Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Motociclism

Recommended Posts

:o fftopic:

@Pantera, sper din tot sufletul ca atata timp cat vei fi langa Vaxxi, sa imprumuti din chibzuinta si calmul lui. Fii mai relaxata, fiindca nu am vrea sa planga mama ta cand te vede asa incordata. :) >-

Share this post


Link to post
Nu este nimic mai personal decat sa iti taie unul calea cand esti pe motor.

Si cand il intrebi de ce, iti spune ca "pentru ca esti unul din tampitii aia care croseteaza/violeaza/nu au echipament/....". Lucruri pe care le aud aici. Generalizari. Scuze stupide.

De acord cu tine. Scuzele astea sunt stupide. Nici macar nu e o auto-disculpare, e doar un mod de-a nu tacea din gura cand te stii vinovat.

Tu nu esti oricum in categoria de care spuneam. Si nu vorbesc aiurea, am vazut/citit/auzit ca esti foarte responsabil in trafic.

Acum nu am ce face daca ma deranjeaza atat de mult prostia unora pe 2 roti care asteapta sa aiba altii grija de ei, cand ei nu au minimul de echipament de protectie necesar (acum n-o sa ma intrebi iar ce inteleg eu prin "minimul de echipament de protectie", nu? genuncherele nu-s incluse in "minim" :) ). Si nu stiu de ce, dar cred ca si pe tine te deranjeaza sa vezi inconstienti d-astia pe strada.

De ce imi pasa asa mult? Imi pasa pentru ca inconstienta lor ma poate afecta in trafic, toate actiunile participantilor avand impact direct sau indirect asupra celorlati. Poate o fi o moarte frumoasa si romantica pentru unii, dar eu nu vreau sa fiu parte (chiar si indirecta) la vreun accident, ever! Ca un fapt divers, prima data cand am condus masina prietenului meu dupa ce am luat permis a fost pe A1. Si chiar atunci, in fata mea, o masina a dat peste un motociclist. N-a murit, l-am vazut ca s-a ridicat repede. Dar motocicleta era in bucati pe asfalt in fata. M-am oprit in mijlocul benzii si am refuzat sa mai conduc in ziua aceea. Si acum, dupa atatia ani, ma chinuie imaginea asta.

Share this post


Link to post
DA! sunt printre cei ce fac slalom intre benzi la semafor. De ce? Pentru ca pot ! Am motor ca sa ma pot deplasa mai repede decat cei cu masinile...asta e si ideea.

Sunt anumite chestii care imi plac si mie dar nu le fac in trafic. Si, slava domnului, incalc restrictiile de viteza dar nu si regulile de circulatie. Ce ti-e si cu libertatea asta!

trebuie sa feresti oglinzile masinilor sau pe cei ce se inscriu aiurea pe-o banda, trebuie sa-i feresti pe aiuritii care iti apar dintre masini si traverseaza aiurea, trebuie sa poti frana in cazuri de urgenta, ... Plus ca la mai toate semafoarele sunt cersetori printre benzi! Cam cum credeti ca nu ii lovim, daca tot mergem atat de tare ????

Dar daca bizonul asculta muzica la maxim si se gandeste sa schimbe banda brusc fara semnal, normal ca asa gandesc despre motociclisti..

 

De cate ori ai semnalizat schimbarea de directie in timp ce faceai slalom? Cine ziceai ca merge haotic?

Eu, cand sunt intre benzi, bag faza lunga si turez usor motorul, ca sa ma asigur ca sunt vazuta! Adevarul e ca, trangand tot timpul ambreiajul pentru asta, poti capata viteze nemaivazute printre masini

Am citit despre chestia asta in la capitolul care se refera la utilizarea luminilor de intalnire. Scria si acolo ca tine de numarul de oua.

 

DA! sunt printre cei ce merg in blugi, cizme si armura ! Care e problema voastra ??? Daca pic, va doare pe voi??? Cu ce va afecteaza pe voi treaba asta, ca nu inteleg?? Daca intram in spitale, plang mamele voastre? Scutiti-ma de scuze d-astea penibil

 

E na, sa inteleg ca mergi la spitale particulare? Ma rog, nu ar fi atat de important...

 

Cine spune ca motoristii trec printre benzi cu viteze uluitoare, inseamna ca are ceva probleme cu aprecierea vitezei.

