Jump to content
Sign in to follow this  
Ndi

Ndi

Recommended Posts

Cu voia moderatorilor am deschis un nou thread, motivul fiind faptul ca NDI va paraseste (masina nu proprietarul). Am pus un anunt de vanzare cu modificarile masinii, piese, etc AICI. Am sa va rog sa faceti eventualele oferte pe threadul de la bursa, am deschis aici un altul pentru discutiile tehnice legate de modificarile aduse sau cele pe care voiam sa le aduc inainte de vanzare.

 

Daca aveti nelamuriri, roti, latime, cum bagi 195/55/15 plus departatoare de 3 fara sa loveasca, cat se poate cu sau fara aripi, ce poti sa impingi la un motor pe care sa nu-l poate face AVD cu serpisoru lui (sorry Vlad, nu m-am putut abtine :) ), ce turbina, cat castigi, cat platesti, de unde iei, legalitate, bagati. Cat mai e timp :) (Nota: conform angajamentului luat fata de DaewooClub, schitele si instructiunile pentru kitul de flame nu vor fi discutate)

 

Se pare ca nu am timp sa astept o oferta pentru toata masina, asa ca probabil ca NDIul o sa plece pe bucati, oferta pe care probabil ca o onorez este pentru masina stoc. O sa dau modificarile separat.

 

post-1165-1141951384_thumb.jpg  <img src= ">

 

Nu m-am hotarat inca daca sa va zic cum e cu acele rosii si turometrul cu redline :banana: . Ma mai gandesc :)

Share this post


Link to post

Motorul!

Zi-ne acolo ce si cum ;)

Cat te lasa inima .. :D

Si-apoi.. o nimica toata, suspensia si frana  <img src= ">

Share this post


Link to post

Motorul:

 

Motorul mergea OK când l-am luat, nu mergea rău, inamicul numărul 1 al performantelor a fost uzura. Este incredibil cat de mult contează sa ai toate piesele care se duc in timp evaluate.

 

Intr-o prima faza am revizuit motorul si a fost "reconstruit". Pun in ghilimele pentru ca au umblat la axa, tacheţi, etc., după care mi-au pus fisele, bujiile, etc. la loc. Suspectez ca si uleiul. Aşa ca am început cu astea. Bujiile pe care le-am încercat au fost Bosh Super4, care mergeau nasol. Apoi Champion care au mers OK dar in câteva luni a început sa se simtă urat. Apoi din nou Super4, de data asta din cutie (primele au venit cu maşina). Relantiul era mai neregulat (deşi îmi place cum face), dar odată turat motorul, măcar pe la 1500, devenea rotund si avea alta viata.

 

Fisele păreau OK pana m-am apucat si le-am măsurat. Aparatul de măsura îmi indica rezistenta peste scala (2 mega ohmi). Am măsurat din curiozitate nişte fise Tesla noi, de Opel (pe cutie scria si Opel si Nexia). Rezistenta: 5K. Bun aşa. Fise.

 

Deja motorul mergea considerabil mai rotund, dar numai in ture (aspect care este încă valid), aşa ca orice fel de depăşiri, figuri, etc. se întâmplau numai peste 2700 RPM. Sub turaţia asta devenea leneşa. Aşa mestecat in cutie de s-a lărgit timoneria (era deja cam larguta, probabil si alţii si-au dat seama ca trebuie sa schimbi des). Alta timonerie :) . Eftin fo' 2 milioane.

 

OK, in faza asta am ajuns cu motorul in iniţialul 78 HP. Au urmat experimentele. Evacuarea are galeria iniţiala, gândita de Daewoo, si chiar bine. Evacuarea nu are toba finala, doar detenta, care este tobă de expansiune. Spre diferenţa de toba normală, de rezonanţă, toba asta este directa (te uiţi printr-un capăt şi vezi pe partea ailaltă). Amortizarea zgomotului este mai mică, dar gazele au un traseu direct, fără turbulenţe. INOXul mai are avantajul ca se încinge si se dilata mai mult, se răceşte mai repede, aşa ca ţeava se auto-curăţă, sa zic aşa. Depunerile mai mari se desprind si sunt aruncate. Avantaj: curgere mai buna. Dezavantaj: tobele constant negre, mai un damf negru din când in când. Nu va uitaţi in toba la pornire. Satori ştie.

