Jump to content

Den

Membru
  • Content Count

    626
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Den

  1. Care e faza cu scutul metalic motor? Poti face o poza? Inteleg la cutie de viteze,baie..
  2. Adica desfaci capacul la filtrul de aer si te uiti sub el,e ulei sau nu? O idee buna ar fi sa verifici si nivelul la ulei si eventual schimbat.Dar tu pentru ce ai dus chiuloasa la reparat? Ce probleme avea? Jocul la culbutori trebuia refacut obligatoriu,si asta cu chiuloasa pe masina .Daca e facut de un mecanic daciot, sunt sanse mari sa fie facut varza... Se aude vreun tacanit la motor in functionare? Clapeta de soc sta deschisa cu motorul cald?
  3. Pai e normal .Mai intra in functiune si cand fortezi motorul,sa nu moara ,hac,dupa ce ii dai blana.. Am uitat de mufa si mi-a facut una mie nervi la o panta mai abrupta Dr.l ,e o idee sa experimentezi,dar poti trage si de furtune fara probleme in timp ce functioneaza.Pe loc . Eu vreau sa bag aer pe unul din cele doua furtunase principale de vacuum.Cu o electrovalva. Dar franele..
  4. Vezi cauciucurile fata,uzura lor.Probabil ca sunt si unghiurile.Am patit chestia asta cand am pus rezerva pe fata,model diferit de cealalta,la fel facea,dar chestia e ca nu isi revenea la gropi ) Scoate vreun zgomot? Posibil sa fie dislocat arcul din pozitie,sau lonjeron fisurat/rupt,bara stabilizatoare terminata,bara fata transversala de sub bara de plastic rupta din suruburi,etc.Daca nu ai umblat pana acum la lonjeroane,trebuie sa faci o investigatie urgenta,pana nu e prea tarziu.. Ai luat vreo groapa zdravana pe frana?
  5. Fa si tu ceva util.Infigi o bujie in o fisa veche si o pui direct la bobina de inductie.Tii bujia la masa si pui pe cineva sa dea contact>Vezi daca ai scanteie!
  6. Am schimbat modulul electronic cu unul original,problema rezolvata! A tinut aproape 3 ani unul aftermarket... Am alimentat modulul vinovat separat si tensiunea de iesire creste singura,odata cu temperatura!Probabil tranzistor final defect. Bobina noua nu se mai incinge,dar zgomot tot face.Am revenit la originala
  7. Ce bine e cand raman probleme fara raspuns..sau cand cei care rezolva problema nu mai dau si rezolvarea.. Am aceeasi problema ca la c0pilu,cu diferenta ca inca nu am ars nici o bobina de inductie. Dupa ce se incalzeste motorul imi taie scanteia,in mod aleatoriu,adica functioneaza cand vrea ea.Am gasit greu problema pentru ca mereu cand verificam,dadea scanteie.. In fine,am luat si o bobina noua,pe aceasta o incinge relativ repede si face zgomot,ca si cum inalta se descarca in secundar.Originala nu se incinge,dar se incalzeste repede.Am inlocuit capac,fise,rotor,toate fara rezolvare.Tensiunea pe baterie e in limite normale.Am verificat bobina ruptorului si intrefierul si sunt ok. Am observat ca ramane accelerata si coboara treptat din turatii.Desii vacuumaticul functioneaza,chiar si fara el,la fel face.Pare ca modulul electronic se ambaleaza termic,desii dupa cum citesc mai sus,nu a fost o rezolvare schimbarea lui ?! Am observat ca ruptorul la mine e puternic magnetizat ( nu vorbesc de ansamblu bobina).E normal?
  8. Ii face reglajul la culbutori Tacane ceva la motor in functionare? Tu sa-i dai banii dupa ce iti arata ca functioneaza..la rece
  9. Ai inteles gresit,daca nu ai avea antigel suficient se arde garnitura de chiuloasa pana la urma.Mai des se intampla ca se blocheaza de la mizerie furtunele care duc in carburator.Pentru o curatire temeinica trebuie data jos galeria de admisie,senzorii dati jos si spalat bine circuitul.Altfel se mai poate incerca sa se decolmateze traseele cu o sarma.. Oricum termoelementul din soc cedeaza si el pana la urma,daca la caldura nu mai misca nimic,e cazul de schimbat.
  10. Probabil ca la tine ramane clapeta de soc inchisa permanent.Cu motorul cald aceasta trebuie sa stea deschisa,ca sa verifici dai filtru de aer jos si te uiti.
  11. Costele..ai nevoie de chei tubulare/inelare bune,rabdare si ceva cap.Multe suruburi si piulite sunt din aluminiu! Ca sa desfaci fulia,trebuie sa blochezi motorul cu o surubelnita mai groasa.Pe undeva prin cartea de service se specifica unde e gaura respectiva, Mai ai nevoie de forta..un prelungitor la tubulara ta,sau cheie,etc Cand bagi fulia la loc,sa nu uiti ca exista o pana pe ax,sa nu o strici.
  12. Se duc repede,dar o luna e cam putin.Posibil de la gheata/frig,materialul prost a devenit casant.Stai cu ochii pe mecanic cand o schimba,desii o poti schimba si tu..
  13. Den

