Jump to content
Sign in to follow this  
panzer

Cielo - revizii

Recommended Posts

Tocmai am aflat ca flacaii cer sa-ti faci reviziile la 10.000km dar maxim 6 luni. Asa ca am, n-am bani zielele astea trebuie sa o duc la revizie desi n-are decat 5000km.

 

Ce se schimba la prima revizie? Sa vin cu uleiul de acasa sau imi pun ei de acolo? Ce-ar fi de preferat?

 

Filtrul de ulei sigur il schimb ca am auzit zvonuri cum ca s-ar strnge prostii in el in special pana la primul scihmb cu motorul nerodat.

 

Ar trebui sa ii pun si un aditiv ceva? 2+2?

 

O baga pe computer? Sau numai la cerere. Caz in care vreau.

 

Placutele de frana, filtrul de aer, filtrul de benzina? Trebuiesc schimbate si ele? Pana acum in afara unui plin Petrom (onorabil zic eu) si a unuia Shell (piei satana) am hranit-o numai cu OMV 95 aditivata. Ar trebui sa ii schimb filtrul de benzina?

 

Marturisesc ca desi imi fac alte masini cu ochiul s-ar putea sa fiu nevoit sa o tin p'asta ~5 ani motiv pentru care vreau ce e mai bun pentru masina mea. Deci best off si nu best buy. Adica cel mai bun ulei, cel mai bun scenariu de intretinere, etc.

 

Thanks.

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca inca n-ai facut primul schimb? Ala la care iti schimba uleiul si filtrul? Nasol... nu trebuia sa-l faci pina in 1500km ?

 

In mod normal, la revizia de 6 luni, ti-o verifica, iti pune stampila ca ai fost si atit. Pe mine o revizie din asta "intermediara" m-a costat 300.000 lei... juma de ora de manopera, cica.

 

Uleiul... du-te tu cu ce vrei! Te simti mai bine si nu pierzi nici o garantie! Oricum nici ei nu pun numai ulei Daewoo. Mie de doua ori au vrut sa-mi bage Shell! Le-am zis ca ma foot pe garantia lor, dar mie, pe banii mei, imi baga ce ulei vreau eu! Mai precis Mobil. Au zis: Sssst, ok, las ca le zicem ca am pus Shell si iti punem uleiul tau!

 

Odata cu uleiul se schimba obligatoriu si filtrul de ulei.

Se mai schimba si filtrul de aer parca...

In rest nimic, in mod normal!

Pe computer mi-au bagat-o fara sa le cer eu. Nu cred sa coste ceva in plus... la urma urmei compuerul le usureaza munca!

Bafta!

Share this post


Link to post

Revizia de 1000km (aia gratuita) am facut-o! (cam la 5 zile dupa ce am luat masina :lol: deh era noua si am gasit io rude de vizitat ... the road was the goal) Dar n-au schimbat nimic. Am inteles ca asa se practica. La 1000km doar au strans ceva suruburi, au completat lichidele (frana, servo...) s-au uitat la trenul de rulare. Nimic spectaculos. Au mai pus un senzor de usa ramasa deschisa (care nu era in standard: adik aveam 3 dar la usa pasager fata lipsea)

 

Asta ar trebui sa fie revizia de 10.000! Doar ca mecanicul mi-a recomandat sa vin la 5000 si nu la 10000. Intre timp am aflat ca trebuie sa vin la 10000 sau 6 luni. Cum eu fac cam 5000 in 6 luni nu prea-mi convine sa ii schimb toate cele la 6 luni dar asta e.

 

Mobil 1? Ce tip? 10w40? Si cat costa 5L din minunea asta? (mi l-au mai laudat si alti amici, asta si Castrol GTi; la mediu ar fi Elf nustiudecare)

Share this post


Link to post

Mobil 1 10W 40 - oferta in Metro 700.000/4 l.

Castrol cu vreo 100 mai scump parca.

Share this post


Link to post

Salut.

Am de facut revizia de 50 000 la un Cielo GLE , cam ce ar trebui sa se intimple la revizia asta ?

Share this post


Link to post

Ulei ,filtre, buji , reglare directie, la frane ce e cazul, articulatii deci nimic spectaculos.