 

Câştigul a fost minim daca nu inexistent in faza asta. Următorul experiment a fost înlocuirea injectoarelor cu unele de Mazda 626. Deschidere mult mai buna, 626 este un motor "nervos", cuplu bun. Problema este ca eu aveam filtrul de benzina înfundat (îl am pe factura de nou, dar avea antifon pe el si eu nu antifonasem maşina de 3 ani de când o aveam). Debitul micşorat de benzina combinat cu injecţia mărită mi-a dat un boost de performanta dpdv al curbei de cuplu, dar motorul era extrem de ineficient. O estimare de approx 95 HP, consum 24 indiferent de stilul de mers. Cute, but useless. Rewind.

 

Ulterior am descoperit filtrul înfundat si l-am schimbat, dar pentru ca maşina mergea deja înecata i-am pus înapoi injecţia de 1.5 (noua). Maşina trăgea mai prost, cuplul la 3200 (fata de injecţia de 626 care intra in cuplu pe la 1500, extrem de uşor de condus. Demaraj in forţa, lin, maşina răspundea mai bine, servo mergea mai uşor). Dar măcar acum consuma 14 sportiv (16 in sport-sport). Se le ia dracu de injectoare.

 

Admisia a constat iniţial in "fără filtru". Se auzea mai bine, se simtă OK (placebo probabil), dar timpul 0-80 era identic cu o constanta înnebunitoare. Aşa ca l-am pus la loc. Ulterior am făcut o inovaţie care încă este pe maşina, anume scos tubul ala de plastic de la admisie si pus deoparte. Cotul de cauciuc in care intra plasticul îndreptat in jos si făcut un traseu dintr-un furtun gros pana in fata. Jos se afla (in bara) o priza de aer conica (ca un vârf de aspirator). Scos filtrul de aer, dar lăsat rezonatorul din aripa pentru colectat pietricele si apa. Acum am vreo 5000 si rezonatorul ala îşi face treaba excelent. Nu intraţi in bălti mari.

 

Abia acum am început sa simt diferenţa, când tot traseul a fost mărit. Am umblat la reglajul de benzina (faimosul şurub), astfel încât maşina sa meargă un pic cu mai mult benzina pe loc. Odată începând sa rulez, motorul începe sa primească aerul forţat de viteza pin tubulatura pana in galeria de admisie. Acolo ia mai multa benzina, arde si iese pe galerie intr-o evacuare directa. Motiv pentru care demarajul de pe loc este un pic leneş, dar odată ce maşina începe sa ia viteza motorul începe brusc sa prindă viata. Reprizele si treptele inferioare pe la 40-70 sunt o plăcere, motorul este viu, trage bine si ce e cel mai frumos este ca te ajuta exact la viteza la care faci depăşiri si "băgaturi" prin oraş. Accelerezi pana in spatele celui pe care vrei sa-l depăşeşti, o laşi pe la 40, dai a doua si brusc învie.

 

Per total, evacuarea a fost multişor. In rest, filtru gratis (hehe), injecţia standard, un pic de benzina si ceva timp si nervi la reglaje. Câştigul vine din evacuarea directa, admisia directa si designul care permite supraalimentarea motorului odată ce maşina ia un pic de viteza. Nu se compara cu un turbo, dar orice boost este binevenit daca este întâmpinat de benzina necesara, o scânteie buna si evacuarea corespunzătoare. Teoretic vorbind un design care forţează aerul trebuie sa bata orice chip pe o admisie standard. Daca la o anumită viteză aerul reuşeşte să intre cu măcar 0.1 atmosfere mai mult decat normal si benzina exista, capacitatea motorului creste de la 1500 cmc la 1500x110% = 1650 cmc, cu performate tipice 95-100 HP, 150 Nm. Doar o aproximatie, un exemplu real ar fi motorul de Renault de 1.6 16v cu 107 HP si 150 Nm.

 

Ar mai fi de menţionat ca usor-usor a început sa se înmoaie, sa tremure ralantiul, etc. După care mi-a murit bateria. După ce am înlocuit-o, nu mai recunoşteam maşina. Nu mi-am dat seama sincer cat de importanta este o scânteie in parametri corecţi. Am scapat de o mare parte din tremurat, reprize mai bune, etc.

