Jump to content

xeonix

Membru
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by xeonix

  1. Salutare dragilor! De la Pasti am un Matiz fabricatie 2000, cu aer (si fara freon), facut servisul in luna decembrie 2017 (curea, pompa apa,ulei,filtre). In aprilie am venit cu el in Germania, la munca, a mers linistit 2.000.de km (intins), plus inca vreo 1.000 pe autostrazi de Germania (e de vis). Acum vreo 3 zile, aveam de mers vreo 60 de km pe autostrada... plec linistit, merg si..., dupa vreo 40 si ceva de km simt miros puternic in masina, ma uit pe ceasuri si acul de la temperatura era lipit pe dreapta, la maxim absolut. S-a oprit si alimentarea motorului, noroc ca am apucat sa trag pe banda de urgenta. Ridic capacul si, ce-mi vad okii? Vasul de expansiune era pe post de expresor de cafea, tot antigelul fusese dat in spume pe-afara si ars. Dupa ce s-a mai racit,am pus apa si am putut pleca mai departe. Mi-a mai crescut temperatura de vreo cateva ori pana la maxim, am mai completat de vreo cateva ori cu apa simpla de robinet (cred ca am bagat in total vreo 6 litri, din care a mai pierdut prin aburi). Pierderi prin alta parte nu are masina, termostatul si ventilatorul functioneaza, am mai facut vreo 200 de km de-atunci "pe apa" numai si temperatura nu se ridica mai mult de jumatate fara 2-3 mm. Fum alb nu scoate masina in mers, capacul de chiuloasa este curat si uscat. Va intreb si pe voi: ce ar putea sa fie? Sa-i pun antigel concentrat vreo 2 litri? Antigelul rosu de Opel/GM este bun? Astept raspunsurile voastre si va multumesc!
  2. Dragii mei, Am un Cielos Executive cu GPL din 2007, inchidere, geamuri electrice, bla bla... daca il tin mai mult pe dreapta - se termina bateria (masurata cu voltmetrul - are ZERO volti!!!) OK, defectul asta a aparut si iarna trecuta, cand a trebuit sa schimb baterie noua cu alta noua si rebobinat/reparat electromotor. Dupa regenerarea bateriei (tinuta bateria vreo 12 ore la o sursa variabila stabilizata, 14,4V/10Ah) - masina a luat-o. Ca sa nu bajbai si sa fac nefacute, stiti cumva in Bucuresti un atelier/service bun de Cielo, mai ales partea electrica (la nivel de an 2015)? Nu am decat 60.000 de km cu el si imi pare rau sa-l vad tras pe dreapta pentru o nimica, poate. Va multumesc si astept raspunsurile voastre!
  3. Am si eu cam aceeasi problema la Ticostan: nu mi se mai ridica acul la indicatorul de benzina. Stie careva cum vine firul de la rezervor, eventual cam ce culoare e, si unde se duce? (mai precis care e traseul de la rezervor la indicator, ca sa stim si noi cum remediem problema). Multumesc mult!
  4. Asa e... am si io, pentru ca pe cele originale de Tico faceam platfus la fund...s-a chinuit pretenaru' meu sa le monteze si sunt super, stau si eu ca boeru' in una masina croita dupa feru' de calcat
  5. - Fete usi Matiz SE, cu buzunar, acopera toata usa estetic, 4 bucati (2 din fata nefolosite, 2 montate pe masina, usor zgariata/luata vopseaua, sunt vopsite cu Plastofix, pretabile a fi vopsite cu orice nuanta de culoare. 200 RON. - Proiectoare aftermarket fabricatie Polonia, kitt complet cu cablu si intrerupator, ochelar best-fit in spoilerul de Matiz, becuri noi Lampa Plasma White, rama vopsita cu plastofix in negru si cu vopsea carbon. Se pot revopsi in orice alta culoare. 150 RON - Oglinzi reglabile din interior, vopsite cu plastofix, se pot revopsi orice alta culoare. 100 RON - Usa hayon Matiz, neechipata, culoare mov, impecabila, se poate revopsi in culoarea dorita cu un banal tub de spray. 120 RON La achizitionarea intregului pachet ofer discount de la 670 la 500 RON.