La 60k se umbla la distribuitie si e mai costisitor ...

Share this post


Link to post

OFFTOPIC

NU vreau sa ma bag in "curtea voastra" dar propun sa faceti si voi cum e la Tico si Matiz! Adica Topicuri separate pt diversele tipuri de revizii (1000, 10.000, 20.000, and so on...)

In felul asta informatia va fi mai grupata, iar unul care va fi interesat de revizia de 10.000 sa zicem, nu va fi obligat sa citeasca si despre cea de 50.000!

Scuze daca am deranjat. Intentia conteaza :)

Share this post


Link to post

Am inteles totusi ca se umbla si la distributie , avind in vedere ca masina este din 95 .

Share this post


Link to post

Facut prima revizie cu plata (6 luni, doar 5000km):

- Ulei Motor: Castrol TXT Softec Plus 5w-40:2mil lei (oricum ma prinde iarna cu el; asa ca am preferat 5. A-si fi putut pune si 10w-40)

- Filtre: ulei, benzina (p'asta cred ca l-am schimbat degeaba), aer(am ramas suprins cat stansese - al naibi praf de bucuresti). La aer s-au oferit sa il sufle dar n-am vrut eu. 200.000 lei e putin fata de cat e masina. M-a impresionat ca pe filtre scria: Opel-Made in Germany, Made in Korea si Made in USA. NIMIC ROMANESC. :aplauze:

- spray curatat frana.

- 700.000 manopera.

 

A mai necesitat un pic de antigel in plus: ~150ml. Sa ma impacientez din cauza asta sau e relativ normal?

 

3.5 mil lei in final. Masina se misca mult mai "rotund", motorul deasemenea toarce mai frumos. Placut impresionat de masina dupa revizie. :thumbl:

 

Sfat: 4L din acelasi ulei in Metro e doar 1.3 mil lei. Deci lor le dai cam 700.000 in plus. (asta SI pt faptul ca ei au bidoane de 1L iar in Metro de 4litri)

 

M-am intersat "off the record": stramba ei din nas daca nu vii chiar la 6 luni dar o poti intinde la 9-10 luni.(mai ales de pui ulei calumea) In schimb pierzi sigur garantia daca vii la mai mult de 10.000. La asta sunt stricti.

Mi-au repetat iar (valabil pt cei cu masini noi) ca prima revizie serioasa se face la 5000km pt ca procesul de rodare a motorului mai aduna scame in sange: ulei, filtru ulei, filtru benzina.

Share this post


Link to post
Mobil 1 10W 40 - oferta in Metro 700.000/4 l.

Castrol cu vreo 100 mai scump parca.

 

M-am luat dupa tine si m-am dus la Metro (asta asa sa dau vina :D , dar oricum am fost la cumparaturi) si am gasit un Mobil 10W 40 dar era numai pentru Diesel :( . Asa ca n-am luat si o sa caut pentru benzina... ca se apropie schimbul...

 

:idea:

Eu am facut acum un an revizia si nu mi-a zis nimeni sa vin la 6 luni ci din 10k in 10k km. Problema e daca acum or sa mai recunoasca ca mi-au zis asa.

Share this post


Link to post

Pai vezi ca eu am oferta speciala cu piese de la metro si zice clar mobil 10,5,0W 40.Pe partea cealalta a pliantului suint cauciucuri Fulda.Asa ca ti-am zis si eu ce-am vazut.Dar cred ca au fost multi tare care s-au aruncat la cumparat zilele astea la pretul asta.

Share this post


Link to post

Am studiat problema si acum pe piata e Mobil 10W40 pe care scrie numai ca-i pentru motoare ! :?

 

Eu am in motor Mobil 10W40 pentru motoare pe benzina ... asa ca m-au facut confuz ...

 

Am vorbit acum la telefon cu sefu de service Daewoo din Darste Brasov si mi-a zis ca reviziile se fac la Km si ca daca masina sta se verifica la 6 luni unele componente ... ? si ca sa nu-mi fac griji dar sa vin de 20 000km cu aproximativ 4 000 000 lei si pun totul de la ei ...