 

 

Pana la urma cheia este experimentul, eventual sustinut de o teorie, alta decat 5 cai din filtru si inca 10 din evacuare. In stilul asta am facut liniştit masini de 130 HP, în care macar 30 din autocolante si cam inca 30 din chip si filtru. Unul dintr cei mai mari manufacureri de axe sport dau caştigul de putere la un motor de 1.5-2.0 in zona de 7 HP. Un filtru da un caştig real e 2-3 HP. Ştiu ca pe site scrie "dovedit 15 HP". Acele test sunt facute pe motoare mari, masini care sunt din construcţie gâtuite de admisie şi sa nu uitam că masinile sunt şi "puse la punct", adica se schimbă tot pe maşina, baterie noua sa sursa externa de curent, fise, bujii, tot. Nimeni nu face teste de reclama pe masini cazute.

 

 

Exista procese peste procese pentru firme gen Turbonator care au declarat căştig de 30 HP care, chemaţi in instanţa au obtinut puterea pe un Oldsmobile din 67, cu carburatie veche, "tuned". Culmea, nici pe cadavrul ala n-au reuşit sa repete performanţa.

 

 

Din cate am observat eu de-a lungul timpului, mai mult de 10 HP fara o forma oarecare de boost nu prea se poate. Daca nu turbina/compresor, macar un sistem ram. Sper sa nu-l supar pe Vlad (din nou, sorry Vlad) dar Vlad are filtru sport, evacuare (cu finala), injectie, chip, etc. Cam ce poti face pe un motor fara boost si nu tocmai ieftin. Castigul lui este de 9-10 HP. Nu de nebun mi-am luat turbina.

 

 

Ah inca o chestie. Manufacurerii de axe ca si cei de turbo/compresoare aftermarket recomandă cu putere ÎMPOTRIVA axei sport la masinile cu boost. Axele sport tipic încalecă timpii de admisie şi evacuare aspect care este *foarte* rău la o masina cu boost. Aerul cu presiune poate intoarce aerul incins din evacuare inapoi in cilindri. (explicatia lor). Există axe sport gândite pentru boost.

 

 

 

--

 

Posturi kilometrice cum v-ati obisnuit :)

 

Sper ca v-am scutit de macar o parte din nervii mei.

 

 

Ndi

Share this post


Link to post

foarte frumos..acum intrebari stresante :) )

 

1. pe unde ai scos capatul tevii de admisie? ai dat farul dreapta jos? sau? mai ai filtru? nu prea am inteles..oricum metoda merita incercata..si ma bate gandul..

2 cutia aia din aripa din dreapta la asta foloseste? sa adune apa si pietre? ca eu pe-a mea am crapat-o la o lovitura in aripa :D

3 fise de bujii. sunt cu silicon sau fara...tu ce zici? care sunt mai bune?

 

Ps tare as vrea sa vad motorul...daca o mai ai si se poate binenteles. sau ai demontat tot?

Share this post


Link to post

1) Prin spatele farului. Intai am dat jos farul, tras furtun de cauciuc in jos apoi pus farul la loc, ca nu era chip asa, montat. Si e mai greu de schimbat becul ;)

 

2) Rezonatorul are o gramada de functii, din care nu toate imi sunt cunoscute. Din ce mai stiu si eu, are functie de colectare si foloseste si la amortizarea sunetului motorului care iese prin admisie. De unde si rezonator in loc de colector. Are si el respiratia lui, motiv pentru care daca pui mana pe admisie nu sufoci motorul. Face treaba buna la colectat apa. Exista useri care l-au scos pentru un sunet mai brumos la admisie dar sincer cred ca nu merita riscul in caz de ploaie torentiala.

 

3) Eu am luat ce mi-a recomandat medicul. Tesla pentru Cielo. Sincer habar n-am daca au silicon sau nu. Siliconul rezista bine la temperatura de sub capota si teoretic sunt mai rezistente si isi modifica mai putin proprietatile cand lucreaza la cald. Sincer-sincer nu stiu daca chiar se face o diferenta cat este diferenta de cost. Nu prea te pot ajuta aici nici macar cu o parere cat de cat calificata. Desi la un motor mai mic si care se raceste binisor presupun ca nu prea se justifica. Bine, daca sunt cu 1 RON mai scumpe ia-ti :P

 

PS:

De vazut poti sa-l vezi presupun ca il mai am joia viitoare. Dar nu jur. Oricum mare chestie nu e de vazut, seamana mult cu un motor stoc, jegos. :)

Share this post


Link to post
3) Eu am luat ce mi-a recomandat medicul. Tesla pentru Cielo. Sincer habar n-am daca au silicon sau nu.

