florin_wow_2006 Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Korydon!!! 500 ml in 1000 km? Este ENORM!!! Nu mai merge cu ulei asa subtire. Am fost si eu pe Transfagarasan si nu mi-a scazut nivelul de ulei in vreo 900 km de mers in concediu. In plus eu mai merg si pe GPL ceea ce e un dezavantaj. Baga ceva mai gros gen 5w40 ca risti sa se depuna in camera de ardere, sau prin catalizator si sa ti-l infunde. Din ce am mai studiat am observat ca la motoarele noastre uleiul API SM este consumat mai mult decat un ulei API SL. Iar GM-ul la bidon cu galben este SM. Link to comment
Tommy Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 500 ml in 1000 km.. doar daca a fost taxi. Link to comment
augustinionut Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 El face 1000km in juma' de an Link to comment
x86 Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Pana acum credeam ca-l arde, dar pierdea pe la baia de ulei. Bine ca n-am pus un ulei mai bun, problema cu baia de ulei nu a fost rezolvata. Am pierdut aproape 500ml de ulei in 100km. Baia de ulei a luat o lovitura urata si s-a indoit. Nici cu garnitura noua si silicon negru nu vrea sa etanseze cum trebuie... Asa ca pe miercuri imi vine o baie de ulei noua (+ garnitura si 1L de ulei sa completez ce-o pierdut). Dupa sper sa am ocazia sa vad in ce ritm arde uleiul . Link to comment
Tommy Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 El face 1000km in juma' de an Eu am zis "a fost", nu este. Link to comment
trebor271074 Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Azi, 16.10.2012, m-am deplasat de la Tulcea la galati si am facut la al meu Matiz: - inlocuit kit distributie (curea distributie conti + curea alternator dayco + rola) asigurate de service, nu aveam km dar aveam 4 ani de la ultima schimbare - inlocuit ulei cutie viteze. Nu aveam km dar avea ceva anisori de la ultima schimbare, vreo 5, cu uleiul meu Elf TransElf NFJ 75w80 GL 4+ - inlocuit lichid de frana, asigurat de service Cu ocazia asta mi-a gasit si un surub lisa de la o bucsa de la puntea dreapta - spate sustras de un om de bine... Total platit 363 lei. Service ENA Grup - pe str. Traian in Galati... Mecanicul mi-a lasat impresia ca stie meserie, a aratat disponibilitate si a facut si alte verificari ce nu au fost facturate... pentru o buna intretinere a obrazului clientului i-am bagat in buzunar, acolo de-o bere! Mentionez ca in Tulcea, la Convenabil, imi cereau pentru toata lista in jur de 600 lei, sugerandu-mi ca ar putea face o mica reducere... ) Link to comment
glumetzu Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 (edited) Ce se poate intampla daca nu schimb: - filtrul de benzina la timp? (in manual zice 40.000 eu am 58 de mii) - filtrul de aer (la fel ca mai sus) - bujiile (zice din 30 in 30 de mii) - cureaua de transmisie (alternator) Intreb pentru ca azi ma duc sa schimb distributia si ma gandeam ce trebuie sa mai verific/schimb (franele si uleiul sunt schimbate in vara). Edited October 17, 2012 by glumetzu Link to comment
augustinionut Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Curea de alternator: a mea face suta acusica. Filtru de aer: cresterea consumului. Link to comment
korydon Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Korydon!!! 500 ml in 1000 km? Este ENORM!!! Nu mai merge cu ulei asa subtire. Nu e mult in conditii de forja. Am tinut motorul mai tot timpul in 4000rpm. Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca dupa ce am coborat Transfagarasanul am completat cu ulei proaspat si nu mi-a mai halit pic de ulei pana acasa ( 500 km ). Uleiul asta GM(daewoo) se uzeaza foarte repede, cel putin la mine, in prima mie dupa schimb nu imi haleste aproape nimic. Dupa, odata cu trecerea timpului si a km incet , incet incepe sa se duca. Nu a fost nici taxi si nici 1000 km in juma` de an nu fac, astea sunt exagerari, dar pana la 120k km s-a folosit numai 10sau15w40 in motorul asta, deci e foarte bun in astfel de conditii. Pana la urma am sa trec pe 0w40 sau 5w40. Link to comment
