Jump to content
Sign in to follow this  
Gica

Cazuri Renault

Recommended Posts

Avand in vedere ca avem si proprietari de Renault-ri printre noi, unii mai vechi, altii mai noi, poate ne spun si noua cum se comporta masinile lor d.p.d.v. al fiabilitatii in special. Daca s-a mai vorbit imi cer scuze, dar sa nu ma trimiteti pe reno.ro...

 

Cazurile mele :

 

1. Prieten bun cu mine cumparat in oct. 1999, livrat in februarie 2000 Renaul Megane Break. La fix 1.5 ani cand a expirat garantia s-a dus nu stiu ce imbinare la toba, facea ca tractorul. In dec. 2001 spart pompa de apa cand era in mers, tot antigelul s-a scurs pe jos. Plecat la munte impreuna in mai 2002 am ramas la Predeal in pana, calculatorul a fost inundat cu lichid de parbriz din rezervor datorita parcarii in panta cu botul in jos. In iarna urmatoare datorita diferenta de temp. zi/noapte s-a defectat un senzor si nu putea sa accelereze, cu greu a dus-o la service. La 50.000 de km a trebuit sa schimbe cam tot ce era bucsi si pivoti fata. Are 80.000 actualmente si a avut probleme mai multe decat am enumerat eu aici.

 

2. La firma avem 1 buc. Laguna 1.9dCI, a functionat 50 000 de km fara probleme, am condus-o si eu o perioada (in rest merge seful nostru cu ea), dar acum aproximativ 1 luna nu vrut sa mai intre in viteza. Cauza : un arici de la mocheta facut ghemotoc sub pedala de ambreiaj... :scarpin: nu am priceput exact, au rezolvat-o cei de la Dacia Asistenta, i-am chemat eu, dar nu eram cand au venit. Dupa nici 3 saptamani a inceput brusc sa faca un zgomot infiorator, era distributia sarita de la punct.

 

3. Clio symbol Fidji cumparat in august 2005, saptamana trecuta a ramas fara servodirectie. Fost la service, bineinteles era de la pompa de servo, nu stiu amanunte, ca nici nu i-o schimbase inca cand am vorbit cu victima.

 

4. Firma noastra are supervizorii in cadrul sucursalei de la Viena. Aici aveau Fiat si acum au trecut la Renault de vreo 3 ani. Sheful nostru de acolo mi-s-a plans teribil de Laguna, de data asta 2.2dCI, i-a cauzat in 80.000 de km probleme de la schimbarea cutiei de viteze de 2 ori, pana la scurgerea lichidului de racire si multe altele. A schimbat-o cu un Audi. Nesatisfacut de masina.

 

Cu toate astea sunt oameni super fericiti de Renault-urile lor, adica care chiar nu au avut probleme de nici o culoare. Cum se explica ? De ce aceasta inconstanta ? ? Stiu ca a fost si la tv emisiune pe tema asta, dar vrioam sa va aud pe voi.

Share this post


Link to post

Clio Bicorp, 58000 km, kit complet servodirectie, vreo 20 milioane cu totul acum 2 ani.

Share this post


Link to post

Megan II Sedan 1,5 80CP schimbat coloana directie si turbina la 20kkm. Coloana nu stiu ce avea, turbina pierdea ulei.

 

PS: de remarcat, e membrul al forumului respectiv dar acolo nu a schimbat decat stergatoarele.

Share this post


Link to post

Totul este relativ, numai moartea este certa.

Toti posesorii de Renault pe care ii cunosc nu au avut nici o problema.

De aceea am si facut acest pas.

 

Ca si fiabilitate inca nu ma pot pronunta, dar ca si senzatie la volan pot spune ca e super.

 

Timpul va decide actiunile noastre.

Share this post


Link to post

Problema aia tampita reno care e srisa si pe forumul lor cu motorul care cand merge bine cand f prost am avut-o si eu la Reno-ul meu...Dar ala macar avea vreo 90kkm. Singura rezolvare a fost vandutul masinii. In rest cat am tinut-o eu 40kkm s-au schimbat toti 4 rulmentii, electromotorul schimbat carbuni de 2 ori, consumabile, rectificat supape, sonda temperatura (de fapt ambele), amortizoare spate si multe alte maruntisuri care nu mik le mai amintesc acum.