 

"Medicul" le-a recomandat din mai multe motive. Unul din ele a fost ca sunt siliconice! :D

Share this post


Link to post

pai chiar as fi incantat daca ai veni joi...vreu sa vad traseul la admisie eventual turbina (ca am inteles ca are) in cazul in care o mai ai montata plus ca mai schimb si eu niste impresii cu cineva care si-a bagat nasul mai mult ca mine in motoare :) ..

apropo de fise de bujii am intrebat fiindca eu aveam packard siliconice dar am rupt una mai demult, cand habar n-aveam despre ele si din intamplare am cumparat fara silicon si am inlocuit doar pe cea rupta...oricum ideea e ca am un zgomot diferit la motor de un timp incoace, sau poate e doar paranoia la mine ca am cand e vorba de functionalitatea masinii :) ) parca un cilindru nu ar merge la capacitate nominala si m-am gandit la 3 chestii ori fisa fiind diferita, injectorul defect sau vre-o supapa defecta ca parca s-a intamplat dupa ce am probat cat se duce in turatie cu a 3-a (vre-o 6000 pe urma mi s-a facut mila)...anyway, vorbim saptamana viitoare...iti doresc sa vinzi masina dar totusi sper sa nu ... :D

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

NDI :osanale: nu-mi vine sa cred ca vinzi masina dupa cat ai muncit la ea si dupa cata satisfactie ai avut cand remarcai ca noile modificari aduse dadeau roade...Si uite asa se mai duce un membru 100% :uff: Macar ai grija ca masinuta sa nu ajunga pe mana unui birjar, sa nu planga dupa stapanul anterior...

Share this post


Link to post

O fisa schimbata poate sa fie si mai buna, nu numai mai nasoala. Cel mai ieftin ar fi sa o duci la un tester, calculatorul iti poate spune multe, in special in cazul injectiei.

 

Desi un tester te scoate cam pe la pretul fiselor, in cazul in care e vreun injector merita sa stii despre ce e vorba. Faptul ca auzi motorul si vezi ca merge altfel nu iti indica exact de la ce e, mai ales ca nu e ceva grav care sa bata la ochi (sau la ureche).

 

Turbina n-o am montata, kitul este complet dar daca imi schimb dracia ce rost are? Avand in vedere ca masina noua e cam triplu putere fata de un Cielo stoc nu ma grabesc sa umblu sub capota, asa ca nu cred ca pastrez kitul.

 

In fine, daca fisele celelalt erau vechiute si asta e noua ar fi un motiv sa mearga neregulat. Depinde cat de diferite sunt si cate de vechi sunt celelalte. Daca alea au 5 ani si alta firma ... Masoara-le, daca ai cum. Faci tu rost de un aparat de masura.

 

Fa alta inovatie. Prinde un amic cu un Espero si inlocuieste fisele, ca dureaza 5 minute. Vezi daca simti diferenta si la relanti si in sarcina. Daca merge rotund (chit ca mai prost) e de la fise. Daca nu vezi diferente du-te la tester. Vezi ca si injectoarele alea au o durata de viata. Daca nu i le-ai schimbat te cam apropii, cu benzina localnica.

 

De supape ma indoiesc, daca ar sari supapele la 5500 as merge pe jos. Zilnic.

 

@Senna: de ajuns ajunge aproape stoc, asa ca mari curse nu cred ca mai vede. Sper sa fie OK, ca ne-am inteles foarte bine. Eu i-am tolerat setea si ea stilul de condus.

 

P.S: am dat departatoarele. Parca merg cu trotineta.

