Jump to content
Sign in to follow this  
Shenck

Masini Daewoo: SECOND HAND

Recommended Posts

Am ocazia sa fac o oferta , pana luni sa cumpar un Matiz de ocazie.

Proprietarul este un prieten al meu.

Sa nu-mi spuneti sa citesc despre preturi pe forum ca nu am timp. #-o

Masina vreau sa o fac cadou fetei mele, de ziua ei ,exact luni 30 oct.

Datele sunt urmatoarele:

-an productie 2000 , model standard fara a/c

-km. reali aprox. 50.000

-ITP facut sapt. trecuta pentru doi ani.

-Inchidere centralizata + alarma

-cauciucuri noi Barum (4 buc.)

-culoare alba

-plata in rate de 100 E/ luna.

Starea masinii este buna , a avut parte de revizii la timp si de ulei bun.

Dupa un "drive test" am constatat ca in comparatie cu Matizul meu din 2004 cu 25.000 km merge cam la fel doar ca se aude in interior motorul un pic mai tare.

Va rog sa ma ajutati sa-i fac proprietarului o oferta corecta

Share this post


Link to post

3.200 EUR

Share this post


Link to post

Acesta este pretul corect al masinii (ca obiect) sau ai luat in consideratie si modul de plata in rate ?

Share this post


Link to post

Poti gasi Matizuri asemanatoare si cu 2900-3000 de euro dupa ce te tocmesti (200-300 euro fata de cerere : 3200-3400). Insa asta, pt. ca il stii, ar putea merita un plus de 300 de euro.

Daca te-ai imprumuta de la banca (credite nevoi personale) ai plati pt. 3000 de euro imprumut cca 3700 de euro in total, in trei ani).

Daca prietenul nu-ti ia dobanda asa de mare ca la banca ( ci la jumate ), ar insemna ca pretul corect total ar putea fi intre 3400 si 3600.

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post

Nu-mi ia nici o dobanda.

Eu platesc suma la care ne intelegem in rate de 100 euro/luna pane se achita integral.

Deci, daca o iau intre 3000 si 2700 este ok !

Share this post


Link to post

Succes si la multi ani fiicei (la volanul volanul Matizului, pe care sunt convins ca-l vei cumpara maine chiar daca iti va cere 3800...- bucuria pt. un astfel de cadou n-are pret, tu n-ai timp , masina e acolo, aproape si ...in plus n-o s-o foloseasca pe a ta, nu ? hihi

Share this post


Link to post

La asa o pomana nu sta pe ganduri.Ia masina pana nu se razgandeste.Indiferent de pretul pe care il cere.

Gandeste la banca cate acte iti trebuie ca sa obtii ratele si alte chestii!!!

Share this post


Link to post

@ Bel Ze-bt

Multumesc pentru urari !

 

Am sa o iau sigur.

Va multumesc pentru "consiliere"

Share this post


Link to post

Am tinut cont si de faptul ca platesti in rate, sa o stapaneasca sanatoasa si LMA! :) >-

Share this post


Link to post

daewoo espero, de la o cunostinta, tinut in garaj an 1997, 50 mii kilometri primul proprietar masina este full optinons (pt vremea aceea), tinuta in garaj .

pretul este 4000 euro

este a nasului meu, practic cunosc masina .

 

dar nu sunt hotarat ce sa fac.

 

voi ce sfat imi dati?

Share this post


Link to post

Am decis(cam de vreo 4luni) sa imi cumpar un cielo dupa indelungi cautari si informari despre masina!

Suma este cam limitata 3200E(credit bancar)+400E fonduri stranse cu greu de-a lungul timpului!

Am tot cautat timp de 2 sapt decand am luat banii si dau numai de samsari si negustori la banii care ii am! Sau nu caut eu unde trebuie? (ziare,targ vitan)

La telefon dau toate datele care le cer, chiar par persoane de incredere, dar cand ajung sa vad masina mai apar pe langa inca vreo 2-3 care intreaba daca masina e de vanzare, se uita un pic si pleca! (persoanele fiind tot mai tuciuri ca si "proprietarul"!

Nu caut eu unde trebuie? Nevoie de sfaturi va rog :(

Share this post


Link to post

Salutare, bine v-am gasit si la multi ani!

 

De cateva zile (spre 2 saptamani) mi-a incoltit in suflet ideea achizitionarii unei masini. Din pacate, student fiind, resursele financiare sunt limitate, deci trebuie sa ma orientez catre un sh IEFTIN.