  6. Fabricant chinez, "branduita" SONY, Format 1 DIN, radio, MP3, Tv, DivX, USB, MMC card slot, 4 x 60w MOSFET AA class, se aude impecabil, telecomanda, ecran 3,5" color, o gramada de intrari si iesiri, posibilitate adaugare camera pentru marsalier (are si contacte), conectare ISO. 700 RON 2 boxe ovale (pereche) noi, luate acum jumatate de an, nefolosite, 170*240mm, 100W putere nominala 200w putere de varf, banda 40-20000Hz, impedanta 4 ohm, difuzoare coaxiale 3 cai. 150 RON 2 difuzoare 10" (bune pentru Matiz, Spark, poate si pentru alte modele), coaxiale 2 cai, 60W/4 ohm, magnet din neodym, impecabile, fabricatie chionezeasca calitate foarte buna (cumparate de la str. Maica Domnului cu 100 Lei/perechea). 60 RON 4 filtre de separare pe 3 cai, putere maxima 150w - 100 LEI 4 tweeter-e piezo , fabricatie China, calitate foarte buna, 30 LEI Daca se cumpara tot pachetul fac reducere de la 1040 LEI la 900 lei si mai ofer gratis cablu de boxe si o cutie de rezonanta din lemn pentru boxele ovale (montabila in spate/porbagaj).
  7. Si am uitat sa mentionez: - masina am adus-o in Bucuresti. - este inmatriculata; - motorul este nou facut si nu e avariat, am schimbat ulei, supape, simeringuri, garnituri, filtru ulei; - transmisia este noua si nu e avariata (curea si intinzator noi); - suspensii (amortizoare) noi.
  8. Matiz argintiu fabricatie Koreea anul 2000. rasturnat pe cand era in porobe dupa ce i-am reparat transmisia (curea, rola intinzatoare) si motorul (supape, simeringuri si garnituri, ulei). Masina este second hand, fara garantie si se afla in localitatea Vaslui, oras Vaslui. Pretul este de 500 EURO (circa 2.000 LEI). 0722.600.778 - Marius
  9. sorry, pana saptamana viitoare nu pot sa va dau pozele, masina e lasata la Vaslui unde am avut accidentul si nu pot ajunge asa de curand acolo. O sa revin si cu alte item-uri "de efect" spre vanzare. Multumesc!
  10. da, 1DIN cu telecomanda.. urmeaza poznele.
  11. 2 Fete usi fata vopsite meserias in negru: 200 lei perechea. Set proiectoare poloneze cu becuri noi si cabluri etansate impotriva umezelii si prafului: 150 lei Cotiera meserie: 70 lei. Baterie Bosch silver de 40 Ah, luata anul trecut: 100 lei. Radio DVD cu TV si MP3, usb, mmc, monitor de 3,5", China noname (branduit SONY), merge super: 500 lei Usa hayon mov pentru model SE (gaura de brat stergator) dezechipata (fara luneta, stergator, incuietoare): 150lei
  12. ... Deja in 2009 se gasesc umerase care se agata de tetiere cam la orice supermarket (Carrefour, Metro, Cora), magazine de bricolaje si benzinarii. Pret aproximativ intre 35 si 90 de lei, depinde de magazin si fabricant. Am luat 2 si sunt supermultumit de ele, tin hainele bine si drepte.
  13. he he he! vorba lu Luminita Anghel: "Let me try"... sper sanu vina baietii de la Sistem si sa bata cu betele in Matiz...
  14. heh, chiar vreti sa va umfle rasu? am sa pun maine, ca sa va tin inca un pic in suspans ( a se citi ca e bezna, n-am camera, chef si timp ca sa fac acum, dar maine la prima ora promit ca ies cu el la soar/ploaie si ii execut poza de prezentare la plasma). )
