Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Motociclism

Recommended Posts

@DragosB. nu am vrut sa ma refer la tine (exact :D ),

 

Ooof ... :aoleo: mi-ai luat o piatra de pe inima :-D . Asa cum am mai spus , acei motociclisti care-s oameni normali, conduc corect si legal , dupa parerea mea , reprezinta exceptia care confirma regula . Eu m-am referit strict la Brasov , unde cei mai multi sunt smecheri , plini de bani si fitze ... adica , de bani gata ( poate ca de aici si virulenta posturilor mele , caci am pica p-astia de bani gata care cred ca li se cuvine totul ) ... in categoria asta intrand si cei cu BMW-uri, Audi-uri , Subaru WRX etc etc care gonesc ... deci nu numai motociclisti ... Am avut ocazia , in alte orase , sa vad si motociclisti adevaratzi ( prin Predeal , Sinaia ), cu haine de piele , etc , tot tacamul ... adica , adevarati impatimitzi : pe Harley-uri sau motociclete de viteza , mergeau cuminti baietzii in oras ... ca dupa ce ieseau din oras , salut nene , nu-i mai vedeai - bravo lor , daca au cu ce ...

Share this post


Link to post

nici eu n-am nimic cu motociclistii Renegatu si Terminatoru idolii adolescentei mele, elemente comune pusca scurta si CHOPPER-ele deci n-am nimic cu ei, dar REPET a n-a oara n-am nimic cu motociclistii, doar cu ala care a venit ca glontzu

Share this post


Link to post

deci, boss, spune-ne ce s-a mai intamplat?

 

pe cat timp ti-a luat carnetu?

cat timp si bani costa reparatiile? ai casco?

 

vecinu' :-D

 

PS. imi pare sincer rau pt ce ai patit si daca am dat anterior impresia ca "tin cu ursu" sau "fac pe desteptu" :roll:

Share this post


Link to post

:o fftopic:

daca am dat anterior impresia ca "tin cu ursu" sau "fac  

pe desteptu"   :roll:

Acu' trebe sa mai tina cineva si cu ursu' , ca altfel prea l-ar vana toti ... si daca chiar te incapatzanai sa tii cu ursu' , veneam cu elefantu' , ca-i mai mare ... si te faceam noi sa lasi ursu' ... :-D ( glumeam , desigur :mrgreen: )

Share this post


Link to post

pai 90 de zile / s-a rezolvat la 20 (cred, sper)

Casco inca 5 ani cit mai platesc la Maty obligat, cit despre reparatii am doua variante Grant Garge sau Service Radacini de la PS6 - Plevnei chiar voi baga un sondaj care cu cine ar opta ca-s mai rapizi shi mai buni :kissandmakeup:

Share this post


Link to post

M-am intors in Bucuresti dupa o calatorie lunga pana la Satu Mare si retur in care Ticozaurul meu s-a comportat exemplar (consum mic, absolut nici o problema)! :lavolan:

Desi e trecut de miezul noptii si sunt destul de obosit n-am rezistat tentatiei si am citit topicul asta... :(

Nu pot sa zic ca m-au surprins unele opinii precum:

"dobitocii astia cu motoare's periculosi rau";"astia sunt nesanatoshi la cap";"Toti sunt nesanatosi la cap , ca d-aia isi cumpara motociclete si le conduc la modul asta ; ca doar d-aia iti iei motocicleta , ca sa simti adrenalina";"ia-ti motorul la spinare , iesi din oras";"nu va zic cati jmekeri cu motoare sunt";"marea majoritate sunt inconstienti";"acei motociclisti care-s oameni normali, conduc corect si legal , dupa parerea mea , reprezinta exceptia care confirma regula"; dar nu m asteptam sa le citesc aici, unde -credeam eu- se intalnesc (virtual :wink: ) oameni ceva mai "luminati".