Share this post


Link to post
Totul este relativ, numai moartea este certa.

Toti posesorii de Renault pe care ii cunosc nu au avut nici o problema.

De aceea am si facut acest pas.

 

Ca si fiabilitate inca nu ma pot pronunta, dar ca si senzatie la volan pot spune ca e super.

 

Timpul va decide actiunile noastre.

Tu nu ai Tico ?

Share this post


Link to post

Soacra-miu:

 

Clio Symbol, diesel, nici o problema in 3 ani, mers perfect, dupa 3 ani doar scirtiia un aerator, apoi a fost lovit, reparat (vreo 100 mil - casco), in total vreo 35000km, luat cu 11.000eur, dat la buy-back cu 6500eur. Am mers si eu cu el destul de mult, am prins 170km/h pe A1, si mai putea.

 

Pus diferenta, luat Megane II Sedan (prin primavara), tot diesel, plecat cu el prin Europa (pina in Portugalia si inapoi), impecabil!

Share this post


Link to post

Clio Symbol Fidji Benzina  <img src= ("> ma duc vineri sa-i schimb pe la timoneria cutiei de viteze. Vibreaza schimbatorul la orice turatie, ori in gol, ori in treapta, de pe la 4500 de ture incepe sa vibreze mai tare. In rest in 5000 de km n-am avut alte probleme, ba mint, am descoperit urme de rugina sub vopsea sub luneta, la marginea capotei portbagajului. Am sa reclam si asta la service. Daca mi-o vor face bine, daca nu, nu, oricum nu tin la masina asta.

S-ar parea ca Renault-urile nu prea mai au probleme mari, pe reno.ro sesizeaza aia niste probleme de te doare capul (nu se aude claxonul; de afara cum se aude; scuze, se aude bine, eu ascultam din masina; sau : imi atarna niste fire de pe la pedala de frana; pentru restul intrati si va distrati) noi nici nu le numim probleme macar.

Share this post


Link to post
Tu nu ai Tico ?

 

 

Ba da :)

 

Si un Clio Symbol Diesel.

Share this post


Link to post

Si Dacia 1300 parca ? Ai uitat sa o enumeri pe batrana doamna ?

Edited by Gica

Share this post


Link to post

:mrgreen: Batrina doamna se numeste "Red Devil" :P

Share this post


Link to post

Deci cum spunea si Luci... Am o firma in cladire care are flota de passaturi noi si nu au nici-o problema. Dar totusi, de la niste cazuri izolate, s-a acreditat ideea ca passatul nou e varza la fiabilitate...

 

Renaultul este o firma veche, cu traditie, cu CTC, etc. Dar asta nu inseamna ca este ferita de problemele clasice, pe care le au TOATE masinile de pret comparabil. Este vorba de segmentul mediu, nici lowcost nici premium. Premium este Toyota care are intr-adevar o fiabilitate exceptionala dar si costa pe masura...

Avantajele de a lua Renault sunt multe: pret, dotari, consumuri, service+asistenta - ma refer aici doar la varietate, design, modernitate. A nu se face greseala sa se creada ca un posesor de Renault este ferit de eventuale defecte...

 

Si mai este un avantaj, exista retea de piese originale la preturi mult mai mici. La fel ca si la Daewoo chiar daca nu e asa de raspandita, inca...

Exista si serviceuri care reconditioneaza piese fff scumpe la reno, de ex exista un meserias la bv care reconditioneaza turbine de dci la 8 mil... in loc de 1000-1500 cat costa ea noua de la serviceul autorizat.

 

Sunt multe firme cu flote de masini ai caror soferi trag de ele ca de caii de povara (de ex un kangoo cu 130k km in 2 ani) si merg bine... SUnt multumiti! Dar sunt si unii cu probleme, asta e, asa e cand e o masina fff raspandita.

 

Nu uitati ca Renault cred ca este cea mai vanduta masina de import in ultimii 5 ani in .ro, nu-i asa?

Share this post


Link to post
Nu uitati ca Renault cred ca este cea mai vanduta masina de import in ultimii 5 ani in .ro, nu-i asa?

Da Alx, gratie scutirilor si facilitatilor de import, ceea ce le-a permis sa faca preturi foarte bune.

