Jump to content
Sign in to follow this  
Apocalips

Matiz E3

Recommended Posts

Imi place cum ai facut-o. Nici nu se vede ca nu e de acolo. Schimbatorul de viteze e acum mai scurt sa inteleg?

Despre balama iti respect dorinta si nu spun nimic. :dizzy:

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Nu e mai mic... am fost nevoit sa tai din tija pentru ca era cu 3 cm mai sus. E la acelasi nivel... posibil sa fie mai mic cu vre-o 1cm dar inca nu am facut un drive test ca imi palpaie beculetu de la benzina :- so... nus tiu exact daca e mai mic sau nu... dar eu cred ca nu :P

Share this post


Link to post

Felicitari! A iesit misto. Mai ales ca ai facut-o singur. Felicitari inca odata.

Share this post


Link to post

Referitor la tapiteria matizului modelul E, exista numai o nuanta si anume griul ala uratel?

Share this post


Link to post

Iar eu :D

 

Am facut poze cu husa de centura de siguranta si schimbatorul de viteze.

Toata manopera m-a costat doua degete belite cu panza de bomfaier, interiorul palmii stangi prins cu patentu, exteriorul raschetat cu cutitul si degetu mare de la mana dreapta... ala nu mai stiu cum am reusit sa-l avariez... cred ca tot ceva combinatie patent-panza-cutit...

In legatura cu maciuca... nu am gasit alta cu plasticul de deasupra sa fie alta culoare. Asta a fost singurul model si asta l-am luat.

 

Momentan ma opresc aici... ca am racit :wallbanger:

 

PS: Poza cu husa :- ... a... am uitat sa dau jos geamu ca ma picura in crestetu' capului :P

 

@cataboss: Gri-ul ca gri-ul dar de bulinele alea colorate ce sa mai zicem? :(

post-2289-1142269677_thumb.jpg

post-2289-1142269693_thumb.jpg

post-2289-1142269708_thumb.jpg

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

Offff. Iar ma iau de tine.

 

Cum naiba sa asortezi maciuca de schimbator cu imitatie de mahon, unei huse de vinilin rosie?? :(

Share this post


Link to post

Inchid ochii cand ma uit la schimbator... Nu pot sa asortez si dupa cum am spus asta a fost singurul model pe care l-am gasit ( mai de calitate fata de celelalte care mai sunt pe piata ) si alte culori nu erau. Plasticul de deasupra se poate vopsi oricand dar... momentan imi place asa cum e si nu intentionez sa-l stric chiar daca nu se asorteaza.

 

De fapt se asorteaza cu afisajul de la mp3 care e si el maro si cand ascult muzica si ma uit in zona aia vad si plasticul de la maciuca si afisajul care se asorteaza cu acel plastic.

Share this post


Link to post

Eu zic ca in cazul asta ori asteptai ori lasai schimbatorul in pace.

Share this post


Link to post

Mai bine luai o maciulie din metro de 30ron din aluminiu, arata de 100x mai bine, pe asta ai dat banii degeaba. Puteai sa mai astepti, mai strangi ceva bani si luai ceva calumea, nu kitsch-ul asta...

 

PS: De ce am eu impresia ca tu intai faci, dupa aia privesti iar in final vezi ca nu e bine si te chinui sa repari...

Share this post


Link to post

1. De acord cu steph si andreib

2.Husa de vinilin se va urati si va face cute, cam in 2-3 luni. In plus, va face zgomot la actionarea scimbatorului, mai ales cand e ger. Am avut si eu, si am renuntat la ea.

3.Cand pui in interior tot felul de accesorii colorate, incearca sa pastrezi coerenta culorii. Mergi pe o singura culoare, sau cel mult o cominatie de doua culori, alese cu grija, astfel incat sa se asorteze. De la trei culori in sus, deja creeaza impresia de sorcova.

4.Felicitari pentru consola, a iesit frumos !

5.Daca vrei sa repari prostia cu torpedoul, incearca sa cumperi un nou capac AIR-BAG, cred ca se gasesc la magazinele cu piese de schimb Daewoo. Astfel mai raman doar gaurile din bord, peste care poti pune un abtibild, gen " Fumatul interzis".