  15. Din cartea tehnica a Matizului, gasita prin intermediul DaewooClub am spicuit schema sistemului audio (pagina 9F-2), in care este prezentata schema conectarii sistemului audio dupa cum urmeaza la mareata mufa pe care ne-o arati intr-un mod belicos - ostentativ (adica, in gluma, multi dintre noi au trecut la mufe ISO pentru ca au schimbat casetofonu TANK cu ceva mai bun). Deci, pe schema mufei prezentata mai sus de un alt utilizator: 1 - DK GRN/GRY (dark green/gray = verde inchis cu insertie gri) difuzor fata dreapta + ; 2 - DK BLU/GRY (dark blue/gray = albastru inchis cu insertie gri) difuzor spate dreapta +; 3 - GRY/WHT (gray/white = gri cu alb) la circuitul de iluminare (aprinderea luminilor); 4 - YEL (yellow = galben) la + (care vine de la cutia de sigurante plansa de bord, siguranta F6), adica la contact; 5 - ORN (orange = portocaliu) la + (care vine de la cutia de sigurante plansa de bord, siguranta F11), adica direct la baterie; 6 - liber; 7 - GRY (gray = gri) la difuzor spate stanga +; 8 - BRN/DK GRN (brown/dark green = maron cu insertie de verde inchis) la difuzor fata stanga +; 9 - DK GRN/BLK (dark green/black = verde inchis cu insertie de negru) la difuzor fata dreapta -; 10 - DK BLU (dark blue = albastru inchis) la difuzor spate dreapta -; 11 - BLK (black = negru) la masa, impreuna cu firul 14; 12 - nu arata ce culoare e dar cica merge la antena, deci trebuie sa aibe mufa aia ca un jack; 13 - liber 14 - BLK (black = negru) la masa, impreuna cu firul 12; 15 - liber 16 - liber 17 - YEL (yellow = galben) la difuzor spate stanga -; 18 - GRY (gray = gri) la difuzor fata stanga -. Nu uitati si de urmatoarele aspecte: - Intai se scoate borna minus a alimentarii de la baterie si dupa aceea demontati bordul si altele; - Gasiti mufe ISO misto , cu fire de circa 10cm, in zona Maica Domnului, la un pret de circa 25 lei/perechea (alimentare + boxe), cu avantajulca scrie pe fiecare cablu in parte ce si unde merge. Eu mi-am pus de curand un Car Entertainment System (combina cu dvd, usb, card, tuner, televizor, 4x60w) china vapor made, care se aude foarte bine si pe care am achizitionat-o la un pret fabulos de 5 milioane cu telecomanda si cu baterie la telecomanda, inca!!! Pe scurt, se poate si altfel!
  16. Nu's director de vanzari, am un Matiz amarastean clasa EL (E cu Lipsuri, adica) pentru care forumu' nu a vrut sa-mi dea nici macar autocolant si care a bagat in masina aproape de 2 ori valoarea ei de cumparare. Xenonu' il iau din propie convingere (o sa vina si pozili in curand) ca sa pot folosi masina, mai ales ca lucrez in afara Bucurestiului si deseori ma apuca ceata sau ploaia sau nu merge lumina pe anumite strazi si stau sa fac pupila-n paishpe ca sa vad gropili si bordurili patriei. La Pejou cu care ma mai dau din cand in cand si am xenoane nu exista probleme pe niciun timp, asa ca, daca Pisica vede bine, de ce nu ar vedea si Broasca? Am postat aici ca sa ajut omu'cu o vorba buna, mai ales ca e si experimentata pe propia piele, nu am postat ca sa fac vanzari, ca nu ma ocup cu asa ceva. Nu ai decat sa dai cu masina in ce vrei tu, garantez ca becu o sa sara cu tot cu far.
  17. Ha, ha!... ca sa parafrazez o replica celebra dintr-un superhit de desene animate din anii '30... am pomenit de xenoane (si vad ca nu sunt singurul de-aici) pentru ca am vazut diferenta intre becurile astea de carbit si "lumina zilei"... cum fac in jur de 5.000 de km pe luna pe orice timp (ceata, ploaie, ninsoare, bezna, etc...) si Matizu meu E class n'are proiectoare, am vazut la Pejou de firma pe care il mai plimb ce inseamna xenoane pe ploaie sau ceata... crede-ma ca de-abia astept sa fac banu' si sa ma decid la instalatia dorita ca sa-mi pun xenoane, ca m-am saturat sa merg ca caruta in conditiile in care motorasu de-abia l-am facut complet cu pese de GM si de Opel, masina vrea si poate dar e chestie de "orientare".. Daca nu place la nimeni xenoane, , incercati cu camera de luat vederile si display TFT color, poate ie mai bine! La oferte nu ma bag, nu vand si nu cumpar (deocamdata) nimic, iar aici nu e sectiunea de bazar.