 

Daca acum cateva secunde (vreo 5) nu erai in retrovizoare dar resusesti sa apari in fata mea depasindu-ma printre benzi, prin locuri pe unde nu circula nimeni (nu pe un sir sau banda), inseamna ca ai o viteza mare. Nu am zis cat e aia, ca nu sunt cu radarul in gura, am zis ca e mare (pentru conditiile de trafic). Si inca o data, daca nu am fost prea explicit, aia este depasire si ai niste obligatii.

 

Si daca nu stiu ce e aia "pasiune pe doua roti", inseamna ca nu cunosc regulile de circulatie?

Share this post


Link to post

1.Cand spuneam "mai repede" nicidecum nu ma refeream la limita de viteza ci la timpii castigati tocmai prin faptul ca ne putem strecura in fata la semafoare astfel scutind minute bune de asteptat cate 3-4 randuri de semafor.

2. Tot timpul, pentru ca este in interesul meu sa ma asigur si sa semnalizez ce vreau sa fac, tocmai ca incerc sa fiu vazuta.

3. Ce nu intelegi tu este ca , la fel ca si tobele mai zgomotoase (nu cele de neam prost, dar nici electrice cum sunt cele stock), si faza lunga este masura de precautie din partea noastra ! Atunci cand vezi o lumina in retrovizoare, automat te uiti, pt ca-ti atrage atentia. Nu vad ce rau iti poate face asta, tu asteptand in coloana la semafor.

4. In atatia ani de cand conduc motor si atatia km facuti atat in oras, tara sau strainatate, n-am avut nevoie sa ajung la niciun spital, fie el particular sau de stat. (nu vad legatura oricum )

5. Ai mers vreodata pe un motor? Nu ai cum sa ai viteza intre benzi...intreaba orice motociclist daca zici ca-s eu zapacita...E fizic imposibil...trebuie sa feresti oglinzile in primul rand...Daca ai fi mers pe motor ai fi vazut ca oglinzile noastre sunt la limita sau putin peste ale voastre...deci n-avem cum sa mergem tare, cum spui tu, pt ca le-am rupe...

 

Spuneai mai sus ca incalci restrictiile de viteza, dar nu si regulile de circulatie..oare nu sunt acelasi lucru?

Share this post


Link to post

De ce? Ramai fara oglinzi din cauza vantului? Stii ca vorbim de chestii relative aici, nu?

 

Faza cu faza lunga e reglementata, nu ai voie. Punct. Se ia permisul in mod normal. Nu zic de faptul ca, din punct de vedere al bunului simt, e ca si cum ai merge cu claxonul apasat sau ai scrie cu Caps Lock pe un forum.

 

 

Cred ca intelegi ce vreau sa spun cu reguli vs restrictii. Viteza limita o depasesti atunci cand cineva o masoara printr-o metoda omologata si stabileste asta (e chestie de metrologie aici, te sfatuiesc sa nu te bagi in disputa), regulile de circulatie sunt aceleasi indiferent de mijlocul de masura. Eu sunt ala care, spre exemplu, chiar daca merg cu 150 km/h si dau de un camion care se taraste cu 40-50 la ora in fata mea, nu il depasesc daca depasirea e interzisa in zona, indiferent de faptul ca am vizibilitatea 2 km in fata.

 

 

Spui "atatia ani de cand conduci" de parca ai avea nu stiu ce varsta. Nu poti conduce decat de maxim 3 ani, hai 4 maxim. Ca te-ai suit si inainte, nu e condus.

 

Si suint curios cum faci tu slalom si semnalizezi in acelasi timp. Si chiar daca o faci, la ce foloseste? Stii care e distanta minima de semnalizare?

Share this post


Link to post
...Cati dintre voi au mers vreodata pe o motorete?? Stiti voi ce-i aia pasiune pentru doua roti??? Atunci taceti naiba din gura, ca nici noi nu ne bagam in oala voastra!

 

 

Pe motoreta nu am mers (am fost pasager dar nu am condus), dar pe bicicleta da. Si sincer ma simt mai liber pe bicicleta decat te vei simti vreodata tu pe motoreta, deci as sti ce e pasiunea pe doua roti :)

Ce nu stiu si nu inteleg, e de ce aduceti tot timpul in discutie pasiunea. Cand pui mana pe un motor cu ceva caluti putere si il plimbi pe un drum public, indiferent ca e pe 2 sau 4 roti, la ordinea zilei trebuie sa fie RATIONAMENTUL si nu PASIUNEA. Pasiunea ti-o satisfaci acolo unde nu stanjenesti si nu pui pe nimeni in pericol.