Am avut motocicleta timp de mai multi ani, am mers mult si am prieteni care au si acum motociclete! A fost si a ramas "marea iubire"! Nu exista termen de comparatie intre a merge cu motocicleta si a merge cu masina! Este cu totul altceva...

Mi-am cumparat-o pentru ca m-a atras, mi-am cumparat-o din bani munciti de mine. Poate daca aveam bani pentru o masina mai buna, imi cumparam masina dar n-am avut, iar alegerea asta a trebuit s-o faca multi din cei pe care ii considerati "jmekeri", in orice caz cei mai multi dintre motociclistii pe care-i cunosc!

Am avut noroc si n-am patit nimic grav (dar stiu cum e sa te izbesti de asfalt sau pamant in viteza) dar vreti sa va insir prin cate situatii critice am trecut din cauza celor pe patru roti, din cauza celor care ii considera pe motociclisti niste intrusi? Ce, nu stiati ca soselele au fost construite numai pentru masini, ca numai soferii platesc taxe si impozite?

 

 

keluboss pe tine te inteleg, ai gresit, ai ramas fara permis si -normal- nu esti prea vesel. In schimb, DragosB tu ai o problema, esti frustrat rau baiatule! Nu vad alta solutie decat sa-ti cumperi si tu un motor candva, desi nu meriti...

Share this post


Link to post

Nu stiu ce aveti voi cu ei...la urma urmelor sunt participanti la trafic si ei. Eu unul prefer sa se strecoare pe langa mine, decat sa dau de cei care trebuie depasiti de parca ar fi autobuz (cred ca ati inteles ce zic). Eu imi doresc f mult un motor...dupa ce m-a plimbat un amic acum cativa ani pe un Kavasaki...nu zic decat: "trebuie sa incercati si veti vrea si voi".

Share this post


Link to post

Cica s-au revoltat motociclistii la Timisoara ca a dat unu' cu masina peste un motociclist. Vezi aici: http://www.expres.ro/vest/?news_id=167233

Misto replica de la Politia rutiera:

Motociclistii reprezinta o mare problema. Umbla fara casca si nu respecta nici o regula. In acest caz, soarta a facut ca motociclistul sa fie nevinovat. Dar de regula ei sint cei care schimba directia de mers. Fac adevarate demonstratii de forta, cu viteza mult peste limita legala”, afirma Filip Stancu, seful Politiei Rutiere Timis. Politistii se pling ca, de fiecare data cind vor sa ia masuri de sanctionare, motociclistii se fac nevazuti. „E destul de greu sa-i opresti, pentru ca se baga pe drumuri unde noi nu avem acces. Chiar eu personal am avut o asemenea urmarire, dar mi-a scapat”, a mai declarat Stancu.

Share this post


Link to post

m.marian daca esti atent la ce am scris ai sa vezi care este pozitia mea fata de motocilisti. Desi nu am nimic cu ei, continuu sa cred ca reprezinta o problema pentru ca multi dintre ei se cred zmei, la fel cum si multi din astia pe patru se cred la fel. Chiar weekwndul asta am avut ocazia sa-mi dau seama ca acc de pe Kisseleff a fost o buna invatatura de minte, pentru ca am evitat niste nebuni care-si faceau de cap cu niste motoare puternice pe DN 1, si am evitat niste chestii urite. N-am nimic cu cei care circula normal dar pentru toti cei cu motoare tari care cred ca daca merg cu farurile aprinse ziua li se permite orice nebunie, pentru ca vezi Doamne ii vezi , doar atit :yousuck:

Share this post


Link to post

ieri a fost un accident. un motociclist a intrat intr-o masina, cei din masina grav raniti, motociclistul era mort.

viteza lui a fost aproximata la 150kmh. nu am inteles exact a cui ester vina dar la viteza asta vina morala ii apartie motociclistului, dupa parerea mea.

Share this post


Link to post

mmarian,

nu este deloc frumos ce spui, cred ca puteai sa-ti aperi punctul de vedere si fara sa-i jignesti pe ceilalti forumisti. nu faptul ca ne consideri mai putini luminati ma preocupa, asta chiar nu conteaza in schema generala. mai interesant este ce spui tu la final despre DragosB.