  18. Becul este de tip H4, cu halogen si 2 filamente, adica are ambele faze intr-un singur balon. Faza scurta ti se arde de la nemaipomenitele drumuri din bucuresti ciu gropi cu tot, prin retezarea firului de wolfram de la capatul filamentelor. Mai bine spus, la beculetele mele Lampa Plasma White luate din Carrefour cu 450 de mii, dupa ce m-am dat ciumete ca am xenon vreo 1 an, ies intr-o seara sa imi iau seminte, cica... bag cheia in contact, dau drumu la becuri si... si de-abia gineam juma de trotuar... am stat o saptamana asa, pana m-a oprit un gigel in Pitesti (erea filtru, deh) sa ma anunte ca nu am faza scurta... mi-am luat inima in dinti (doar am sapat fara amenda sau talon luat) si, intr-o zi demontez becurili.. cand ma uit a mia oara la ele vazui faptul ca sarma aia de se aprinde si se numeste filament nu mai atingea un electrod (contact), astfel incat nu mai avea de unde si cu ce sa se aprinda... aha, deci, asta e.. m-am dus cu prima ocazie la Carrefour si mi-am luat neshte bece de marca ilustra, Carrefour se chiama , care lumineaza ca la automobilele de epoca, de zici ca are lumanari in faruri, adica lumina emissa este o mirifica nuanta de galben pal care orbeste toti participantii la trafic are vin din sens opus dar nu face lumina decat sa vezi unde e trotuaru si pietonu. Ideea e ca tot s-au ieftinit instalatiile cu becuri de xenon, la 2 meleoane juma-3 sunt taman bune si nu au filament, asa ca nu "mi se rupe" de gropi acum..montajele se fac foarte repede si bine, poti apela la orice atelier de electrica auto. Da un search pe net si ai sa vezi!
  19. S-au mai inventat magazine de genul: Hornbach, Praktiker, etc.. mai stiu un depozit de mobila care e in Drumul Taberii, de la sensul girator Cora catre Bd. Brasov, e o benzinarie MOL pe stanga si in spate e un hangar mare, alb, de e depozit de mobila si furnituri pe-acolo (am avut treaba pentru mobila de bucatarie pe-acolo si am vazut). apropos, sunt niste sine glisante care plimba pe ele o tija. Ma gandesc ca ar fi mai bune acestea decat balamalele aruncatoare.. se pot pune balamale simple ca sa tina capacul, iar tija pe piston sa ridice in sus, pentru deschidere..
  20. mdah... nu ne au la suflet, pe noi astia, "Matizarii"... Am un peugeot 407 de la firma si un Matizache al meu (ala de la avatar); am cedat prioritate unui Matiz care se chinuia saracu, de ceva vreme sa intre de pe o strada laterala, s-a minunat saracu' juma de ora, cat a lasat avariile aprinse.. in spatele meu,jop burtosul cu bemwe, claxona de zor... Unora le mai trebe si niscai creier, nu numai osanza ranzoasa in cutia craniana... sa revenim la oile noastre.. am gasit super xenon si intreb cam la ce scor se ridica de Matiz.. revin cu detalii... >Becurile mele LAMPA plasma white, care au ost impecabile acu 6 luni cand le-am luat, nu mai dau randament Trebe sa fac ceva. Basca s-0a dus si beku de la lampa de frana centrala din spate (hayon)..sa ma chinui izilele astea sa-l schimb, ca nu mai tine. Am sa revin cu bordul cu turometru, am cautat din nou pe gugle pana s-a terminat programul la servici... nada niente..
  21. Am vazut pe o poza de pe Google un panou de ceasuri bord Matiz. Era unul modificat, care avea si turometru in el (mi se pare ca e polonez). Se poate aduce asa ceva? Niscai triple frumoase (cu led, sau cu faza de ceata si marsalier pe ambele parti) se poate si asa ceva? Faruri cu angeleyes? Am postat mesajul asta pentru ca am mai auzit posesori de Matic cu asemenea dorinte ascunse... cred ca ar arata foarte tare, dom'le, mashinutu cu asa ceva...
  22. Hahaaaaa, amicu' meu... am cautat kestia asta la plusz de am innebunit, in toata tara am intrebat si nimic...zilele trecute, imi b.s. ideea sa ma uit pe www.quelle.com.ro ca sa imi mai iau o tzoala, ceva, ca au lucruri si scoruri interesante.. ia uite ce am gasit: http://www.quelle.com.ro/ro/extern/index.h...mp;fsreloaded=1& sau mergi in " Casa & Gradina > Accesorii pentru auto" si apoi pe " Mini-aparat de aer conditionat, 12 V" Cod produs: BC0880288. Eiu deja l-am comanat si vreau sa vad ce-i poate pielea.. revin dupa cateva saptamani, cand o sa ajung pachetu' cuele la usa lu' baiatu, care recte este eu.
