Jump to content
Sign in to follow this  
alx

Arme De Autoaparare

Recommended Posts

Te ajuta! Am mai zis, efectul principal este cel psihologic. Multi se retrag doar la vederea armei, altii se retrag cand tragi in aer, oricum, iti creezi o bresa suficienta sa poti sa o tai in siguranta, sa suni la 112 etc.

Share this post


Link to post

Depinde peste ce malaci dai ! Sau, mai exact, ce malaci dau peste tine. Remember Fane Spoitoru, a descarcat politistul un incarcator intreg (e drept, pistol Carpati :D ) si tot i-a disecat ala bratul ...

Share this post


Link to post

New kids in town ?

Share this post


Link to post

La noi poti avea fara permis arme cu aer comprimat cu energie sub 10j. Asta inseamna la cal 5.6 cam 250m/s, ceea ce e destul sa fara rau.

In ro e obligatoriu inclusiv pentru arc cu sageti... Un cartus cu cauciuc dezvolta o energie de impact de la 30 la 120 jouli si o viteza la gura tevii intre 200 si 450 m/s. In plus proiectilul are cam 9 mm in diametru si 0.7 g. Adica face buba!

Share this post


Link to post

... Adica face buba!

 

Lasa bre, pupam si trece. greenguy.gif

  • Like 1

Share this post


Link to post
Buba asta nu cred ca trece asa usor...

Share this post


Link to post

Ce deshidratat era ala!

Share this post


Link to post

La noi peste 10j tre' sa dovedesti ca esti inscris intr-un club de vanatoare sau tir.

Cele de foc sunt toate cu permis.

Share this post


Link to post

Pai la noi toate sunt cu permis, inclusiv pentru tir cu ac sau cu arcul cu sageata.

Share this post


Link to post

La arc iti trebuie permis de pa la 60 de livre in sus.

 

Eu am luat un arc de 40 de livre si mi-au cerut datele.

 

Pentru spatii mici in casa am luat cel mai puternic pistol de air soft (2.7j 165 m/s). Cu bilele potrivite isi face treaba da sper sa nu am nevoie de el. Momentan ma antrenez in curte la tras in conserve. http://www.airsoft.ro/productdetails.php?idprodus=1707

Share this post


Link to post

Arma de airsoft nu e decat de impresie. E foarte precisa si cam atat, energia de impact e mica, suprafata de impact e mica. De la 2.7 jouli pana la 50 de jouli cat dezvolta cea mai slaba munitie cu bila de cauciuc e distanta mare. Sa nu mai vorbim ca sunt munitii dedicate de exemplu trupelor speciale, cu incarcatura mai mare de pulbere, care dezvolta pana la 150 jouli.

Share this post


Link to post

Mai cu exemplarul pe care il am cu anumite bile de la 20m tintit in sticle din alea vechi de lapte bila trece prin ambii pereti ai sticlei. Asa ca tinut pe noptiera la nevoie daca prind hotu` pe hol de la 3-5m tintit in cap cred ca e ok. :P

 

Totusi sper sa nu fie cazul vreodata.

Share this post


Link to post

Eh, al meu la 5 m o face bucati...

Share this post


Link to post

 

Mai cu exemplarul pe care il am cu anumite bile de la 20m tintit in sticle din alea vechi de lapte bila trece prin ambii pereti ai sticlei.

 

La exemplarul asta al tau nu prea bat cifrele...6mm calibru n-am mai vazut.

De ex la cal 4,5, la 120m/s sunt cam 4 jouli. Cal 6mm, 165m/s nu prea are cum sa fie 2.7 jouli...decat daca sunt bile din puf :)

 

LE

L-am gasit la francoizi, e insa dat la 120m/s. Insa int-adevar e cal 6mm... totusi ceva e ciudat la mijloc, poate energia nu e masurata la gura tevii ci mai departe.

 

Ma bate si pe mine gandul la una din draciile astea. In plus am studiat mai bine, limita cu 10j e pentru Franta, in Belgia n-am limita :D Insa nu prea am gasit la noi mare branza in materie de dracovenie din aia cu bile din cauciuc.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Eu am postat ce scrie in link-ul de mai sus.

 

Acum nu stiu cum e influentata forta de greutatea bileleor folosite.