    Sarbatori Fericite!

    Un Craciun Fericit şi Un An Nou plin de împliniri!
  14. Desfa capacul delcou si uitate la lulea (rotor) daca e ok
  15. Culbutorii oricum trebuie reglati,apoi vezi ce mai face. Poti lasa pe verde si galben si apoi sa te joci umpic la avans,in limite mici Se poate intampla sa cada cureaua (pleaca in margine,freaca in capac) pentru ca la capatul rotii de sus (dreapta) nu e intinsa si nu pica la fix pe dinti.De aia se intinde pe partea dreapta sa vina dinte pe dinte,iar apoi rola presoare are grija pe stanga sa stranga cureaua.Da problema asta se vede relativ repede,doar invartind manual motorul se vede cureaua cum pleaca dupa cateva ture.Sare si dupa punct. Mai departe trebuie sa investighezi pierderea de vacuum,asa se manifesta,prin frane aiurea cand motorul este rece.Socul functioneaza? Tureaza motorul la rece?Clapeta de soc trebuie sa se deschida foarte putin imediat dupa pornirea motorului si sa deschida complet cam dupa 5..;10..15 minute,depinde de cat de repede se incalzeste motorul.De cercetat furtunasele acelea subtiri.
  16. E cam frig... E masina ta,tu decizi. Ca sa vezi reperul de jos e bine sa ai o oglinda dreptunghiulara micuta.Daca te uiti atent il vezi si cel de sus.Sa nu uiti sa blochezi iacul pana una alta. http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/16239-manuale-auto-daewoo-si-chevrolet/ Aici ai manualul,gasesti si cum se regleaza culbutorii.
  17. A da,bine zice! Uitate la motor cand e la relantiu.Smuceste cumva cand invarte? Adica o vibratie neobisnuita. Pe roata de sus,reperul e pansonat umpic spre dreapta!Dintele in plus cum era spre dreapta sau spre stanga? Normal e sa fie spre dreapta si probabil ca era bine cum a fost initial... Sa nu te puna sfantu sa intinzi cureaua pe partea rolei presoare ca ai toate sansele sa plece la vale.. Invarti motorul manual de cateva ori inainte de a da la cheie,si te uiti la curea sa nu plece la vale si nici de pe puncte..Daca ai compresie te chinui oleaca,daca nu te chinui,e nasol...Sper ca blochezi coroana cu o surubelnita cand desfaci si nu folosesti cutia,altfel o sa alergi si dupa chit ambreiaj
  18. Totusi,din surubul de amestec,invartind in sensul acelor de ceasornic,trebuie sa fie un punct unde motorul se va gatui.Tu in jurul acelui punct trebuie sa faci reglajul amestecului,pentru ca esti privat de indicatia unitatii lovato.Posibil sa ai aer fals pe undeva. Cu franele cum stai cand motorul este rece? Inainte de toate,va trebui sa blochezi iac-ul(ala bazaie cand opresti motorul).E prins in partea stanga a motorului si in el vin doua furtune mai groase de aer.Un furtun duce in capac la carburator,unul duce in spate in admisie.Furtunul care duce in admisie trebuie blocat temeinic cu un dop si iacul deconectat din instalatia electrica.Revii la el abia dupa ce termini cu motorul,poti merge cu masina fara frica. Tetea ti-a spus ce trebuie sa faci,regleaza culbutorii cum trebuie! Descarca si manualul de service si citeste.. Dr.L, mai gasesti pe unde ai scris de sonda?