Despre generalizari...vad ca si tu generalizezi -NOI vs. VOI, daca tu nu reusesti sau nu vrei sa faci o delimitare intre cei care isi vad de drum si cei care fac "tumbe" pe strada, noi(eu) de ce ne-am bate capul cu asta?

Voi nu va bagati in oala noastra? O fi adevarat dar...va bagati in tabla noastra si in viata noastra nerespectand regimul de viteza doar pentru ca ... nu-i asa, puteti.

 

P.S. Eu consider ca un motociclist e mai imprevizibil decat un "conservar". Pur si simplu nu stii de unde si cand poate tasni/apare langa, in fata ta etc. Prezenta tobelor zgomotoase, te face auzit sau vazut dar uneori e prea evidenta. Ca sa exemplific, acum ceva vreme, in timp ce eram in mers cu masina am auzit o astfel de toba in spatele meu dar nu vedeam unde e motorul. Urmand sa fac dreapta, aproape am oprit masina si evident coloana din spatele meu pentru a lasa "dashteptul" ala ce voia sa fie auzit sa ma depaseasca pe unde o vrea ca sa nu am surpriza sa dau peste el. Banuiesc ca din punctul unora de vedere, acel motociclist nu a pus pe nimeni in pericol si nu a incomodat pe nimeni, este?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post
Si sincer ma simt mai liber pe bicicleta decat te vei simti vreodata tu pe motoreta, deci as sti ce e pasiunea pe doua roti :)

 

 

Dovedeste-o.

PS: Daca asta inseamna sa pui o poza cu tine gol pe bicicleta, "liber", ... nu o pune, te cred pe cuvant.

 

 

...va bagati in tabla noastra si in viata noastra nerespectand regimul de viteza doar pentru ca ... nu-i asa, puteti.

 

Iote unde era sfantul. :D

Asta cu viteza este foarte relativa, sincer, dupa cum zicea si Zmeul.

De exemplu, dupa parerea mea, 60kmh printre masini este la fel de mult ca 200kmh pe autostrada goala.

Share this post


Link to post

Ok! Cu asta m-ai dat pe spate! :o I rest my case ! :|

 

 

Monitorul Oficial al Romaniei,partea I, nr.246/20.III.2006

 

 

23. Articolul 20 va avea urmatorul cuprins :

 

Art. 20 . - (1) Pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa posede permis de conducere corespunzator si sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti, cu exceptia celor care conduc autovehiculele din subcategoriile A1 si B1, care trebuie sa aiba varsta minima de 16 ani impliniti.

Share this post


Link to post
...Atat timp cat eu va feresc pe voi si nu invers...

Asa?

...bag faza lunga...

Asta e instinctul de conservare si asa incerci sa te protejezi pe tine? Dar cu nenea ala caruia ii bagi faza lunga in retrovizoare ce ai?

Pana zilele trecute parca noi eram aia care nu va feream si nu invers.

Share this post


Link to post

Problema voastra @satori si @pantera este ca luati apararea tuturor prostilor si inconstientilor pe 2 roti cu ultimele afirmatii.

@satori tu probabil esti responsabil pe motor, la cat te cunosc eu inclin sa cred ca da, la pantera ma abtin fiindca nu ma pot pronunta inca.

 

Sincer? Satori, cand esti pe 4 roti, nu feresti toti prostii cu microbuze, camioane autobuze si alte masini "agricole" care fac tot felul de tampenii cateodata voit pentru ca, citez aici: "stiu ca pot" din cauza dimensiunii sa se bage peste tine fiindca vei ceda? Sau cand esti pieton, te arunci orbeste pe trecerea de pietoni stiind ca ai dreptate? Preferi sa mori cu dreptatea in mana? Asa a fost dintotdeauna, cel mic isi inghite frustrarile si face loc.

 

Eu incerc sa respect orice participant la trafic indiferent de numarul de roti dar, daca gresesc vre-o data, si aici ma refer strict la 2 roti, lipsa echipamentului poate face diferenta daca eu intru la puscarie sau nu.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post
Ok! Cu asta m-ai dat pe spate! :o I rest my case ! :|

cu exceptia celor care conduc autovehiculele din subcategoriile A1 si B1, care trebuie sa aiba varsta minima de 16 ani impliniti.

E ca si cum te-ai lauda ca ai experienta sexuala, incepand cu prima masturbare!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Funny topic :mrgreen: Mai munceste cineva in tara asta? :mrgreen:

Share this post


Link to post

Unii faceau slalom si atunci, bre Ileana. :D

 

Altfel, daca ar conta, nu s-ar da un examen si s-ar pune si experienta la experienta necesara pentru a conduce motociclete puternice.