Mi-a zis ca pot veni cu toate consumabilele dar daca nu-s de la ei si de exemplu curge filtru de benzina ei nu raspund ... etc...

Am fost si la un magazin de piese auto si consumabilele de 20K ma costa pana in 2 000 000 lei.

Ce sa fac ?

Oare e bine sa fac economie? :?:

Share this post


Link to post

Castrol TXT Softec Plus 5w-40 4L este 1.3 mil lei in Oferta Metro. Cum vine iarna curand io zic ca merita. Asta doar daca nu preferati semisinteticele.

 

Sunt impresionat de motor acum. Parca rasufla si el mai usor.

 

Desi e greu cand dai banu zic ca merita sa pui consumabile de calitate.

Share this post


Link to post

mai panzer daca vrei sa iesi mult mai ieftin du-te cu uleiu de acasa ca iti pun aia niste scoruri de te rup...si cand o sa vezi pretul in magazin numa' o sa-ti para rau...

Share this post


Link to post
Facut prima revizie cu plata (6 luni, doar 5000km)

 

Unde ai facut revizia?? Si ai fost multumit?

Share this post


Link to post

Daca tot se vb despre ulei am sio io o intrebare intrebatoare: cam la cati km schimbati voi uleiul din motor?

Desigur ma refer dupa rodaje ai alte revizii care-s la inceputul vietii ei.

Share this post


Link to post

BlueBear uleiul se schimba la 10000 km sau 6 luni (care survine mai intai )in mod normal.In conditiile in care motorul este tinut mult pornit la relanti sau iarna sant parcurse distante mai mici de 13 km si temperatura este sub 0 grade uleiul se schimba la 5000 km sau 3 luni.

Share this post


Link to post
Unde ai facut revizia?? Si ai fost multumit?
La Negrutzi. Am fost multumit. Cei de la primul stand cum intri mi s-au parut cei mai meseriasi.

 

Doar ca du-te cu uleiul tau (castrol TXT softech + = ~ 1.3mil lei in Metro) sa nu le dai 2mil lei lor. In rest au doar piese originale (Korea, USA si Germany)

Share this post


Link to post

Intrebare intrebatoare: La astia cu masinile straineze nu se mai practica schimbatul uleiului in spatele blocului nu? Nu de alta dar sa nu ne facem de ras nu?

Share this post


Link to post

Ar fi frumos să n-o faci (în .de ţi-ai lua o amendă mare instant). Caută şi tu un service de cartier sau o vulcanizare mai răsărită, dai 50.000 şi nu mai ai grija de-a scăpa de ulei, de-a te murdări, de-a munci, etc

Share this post


Link to post

Hai da-i drq cu amenzile lor :lol: Da...parca n-are haz la un service. Io unu-s invatat ca inainte am avut o dacie si sa fim seriosi ala care ducea dacia la service pt. ulei cre ca l-o nascut ma-sa in puf :-D

Share this post


Link to post

Cine ma poate ajuta cu informatii recente privind revizia la 10.000km pentru Cielo?(preturi,mai putin pentru consumabile pe care le-am achizitionat deja,manopera,spaga,altele)

Va multumesc.

Mentionez ca masina are opt luni si doar 6500km.Pot sa aman revizia pana ajung la 10.000km si sa schimb deocamdata numai uleiul?

Share this post


Link to post

Trebuia sa-l schimbi si sa faci revizia la 6 luni.AI grija sa nu ti-o scoata din garantie.

Share this post


Link to post
Trebuia sa-l schimbi si sa faci revizia la 6 luni.AI grija sa nu ti-o scoata din garantie.

 

Din cate am inteles la lectura manualului de utilizare revizia se face din 10 in 10.000 de km insa uleiul trebuie schimbat la max.6 luni indiferent de km parcursi.(chestie de marketing-se va schimba numai cu uleiuri recomandate de producator,in cazul in speta fiind vorba de Daewoo Oil care nu stiu cat de bun este dar in mod cert este al naibii de scump) :thumbl:

Share this post


Link to post

Baga castrol softec 5W40 si nu o sa ai probleme cu motorul niciodata.Cauta un service care iti accepta uleiul tau.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...