In ceea ce priveste fiabilitatea, nu cred ca exista padure fara uscaturi, probleme sunt la toate masinile. Am un prieten care are un clio hatchback de 2 ani motorizarea 1,4 16v . A avut probleme cu partea electrica, masina facuta in Franta nu in Turcia. A fost pe garantie de 3 ori cu ea la Bucuresti ( e din Slobozia) dusa pe trailer ca nu mai avea pic de curent... si degeaba, mergea bine o saptamana doua si apoi murea. S-a rezolvat pana la urma pe marginea santului, unde un sofer de camion i-a bagat in cutia cu relee o juma' de spray de contacte, apoi i-a dat cate un pumn sanatos in fiecare releu si de atunci n-a mai pus la ea decat consumabile...

Share this post


Link to post

Asta fuse domnu Mircea cu scitirile... Acum reno nu mai are nici-o scutire nimic... Si totusi are cele mai bune preturi de departe...

Share this post


Link to post

si-n europa e cea mai vanduta marca

ca model, golf-ul e nr. 1

Share this post


Link to post

:o fftopic: alx, da fuse, da tot aia fuse si intrarea pe piata! Care dupa cum stii e cea mai importanta! La ce masini are cele mai bune preturi? la cele made in Turkey si respectiv dotari coaja! Cat zisesi ca ai dat pe Modus? Ti se pare ieftin?

Share this post


Link to post

aaah nu. dar chestia e ca alea made in turkey nu-s asa de naspa... nu prea se diferentiaza de cele made in france decat prin calitatea materialelor dar nu si prin finisaje si fiabilitate.

Si, btw, toate masinile apropiate ca pret si clasa sunt facute in tari estice sau balcanice: vezi ungaria, polonia... poate chiar si rusia...

Lasa Modusul ca asta inca e scump ca d-abia a aparut si nu are oferte deloc... dar un symbol dci full nu are concurenta in afara de logan...

 

Later edit: Sa nu uitam de siguranta renault: are 5 stele la euroncap pt toate modelele cu exceptia symbolului si a clio bicorp. Dar, odata cu clio3, va ramane doar symbolul mai slabut dar in afara de asta TOATE modelele renault au 5 stele.

Edited by alx

Share this post


Link to post

Despre siguranţă la Renault s-a mai discutat şi dacă îmi aduc aminte am scris acolo cum de s-au obţinut 5 stele şi în ce condiţii le obţii. Toată lumea crede că relevante sunt doar crash testurile însă nu e adevărat. Contează pentru a obţine cele 5 stele până şi becul din bord pentru centuri. De aceea punctele se adună iar la sfârşit se trage linie. Ca idee sunt autovehicule care se comportă la crash mult mai bine ca renaultul însă sunt penalizate la capitolul lipsă beep în caz de nepunere a centurii , bară faţă ieşită prea mult în afara caroseriei şamd.

La capitolul fiabilitate pot spune că într-adevăr se pot încadra în clasa medie (nu are rost să comparăm cu auto japoneze pentru că aceştia le dau lecţii şi nemţilor).

Un renault făcut în turcia se poate uşor diferenţia la exterior prin poziţia chederelor geamurilor care de obicei nu se îmbină cum trebuie . :spumelagura:

Taxe : Nu este adevărat că se plătesc în totalitate taxele. Renault este scutit de unele taxe până prin 2007 . Dacă vă aduceţi aminte acum vreo câţiva ani cei de la Daewoo chiar au făcut scandal datorită acestui fapt pentru că ei nu aveau facilităţile. De fapt aceasta a fost una din clauzele contractuale impuse de renault la achiziţionarea daciei (parcă 10 ani de scutiri).

Share this post


Link to post

Eu am fost azi la service sa le zic de schimbator, dar mi-au zis ca "asa face toate" si intr-adevar, nu eu am fost cel ce observase asta. Nu mi-au luat bani, oricum s-ar fi incadrat in sesizarile de garantie. Apoi mi-au facut restul verificarilor, inclusiv punerea masinii pe tester (matizul n-a vazut tester in viata lui), intrebat ce benzina folosesc, raspuns ca mol, i-am zis ca tin masina in plaja de turatii 2500-4000, mecanicul mi-a zis ca foarte bine (nu i-am mai zis ca dimineata cand venisem cam schimbasem la 5000, obisnuit de la Passat sa fiu tot timpul in cuplu maxim :dizzy: si fiind si grabit, service-ul fiind la Braila ) si cu asta gata. Cand mi-au preluat masina au avut grija sa-mi monteze huse pe ambele scaune si folie pe volan si pe schimbator.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Nici cielo pe care l-am avut nu a văzut tester în 7 ani şi asta pentru că nu a făcut probleme niciodată. Eu merg pe ideea că dacă merge nu are rost să umbli. :>