6.Toata consultanta asta, te costa o cafea, la terasa de langa catedrala, atunci cand voi trece prin Timisoara !

Share this post


Link to post

@andreib

[...]pe asta ai dat banii degeaba

De ce? Maciulia o voi folosi in continuare nu o dau jos ca sa spun ca nu ma voi folosi de ea.

PS: De ce am eu impresia ca tu intai faci, dupa aia privesti iar in final vezi ca nu e bine si te chinui sa repari...

Asta s-a intamplat doar cu torpedoul suplimentar. Cu maciulia nu ma voi chinui sa repar nimic. Pentru ca nu am ce.

 

@guru

2.Husa de vinilin se va urati si va face cute, cam in 2-3 luni. In plus, va face zgomot la actionarea scimbatorului, mai ales cand e ger. Am avut si eu, si am renuntat la ea.

a) De uratit, toate se uratesc, de-aia mai trebuie sa le si curatam. Cute... pot traii si cu ele.

b) Pai si husa cea veche facea zgomot, mai ales la ger. Asa ca "ce-am avut si ce-am pierdut?"

De la trei culori in sus, deja creeaza impresia de sorcova.

ALB-NEGRU-ROSU = Sorcova? ( e doar un exemplu, nu ziceam de mine. )

Felicitari pentru consola, a iesit frumos !

Mersi :)

Daca vrei sa repari prostia cu torpedoul, incearca sa cumperi un nou capac AIR-BAG, cred ca se gasesc la magazinele cu piese de schimb Daewoo. Astfel mai raman doar gaurile din bord, peste care poti pune un abtibild, gen " Fumatul interzis".

Nu are rost sa cumpar alt capac deoarece il vopsesc ( poate chiar roz :-? ). Gaurile de pe capac le astup cu ceva... trebuie sa existe o modalitate. Iar abtibilde cu fumatul interzis sau Atentie cad pietre la mine in masina nu pun. In primul rand nu sunt taximetrist ca sa le spun diversilor clienti ca nu se fumeaza ( ma refer la faptul ca un taximetrist urca in masina mai multe persoane pe zi decat mine ) si in al 2-lea rand toti cei care merg cu mine cu masina stiu deja ca nu se fumeaza. Astuparea gaurilor din bord le pot rezolva ori cu un abtibild de la dreamlike ori cu altceva ( aveam o emblema din metal cu un vultur pe ea... that might work ).

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

a iesit frumusel, bafta in continuare! sunt cu ochii pe tine, si prietenii stiu de ce. ;)

Share this post


Link to post

Alte zabunele cu matizu...

Am atins bariera de 5000km cu buburuza. Am schimbat uleiul + filtru => 1.300.000. Am avut si un drum mai greu cu matizu pe niste serpentine, spre Deva si s-a comportat excelent. Se tine bine la drum.

 

Ceea ce ma enerveaza foarte mult la matiz este ca atunci cand masina sta in soare de dimineata pana la ora 14:00 nu fate fata de loc sistemul de ventilare chiar daca sursa de aer este din exterior sau interior. De cateva ori am plecat cu masina la ora aia de acasa si am umblat 45 minute... in aceste 45 de minute aerul rece care mi-l doream sa vina la picioare era fierbinte  <img src= (">

 

Acum alta "impresie" ( nu stiu daca e asa, probabil aberez sau am eu vedenii ) ar fi ca, atunci cand merg cu geamurile deschise aerul care vine de afara in interior "aluneca" pe bord si o anumita parte ajunge langa schimbator... O fi oare designul bordului facut in asa fel incat sa duca aerul in acel loc? ( stiu, suna aiurea... intreb doar :-" )

 

Alta chestie si cu bine si cu rau este etanseitatea... Daca stai in masina cand ploo sau e mai racoare afara se aburesc destul de repede geamurile ( ceea ce e bine :P - prietenii stiu de ce )... Daca stai 2-3 ore :-? apoi vrei sa pleci e cam nasol pentru ca sistemul de dezaburire nu face fata si toata abureala se transforma in apa care se intinde pe tot parbrizul si nu mai vezi nimic :wallbanger:

 

Si acum ceva cu referire la bandoulire voastre formi fantastice... cand am venit de la deva simteam nevoia sa stau cu geamul deschis... bandou de unde... asa ca am pus manutza pe aparatoarea de soare, am scos-o de la mijloc ( de langa oglinda ) si am pliat-o spre portiera... Nu am tras curent de loc si am putut sa fumez linistit.

