Jump to content
Sign in to follow this  
ronin

Troncanit Dreapta Spate Matiz

Recommended Posts

Am un E/AC din 2004 si am o problema care mi-a mancat nervii...la denivelarile mici cloncane ceva in dreapta spate, am schimbat amortizoarele cu unele Monroe...degeaba  <img src= ("> ...zgomotul e la locul lui, am invelit in cauciuc matzele de la centura de mijloc, care la mine atarna in portbagaj, am pus purfix sub placa de la portbagaj, am pus purfix la burdufele de la centurile pe spate ca sa nu mai aiba joc pe ax, roata de rezerva este prinsa bine, cricul si sculele sunt ok, am verificat sistemul de prindere la bancheta din spate...degeaba...azi m-am enervat si am demontat absolut tot din portbagaj si i-am facut o proba...cloncane la fel...  <img src= ("> ...mai aveti voi vreo idee, ca eu am epuizat toate variantele  <img src= S">

Edited by ronin

Share this post


Link to post

stop suplimentar frana ?.... :-? nu stiu, zic si io... #-o

Share this post


Link to post

...pic de joc, telescoapele de la hayon ok... :(

Share this post


Link to post

Mai verifica plasticele de pe laterale, care sunt prinse de toata jena , si sistemul de blocare al spatarului rabatabil

Share this post


Link to post

Bancheta nu are gram de joc in sistemul de prindere...iar finitiile laterale le-am scos si tot se aude... :scarpin:

Share this post


Link to post

De ce nu iei pe cineva in masina si, in timp ce tu conduci prin gropite "cineva" incearca sa gaeasca sursa; macar sa afli din ce directie vine, interior/exterior, e metalic sau plastic.

Eventual, rabati bancheta ca sa aba "cineva" acces la portbagaj din interior

Share this post


Link to post

Probabil tot amortizorul e de vina. S-a mai plans cineva ca doar foarte putin timp a avut liniste in spate cu Monroe.

Share this post


Link to post

Cred ca e amortizorul !

Du-te in service la o verificare mai ales ca masina e in garantie !

Share this post


Link to post

Salut,

 

nu cred ca e o problema de amortizoare ... io am fost la multe ateliere de specialitate din Tm.

si raspunsul obtinut a fost urmatorul:

- trebuie pus ceva gen "cauciuc" acolo unde se prind arcurile pe puntea spate a masinii. daca spun prostii nu da-ti cu pietre... asta mi-au spus in 2 locuri (service-uri non-daewoo)

 

am fost si la service deawoo si mi-au verificat telescoapele. toate functioneaza around 90% deci sunt mai mult decat oka (problemele apar cand capacitatea lor de functionare scade sub 60%). ce mi-au mai spus ei este faptul ca amortizoarele nu "cloncane". daca sunt duse (amortizoarele) masina nu mai are stabilitate, se balanseaza ca o barcutza la fiecare groapa...etc...

 

evident si la mine exista aceeasi problema dar cu ajutorul CD-player-ului am invatat sa le ignor... :D

 

numai bine si sper sa te ajute sfaturile pe care le-am auzit si eu la randul meu.

Share this post


Link to post

"pmhoria" chiar nu spui prostii...daca tot m-au apucat azi nervii am zis macar sa merg pana la capat > :) ...am mers la niste mecanici non-daewoo (pe care ii stiu de cand aveam dacie) si am luat masina la puricat, dupa ce am mers cu ei pe niste stradute din astea neastfaltate ca sa identifice zgomotul, mi-au facut exact lucrul pe care-l spui tu, mi-au dat arcurile jos si au pus niste bucati de furtun pe ele in partea care vine in contact cu puntea spate, pentru ca, au spus ei (si sunt de acord), nu e normal sa vina fier pe fier acolo...fericit, ii mai fac o proba, zgomotul persista  <img src= ("> ....atunci, ca o ultima varianta, mi-au scos amortizoarele si am facut o proba cu masina doar pe arcuri si...NU MAI FACE ZGOMOT!!!!!!

 

In concluzie, amortizoarele sunt de kkt, fie ele Monroe sau romanesti, nu e normal sa bata dupa asa putini km...Am sunat la service si, dupa ce le-am spus ce "teste" am facut, mi-au zis ca nu sunt primul care se plange de Monroe, ca au inceput sa vina si altii cu ele la schimbat :wallbanger: ...asta dupa ce initial acum o luna cand am fost la ei sa ma plang de zgomote imi spusesera ca nu are masina nimic, ca e de la plasticele din portbagaj X(

 

Sper sa ma programeze cat mai repede si sa scap de cloncanitul asta agasant...in caz contrar, am sa parchez masina direct in Dambovita, poate ii face bine :mda:

Share this post


Link to post

Chestia asta am patit-o si eu dar nu cu amortizoare Monroe, ci cu amortizoare romanesti. Cand masina avea 1000 km (nou-nouta, oricum o bataie avea pe dreapta de noua cand am luat-o la 130 km), si baietii de la service au spus ca asa face ea cand este goala, ca daca ii pun ceva greutate nu mai cloncane, suna, alte treburi... Si surpriza am mers la service cu 2 saci de adeziv (cca 50 kg) si tot degeaba, atunci au zis ca mi le schimba cu unele coreene... si ce sa vezi, cu alea suna si mai tare mashinuta mea... am mers a doua zi si mi le-au schimbat cu altele tot coreene, si de atunci nu am mai avut sunete suspecte pana acum. Dar dupa 10000 km iar au aparut cloncaniturile... si trebuie si eu sa fac o vizita pe la service sa mi le schimbe.

Share this post


Link to post

Cand aveam Tico am schimbat pana la 200.000 km numai doua seturi de amortizoare pe spate si nu au cloncanit niciodata...alea nu erau tot koreene???!! :-? ...s-au prostit si astia???!!! :-W

Share this post


Link to post

Din cate am mai citit pe aici, nu amortizoarele in sine ar fi de vina , ci puntea spate, care nu este proiectata cum ar trebui.Mai fa niste sapaturi printre topicuri, si ai sa gasesti acest subiect.

Share this post


Link to post

Am schimbat, in sfarsit, amortizoarele pe spate si...am acum o liniste in masina ca mi se infunda urechile :D ...ce bine ca am scapat de Monroe :mda: . Mi-au pus unele pe ulei, au sigla Woo pe ele si scrie ceva in koreeana, sper sa nu-mi mai aduc aminte de ele macar 20 kkm.

 

Numai bine si :lavolan:

Share this post


Link to post

Mdap, celebra punte "heavy-duty" ... trebuiau sa-i spuna "heavy-metal', parerea mea ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...