 

oricat de mult mi-ar displace, sa stii ca nu este deloc asa. omul si-a exprimat un punct de vedere care intamplator (iti convine sau nu) se pare ca este o parere mai unanima: motociclistii gresesc cel mai mult in trafic. de fapt "a gresi" nu este tocmai corect spus.. hai sa zicem ca motociclistii au o "alta" conduita. din pacate, aceasta conduita ii pune in dificultate pe ceilalti participanti la trafic. nu contest acel sentimentul de libertate pe care il ai cand mergi cu motocicleta, dar din punct de vedere psihologic imi permit sa il asociez cu acelasi sentiment pe care il are un amator de senzatii tari, poate un practicant de bungee jumping care se arunca de pe turnul eiffel..

 

de ce aceasta asemanare ?

pentru ca este stiut ca doua roti sunt cu mult mai putin sigure decat patru. si atunci care este avantajul mersului pe motocicleta ? viteza ? andrenalina pe care ti-o da riscul ? sentimentul de libertate de care vorbeam mai sus? faptul ca poti sa faci un lucru pe care multi, foarte multi oameni nu l-ar face? poate toate la un loc ? eu as spune ca fiecare motociclist cauta cel putin unul din aceste motive (excludem politistii care merg pe motocicleta si acrobatiile sau concursurile pe care le vedem la tv)

 

aceasta dorinta de a iesi din rutina, de a fi "un pic altfel" si in final de a face un lucru care iti place atat de mult incat sa impingi aceasta placere in extrema fanatismului conduce la nerespectarea rutinei iar in cazul nostru la nerespectarea unor reguli de circulatie, reguli care au fost impuse tocmai pentru a da siguranta celorlalti. pentru ca nu intotdeauna siguranta iti permite acel sentiment de "altceva" de care vorbesti tu, se vor gasi intotdeauna persoane care vor impinge limitele acestor reguli atat de mult incat la un moment dat "limitele" vor fi depasite. mult, putin.. asta depinde de psihicul individului...

 

intrucat esti si sofer pe patru roti stii ca aceeiasi teorema se aplica si in cazul masinilor. daca ai avea un bmw seria 7 nu i-ai da talpa ? eu unul recunosc ca i-as da. si stiu ca si tu ai face la fel. numai ca in oras nu prea poti sa te strecori cu bmw-ul pe patru roti, asa e ? ma rog.. ii mai tai unuia fata, mai ciupesti un galben, etc. dar cu motorul e "altceva" (daca imi permiti sa te citez). basca sentimentul ala de libertate...

 

primul lucru din mesajul tau care mi-a sunat un clopotel al frustrarii este

M-am intors in Bucuresti dupa o calatorie lunga pana la Satu Mare si retur in care Ticozaurul meu s-a comportat exemplar (consum mic, absolut nici o problema)!  

Desi e trecut de miezul noptii si sunt destul de obosit n-am rezistat tentatiei si am citit topicul asta...  

 

eu as completa cu "si nu am rezistat nici tentatiei de a va raspunde". pentru ca asta ai gandit, nu ? cum altfel sa te intorci de la satu mare la miezul noptii, obosit, DAR SA NU REZISTI TENTATIEI DE A-TI APARA "MAREA IUBIRE" ? nu am nimic impotriva faptului ca lupti pentru ceea ce iubesti, toti facem asta.. dar sa lovesti in DragosB, sa-i spui ca este un frustrat cand tu reprosezi ca

Ce, nu stiati ca soselele au fost construite numai pentru masini, ca numai soferii platesc taxe si impozite?

cine este mai frustrat dintre voi doi ? de unde stii tu ca omul ala nu a avut experiente neplacute cu motociclisti care din prea multa dorinta de "altceva" l-au pus in situatii critice ? asa cum si tu cand te aflai in postura de motociclist ai fost pus in situatii critice de catre soferi pe patru roti ? de unde stii ? ai citit tu asta in povestile fratilor grimm si gata ai tras concluzia: "DragosB este un frustrat! si nici nu merita un motor, ma mai gandesc daca ii dau voie sau nu!" ete fleoshc!