Share this post


Link to post
3. Ce nu intelegi tu este ca , la fel ca si tobele mai zgomotoase (nu cele de neam prost, dar nici electrice cum sunt cele stock), si faza lunga este masura de precautie din partea noastra ! Atunci cand vezi o lumina in retrovizoare, automat te uiti, pt ca-ti atrage atentia. Nu vad ce rau iti poate face asta, tu asteptand in coloana la semafor.

... in afara de o pata imensa pe retina. Dar in trafic (nu la semafor), poate avea urmari mult mai grave. Acum o sa-mi spui ca motocicletele pa persoana fizica stie sa trece automat pe lumina de intalnire cand vede ele ca a scapat de semafor.

 

4. In atatia ani de cand conduc motor si atatia km facuti atat in oras, tara sau strainatate, n-am avut nevoie sa ajung la niciun spital, fie el particular sau de stat. (nu vad legatura oricum )

Aici m-ai pierdut... cati, mai exact? Trei? Patru? O suta? Varsta si experienta (pe care doar o banuiesc) constituie o combinatie periculoasa gen "sunt invincibil, stiu tot, n-are ce sa mi se-ntample".

 

5. Ai mers vreodata pe un motor?

Mda... ma jucam si eu de-a motocrosu'. De prin '83. Asta inseamna intr-adevar ceva ani.

Share this post


Link to post

mamma mia, iar topic de dat la gioale pe o tema etern nesfarsita :)

 

Sunt anumite chestii care imi plac si mie dar nu le fac in trafic. Si, slava domnului, incalc restrictiile de viteza dar nu si regulile de circulatie. Ce ti-e si cu libertatea asta!

 

Si limitarea de viteza e tot o regula din codul rutier, you know. Iar cand o ardeam cu 190 km/h pe A2, spre mare (am filmuletul, nu nega) era un risc asumat, la fel cum moral si-l asuma si un motorist care merge cu viteza aia. Daca la 190 km/h iti iesea in depasire nea' Gigi cu Dacia 1300, ca el nu se gandea ca vii tu cu viteza aia, nea' Gigi conform legii era vinovat pentru ca nu s-a asigurat, dar moral vina era a noastra. Aceeasi chestie e sustinuta si in campaniile moto indreptate catre "zmeii pe 2 roti". Mergi tare, iti asumi riscul, asta e viata. Si eu merg la fel de tare, dar sunt cu nervii in paispe si gata sa ma urc oricand pe frane - pe barba mea.

 

De cate ori ai semnalizat schimbarea de directie in timp ce faceai slalom? Cine ziceai ca merge haotic?

 

Da bre, ca tu in Bucuresti semnalizezi regulamentar fiecare schimbare de banda, cu cei 50 de metri inainte de efectuarea manevrei :) get real, in caz ca mai ai impresia ca traficul (bucurestean in particular, si romanesc in general) se mai conformeaza regulilor de la carte, esti un optimist feroce.

 

 

Ihi, de parca atunci cand vine chiusaptele din spate cu xenoanele pe lunga, sau noaptea dai de nea' melteanu' cu xenoane puse in spatele blocului pe genunchi si reglate sa scoata ochii la OZN-uri, o fi vreo placere.

 

E na, sa inteleg ca mergi la spitale particulare? Ma rog, nu ar fi atat de important...

 

Hai c-ai dat-o in diverse aici, bre :) daca iti pasa atat de mult despre unde se duc banii de la contributiile tale de sanatate, de ce nu militezi si impotriva alcoolicilor care ajung in coma alcoolica la spital, a alora de mananca la fastfood pentru ca ajung obezi si fac infarct, samd samd. Sa nu fim mai catolici decat papa.

 

Cred ca intelegi ce vreau sa spun cu reguli vs restrictii. Viteza limita o depasesti atunci cand cineva o masoara printr-o metoda omologata si stabileste asta (e chestie de metrologie aici, te sfatuiesc sa nu te bagi in disputa)

 

Sa-i explici matale cum e cu omologata si metrologia lu' ala care nu ti-a estimat bine viteza si a iesit de-a latul drumului, in caz de (fereasca sfantu') vreo belea. Stii bine ca textele din carti nu prea se aplica in viata reala.

 

 

. Urmand sa fac dreapta, aproape am oprit masina si evident coloana din spatele meu pentru a lasa "dashteptul" ala ce voia sa fie auzit sa ma depaseasca pe unde o vrea ca sa nu am surpriza sa dau peste el.

