Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Uleiuri recomandate - MATIZ

Cele mai utilizate uleiuri la MATIZ !  

1180 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

multumesc pt informatie... inca odata .  <img src= ">

Share this post


Link to post

@Adostar: NU are cum sa-l schimbe la 15.000 sau 12 luni din moment ce manualul specifica pentru mers normal 10.000 sau 6 luni si pentru conditii grele(Bucuresti) 5000 sau 3 luni. Garantia si producatorul motorului este de alta parere. Daca se strica motorul te duci la Valvoline cu el in brate?? Hai ca nu or sa fie 3 luni, dar daca este folosita masina mai mult in oras schimba-l la 5.000-6.000, e cel mai bine, orice ulei ar fi.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Producatorul merge pe specificatiile uleiului daewoo.

Share this post


Link to post

De unde stii tu, unde scrie? Daca pe site-ul Valvoline scrie ca uleiul ala merge 50.000 de km tu asa faci? Daca eu am masina in garantie, si schimb uleiul la 15.000, crezi ca mai imi da cineva garantie la motorul ala chiar daca nu bag Daewoo?

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Nu-i musai sa iei in considerare ce zic aia de pe site, fiecare schimba uleiul la cati km vrea muschiul lui in limita km specificati de producatorul uleiului si in functie la cat de mult tine proprietarul la masinuta lui. Oricum cat timp masina este in garantie trebuie schimbat la 6 luni asta e clar.

Share this post


Link to post

Si pe urma ne bagam piciorul in ea, ca merge si asa, asa au zis aia de la Valvoline sau oricare alta firma, nu? Tu iti dai seama ca ce scrie pe site-urile producatorilor de uleiuri este pur marketing, nu? Fiecare vrea sa spuna ca uleiul lui este mai bun, ca tine mai mult, nu? Tu nu tii la masina ta, sau dai "sfaturi" numai altora, ca doar nu e a ta, nu? Daca tii la masina din dotare si vrei ca si ea sa tina la tine, pe primul loc este ceea ce spune producatorul motorului, nu cel al uleiului, si in functie de ce zice producatorul motorului alegi un ulei care cel putin sa satisfaca cerintele acestuia, daca nu sa le depaseasca. Daca nu tii la motorul ala, nu mai conteaza...

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

:o fftopic: Mai oameni buni si atunci de ce revizia se face din 10 in 10 mii de km? daca uleiul ala nu ar rezista atat de ce nu fac reviziile la fiecare 6 mii de km..si acum hai sa fim seriosi ca nu mereu fortati motorul chiar daca se merge numai urban.. motorul are aceleasi frecari si la mers in oras si la drum lung. Eu folosesc ulei daewoo 10w30 cica ar merge 10 mii km dar eu il schimb la 8 mii

Share this post


Link to post

Pai in oras cel putin in Bucuresti mai mult se sta decat se merge, deci conteaza si orele adunate cat merge motorul la ralanti, de aici si alternativa schimbului de ulei la km mai putini. Eu am avut ulei Daewoo 10W30 si dupa 3800 km in Bucuresti (din care 1350 un drum pana la Timisoara), cand am fost la revizie am gasit uleiul negru.

Share this post


Link to post

La maty dupa ce faci schimbul de ulei dupa aproximativ 500 km incepe sa se inegreasca ...din cate am citit eu pe aici inegrirea uleiului nu afecteaza..cel care se inegreste cica are aditiv de spalare al motorului...daca nu vrei sa se inegreasca pune aral si nu se va mai inegri,cum il pui asa il scoti ( galben)

Share this post


Link to post

@Bebelushu: Ce scrie in manualul masinii tale? Care sunt intervalele de schimb? De ce spui doar jumate din adevar? Pana la urma fiecare face cum vrea, stiti, "Fiecare pasare pe limba ei moare" si ce-si face omul cu mana lui, lucru manual se numeste, asa ca fiecare schimba ce vrea si cand vrea, dar cand intreaba cineva la cat se schimba uleiul, spuneti-i la "cat se schimba" nu la cat "il schimbati". In cartea tehnica nu scrie ca motorul a fost construit sa functioneze cu ulei Daewoo, ci doar acesta este o alternativa oferita de producator. Datele de acolo se aplica la motorul respectiv, nu la un anumit ulei.

Si nu, nu sunt aceleasi frecari la drum intins comarativ cu urban, mai ales Bucuresti, asta chiar este tare! Mai cititi cartea masinii inainte sa-i invatati pe altii sa faca "economie".

Share this post


Link to post

:o fftopic: Se vede cine-i daciot, schimba uleiul la 2000km ca asa e cel mai bine...dar sa fie petrotel :) - fara suparare !

Share this post


Link to post

Asta a fost gandita indelung. Nu am fost niciodata Daciot, ca am condus dacia tatalui meu 2 ani, cand apucam e alta problema. Si acum on topic, aceeasi intrebare este valabila si pentru tine: Daca manualul specifica ceva, de ce trebuie sa fim noi mai destepti? Stii tu ce este in motorul ala, ai participat la dezvoltarea lui, sau ce?

Petrotel poate bagi tu, sa faci economie, ca e scump dom`le sa schimbi ce trebuie cand trebuie.