 

 

 

nu ii consider pe motociclisti "jmekeri" sau "copii de bani gata" nici mai mult nici mai putin decat ii consider pe alti participanti la trafic. nu-mi permit sa-i bag pe toti motociclistii in oala cu "inconstienti". dar ideea de "altceva" nu corespunde cu siguranta de care toata lumea are nevoie. ma intelegi Mariane ? pur si simplu nu se pupa... :( si nu-i mai invinovati pe soferii pe patru roti, eu nu spun ca sunt niste sfinti dar cu siguranta nu pot sa spun asta nici despre motociclisti.

 

 

cat despre nefericitul accident pe care l-a avut keluboss, eu unul as imparti vina la amandoi. sa nu uitam de formularea cu "la limita evitarii oricarui pericol" care ar trebui sa se aplice si in cazul motociclistului. dar cred ca este destul de greu sa faci asta la 110 km/h sau cat avea el. :(

 

sper ca nu te-ai suparat pe mine si n-ai sa-mi porti pica. dar nu-mi place sa vad pe cineva ca isi arata vecinul cu degetul cand ar trebui sa aiba grija de curtea lui.

 

pentru ca este vorba de accidente, imi amintesc de o intamplare tragica petrecuta in germania acum 3 ani: un tata si-a luat copilul de 5 ani pe motocicleta si a iesit pe autobahn. fiind divortat, tatal a vrut sa impresioneze doua femei. atat de mult ca dupa ce s-a invartit cu motocicleta in jurul lor, a accelerat prosteste dar pe la 180km/h a pierdut controlul. urmarea ? amandoi au murit. ce vina avea bietul copil ?

Share this post


Link to post

o pledoarie dura shi lunga pixelconscious, dar care sintetizeaza spusele mele. eu respect motociclistii, shi cred ca in cazul acestui accident vina a fost comuna. Eu ca nu am anticipat corect viteza lui de deplasare, si el ca a mers ca nebunu, dar pirlit de militzie am fost numai eu gratzie semnului de cedeaza. Nimeni nu detine adevarul absolut dar reiterez am invata to lectie tare

Share this post


Link to post

Aseara mergeam pe Blv Unirii de la P-ta Alba Iulia spre Unirea.Au venit doi motociclisti din senin care au crosetat pe linga masina mea(nici nu vreau sa ma gandesc ca faceam vreun gest de a trage brusc de volan).Dupa asta la primul semafor s-au strecurat frumos printre masini si au ous-o frumos de o liniutza,ca de cine mai era ca ei.Asta fac motocilcistii in Bucuresti.

Share this post


Link to post

scuze pentru lungimea postului.. pe moment nu am realizat cat de mult m-am intins :(

 

nu am vrut sa fiu dur cu nimeni, cu atat mai mult nu am vrut sa fiu dur sau sa il jignesc pe mmarian. dealtfel cei care ma cunosc stiu ca nu sunt genul de "dur".

 

daca am suparat pe cineva imi cer scuze :oops:

Share this post


Link to post

Mai daca sunt pe banda mea si fac stanga sau dreapta (da' nu depasesc limitarile benzii)si-l ating pe vreun zapaug din asta sunt eu de vina!?!??!....

Share this post


Link to post

Legal şi moral, nu aveţi voie să mergeţi în paralel pe aceeaşi bandă. Sunteţi vehicule amândoi, şi motorul are dreptul la locul lui pe banda de circulaţie, fără să-l înghesuie nimeni.

Share this post


Link to post
Mai daca sunt pe banda mea si fac stanga sau dreapta (da' nu depasesc limitarile benzii)si-l ating pe vreun zapaug din asta sunt eu de vina!?!??!....