Share this post


Link to post

Sa incepem concret si la obiect fara prostii, lista ziselor imbunatatiri la masina ta -

1. Schimbat bujii si fise =+ 3=78CP - "OK, in faza asta am ajuns cu motorul in iniţialul 78 HP"

2. Modificat parametrii de functionare a masinii=+17CP=95CP "Debitul micşorat de benzina combinat cu injecţia mărită "

3. O mai gidili tu putin=+(0-5)CP=95-100CP"Câştigul vine din evacuarea directa, admisia directa si designul care permite supraalimentarea motorului odată ce maşina ia un pic de viteza"

4. Si acum bomba:130CP in total "Pana la urma cheia este experimentul, eventual sustinut de o teorie, alta decat 5 cai din filtru si inca 10 din evacuare. In stilul asta am facut liniştit masini de 130 HP"

Prosti or fi inginerii proiectanti care lucreaza la marile firme producatoare de masini, ca nu se uita la ceea ce ai facut tu sa aplice si ei la alte masini...SI sa vede-ti surpriza cea mare cind porneste faimoasa turbina... Pasol na turbinca armasarilor

Edited by WooDoo

Share this post


Link to post

Mai bine taceai, mai mult l-ai stropit cu noroi pe NDI. Sunt inginer auto si pot sa-ti explic de ce acestia "nu se uita la ceea ce ai facut NDI sa aplice si ei la alte masini" Daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut si reversul medaliei, numai consumul de combustibil in jur de 15% spune totul. Pai cum sa se vanda o masina care consuma atata, atata timp pt clienti conteaza si o economie de 0.5 litri la suta, si noi, inginerii, ne dam toata silinta ca proiectam masini care "consuma putin si au portbagajul mare", adaptate preferintelor majoritatii locuitorilor de pe plaiuri mioritice?

NDI a descris ce compromisuri a trebuit sa faca pt a obtine aceasta putere, in afara de consum: relanti neregulat, cuplu slab la turatii joase (total inadecvat pt un sofer de Logan, care stie sa schimbe viteza la maxim 2500rpm ca stie el ca "asa consuma mai putin") noxe mari, amestec nears si cocs eliminat pe evacuare, zgomot mai mare la admisie, risc marit de absorbire al baltilor in motor; compromisuri care n-ar putea fi acceptate pt o masina de serie, stock. Si nu in ultimul rand, toate modificarile aduse NDI-ului au un cost deloc neglijabil!

Daca ai fi vazut cum era masina pana de curand, ai fi inteles ce incerc eu sa explic. Masini de serie gasesti pe toate drumurile, asa ca ar trebui sa admiri mai mult masinile custom :lavolan:

Share this post


Link to post
Prosti or fi inginerii proiectanti care lucreaza la marile firme producatoare de masini, ca nu se uita la ceea ce ai facut tu sa aplice si ei la alte masini...SI sa vede-ti surpriza cea mare cind porneste faimoasa turbina... Pasol na turbinca armasarilor

Sa inteleg ca incerci sa te dai cunoscator sau cum???

Sa stii ca toti producatorii de auto isi regleaza(seteaza) toate masinile care ies pe poarta fabricii la 70% din ce pot ele ca sa poata sa fie conduse di de tine si de mine si poate de cativa martalogi trecuti de varsta de 60 de ani...

Share this post


Link to post

Intotdeauna este indicat sa faci comentarii despre ceva care ai vazut si esti sigur! Nu cred ca daca nu aparea nici o schimbare in bine Ndi mai muncea si mai incerca si isi ducea la bun sfarsit planurile cu masina...

Share this post


Link to post
Motorul:

 

 

Următorul experiment a fost înlocuirea injectoarelor cu unele de Mazda 626. ...O estimare de approx 95 HP, consum 24 indiferent de stilul de mers. Cute, but useless. Rewind.

 

 

In stilul asta am facut liniştit masini de 130 HP, în care macar 30 din autocolante si cam inca 30 din chip si filtru. Unul dintr cei mai mari manufacureri de axe sport dau caştigul de putere la un motor de 1.5-2.0 in zona de 7 HP. Un filtru da un caştig real e 2-3 HP. Ştiu ca pe site scrie "dovedit 15 HP". Acele test sunt facute pe motoare mari, masini care sunt din construcţie gâtuite de admisie şi sa nu uitam că masinile sunt şi "puse la punct", adica se schimbă tot pe maşina, baterie noua sa sursa externa de curent, fise, bujii, tot. Nimeni nu face teste de reclama pe masini cazute.