INDRU Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Va salut domnilor, fiind proaspat proprietar de Matiz (verde si cu vreo 29.000 km la bord) banuiesc ca trebuie sa-i fac vreo cateva schimburi. Pentru inceput as vrea sa-i schimb bujiile, ca deh, vine iarna. Asa ca va intreb, eu fiind si proprietar de diesel si nestiind foarte multe despre Matiz-uri, imi recomandati ceva anume ? Daspre celelalte schimburi mai tarziu. Link to comment
calinjack Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 cat au costat?dar manopera? Link to comment
calinjack Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 ieftin dom'le!da uleiu' cam scump... Link to comment
augustinionut Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Full sintetic, ce vrei? Ca la oltcit? Link to comment
INDRU Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 @vrazvanc, multumesc ! Referitor la uleiul pentru cutie, acesta se completeaza sau se schimba ? Banuiesc ca se compeleteaza, in caz de pierderi. Link to comment
augustinionut Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 La matiz se SCHIMBA. Link to comment
calinjack Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 cred ca saiba aia ti-o poate face un strungar, din cupru parca Link to comment
bikerkes Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Buna ziua tuturor Am si eu o intrebare : "La cati km se schimba distributia sau la ce interval de timp?" (asta fara a lua in calcul examinarea vizuala a acesteia) Am cuparat un matiz (in dec. 2011) la 90000 pe cartea service este trecut ca a fost schimbata la 72000km (nu stiu exact in ce an ... ajung acasa si ma uit in carte) masina are acum 104000km. Multumesc! Link to comment
andrew Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 60.000 sau 3 ani, care intervine prima - scrie la manual Link to comment
korydon Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 @bikerkes : regula de baza este ca atunci cand cumperi o masina sh sa ii faci o inspectie si revizie completa, nu te lua dupa ce scrie in cartea de service, posibil sa fie manarita. Distributia la Matiz se schimba la 4,5 ani sau 60.000 km daca folosesti piese de origine( rola Ina si curea Gates) . Link to comment
sergiu2010 Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Vedeti ca in manualul service scrie ca se inlocuieste cureaua de distributie la 90 000.Din experienta va spun ca merge 6 ani fara probleme. Link to comment
augustinionut Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Poate te crede careva si i se rupe..cureaua. Sa vezi dupa aia ce frigider gasesti acasa Link to comment
sergiu2010 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Poate te crede careva si i se rupe..cureaua. Sa vezi dupa aia ce frigider gasesti acasa Daca vrei sa ma contrazici te rog sa vii cu argumente.Daca nu ... Link to comment
augustinionut Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Deci ne duelam in manualele de intretinere: a meu zice 36 luni sau 60 mii km. A tau...mai mult. Acum...il prefer pe al meu Link to comment
sergiu2010 Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Cred ca peste 50% din posesorii de matiji fac in medie 10 000 de km pe an.De obicei este o a doua masina sau o masina de oras.Cunosc f. multa lume care nu face nici atat.Tu vrei sa spui ca trebuie sa schimbe Kitul de distributie la 15-30 000 de km?Mi se pare aberant,dar...fiecare face ce vrea cu banii lui.Te invit sa vezi o cuea de distributie cu 50 000 km din 2004.Am vazut si curae de 12 ani pe cielo,ca sa nu mai spun de o supernova dn 2001 si 160k.Toate benzinarele care au norma de schimb in Romania de 60k in alte state merg cel putin 90k.Astra ecotec 1,6 in Germania merge 140k.Ia vezi in cartile din Ro.pentru aceeasi motorizare. Link to comment
Recommended Posts