  23. Ma bucur sa vad ca acest forum functioneaza.. nici nu am postat bine mesajul de mai sus si iata ca un user amabil (Bisnitaru) mi-a si trimis mesaj.. multumesc mult pentru ajutor, nu-mi venea sa dau cateva zeci de milioane pe bloc motor si placa de presiune plus rulment de presiune, in conditiile in care de-abia saptamana trecuta am achitat 1500 de lei pe 3 litri de ulei, pistoane, set motor si arbore cotit... si stai asa, ca mai urmeaza manopera... Ca sa vin in ajutorul altor utilizatori, va recomand ceva: FERITI-VA DE SERVICE-UL DE PE "DRUMUL LA ROSU" (SITUAT IN SECTORUL 6, PE LANGA MC DONALDS-UL DE LA UVERTURII), AU ZIS CA MI-AU FACUT MOTORUL, CA ERA GRIPAT SI ALTE PROSTII, DAR NU AU FACUT NIMIC! PROBABIL CA AU UNS DOAR PIESELE SI LE-AU ASEZAT INAPOI IN MOTOR.. DUPA 10.0000 de km, motorul in loc sa il duc la revizie m-a dus pe mine la disperare si m-a lasat in camp, 2 pistoane indoite rau, arbore cotit indoit iremediabil, bloc motor spart de la pistoane, cu pierderea in intregime a uleiului, bucata care a sarit din blocul motor mi-a crapat pala de la elicea ventiltorului si mi-a spart radiatorul, obligandu-ma sa cumpar altele acum.. in total, o distractie de vreo 2.500 RON. ATENTIE MARE, DECI !!!. Scuze pentru CAPS, dar trebuia evidentiat pericolul potential care il paste pe utilizatorul de rand... .. si sa nu-mi spuna mie ca nu am utilizat corespunzator masina, ca alte alea alea, am permis de vreo 10 ani si am cochetat cu masini mult mai scumpe la vremea lor (Opel Calibra, Nissan Terrano2, Nissan Almera, Opel Vectra B).. Cat espre mecanici, ei nu s-au uitat la mine, ca sa-mi stranga capacul de chiulasa, decat cand am ajuns a treia oara la ei, dupa ce am strabatut infernul din Bucuresti.. "asteptau" si ei probabil.. dar, din pacate, nu consider ca un mecanic auto trebuie platit la nivel de academician (mai ales ca nu isi face treaba decat in bataie de joc si isi dispretuieste clientii)...(scuze pentru eventualii mecanici auto care exista pe-aici, am si eu asemenea prieteni si ii respect, si va respect pe toti, dar pe penalitatile alea nu pot sa le sufar dupa ce si-au batut efectiv joc de timpul meu, de bani si de masina.. <tare amarat si suparat>.. Inca odata, multumesc forumistilor pentru ajutor.. apropos, autocolant, ceva, de unde?
  24. Va salut! Matizul meu cred ca e construit din sugativa, a "supt" pana acum vreo 25 de milioane pe set motor, arbore cotit, pistoane si nimicuri si mai vrea inca pe-atat... am nevoide urgent de bloc motor, pe unde am sunat este 1500-1600 RON... un magazin mai eftin sau dezmembrari, stie careva? O tinichigerie de indreptat 2 din 4 laturi ale Matizului sifonat plus vopsitorie? pliiiiiz.. Trebuie sa schimb actele masini (am cumparat-o de la firma unde am fost angajat) si nu cred ca ma primeste RAR-ul asa... Cutie de sigurante electrice din compartimentul motor? a mea e o holograma cu ceva contacte perlate si ncici capac de protectie nu mai are, intra praful ca la el acasa sau ca in parcul de distractie - mi-a palit legatura de faza lunga dreapta, iluminare aeroterma si bord... etc... Sunt din Bucuresti, dar masina e intepenita in servis la Vaslui, ca am ramas cu ea in drum cand se sparse radiatorul, ca urmare a faptului ca pistonul era indoit, a spart blocul motor si bucata a sarit de mi-a crapat elicea si a spart radiatorul... asa ca fie Bucuresti, fie aria Vaslui - Iasi ma pot deplasa ca sa imi procur piesele .. Va rog, care stiti cate o frantura din ce ma intereseaza.. vreau sa fac Matizul, ca sa stea bine pe el autocolantul de DaewooClub (de unde se poate lua si cu cat?).. Multe mii de multumiri. Nu renunt la masina (precum multi invidiosi m-au sfatuit), pentru ca exista acest forum minunat unde vezi multe si imi place atat de mult buburuza incat o sa tin pana o sa o dau la REMAT cu ultima suflare.
  25. pai, femeia este motivul incalzirii pentru a creea nevoia de gheata.. altfel de ce sa o mai producem? <ps. e marfa emoticonu' ala de vorbeste mult si chinuit de apasat.. o fi stresat probabil ca nu a gasit fulgi de facut gheata???>
 

×
×
  • Create New...