Jump to content
Sign in to follow this  
CT_ZDB

Trepidatii Si Vibratii La Relanti

Recommended Posts

Mici vibratii la relanti are si al meu Cielo. Vreo parere? Postez o filmare cu variatia de turatie

 

http://youtu.be/CraSgaCyWwk?t=24s

 

Variatia de turatie se resimte in toata masina ca un tremurat scurt, accentuat de trosnitul plasticelor din bord. Apare si cu motorul rece (ca in filmare), si cu motorul cald.

De cand am eu masina, vreo 16.000 km, nu am umblat la aprindere. In mers nu simt nimic anormal, in afara poate de frana de motor usor ''violenta''

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

am si eu o intrebare...masina porneste perfect nu tremura ...relantiul sta normal...problema este ca atunci cand merg sa zicem 100km...ma trezesc ca incepe sa se ingatuie si moare motorul...trebuie sa astept in jur de 15 min dupa care porneste ..continui drumul si face figuri...dar ajung pana la urma aks...cand plec de aks plec cu frica ...daca ma poate ajuta cineva multe multumiri...

Share this post


Link to post

Salut .sper sa scriu unde trebuie. Detin un espero 1.5 din 97 ,inainte de temperaturile joase am tras masina sub un sopron ,am efectuat o prealabila pregatire pentru iarna ,(scos bateria,cateva chestii de intretinere anti congel chedere si incuietori).Toate bune si frumoase pana cand sa terminat concediu si a trebuit sa plec cu masina.

Problema mea:

1 Trepidatii caroserie de zici ca se rupe....(mentionez ca masina mergea perfect inainte de gerurile astea)

2 Tensiunile in compartimentul motor masurate sunt pe baterie 14.6 v si cu mici fluctuatii in diferite puncte fara coborari sub 12,8 ...in schimb la faruri ,pozitii,lumini habitaclu ,semnalizari ,frane valtajul este de 9.4 v

Mentionez ca motorul porneste foarte usor,si functioneaza perfect atat pa benzina cat si pe gpl si am un relanti stabil de 900 rpm la cald si la rece 1300 rpm

Va multumesc mult pentru rabdare si cu respect va rog sa ma ajutati !

Share this post


Link to post

rinvel, n-ar strica sa verifici borne nestranse sau oxidate,eventual masele care vin pe caroserie(le gasesti in manualul de reparatii).Daca nu-i dai de cap ne gasesti tot aici.

Share this post


Link to post

rinvel, n-ar strica sa verifici borne nestranse sau oxidate,eventual masele care vin pe caroserie(le gasesti in manualul de reparatii).Daca nu-i dai de cap ne gasesti tot aici.

 

Multumesc pentru raspuns . Partea cu trepidatia caroseriei am rezolvato (gheata intre caroserie si teava de evacuare pe la mijlocul masinii ).Partea cu caderile de tensiune nu o dibacesc . Am desfacut toate cablurile de masa a masinii ..inclusiv cel de sub scaun sofer ...gresat si remontat fara nici o schimbare.Acum e mai rau incet incet paraca scade treptat intensitatea farurilor

Saptamana asta am liber ..o sa desfac toate mufele si papuceii ...curat si montez la loc ...revin ...Drumuri line fara gropi !!!

Share this post


Link to post

Am revenit .In problema electrica nu ii dau de cap si pace.Am desfacut toti papucii si mufele vizibile si invizibile din praguri ,portbagaj,si compartiment motor. curatate mufele cu spray de contacte si adaugat si varnish termoretractant (am avut ramas de la instalatia electrica a casei ) pentru placerea mea de a fi sigur ca nu intra apa nici daca scufund masina.Acum a mai aparut una ...si cred ca acolo e buba. La unele porniri.(nu conteaza rece sau cald ) nu invarte demaroul dar se aud releiele cum cupleaza.Ca sa pornesc misc usor de cablu gros de masa care duce direct pe electromotor.Mentionez ca sunt stranse suruburile bine .Intrebare : poate fi probabila sectionarea cablului pe traseu ?

Sa mai confruntat cineva cu chestia asta stupida.? Ma ia nervu ca nu am nici groapa de acces sa intru sub masina ca schimbam cablu cu unul de la tractor sa vad mai crapa?

Share this post


Link to post

Mai pune unul in paralel: de la - baterie la urechea de ridicare a motorului.

Vezi in poza, incercuite cu galben:

 

La Espero e cam la fel.

post-9166-0-57933500-1331467191_thumb.jpg

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Salut sunt nou pe forum am si eu o problema cu al meu cielo din 96 cand aprin luminile imi trepideaza volanul cand le sting inceteaza aceea trepidatie . Asta face numai cand sta la relantii in mers nu se simte nimic. Precizez ca face numai cand sunt luminile aprinse si atat. O parere ce ar putea fii? A mai avut cineva probleme de genu? Multumesc !

Edited by catagang5t3r

Share this post


Link to post

Verifica incarcarea pe baterie!Trebuie sa ai peste 14 V.

Share this post


Link to post

Salut ms pt informatie dar daca nu am peste 14 V la ce trebuie sa ma astept la un nou alternator? Multumesc!

Share this post


Link to post

Buna seara am fost cu al meu cielo la electrician mi-a masurat incarcarea si zice ca este buna 14.25 V dar tot imi tremura volanul la relantii cand aprind proiectoarele . Masina e din 96 1495 cm 8 valve. Am pus-o pe tester nu imi apare nici o eroare. Ce ar putea sa aiba? Nu sa intalnit nimeni cu asa ceva? Daca e cineva din Craiova de pe forum care se pricepe la cielo sa-mi dea un add la catagang5t3r sa vorbim, poate vrea sa ne intalnim sa vada masina cum face. Mi-a mancat ficatii masina asta.

Edited by catagang5t3r

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...