Ah inca o chestie.

 

puteai sa citesti tot, nu zicea ca are el 130 hp ci ridiculiza pe aia care pun 30hp doar din stickere... si turbina o are pe balcon sau unde o tine el, nu e montata pe masina...

Share this post


Link to post

... si ca sa te poti lauda ca ai facut 250k -> 1M km fara sa umbli la motor.

Share this post


Link to post

Nu vreau sa consideri postul meu de mai sus ca o jignire dar in momentul in care faci o afirmatie si te hotarasti sa iti prezinti masina aici, vino cu dovezi ale spuselor tale nu estimari puerile! Eu unul, inainte sa fac aceste afirmatii, faceam un dyno-test si ramineam cu totii convinsi de spusele tale!

Edited by WooDoo

Share this post


Link to post
ce poti sa impingi la un motor pe care sa nu-l poate face AVD cu serpisoru lui (sorry Vlad, nu m-am putut abtine )

...

O estimare de approx 95 HP, consum 24 indiferent de stilul de mers. Cute, but useless. Rewind.

 

Haha ... de unde stii tu ca nu te poate face vlad? te-ai dat cu el? nu cred...

 

n-ai avut tu 95 cp nici in cele mai frumoase vise ale tale!! stai linistit!! Tu chiar crezi ca niste tobe (de fapt mai mult tevi ... ) iti dau cine stie ce putere? Nu e adevarat!! O evacuare prea rapida iti poate scade din putere!! Intreaba-l pe XANu ca am vazut ca se pricepe! Poate iti explica mai multe fenomene ce se petrec pe acolo!! Nu zic ca nu e o imbunatatire fata de "stoc" ce ai facut tu pe acolo, dar este minora! Daca tot vinzi masina nu te mai lauda ca ai mers fara filtru de aer si cu priza de aer ca asta inseamna ca motorul tau a aspirat la praf si alte impuritati la greu. E optim ca motorul sa aiba aer rece (oare ce face intercoolerul???), dar tu ii dai aer rece si recircularea gazelor o lasi pe admisie(gaze care sunt calde) plus ca ii dauneaza rau de tot impuritatile!

Spor la vanzare!

Share this post


Link to post
... dar tu ii dai aer rece si recircularea gazelor o lasi pe admisie(gaze care sunt calde)

Uite o prima observatie pertinenta ! Corect, ce fel de tuning e acela cu ventilarea carterului si recircularea gazelor arse "uitate" pe galeria de admisie ?

Share this post


Link to post

un tuning responsabil... :P

 

totusi revin la ideea ca ar trebui recitit postul lui Ndi inainte de a sari la gatul lui, eu nu am vazut in el nimic deplasat, nu vad ce va deranjeaza, chiar propun sa "spuneti" aici ce parte a postului va oripileaza... omul a experimentat si chestia asta am inceput sa fac si eu, tocmai la indemnul lui tolin_afc si chiar spune ca diferentele in cai sunt foarte mici, iar despre dyno, chiar nu vad cum ai putea masura cresterea de putere oferita de o admisie dinamica, poate doar sa aduci o suflanta care sa bage aerul fortat simuland aerul ce intra la viteza mare, dar oricum e dificil si SCUMP...

Share this post


Link to post

O sa incerc sa raspund la cat mai multe din punctele ridicate. Ca nota, postul pe care il vedeti este cam jumatate din lungimea initiala pentru ca am decis sa nu ma enervez. Asa ca daca nu va intereseaza discutia in contradictoriu care si asa este cam off-topic, puteti sa sariti linia rosie.

 

_________________________________

:o fftopic:

 

Sa incepem concret si la obiect fara prostii, lista ziselor imbunatatiri la masina ta

 

WooDoo, uite cum facem. Hai sa dam catile pe fata, ca la urma urmei nu mai avem 15 ani (sper ca e cazul la amandoi). Daca ai ceva de vanzare si te incurc eu, zi. Deindata ce am pus anuntul de vanzare te-ai trezit postand off-topic la bursa ca ce ma, vreau eu 2500 pe imbunatatiti. In contradictie cu regulile forumului, o matematica elementara (postul era clar) si, bineinteles, legilor nescrise de politete. Daca ai ceva de dat si te incurc, exista PM. N-am zis nimic.