 

Si recent mi-am pus folie... neomologata. De ce? Pentru ca varsta o cerea :-"

NU am pus folie pentru fitze, nu am pus folie pentru ca ma cred smecher, nu am pus folie sa fac masina de underground ( pentru ca nu e cazul )... Folia e pusa doar pe geamurile din spate.

 

Bafta.

Share this post


Link to post

Daca mai ai probleme cu aburirea pe timp de ploaie si esti la drum, e racoare afara (deci nu poti sa mergi cu geamul deschis), atunci directioneaza aerul spre parbriz , pune ventilatorul la maxim si caldura la fel la maxim. Pe masura ce se dezabureste poti sa dai caldura pana la minim.

Am patit si eu si nu prea imi convenea sa apelez la AC (mai ales ca tu n-ai asa ceva).

Share this post


Link to post
Un mic sfat: Daca vopsesti jantele in negru o sa se "asorteze" mai bine cu , capacele!

Si uite asa mi-am amintit eu ca mai am ceva spray negru ( + ca mai vazusem in topicul lui Gl.06.RIU (Daniel) jentile vopsite )... si mi-am vopsit jentile la kitch-u meu...

pict0006cc3.th.jpgpict0021hl1.th.jpgpict0022re5.th.jpgpict0018xna5.th.jpgpict0013xih5.th.jpg

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

Au iesti bine jentile , dar tre sa recunosti ca partea aia cu vopsitul consolei in negru tot la mine ai vazut-o prima data :P hai recunoaste ... in ansamblu am vazut ca ai facut treaba buna dar , dar am vazut aici niste comentarii in legatura cu interiorul de la niste persoane , care la topicul meu au spus tocmai contrarul , ce c...va este lumea in ziua de azi . Bafta in continuare :D si care era faza cu "kick-ul meu " apropo ceva ?

Share this post


Link to post

Consola am vopsit-o in martie :P . Si ideea a pornit de la vopsirea mastii de plastic de pe bord. Am vrut sa o fac rosie dar am ajuns la parerea ca e mai putin de munca daca o las neagra si vopsesc anumite componente din interior negru mat (printre care si consola). La elementele de pe usa nu am vrut sa ma implic pentru ca sper la fete de SE

 

si care era faza cu "kick-ul meu "

Am spus kitch-ul meu pentru ca asta e eticheta care i-a fost pusa masinii mele. Si cu asta sper sa primesc mai putine comentarii rautacioase gen sorcova vesela... Daca spuneam ca mi-am vopsit rotile de la masina mi se atragea atentia ca am vopsit rotile de la caruta.

 

Bafta in continuare si spor la munca :D

Share this post


Link to post

Tare frate faza cu "vopsit rotile de la caruta". :) ) dar adevarul este ca tot incercam noi sa facem dintr-un matiz altaceva dar pana la urma ... tot un amarat de matiz(caruta ) ramane , nush dar asta e a mea parere. A si stai linistit ca atunci cand o sa dai autocolantele alea jos o sa arate mai bine .. Bafta

Share this post


Link to post

Autocolantele nu stiu daca le dau jos prea repede... pentru ca nu prea ma opreste politiunea :D

 

Carutza, ne carutza sunt carutele noastre si asa cum le facem le avem. Oricum dupa un timp schimbam ce am modificat sau dam jos sau schimbam masina asa ca nu stiu de ce se agita unii oameni sa ne faca masinile sorcove cand si asa dupa ce isi spun parerea constructiva se intorc la treburile lor fie ca i-am ascultat fie ca nu, fie ca ramane sorcova sau plugusor...

 

Urmatoarea modificare ar fi sa-mi iau proiectoare de ceata... ca ma cam chiorasc noaptea cand prind

ceata... :(

 

NU mai scrie in limbaj IRC! :grumpy:

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Asa sa faci sunt bune , eu am de alea poloneze am inteles si se vede f bine , sunt destul de puternice si vezi nu baga prea multi bani in ea daca te gandesti sa o vinzi ;)

 

aaa, si ce parere ai de noul meu interior ?