Share this post


Link to post

Auch! Steph, ia mai gandeste-te cum este influentata forta de impact de masa bilei... :D

Mr_, energia se masoara la impact, la o distanta de x m. In cazul armelor de autoaparare este luata ca limita generala distanta de 7 m. Majoritatea armelor cu bila (glont) de cauciuc nu sunt extrem de precise nici in 5 m, din cauza opritorilor sau galmelor de pe teava. Sunt doar vreo cateva pistoale care au precizie buna la 10 m, si astea sunt Fortul, CZ83 si T910, toate au in comun teava lisa fara opritori si calibrul 9mm. Si cand spun precizie la 10 m ma refer la grupaje intr-o raza de 10-30 cm. Scopul acestor arme nu este tirul sau precizia la 20 m, ci autoapararea si puterea de stopare. Nu se considera ca la 10 m o persoana, fie si inarmata cu arma alba prezinta pericol si trebuie sa fii tampit sa tragi in cineva la 10 m care doar ameninta. In cel mai rau caz tragi un foc in aer sa-i arati ca n-ai chef de glume cu el si te retragi undeva in siguranta, suni la politie etc. Problema se pune cand persoana respectiva se apropie de tine amenintator si atunci scopul tau trebuie sa fie sa o opresti, nu sa o tintesti in deget. Asta cu referire la ce spuneam mai sus. O biluta de airsoft nu disipa energia de impact, ci o concentreaza. OK, va gauri probabil muschiul unei persoane, dar pe o zona de 2-3 mm diametru si va patrunde adanc in carne, dar oare va fi suficienta aceasta gaurica pentru a opri un atacator care vine spre tine in viteza? Raspunsul este firesc NU, ala va veni in continuare catre tine, mai ales ca fasaitul armei si al bilelor nu-l va impresiona in niciun fel. Una sau doua bile de cauciuc de 7 gr bucata, cu o energie de impact de 50 jouli il va pune insa in fund. Asta pentru ca bila va patrunde maxim 1-2 cm in carne, dar pe o suprafata de circa 1 -1,5 cm in diametru, rupand tesuturi si provocand dureri mari. In plus e cam ca si cum te-ai lovi de usa. La asta se adauga efectul psihologic al impuscaturii, zgomotul, flacara la gura tevii etc. Trasa in zone cu multe oase, cum este pieptul, mana, laba piciorului, tibia, o bila de cauciuc va provoca sigur fracturi sau fisuri ale oaselor, cu dureri ingrozitoare.

In cazul armelor de tir energia de impact cred ca se masoara la 10 m, la ele conteaza precizia, pot face grupaje in 5 cm la o distanta de 10 m, bine, depinde mult si de afet :D .

Share this post


Link to post

Clar ca nu se compara, una e gandita din start ca sa puna un koor dopatu' de 100kile, cealalta pentru tir/plinking/eutanasiat soareci. Problema e ca nu prea gasesc la noi din alea cu bile... ci doar cu gloante oarbe sau gaze. Mai caut, eventual mai bag un ochi in nemtia.

 

Alea cu aer comprimat pot avea precizie formidabila, am vazut meseriasi care cu carabine la 25m baga 10 peleturi in acceasi gaura. Cal .22, viteze la gura tevii in jur de 250-300m/s. Am inteles de la ei ca si calitatea peleturilor e foarte importanta, mai ales la cele cu viteze mari la care orice imperfectiune a peletului duce la o traictorie dubioasa (exista si modele single shot cu viteze de iesire spre 500m/s, cica alea sunt pretentioase la peleturi daca vrei precizie)

Am stand de tir in cartier unde in general e plin de politai care se antreneaza, intentionez sa iau si arma de tir cu CO2, si de aparare cu bile din cauciuc sa ma duc pe acolo. Si sa o invat si pe nevasta-mea sa traga cu ele, pentru ca in jur de o luna pe an sunt plecat de acasa. Or mai fi sau nu alti intrusi in timpul asta, nu vreau sa stiu, mai ales daca am arme la dispozitie :D

 

Alarma doar nu prea mai intimideaza iar politia nu intervine suficient de repede dupa gustul meu.

Pe aici s-a raspandit moda spargerilor cu violenta, si am multi colegi care tin in casa sume de bani in lichid ca masura de "aparare".... adica daca vine gangsterul sa aiba ce sa-i dea ca sa nu-l enerveze prea tare. E probabil un feeling mult exagerat, insa la el contribuie si atitudinea politiei care considera o spargere "normala" o contraventie cam ca parcatul pe interzis. "Tu esti asigurat, aia sunt minori in general, degeaba ii prindem ca n-avem ce le face, daca le bagam parintii la zdup e mai rau, vor da spargeri si mai des, asa ca e de datoria noastra sa nu facem nimic".