 

Dar deja incepi sa treci limita cu calificarile pe care le faci, cu tonul unuia care a lucrat zece ani la pit stop pentru McLaren. Scriu ce "prostii" vreau, si atata timp cat sunt membru aici numesc ce modificari vreau cum vreau. Spre diferenta de tine eu imi stiu masina si mi se pare de prost gust sa te bagi sa ma contrazici asupra "ziselor" modificari.

 

Si inca o chestie. La momentul actual ai 8 posturi, din care 3 le-ai folosit sa ma intepi cu ceva. Celelalte imi dau de inteles ca ai roti pe 15 si evacuare Borla. Sa inteleg ca pana la urma asta era problema? Daca nu esti vreo clona a altui utilizator atunci inseamna ca nu ma stii, n-ai fost la intalniri, n-ai vazut masina si nu ai mers cu ea. Poate asta este un alt motiv pentru care ma contrazici.

 

[CUT: 130 HP - explicat deja]

 

[alti fabricanti] sa aplice si ei la alte masini...SI sa vede-ti surpriza cea mare cind porneste faimoasa turbina... Pasol na turbinca armasarilor

 

1. Daca n-ai fi complet paralel ai sti ca exista masini stoc livrate de fabrica cu filtre ram, evacuari cu tobe de expansiune, etc. Dar vorbesti oricum. Incearca macar cu un Google, ai sa fii surprins. Daca te intrebi de ce Cielo n-are este pentru ca este o masina cu 4 usi, portbagaj mare si suspensii moi.

2. Nu imi dau seama daca realizezi sau nu cum se vede din unghiul celorlalti cand afirmi ceva fara sa citesti ce am scris eu, ce au scris altii si mai torni si ironie peste.

3. "SI sa vede-ti surpriza". Halal ironie.

 

Nu vreau sa consideri postul meu de mai sus ca o jignire dar in momentul in care faci o afirmatie si te hotarasti sa iti prezinti masina aici, vino cu dovezi ale spuselor tale nu estimari puerile!

 

1. Eu nu mi-am prezentat masina aici, topicul a fost mutat aici din cauza ca unii membri au avut de obiectat la faptul ca m-am decis sa scap niste useri de bani aruncati pe niste chestii pe care eu le-am incercat deja, pe banii si timpul meu.

2. Nu ti-am cerut sa ma crezi.

3. Am indoieli asupra capacitatii tale de a-mi califica afirmatiile ca puerile.

 

Haha ... de unde stii tu ca nu te poate face vlad? te-ai dat cu el? nu cred...

 

Sincer sunt surprins. Majoritatea posturilor pe care le-am vazut de la tine pareau coerente, sincer nu stiu care e problema ta. Imagineaza-ti ca asta am facut, din moment ce asta am afirmat. Si nu eram singuri.

 

(1)n-ai avut tu 95 cp nici in cele mai frumoase vise ale tale!! stai linistit!! [...] (2) O evacuare prea rapida iti poate scade din putere!!

 

Sa trecem peste partea cu visele pentru ca n-ai nici o baza in care sa faci o astfel de afirmatie.Iar daca ai senzatia ca toate modificarile mele nu iti pot aduce 15 cai si ca mai mult aer si mai multa benzina inseamna mai multa explozie atunci ma indoiesc de faptul ca te pot lumina acum. Revenind la evacuare, -

 

(2) Stiu. Ce te face sa crezi ca nu stiu? Plus, nu stiu daca iti dai seama ce inseamna direct, si daca iti dai seama ca o galerie stoc plus inca 4 metri de teava si o toba iti creeaza mai mult decat necesar backpressure. Sau unde si cum se formeaza acest backpressure. Ca nu in finala. In plus, n-am sustinut ca am castigat putere din tevi. Stiu ca scriu mult, dar daca tot ma contraziceti macar cititi inainte.

 

Am zis clar ca dupa evacuare castigul era minim daca nu inexistent. Am zis ca priza - ram, fara filtru, cu benzina mai multa si evacuarea, impreuna, au facut ceva, cu pretul aferent considerat de mine prea mare.

 

Intreaba-l pe XANu ca am vazut ca se pricepe! Poate iti explica mai multe fenomene ce se petrec pe acolo!!