Share this post


Link to post
si fiind si grabit, service-ul fiind la Braila

Iete faza ! Pai ce se intampla, de cand a devenit Braila mai "tare" decat Galatiul ? Sa inteleg ca nu ai service Renault in Galati, dar ai in Braila ? Ma intreb si eu...

Share this post


Link to post

Domnu' Lauamd, e adevarat ca aprox 1/2 din stea se da pt bec de centura si alarma sonora daca nu o ai pusa dar nu inteleg, asta nu inseamna siguranta? Te forteaza sa pui centura, accesoriu indispensabil in caz de accident... Si cand vorbim de 6 airbaguri in standard eu zic ca vorbim de o masina sigura, atat cat poate fi de sigura cu tehnologia de azi...

Multa lume critica renourile ca se fac praf in accidente... Reno, impreuna cu volvo, au fost primii care au aplicat teoria precum ca masina e bine sa se deformeze cat mai mult, sa absoarba energie din impact dar sa nu se ajunga la habitaclu...

Share this post


Link to post

Corecţie : Nu sunt 6 standard , sunt numai 2 , pentru restul trebuie să plăteşti însă e normal ,nu?

Eu nu critic faptul că o maşină se face praf în accidente pentru că sunt conştint mai mult decât majoritatea că acesta este factorul primordial al absorbţiei energiei de impact şi limitării forţelor inerţiale. Şi nu contest faptul că toate aceste elemente cum ar fi becul centurilor de siguranţă aduc puncte dar eu spuneam că atunci când se face acest test se foloseşte cel mai complet model (adică echiparea de vârf) şi nu cele inferioare cum ar fi entry-class aşa că va exista o surpriză atunci când cineva spune că automobilul tău nu are defapt 5 stele. Spre exemplu lacetti-ul are 4,5 stele dar al meu va avea probabil 3 sau 3,5 pentru că nu este cel mai echipat.

Prima maşină care a avut structură deformabilă a fost Volkswagen Beetle în 1938 (sau 1928). Volvo a aplicat această tehnologie prin "50(sau 56) iar renault o dată cu modelul renault 8 (anul îmi scapă). Primul automobil cel mai sigur socotit a fost Volvo care a fost echipat cu coloană volan deformabilă şi centuri de siguranţă în 2 puncte ceea ce la acea vreme nu avea nimeni.

Nu vreau să fiu răutăcios dar dacă doamne fereşte (sper să nu mi se întâmple niciodată) ar fi să am un accident vreodată aş dori să mă aflu într-un mercedes sau volvo şi nicidecum în renault.

Poate că sunt puţin cam pertinent şi critic la adresa renault dar am avut anumite experienţe neplăcute cu aceste autovehicule şi mai mult cu acest constructor.  <img src= (">

Share this post


Link to post
Iete faza ! Pai ce se intampla, de cand a devenit Braila mai "tare" decat Galatiul ? Sa inteleg ca nu ai service Renault in Galati, dar ai in Braila ? Ma intreb si eu...

:o fftopic: Exact, service-ul Renault e la intrarea in Braila, la vreo 13-14 km de iesirea din Galati.

Mai "frumos" e la service-ul VW, situat pe centura Focsani, la 87 de km de Galati. Eu nu mai zic nimic. In Galati mai este si service Skoda, care ar putea face reviziile VW, dar se pare ca iesi tot mai ieftin daca te duci la Focsani. :dizzy:

 

In legatura cu avertizarea pentru centura. La matiz o aveam dar "createur d'automobiles" n-a mai pus-o si pe Symbol, si doar era vorba de un bec nenorocit (locul in bord lipseste). In plus mai aveam si avertizare sonora dar pe aia as fi "castrat-o" imediat, in oras nu folosesc centura.

Share this post


Link to post

Daca tot nu folosesti centura, dezactiveaza airbagul... Daca vrei detalii, pe pm!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...