 

Si pe unde a depasit, pana la urma ? :)

 

No, rezumand. E o discutie interminabila. Ambele tabere au uscaturile lor: motociclistii idioti sunt foarte vizibili, iar soferii idioti sunt foarte multi.

 

Aia care merg fara echipament si fac slalomuri cretine printre masini sunt aia idioti si vizibili. Am intalnit si eu destui de-astia, dar n-am dat peste ei cu masina si nici nu m-a apucat morala si filozofia, ci doar un zambet amar. Ah, va deranjeaza ca sunt cretini cu slalomul printre benzi si "apar din senin" ? pai, conform legii, nu aveti de ce sa va ingrijorati daca il atingeti, pentru ca politia considera vinovatia motociclistului faptul ca se afla printre benzi (btw, legalitatea mersului printre benzi nu e nici acum clar enuntata, dupa mai multe intrebari si scrisori la BPR; pur si simplu, nu are nimeni curaj sa zica in clar: "da ba, aveti/nu aveti voie printre masinile oprite la stop"). Daca cine e calare pe motoreta merge cu mai mult de 20 km/h printre masini stationate, sau merge PRINTRE benzi de masini aflate in miscare .. SI-O CAUTA CU LUMANAREA!

 

Am ferit multi motociclisti cu masina, si muuulte masini cu motocicleta. N-am stat sa fac statistici, nici sa trag pe unul sau pe altul de urechi ca a facut X sau Y, aia ar fi (teoretic) treaba politiei. Fiecare cum isi asterne, asa doarme; n-o sa facem pe cont propriu educatie, si aia pe care ii uram cu totii (fie ei motociclisti sau masinisti sau tractoristi sau troleibuzisti sau tiristi samd) nu citesc pe forumuri, ci beau 2 beri si se urca la volanul microbuzului cu pasageri. Mai bine ma uit eu de 2 ori si feresc prostii de la volan/ghidon, asa incat sa scapam eu si masina intregi, decat sa ma tar prin tribunale cu dreptatea in mana (si pentru cine n-a avut de-a face cu sistemul justitiei de la noi ... nu va doresc). Acceptati realitatea ca traficul la noi e o jungla, ca multi nu stiu sa conduca - ci doar indreapta vehiculul din dotare in directia dorita, ca se dau permise pe spagi, ca multi nu se asigura si fac tampenii crase la volan, si conduceti defensiv. Cel putin, pana s-o indrepta (daca s-o indrepta) si la noi situatia asta.

Share this post


Link to post

Zmeul merge destul de des pe doua roti.

Mai ales cu espero, in curbe.

Share this post


Link to post

@Ileana : doar pentru ca am mers 2 ani pe o motocicleta mai mica, asta nu inseamna ca experienta din trafic dobandita in timpul ala este insignifianta. Este ca si cum ai spune ca degeaba ai condus o masina cu motor mic prin oras timp de 2 ani de zile, ca n-ai invatat nimic, iar atunci cand ti-ai luat una mai puternica o iei de la inceput.

 

@Zmeul : Este vorba de capacitate cilindrica, nu de experienta din trafic. Mai documenteaza-te cu privire la legislatia in vigoare, ce priveste strict primii doi ani de la obtinerea categoriei A, si ai sa vezi ca e acelasi lucru.

 

 

@claz : esti haios :) Este vorba de coordonare, instincte, viteza de reactie. Pe priza fixa este un mic butonel ce te ajuta sa treci de la paza lunga la cea scurta dintr-o singura miscare pentru care-ti trebuie decat degetul mare. Tot acolo, gasesti pe exterior un alt butonel magic pe care il folosesti doar cu ajutorul degetului aratator, si care declanseaza "flash-ul". Si toate astea, fara sa iei mana de pe ghidon. Deci, da, poti spune ca o motoreta o treci fara nici cel mai mic efort la luminile de intalnire. :->

Mai multi de 6, daca punem la socoteala si coclaurile.

Motocrosul n-are nici cea mai mica legatura cu strada.

Share this post


Link to post
@claz : esti haios :) Este vorba de coordonare, instincte, viteza de reactie. Pe priza fixa este un mic butonel ce te ajuta sa treci de la paza lunga la cea scurta dintr-o singura miscare pentru care-ti trebuie decat degetul mare. Tot acolo, gasesti pe exterior un alt butonel magic pe care il folosesti doar cu ajutorul degetului aratator, si care declanseaza "flash-ul". Si toate astea, fara sa iei mana de pe ghidon. Deci, da, poti spune ca o motoreta o treci fara nici cel mai mic efort la luminile de intalnire. :->

Mai multi de 6, daca punem la socoteala si coclaurile.