 

Din nou fara o idee pe care sa te bazezi sari in gol cu o convingere uimitoare. Evacuarea am pus-o impreuna si marea majoritate, daca nu toate modificarile, sunt gandite de el. Eu le prezint pentru ca le tin minte mai bine fiind masina mea si pentru ca a fost hotararea mea sa imi pierd timpul scriind "prostii" incercand sa salvez banii si nervii altora. Nu esti obligat nici sa citesti, nici sa crezi.

 

Daca iti faci timp sa vii pe la intalnire, ca vad ca esti bucurestean, poate stai de vorba cu el, ca se pricepe, si iti explica cum functioneaza evacuarea, doar e artizanala.

 

Daca tot vinzi masina [...] Spor la vanzare!

 

Uite ceva ce nu intelegi, nici tu nici alti cativa membri cu ochii inlacrimati. Eu nu imi vand masina. Eu am vandut masina. Va rog, diferenta este critica aici, este diferenta intre "sa moara mama daca n-am 300 de cai cine o ia" si "am dat-o, probabil ca n-o sa mai intru, vrea cineva sa stie ceva?". Eu practic nu mai am NDIul. Probabil ca (partial multumiri catorva si nu ma refer la tine) nici n-o sa mai intru, nu care cumva sa zic ceva si sa sara vreunul ars ca vorbesc prostii. Ideea nu era sa imi vand masina, ci sa vada si altul dupa ce plec eu, inainte sa dea 100E pe injector, ca daca pui de la 2.0 iti sare in 24 cu plus 5-7 cai. Si nu pe auzite.

 

Imbunatatirile sunt minore, nu te lua si tu dupa WooDoo care are senzatia ca eu am (zis) 136 HP. Nu vreau sa ma auto-citez. Ce crezi tu cand am scris clar ca eram chit pe chit cu AVD care are 90 HP? Credeai ca am 400 si nu i-am dat?

 

:ontopic:

_________________________________

 

Uite o prima observatie pertinenta ! Corect, ce fel de tuning e acela cu ventilarea carterului si recircularea gazelor arse "uitate" pe galeria de admisie ?

 

Tuning temporar de buget redus, de tipul "marea cu degetul" numit si "hai sa vedem ce zice". Inlocuirea admisiei de sub capota, 1.0 atmosfere cu admisie din exterior, ceva mai mult decat 1.0, naiba stie cat ca n-am apucat sa pun ceasul de presiune sa aflu. Si acum chiar ca nu il montez.

 

N-am afirmat ca am terminat sau ca e ce vreau. Ce voiam eu este o parte la Xanu in curte (kit) si o parte inca in magazin (set motor turbo).

 

Sistemul merge asa: Cat costa o admisie RAM? 3-400 E. Merge? Bai ei zic asa. Ok, hai sa vedem, punem fara filtru, sa vedem ce inseamna un filtru supersport, punem o priza conica in fata, sa vedem cat aer intra de fapt. Te dai cu ea. Vezi ca nu mai trage bine in x banda de ture si viteza, trage prea mult aer. Mai bagi benzina. Mai iei benzina. Totul pana ajungi la un optim pentru ce vrei tu (sa zic 40-70 KPH). Bun. Merita (se simte bine)? Merita 400E? Avand in vedere ca rezultatele vor fi probabil cel putin ce e acum. Da/Nu. Se scoate inventia si se pune RAM carbon, cu filtru incorporat, cu tot ce trebuie. Daca nu trebuie pus la loc originalul, asa ca nu te apuci sa tai nimic inainte. Si mai ales, nu faci mai mult de o chestie odata.

 

Tu cum ai face, ai da 400E pe un RAM complet, inca 400 pe injectoare, eventual si rampa si dupa aia ai observa ca iti consuma 24 cu 15 HP si o arunci? N-as crede.

 

Daca baga 0.3 bari merita in locul turbinei. Daca baga 0.005, nu merita. Nu e tuning, e experiment.

 

P.S. Am observat ca sunt crossed cu Tico_rs dar nu mai modific acum :) Ce as mai adauga este ca daca o ventilezi prea tare ai sansa sa bagi prea mult. Fara benzina obtii o explozie saraca care te poate lasa sarac... Toata lumea mi-a recomandat sa incep de la bogat la optim, nu de la sarac (amestecul).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...