  19. Tacanitul e de la culbutori.Reglajul la ei se face umpic mai ciudat.Un mecanic daciot ii va face praf,desii poti sa-i dai cu cartea de service in cap ca tot nu pricepe.. Se descarca manualul de service si se descifreaza.
  20. Nu are nici o legatura unitatea lovato cu distributia ta.Nu functioneaza pt ca probabil cablajul este interupt pe undeva si senzorii sunt deconectati.Sonda lambda...mai functioneaza? Distributia se pune dupa semne care sunt destul de clar pansonate si apoi verifici vizual si invartind motorul manual.Un dinte +- schimba drastic tot avansul.Intai si intai se verifica ca distributia e pusa la punct si apoi se verifica avansul.Nu invers,altfel e degeaba. Mai pe scurt,motorul tau trebuie sa mearga frumos,sa consume putin si sa traga bine si fara unitatea lovato.Cam cat ulei consuma inainte de segmentare?
  21. Fa o poza acolo.Asa se vede paguba cel mai bine
  22. Ce bine e cu "etichetele astea energetice".Nasol ca pt tico nu prea mai gasesti nimic altceva.
  23. La mine daca vad acul trecut de jumate,deja ma gandesc la garnitura,la chiuloasa..si am o banuiala ca de obicei la noi pica chiuloasa inaintea garniturii.Daca vreodata il vad trecut pe rosu,deja am incendiu in compartimentul motor E aproape imposibil sa-l vezi pe rosu,chiar daca iti pica garnitura sau se stramba chiuloasa de la pierdere lichid sau moarte clinica pompa de apa.Pentru ca amplasarea sondei e pe galeria de admisie.Iar daca pierzi antigelul sau se amesteca cu uleiul din baie,senzorul nu mai citeste direct temperatura antigelului,va lua doar temperatura strict a galeriei de admisie..adica va incepe sa cada usor in jos,catre zona rece Ca sa nu mai zic ca se poate colmata usor instaaltia in zona senzorului.Eu am patito anul asta,am vazut acul pe jumatate cu tendinte sa treaca si apoi brusc a inceput sa cada in jos.Cand a ajuns de tot am oprit si eu motorul,convins ca nu mai circula antigel prin instalatie.Asa a si fost,se plimba prin baie.Posibil daca insisti sa se inroseasca chiuloasa va ajunge si nebunia de senzor pe zona de rosu.Care incearca.. Mai e chestia cu imbatranirea indicatorului din bord.Schimbat cu altul nou din magazin indicatia creste binisor.Am schimbat la un tico si a fost destul de mare diferenta,problema e ca nu pot sa bag mana in foc ca indicatorul era de productie gm. Cel mai bine si cel mai bine,fiecare sa-si ia un punct de reper.Adica incingem masina bine si ne uitam unde sta acul cand porneste electroventilatorul.Apoi "incercam" sa o incingem in continuare pana convingem electroventilatorul sa stea pornit minim 5 minute.Acum sunt doua puncte de reper pe indicator,puncte sigure in functionare.Peste,dumnezeu cu mila...
  24. Incearca sa alimentezi de la omv/moll o perioada.Verifica daca cablul de masa din fata e intact.E o tresa metalica impletita.Si da,e normal,umpic scade relantiul,cat de mult..asta depinde de combustibil,aprindere,etc.Daca dai si drumul la aeroterma se simte mai bine. De verificat sunt multe:fise,bujii,capac delcou,lulea,etc Faza cu bataia este complet anormala,acolo trebuie investigat.Posibil sa fie culbutorii dereglati/sarit un dinte la distributie.
 

×
×
  • Create New...