Motocrosul n-are nici cea mai mica legatura cu strada.

Decat ca n-o treci pe faza mica, e mai cool sa bronzezi conservarii pe ceafa.

Motocrosul n-are legatura cu strada, corect. Decat ca e pe doo roti.

Nu stiu io cum e cu butonelu' ala si cu priza. E decat pa persoana fizica? Sau asa are toate?

Share this post


Link to post
Ah, va deranjeaza ca sunt cretini cu slalomul printre benzi si "apar din senin" ? pai, conform legii, nu aveti de ce sa va ingrijorati daca il atingeti, pentru ca politia considera vinovatia motociclistului faptul ca se afla printre benzi

Aici nu-s de acord. Cine zice ca, daca e cretin, nu merita a doua sansa? Doar nu suntem noi cei ce hotarasc cine merita sa moara si cine nu, asa-i?

Dintre cretini, ii prefer totusi pe cretinii cu echipament. Macar "gandeste" ala pentru ei. Si la fel in cazurile in care viteza "atomica" (si da, am stabilit, relativa) a celor pe 2 roti se intaneste cu stationarea si asigurarea unui sofer care face stanga si se uita by default dupa vehicule cu o viteza apropiata de cea pe care el o estimeaza in general pentru masini. Aici Dj_Dark a sintetizat bine situatia.

Share this post


Link to post

@VAXXi:

Bre, cand mergeam eu cu 190, era vreun nea gigi pe acolo? Eu tin minte si acum cat de pustiu era. Si oricum, nea gigi ar fi trebuit sa iasa din banda lui, nu l-as fi incomodat in vreun mod vizibil prin zona considerata a lui.

 

Si da, in Bucuresti semnalizez. Singura data cand nu semnalizez e atunci cand trec pe langa masini, evident conduse de femei. Astea au obiceiul sa accelereze atunci cand semnalizez intentia de a intra in fata lor. Spune-mi ca sunt misogin!

 

Despre faza lunga: ai dreptate, vorbim de melteni. :D

 

Ai dreptate si atunci cand zici ca iesi de pe drum din cauza vitezei, numai ca poti iesi si la viteza sub limita de viteza, poti iesi daca circuli in punctul mort al unuia sau daca mergi cu 50 la ora pe curbe, pe ploaie. E vorba de corelarea vitezei la conditiile de trafic si astea, iarasi, nu tin de radar.

 

Eu vorbesc aici exact despre motociclistii care merg printre benzi cand masinile merg. Nu ma intereseaza cei care filtreaza la semafor printre coloanele stationate.

 

@claz: m-am lasat de sportul asta. Imi place in 4 roti acum de cand am iesit in decor intr-o noapte. Bine rotile alea doua erau cele din fata, nu unele de pe lateral. :D

 

@pantera: "si" e cuvantul magic in aceasta ecuatie logica: capacitate si experienta! Sau noi nu vorbim despre acelasi lucru. Altfel, se pun ca experienta anii lui zeneseu pe doua roti pentru discutia de fata si ai mei, pe 8, pentru D. Chiar, stie cienva unde gasesc niste genunchiere si cotiere pentru extindeera experientei mele pe 8?

Share this post


Link to post
Decat ca n-o treci pe faza mica, e mai cool sa bronzezi conservarii pe ceafa.

Motocrosul n-are legatura cu strada, corect. Decat ca e pe doo roti.

Nu stiu io cum e cu butonelu' ala si cu priza. E decat pa persoana fizica? Sau asa are toate?

Stiam eu de ce mi-am pus bixenon de 6000 :->

Si mie imi plac "expresiile uzuale", dar vad ca tu deja ai facut o pasiune pentru ele, din moment ce le tot folosesti. Nu mai bate saua , ca iapa a priceput ;)

Share this post


Link to post
@Ileana : doar pentru ca am mers 2 ani pe o motocicleta mai mica, asta nu inseamna ca experienta din trafic dobandita in timpul ala este insignifianta. Este ca si cum ai spune ca degeaba ai condus o masina cu motor mic prin oras timp de 2 ani de zile, ca n-ai invatat nimic, iar atunci cand ti-ai luat una mai puternica o iei de la inceput.

Nu am zis ca o iei de la inceput cu experienta, dar la 16 ani, nu stiu cata minte aveai sa conduci ca la carte, sa acumulezi experienta in sensul bun al cuvantului.