Share this post


Link to post

yey... am 10.000 km :P

 

M-am hotarat pana la urma sa-mi spal masina, si cu ocazia asta am dat jos emblemele de pe usa si inscriptia "facem casa buna" :dizzy: . Inscriptia de pe capota si link-ul sin spate le las momentan... nu stiu de ce dar ala de pe capota mi se pare ok si imi place cand ma intreaba politistu care ma opreste de nu stiu ce produse de la interhome... ma simt si eu mai important :D , chiar daca imi da amenda :mda:

 

42095494xo4.th.jpg 3unmodvc5.th.jpg 45361995hg5.th.jpg

Share this post


Link to post

Partea gri-portocaliu este vopsea, sau autocolant? Mi se pare simpatic desenul.

Share this post


Link to post

Autocolant. Le pot da jos oricand dar imi place cum arata :)

Tot autocolant au fost si emblemele de pe portierele fata si inscriptia de pe portierele spate.

Share this post


Link to post

Iar mi-am facut de lucru la masina... as usual.

 

Problema era in halul urmator:

Mi-am luat detector de radar prin decembrie si il foloseam pe modul standard. Adica, iei detectoru il infigi in chestia aia de pe parbriz, iei cablu de la detector, scoti bricheta si infigi mufa de la detector in locul brichetei apoi il pornesti.

Cand il foloseam astfe nu puteam fuma ca mi se imbarligau degetele si tigara prin cablu care trecea prin fata scrumierei si atarna urat intre parbriz si bord. Pe langa asta nu aveam cheful necesar sa-l iau tot timpul cu mine ca ma grabeam si era mult de instalat si... asa mi-am luat o amenda cu detectoru acasa :D

 

Asa ca am planuit, m-am mobilizat si am executat lucrarea... care a fost in halul urmator:

 

Construirea unui ansamblu de cabluri si un intrerupator care sa-mi permita mutarea curentului de la bricheta ori la detector ori la bricheta - nu am vrut sa am doi consumatori pe aceeasi sursa de curent (bricheta si detectorul). Butonu care face tot smenu l-am pus la indemana sub frana de mana pe ornamentu de la schimbator. (La cablu am lasat un fir liber pt cand vine GPS-u - altfel 3 cabluri sunt destule pt ce am facut eu)

 

dscf4813filteredmg1.th.jpg dscf4822dq9.th.jpg

 

Detectoru l-am pus deasupra oglinzii (dupa cum mi-a zis cineva in alt topic) iar cablu l-am trecut pe sub tapiteria din plafon apoi pe sub ornamentu stalpului din dreapta pe sub bord si directia MUFE BRICHETA.

 

dscf4820gn4.th.jpg dscf4824wm7.th.jpg dscf4816lz3.th.jpg

 

Si acum, urc in masina (detectoru ramane in masina tot timpu de acum inainte), pornesc masina si de la un simplu bumb pornesc detectoru sau imi aprind tigara.

 

PS: Lucrarea de fapt trebuia sa fie altfe... ca io am vrut sa las detectoru mai in fata (aproape de stergatoare) si sa demontez bordu ca sa pot baga cablu intre parbriz si bord dar am renuntat la idee pe la jumatatea lucrarii

dscf4815qq7.th.jpg

 

Da nu-mi pare rau de efort pt ca oricum schimbam volanu si am ars siguranta de la bricheta si am putut schimba siguranta fara sa ma asez cu picioarele in sus si cu capu la pedale.

 

 

Maine ma duc sa-mi cumpar huse :scarpin:

Share this post


Link to post

Imi place ca surubaresti la greu la masina si cauti noi imbunatatiri. Te invidiez ca ai matizul pe care poti sa experimentezi asa ceva...

Nu imi place insa respectivul comutator, nu prea se pupa cu plasticele din toata masina, un buton din plastic negru s-ar fi potrivit mult mai bine.

Eu imi puneam pachetul de tigari unde ai pus tu butonul. :D Nu era nici o problema daca alimentai si bricheta si detectorul de la aceeasi sursa, nu consuma mult.

Nu ti-a fost cam greu sa surubaresti la masina cand ploua afara?

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...