am si eu o rugaminte cine mai are tico si e dragut sa imi faca si mie niste poze la carburator am cumparat un tico si are niste furtune lipsa care nu stiu unde vin puse multumesc

Edited by alex183

Share this post


Link to post

salutare am si eu o rugaminte cine mai are tico si e dragut sa imi faca si mie niste poze la carburator am cumparat un tico si are niste furtune lipsa care nu stiu unde vin puse multumesc

Salut. Din ce an e masina? Mai bine fa-i cateva poze cu furtunele lipsa sa vedem despre ce e vorba... Daca cumva e carburator de euro-2, pus pe Tico non-euro, atunci sunt cateva furtune neconectate...

Share this post


Link to post

Salutare lume. Am o problema cu Ticozaurul meu. L-am reconditionat , dupa o perioada lunga de stat pe dreapta. Dar a aparut o problema : Atunci cand alimentez , dupa 5 minute se opreste motorul , mai ales cand accelerez. Dupa mai multe teste mi-am dat seama ca are gunoaie in rezervor , din cauza ca se infunda conducta de retur , si cand bag aer comprimat pe ea , nu mai face probleme mult timp , apoi problema reapare cand alimentez(probabil starnesc gunoaiele de pe fundul rezervorului).

Intrebarea mea este : Este greu sa demontez rezervorul si sa il curat? Cum se procedeaza?

Precizez ca Tico l-am luat inapoi de la un dusman al tuturor masinilor , si din pacate a stat fara capac la rezervor mult timp(juma' de an probabil).

Cine stie cate chestii au intrat in rezervor?

Share this post


Link to post

Salut,

 

Verifica si filtrul de benzina. Elimina tot inainte de a demonta rezervorul.

 

Eu am demontat rezervorul. L-am spalat, lipit, vopsit, lipit firul sondei. Sunt vreo 4 suruburi + un colier mare si unul mic.

Daca nu-ti indica nivelul benzinei la bord, ai ocazia sa rezolvi si asta reconectand firul daca daca este cumva deconectat.

 

Ai grija ca este genul de reparatie pentru care trebuie sa iti rezervi timp pentru evenimente neprevazute de genul un surub rupt sau doua...sau toate.

La mine s-a lasat cu doua suruburi rupte si am confectionat si un suport pentru ca cel original era prea ruginit. La inbinarea dintre furtunul mare si gatul rezervorului v-a trebui sa ''inventezi'' ceva pentru etansare pentru ca este plastic pe fier si dupa ce-l deranjezi v-a curge. Eu am pus mai intai un manson dintr-o camera de bicicleta.

Succes!

Share this post


Link to post

Pentru demontarea rezervorului trebuie:

- deconectate furtunele de tur si retur, turul de la intrarea in filtru si returul de la intrarea in conducta metalica de sub masina

- demontarea celor 4 suruburi care tine rezervorul de caroserie. In caz ca nu a fost demontat de mult timp, sau chiar niciodata, e posibil sa se rupa vreunul din ele, sau chiar mai multe, si trebuie data gaura cu bormasina si pus surub cu piulita....original ele au piulita sudata de caroserie

- deconectare fir de la sonda de benzina

- demontare furtune de alimentare cu benzina, cel gros + aerisirea. La cel gros e posibil sa se rupa colierul daca e ruginit tare

Share this post


Link to post

Merci baieti pentru raspunsuri. Inca nu m-am apucat de demontarea rezervorului. Am masina cu ce sa circul. Astept sa aiba un prieten mecanic timp si vom incepe operatiunea. Mi-au mai spus oamenii ca e posibil sa se lase cu suruburi rupte. Voi vedea eu ce fac. Merci si pentru sfatul cu etansarea conductei.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...