Nici acum de fapt nu ai mai multa minte, punandu-te contra unui forum intreg pe 4 roti :) )

Share this post


Link to post

Mda...aici ai dreptate! =))

Edited by pantera

Share this post


Link to post
...Daca la 190 km/h iti iesea in depasire nea' Gigi cu Dacia 1300, ca el nu se gandea ca vii tu cu viteza aia, ...

 

Hai bre. Ce dacie 1300 ai vazut tu sa intre in depasire pe A2? :D

 

 

 

Si pe unde a depasit, pana la urma ? :)

 

Pe dreapta, dar nu asta voiam sa zic. Voiam sa evidentiez "stresul" provocat: "ma bag, nu ma bag; vine ala nu vine; sta in coloana sau depaseste?" etc etc.

 

 

No, rezumand. E o discutie interminabila. Ambele tabere au uscaturile lor: motociclistii idioti sunt foarte vizibili, iar soferii idioti sunt foarte multi.

 

Corect. Este interminabila. Fiecare cu ce-l doare. Conservarii cu a lor, motociclistii cu a lor. Uneori unii sunt impotriva merelor iar ceilalti impotriva perelor. Cum naiba sa ajunga la pace si intelegere? :D

 

 

 

... Ah, va deranjeaza ca sunt cretini cu slalomul printre benzi si "apar din senin" ? pai, conform legii, nu aveti de ce sa va ingrijorati daca il atingeti, pentru ca politia considera vinovatia motociclistului faptul ca se afla printre benzi (btw, legalitatea mersului printre benzi nu e nici acum clar enuntata, dupa mai multe intrebari si scrisori la BPR; pur si simplu, nu are nimeni curaj sa zica in clar: "da ba, aveti/nu aveti voie printre masinile oprite la stop"). Daca cine e calare pe motoreta merge cu mai mult de 20 km/h printre masini stationate, sau merge PRINTRE benzi de masini aflate in miscare .. SI-O CAUTA CU LUMANAREA!

 

 

Conform carei legi? Chiar tu ai zis-o acum, si am mai zis-o si eu odata ca exista vid legislativ in privinta asta. Cand se va stabili clar prin lege drepturile si obligatiile fiecarei parti se vor termina si discutiile aprinse dintre parti.

Share this post


Link to post
Ieri, la mine in localitate, doi baitani pe un scuter s-au infipt intr-o masina care mergea regulamentar.

 

Scuteristii nu sunt motociclisti, pe ei ii uraste toata lumea. Ca sa fii motorist, trebuie sa faci 20 de ore de poligon, 10 ore de legislatie, sa treci examenul si sa ai bani de motocicleta si casca. Ca sa fii scuterist, trebuie sa faci 10 ore de legislatie si sa ai bani de un scuter, care scutere in urma importurilor masive de furaciuni din Italia si Germania au devenit foarte ieftine. Pe scuter n-ai nevoie de RCA, n-ai nevoie de permis, poti sa-l conduci sub influenta alcoolului, samd.

 

 

Aici nu-s de acord. Cine zice ca, daca e cretin, nu merita a doua sansa?

 

Treaba lui ce face, asta zic. Daca nu-l duce mintea sa isi puna echipament pe el, treaba lui; tartacuta dansului va lovi asfaltul, si nu a mea. Iar sansa nu i-o acord eu, ci destinul sau soarta pe care uneori ti le mai faci si cu propria mana. Iar si cu echipament complet, in unele situatii nu te scapa nici ala, ci doar norocul; eu am cazut de sus, in umar ... puteam sa cad in cap, si era cu totul altceva (cu tot Shoei-ul din cap).

 

 

Bre, cand mergeam eu cu 190, era vreun nea gigi pe acolo? Eu tin minte si acum cat de pustiu era. Si oricum, nea gigi ar fi trebuit sa iasa din banda lui, nu l-as fi incomodat in vreun mod vizibil prin zona considerata a lui.

 

Asa cred ca zic si motoristii cu 250 pe DN: "nu avea dom'le de unde sa iasa", intelegi? ori esti cinstit pana in panzele albe si predici, ori nu ... si nu predici!

 

Si da, in Bucuresti semnalizez.

 

Si respecti si aia 50 de metri inainte de efectuarea manevrei ? stii bine ca e imposibil.