 

pai el poate sa ajunga in aceeasi banda cu tine in urmatoarele situatii:

 

1) s-a bagat intre benzi, intre tine si altu. e treaba lui, vina lui

2) te depaseste fara sa pastreze distanta laterala; e iar vina lui, eventual vina comuna daca tragi stanga/dreapta fara motiv ?! sau fara sa te asiguri?!

3) el era primu pe banda dar tu il inghesui intr-o parte. atunci e vina ta, n-ai dreptul sa-l "impingi" de pe banda, chiar daca esti mai mare sau mai zeu :D

 

asa zic io...

Share this post


Link to post
2) te depaseste fara sa pastreze distanta laterala; e iar vina lui, eventual vina comuna daca tragi stanga/dreapta fara motiv ?! sau fara sa te asiguri?!

 

Tehnic, asta e vina celui care este depăşit. La fel şi cu maşina, dacă depăşeşti şi cel depăşit trage stânga de nebun fără să se uite, e vina lui că nu s-a asigurat. Ce-i aia "distanţa laterală minimă", că nu e specificat nicăieri ? ieşi pe acostamentul contrasensului când depăşeşti, să fii sigur că nu face vreo prostie cel depăşit ? :shock:

Share this post


Link to post
Ce-i aia "distanţa laterală minimă", că nu e specificat nicăieri ?

 

parca asa tin minte din http://www.gmclub.ro/forum/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules][url=http://www.gmclub.ro/forum/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules]regulament[/url]'>, pe langa distanta fata de cel din fata, mai tb sa pastrezi si o distanta laterala (cel putin cand depasesti). sau poate ma insel... dar daca il depasesti pe unu trecand la 5cm de el si lui ala ii fuge masina oleaca ca intra intr-o groapa sau intr-o balta (asa cum imi fugea mie masina pe autostrada pe ploaia torentiala de duminica seara), atunci eu zic ca e vina ta, ca ai mers prea aproape de el...

Share this post


Link to post

Dacama depaseste ce draq sa caute pe banda mea !..Cred ca da cred ca trebie sa respecte regulile ca si cand ar fi un vehicul pe 4 roti nu are ce sa caiute pe banda mea clar si nici eu pe a luui daca sa zicem e in fata mea pe o banda eu vin din sapte stau in spatele lui asa cred ca e normal !.....

Share this post


Link to post

Da' stiu ca te-ai straduit, nu gluma, pixelconscious! Ai scris ceva si asta chiar daca nu iau in calcul randurile in care ai batut campii (mare parte din paragrafele 3, 4, 7 si 8). Ai ceva talent, dar trebuie sa mai muncesti; iti urez bafta!

Cat despre jigniri pe care le-am adus forumistilor, nu cred ca e cazul sa discutam: "luminat" si "frustrat" sunt doua cuvinte "cuminti" in comparatie cu cele scrise in posturile anterioare si folosite de mine ca exemplu: "dobitocii astia cu motoare's periculosi rau", "nesanatoshi la cap", " inconstienti" etc.

Nu vreau sa-mi pierd timpul in dispute inutile asa ca revin: :ontopic:

Ideea ar fi ca trebuie sa va/ne obisnuim cu motociclistii si sa-i tratam ca parteneri -cu drepturi egale- de trafic! Personal, eu cred ca in cele mai multe din cazuri sunt (suntem) vinovati cei pe patru roti iar un argument de genul "o parere mai unanima: motociclistii gresesc cel mai mult in trafic" este neconvingator si partinitor atata timp cat cei care si-au exprimat-o sunt in cea mai mare parte automobilisti! Numai astazi, de acasa pana la serviciu (Dr Taberei - Baneasa), am vazut atatea manevre gresite (unele chiar inconstiente) facute de soferi cat sa-i ajunga unui motociclist pe un an! Problema este ca la un motociclist orice greseala se "vede" imediat!