Cand a fost intrebat ce crede despre cresterea infractiunilor violente din ultimii ani, seful politiei a raspuns "s-a umplut bruxellesul de scandinavi care una doua depun plangere, de aia a crescut numarul de infractiuni".

Mie mi-au spart masina, unui amic care locuieste la 500m i-au spart casa in plina zi, in timp ce ma-sa scotea pe fiica-sa la plimbare, asta in mai putin de un an si intr-un cartier considerat "clean".

Share this post


Link to post

Numai in Romania! :drinkers:

Ce se intampla legal daca ii prinzi si le gauresti neletal teasta?

Share this post


Link to post

Tu-i mama ma-sii de comert occidental socialist... pe aici nu se gasesc decat cateva modele.

Aici sunt cam toate

http://www.armurerie-lavaux.com/ssf.php?id=3&ids=5

 

Acolo e un tun monstruos cu doua tevi si functie de munitie are energie de impact pana la 200j. Killer, desi cica nu s-a inregistrat nici o victima de cand e folosit de fortele de ordine.

 

Doua cu o singura sau doua trageri, cu energie de impact pe la 35j. Astea au fost testate pe cadavre in Franta si cica rup coaste la 3m, si pot fi letale la distante f mici.

 

Doua revolvere cu 6 trageri, la care energia de impact e sub 15 j. La astea in plus butoiasul trebuie cumparat cu totul, deci te costa vreo 25 euroi 6 trageri...

 

Si mai sunt adaptatoare pt bile de cauciuc la pistoalele cu gloante oarbe, care insa pot trage o singura data.

Share this post


Link to post

Ia-ti din Ro :D

Share this post


Link to post

:) ) Pai revolverele alea practic trag cu blancuri si arunca bilele. Poti sa arunci niste mingii de basseball cu o forta mai mare.

Ia-ti din Ro, cu permis romanesc, dar intereseaza-te daca e voie cu ele acolo, sa nu faci vreo traznaie!.

Revolverele cu bile de cauciuc sunt de evitat, pentru ca au pierderi mari de putere pe la conul unde se face legatura intre butoias si teava. Interesant ca vand pistoale cu o singura lovitura care folosesc cartuse calibrul 12 mm, identice cu cele de vanatoare! In Ro astea pot fi numai la fortele speciale si sunt considerate arme letale, pentru ca in loc de acel cartus cu 3 sau 4 bile de cauciuc poti pune lejer un cartus de vanatoare cu alice sau chiar breneck (bine, daca mai esti in stare sa-l ti in mana in timpul tragerii  <img src= )"> ).

Share this post


Link to post

O fi teava cu galme, ca sa nu mearga cu proiectile metalice. Si munitia vanduta "civililor" cred ca e cu incarcatura redusa.

Share this post


Link to post

Posibil. E ceea ce se intampla in ro cu armele calibru 10x22T. Au teava obturata partial sau cu galme si cartusele sunt mai scurte decat cele de 9 mm, in felul acesta nu poti baga cartus cu glont. La cele 9 mm cum am eu, teava are 7.2 mm, tot de-aia, sa nu poti baga glont. E normal sa fie asa. In romania insa si munitia de 12 mm se vinde doar celor cu permis de arma letala. Oricum, daca ai arma 9 mm nu poti cumpara decat munitie 9 mm!

 

Boala celor cu obturatii sau galme este lipsa de precizie, practic bila pleaca unde vrea ea. La cele de 9 mm cu teava lisa precizia este foarte buna pentru o arma cu proiectil din cauciuc.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Trebuie neaparat sa ajung la un magazin sa intreb, ca nu e clar. Nu e clar in ce categorie se incadreaza in Belgia.. daca e la arme de aparare, atunci cu gloante reale sau cu cauciuc e tot una in materie de permis. Cu ocazia asta intreb si de teava, daca e lisa sau cu galme.

In Franta e mai simplu, scrie clar ce categorie e si ce acte iti trebuie. Astea cu bile de cauciuc sunt doar cu aviz medical.

 

Oare care e efectul asupra unui pitbull? Ajunge o bila sa ca-l calmeze? CA in felul asta ar ramane mai multe disponibile pentru stapan-su...

Share this post


Link to post

In Ro singurele arme de foc a caror achizitie este permisa doar cu notificare la politie si cu autorizatie de detinere sunt cele cu blankuri sau gaz iritant (CS sau piper). Pentru orice altceva ce arunca proiectile trebuie sa ai permis de arma.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...