 

Despre faza lunga: ai dreptate, vorbim de melteni. :D

 

Yeap, noaptea. Ziua, n-am nici o jena sa ma fac vizibil, de-aia merg cu farurile aprinse, iar pe motor n-aveam nici eu vreo problema in a aprinde faza lunga, a tura motorul sau a claxona daca simteam vreun teleghidat pe cale sa faca vreo tampenie in trafic care m-ar fi pus pe mine in pericol. Tind sa nu prea-mi pese de bunele maniere cand e vorba de integritatea personala, se cheama instinct de conservare :)

 

Eu vorbesc aici exact despre motociclistii care merg printre benzi cand masinile merg. Nu ma intereseaza cei care filtreaza la semafor printre coloanele stationate.

 

Asta e o mare prostie, si repet: o fac pe barba lor! Am vazut destule filmulete cu 100-200 printre masini, am vazut Ghost Rider in care ala trece cu 250 printre autocar si tir pe autostrada ... e problema respectivului daca nu intelege ca e mai sigur sa sara de la etajul 20 cand vrea sa se sinucida. I-o gadila in cur adrenalina, dar sa vezi ce te gadila o branula in mana sau niste ghips sau cearsaf de lemn la 360 de grade.

 

Hai bre. Ce dacie 1300 ai vazut tu sa intre in depasire pe A2? :D

 

B70... ceva. Si mai sunt. Am vazut intoarcere din 3 miscari pe DN, am vazut saltele si baxuri de polistiren cazute din masini pe acelasi DN, nenumarate intoarceri pe DN peste 4 benzi ... si ? ma vezi protestand furios impotriva lor ? asta e, oligofreni sunt nenumarati, si nu pot sa sper decat ca isi vor gasi nashul inainte sa beleasca si alte vieti nevinovate. Uitati-va in jur nitel pe drumuri, faceti cateva sute de kilometri prin tara, cateva zile de DN1, si o sa intelegeti ce inseamna "condus ca in jungla" :)

 

 

Pe dreapta, dar nu asta voiam sa zic. Voiam sa evidentiez "stresul" provocat: "ma bag, nu ma bag; vine ala nu vine; sta in coloana sau depaseste?" etc etc.

 

Da, eram in Paris in taxi, pe una din centurile orasului. S-a auzit un zgomot de motor din spate, moment in care am vazut cum tanti de la volan a strans instinctiv de volan, sa tina drumul drept. Ala a trecut si gata. Daca tu mergi drept si nu faci manevre bruste si fara sa te asiguri, n-o sa intre motoristul in tine, iti dai seama.

 

Corect. Este interminabila. Fiecare cu ce-l doare. Conservarii cu a lor, motociclistii cu a lor. Uneori unii sunt impotriva merelor iar ceilalti impotriva perelor. Cum naiba sa ajunga la pace si intelegere? :D

 

Nu exista "conservari" si "motociclisti", exista soferi responsabili si soferi prosti. Si masina are rostul ei pe lume, si motocicleta la fel. Un om cu capul pe umeri evita denumirile peiorative de genul asta. E plin motociclism.ro de puberi care nu stiu decat "conservari nenorociti, sa le dam o casca-n gura" ... aceia sunt echivalentul cocalarilor in masini albe de capsunar care sunteaza coloana la semafor si forteaza reintrarea in banda taind fata altora.

 

 

Conform carei legi? Chiar tu ai zis-o acum, si am mai zis-o si eu odata ca exista vid legislativ in privinta asta. Cand se va stabili clar prin lege drepturile si obligatiile fiecarei parti se vor termina si discutiile aprinse dintre parti.

 

Exista vid, si nu numai ca exista vid, dar nici faramele alea bune de lege nu se aplica. De-aia zic, cine are impresia ca traficul de la noi se mai desfasoara dupa reguli si codul rutier ... se inseala amarnic. Ie-te aici, recomandari de la BPR:

 

Recomandari importante pentru motociclisti:

- evitati accelerarile excesive si nu conduceti cu viteza mai mare decat limita legala;

- folositi ziua, permanent, luminile de intalnire evitand deplasarea intre benzile de circulatie;

- purtati atat dumneavoastra cat si pasagerul care va insoteste casti de protectie omologate;

- nu faceti “slalom” printre autovehiculele in miscare;

- asigurati-va ca dispuneti de spatiu de franare suficient;

- pastrati permanent contactul ambelor roti cu suprafata carosabilului;

- urmati cursul de legislatie in vigoare atat posesorii de motociclete cat si cei de scutere.

 

Poate ca multi "motociclisti" ridica superior nasul la recomandarile astea, care si mie mi se par formulate pe un ton de "bunicut dojenitor cu nepotul". Dar cine are cap de inteles, le intelege. Cine nu, nu. Simplu.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...