Cred ca la noi sunt mult mai putini motociclisti decat in orice tara din Europa (cel putin dintre cele pe care le-am vizitat eu) dar situatia va tinde sa se echilibreze in urmatorii ani, asa ca trebuie atentie mare!

 

Cat despre indivizii care au si conduc motociclete -motociclistii- permiteti-mi sa am mai multa incredere in ei si in judecata lor atata timp cat nu l-am auzit pe nici unul ascultand manele...

Share this post


Link to post
...Problema este ca la un motociclist orice greseala se "vede" imediat!

 

Pai chiar asa e! Cei care circula corect, (rog a se citi "calm") nici nu ies in evidenta, nici nu deranjeaza pe nimeni... nici pe cei cu patru roti, nici pe politistii din Timisoara... Da' astia "nu se pune", ca poate asculta manele! :shock:

Share this post


Link to post

hehe, am sa mai muncesc la ele desi retorica postului tau imi confirma ca ai inteles ceea ce am vrut sa transmit.

 

back to topic:

eram interesat mai mult de o discutie la nivelul profilului psihologic al motociclistului deoarece de aici decurge suma aprecierilor/nemultumirilor de la care a pornit acest topic legat de soferii pe doua roti. daca indreptam firul discutie pe tiparul exemplelor nu cred ca este bine. de ce ? intr-o comunitate virtuala nu poti sa discuti intotdeauna pe exemple de caz. bazandu-ma pe faptul ca nu ma cunosti, eu as putea sa ma dau drept o blonda 90-60-90 si de fapt sa fiu un crimanal in serie din texas. am dreptate ? asta este motivul pentru care m-am ferit sa dau exemple cu ce am patit din cauza motociclistilor. nu inseamna insa ca nu sunt de acord si cu parerea ta despre soferii pe patru roti.

 

ca sa rezum cat mai laconic ce spuneam in msj precedent:

A. soferii pe 2 roti vor altceva

B. soferii pe 4 roti vor: sa ajunga la servici, siguranta, carat bagaje, deplasari cu familia etc...

acordand o marja de exceptie pentru fiecare categorie nu cred ca iti va fi greu sa tragi o concluzie asupra profilului soferilor din A si B. care dintre ei va accelera mai tare ? care dintre ei va respecta regulile de circulatie ? care dintre ei va fi adeptul unei limite de siguranta si care nu ?

 

mi-as fi dorit sa vad la fanii motociclismului o inclinare catre discutii libere. daca tu consideri ca trebuie sa raspunzi cu aceeiasi moneda unuia care ti-a jignit colegii motociclisti eu unul nu am nimic impotriva. dar n-am sa ma amestec sub nici-o forma in discutii de gen "ba pe-a matii". am facut-o pe daciaclub, pe alte forumuri, in discutii f2f si rezultatul a fost acelasi: timp irosit de pomana.

 

sper sa nu te superi, daca da... atunci dau o bere (fara alcool) maine la intalnire :kissandmakeup:

 

salutare!

Share this post


Link to post

Acum cateva zile, am vazut la toate posturile de televiziune, un accident in care au fost implicate o masina si un motor...

 

motoru...150km/h... audi fara prioritate... vedeti urmarea...

 

http://www.sbz.ro/modules.php?name=Forums&...der=asc&start=0

http://80.86.101.76/accident/accident.wmv (atentie: 36Mb)

 

omu' a murit dupa 3 minute...salvarea a sosit dupa 20...

 

VA AVERTIZEZ ! IMAGINILE SUNT SOCANTE !!! SUNT FILMATE LA FATA LOCULUI ! NU VA UITATI DACA NU VA SIMTITI IN STARE.

 

P.S. In filmulet vedeti cum motocicleta s-a rupt efectiv in doua...

 

Pe aceasta cale, tin sa adresez sincere condoleante familiei indurerate.

Pe mine unul, imaginile m-au pus pe ganduri...

Share this post


Link to post

Este cel de care ziceam eu? Din jud brasov? :(

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...