Share this post


Link to post

Cam asa scrie la mine in manual...poate la voi difera. Nu cred ca in bucuresti sunt conditii severe cel putin eu nu merg in conditii severe in bucuresti

post-8313-1183652230_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Stai linistit ca eu nu am invatat pe nimeni ce si cum sa faca, eu am spus ce am patit cu uleiul si cu alta ocazie si acum. Am fost multumit de motor cu uleiul din fabrica, la revizia de 1000 km am pus Mobil si nu am fost multumit de motor cu uleiul asta (avea un zgomot mai pronuntat ca de bataie de tacheti si la ralanti si in mers si cu motorul cald si cu motorul rece), la revizia de 6 luni sau 10000 km eu aveam 3800 km si am bagat Daewoo 10W30. Motorasul meu a redevenit silentios si la ralanti si in mers si cu motorul cald si cu motorul rece. Am fost saptamana trecuta la revizia de 1 an sau 20000 km iar eu aveam 7450 km aproximativ, deci eu am spus ce ulei am avut in motor si cum l-am gasit, nicidecum nu am invatat pe nimeni sa faca asa ca mine. Sa ai o zi buna.

Share this post


Link to post

:o fftopic: @Bebelshu: Scuzele mele, de fapt replica mea era indreptata catre bishnitzarul. Inca odata, scuze :osanale: .

Share this post


Link to post

closkutza vii la intanlire astazi ? asa poate discutam mai multe :mrgreen: eu ti-am aratat ce scrie la mine in manualul de utilizare si eu consider ca nu merg in conditii severe si nu cred ca astia de la service sunt dobitoci de te cheama la revizii din 10 in 10 mii km..u poti sa schimbi uleiul la cat vrei si eu la fel ( eu nu il tin mai mult de 8000 km )

Share this post


Link to post

Nu pot veni astazi la intalnire, sper ca saptamana viitoare sa ajung. Da, in manual scrie la fel ca la mine, doar este acelasi manual, dar, de asemenea scrie ca in conditii severe se schimba la 5000 sau 3 luni. Eu am zis ca hai, sa nu fie 3 luni, totusi, dar macar termenul de 5000 sa fie respectat pentru cei ce merg in Bucuresti macar. Conditii severe, potrivit manualului, reprezinta: relanti pe o durata mare de timp, mediu cu praf mult, deplasari scurte. Ei bine, aici eu recunosc imaginea Bucurestiului, unde fac pe 7km 40 min, unde merg zilnic aproape o distanta de doar 12km, unde praful este la el acasa si pentru mine astea inseamna conditii grele. Oricum, nu era problema de cei 10.000 de km specificati de manual ci de cei 15.000 la care indemna Adostar sa se faca schimbul, pentru ca aia de la Daewoo e niste prosti si nu stie ei ce si cum.

Share this post


Link to post

@closchkutza - Eu nu am indemnat pe nimeni sa schimbe uleiul la 15.000 km fiecare il schimba dupa bunul sau plac ! Aia de la daewoo ti-au dat specificatiile pentru uleiul folosit de fabrica, uleiul daewoo. Cred ca azi ai o dispozitie proasta :) , am gasit masina zgariata in parcare acum 3 ore si tot sunt mai calm decat tine :)

Edited by adostar

Share this post


Link to post

Mai oameni buni, teoria ca teoria dar practica ne omoara. In ro este extrem de mult praf si combustibilii sunt foarte prosti. La o masina cu senzor de calitate a uleiului acest lucru se traduce prin aprinderea martorului de inlocuire a uleiului mult ma devreme decat scrie pe bidonul de ulei. Concret bmw 530d, motor diesel in 6 pistoane, 256 cp, 3000 cmc - ulei bmw long life cu interval de schimb 40k km, martorul de calitate a uleiului cere inlocuirea intre 15k si 17 km, deci sub jumatatea intervalului recomandat de producatorul uleiului. Si vorbim de un motor in care intra 8 litri de ulei...nu de unul in care intra 2,5...

Concluziile le trageti voi.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

5 W 30 sau 5 W 40???Oricum Castrol.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Praf si benzina proasta se gaseste in toata lumea ... nu mai crede in povesti.

 

@korenelush - Normal ca W30 :)

Edited by adostar

Share this post


Link to post

Acum in motor am W40.Asa a zis cretinul ala gras de la iricad.

Share this post


Link to post
... teoria ca teoria dar practica ne omoara. In ro este extrem de mult praf si combustibilii sunt foarte prosti ...

Asta ar fi valabil daca n-am avea filtre de aer si filtre de benzina. Cand am asa ceva si le schimb la fiecare revizie, ce sa inteleg din postul tau, ca practica nu urmareste teoria ?

Nu va mai luati dupa practica americana, ei folosesc uleiuri minerale (sub 2$ per litru) si schimba la 3000 miles, adica la fiecare luna, iar benzina lor regular este inferioara celei folosite in RO. Ei nu prea folosesc uleuri sintetice de cel putin 5 euro/litru sau super sintetice de 10 euro/litru. Producatorii de ulei se lupta acolo sa schimbe o mentalitate, in folosul (castigul) lor, dar este foarte greu atata timp cat gasesti ulei mineral 5W30 si temperatura minina in majoritatea statelor nu scade sub -10'C. Interesant, uleiul 5w30 mineral produs doar pentru uzul in USA, este mult mai "subtire" decat cel sintetic care se gaseste aici (acelasi producator), incat nu cred ca cineva de aici ar avea curajul sa bage asa ulei in motor, desi pe bidon scrie Castrol, made in USA. Parerea mea, orice ulei sintetic de pe piata RO este mai bun decat uleiul mineral echivalent de pe piata USA, doar ca diferenta de pret nu se justifica. As prefera si eu sa gasesc aici ulei mineral Castrol la 5 lei/litru si sa-l schimb la 6 luni.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Castrol la 5 lei/litru si sa-l schimb la 6 luni???

Si la doua luni asa ieftin .De la 15 lei la 150 este o mare diferenta .In principiu am inteles, cu toate ca ne-am contrazis ..unii mai suparati ca altii (multumesc tuturor pt ajutor ) :osanale: ,il schimb cand vor " muschii mei". ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...