 

 

As face aproximativ 20Km pe zi prin Bucuresti, in fiecare zi (deci inclusiv sambata/duminica), in reprize scurte, de maxim 7-8Km.

 

Caut sa fie o masina relativ fiabila, cu un consum cat mai mic si, pe cat posibil, usor de condus de un incepator care a facut scoala pe berlina si matiz (matizul la sfarsit, aproximativ 7 sedinte + examen).

 

 

Drept urmare, am ajuns la concluzia ca singura masina dispponibila la banii astia ar fi un Tico. Dupa ce am citit pe-aici destul de mult si cam toate threadurile importante, am ajuns la urmatoarele concluzii:

 

 

-un Tico fara probleme mari (la motor, cutie, etc, chestii scump de reparat) costa pana in 2200e daca e SL, ceva mai mult SX;

-pentru 'punerea la punct', adica inlocuirea uleiurilor de motor/cutie, lichid frana, curea distributie+rola intinzatoare, posibil placute de frana, diverse alte nimicuri ar fi nevoie de ~300e;

-consumul in Bucuresti, in conditii de trafic intens, daca este totul reglat corespunzator, ar fi pe undeva in jurul valorii de 6%;

-masina este destul de fiabila, nefiind nevoie sa investesti foarte mult daca faci pana in 10.000Km pe an (cazul meu).

 

 

Costurile totale m-ar duce cam la 200ron/luna rata la banca (pentru achizitionarea automobilului + reconditionare, am luat 2500e suma totala cu un credit pe 5 ani), plus ~120 ron pe luna benzina, plus diverse alte costuri (asigurare, diverse alte costuri de intretinere), deci in total ~350RON/luna.

 

 

Intrebarile mele sunt 2:

 

1. Am evaluat corect situatia? (ma refer la concluziile trase referitor la Tico)

2. Ati face acest pas in locul meu?

 

 

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
1. Am evaluat corect situatia? (ma refer la concluziile trase referitor la Tico)

2. Ati face acest pas in locul meu?

 

Bine ai venit !

 

1.Fara sa fi fost posesor de Tico (dar studiind achizitionarea unuia pt. fratele meu care este si el student) cred ca la suma despre care vorbesti nu ai alta varianta. Deci, vorba unui fost profesor care se lauda ca este cel mai bun din liceu la materia respectiva (fiind unicul) : ai nimerit varianta cea mai buna ! Mai ieftine gasesti doar Dacii berline care se exclud sau auto straine de peste 15 ani in care vei putea dormi la vara (costuri enorme). Costuri mai mici cu combustibilul - doar la cele pe gaz, insa am inteles ca nu preconizezi peste 10.000 Km/an, deci nu e cazul...Intretinere si reparatii -dupa cum ai norocul la achizitionare si pe parcurs.

2.N-ai specificat cat de limitate sunt resursele financiare (lunare)...Stii foarte bine ca sunt studenti care considera ca nu o duc bine cu banii pt. ca nu-si pot schimba BMW-ul cu un Porsche nou (pe astia nu-i vezi la cursuri), iar altii care nu au bani de metrou...

Daca deja ai facut pasul cu imprumutul (dupa cum am inteles), acu' ceva tot trebuie sa faci cu banii (dobanda oricum curge). Tu iti stii prioritatile cel mai bine. Dar sa stii ca o masina , oricat de ieftina si nepretentioasa e, cere parale (chiar daca o tii in fata blocului...) daca nu iti raman suficienti bani sa te distrezi cu ea, in ea sau pe langa ea , satisfactia nu va dura prea mult. Insa daca iti place, te vei stradui sa gasesti variantele pentru a face rost de bani s-o indopi. Succes !

Share this post


Link to post

M-am exprimat putin aiurea cand am vorbit despre banii disponibili.

 

"Am luat 2500e credit"="considerand un credit (ipotetic) de 2500e".

 

 

Deci ma gandesc sa fac acest credit, dar inca nu l-am facut, pentru ca nu stiu in ce masura merita.

 

Sursa de finantare este salariul :) . Totusi, 350ron/luna ar fi un efort financiar considerabil si inca nu am reusit sa ma conving ca merita. Mmi-ar placea sa am masina pentru a evita pierderea a 2.5h pe zi in tramvaie / metrouri / autobuze jegoase in compania unor aurolaci imputiti si betivi, nu pentru plimbat fetele :) .

 

Singura chestie de care imi e frica si care ma face sa fiu foarte reticient este faptul ca habar n-am ce a facut masina respectiva la viata ei. Inteleg ca mecanica la un Tico este foarte simpla, iar defectele majore destul de rare.

 

Tind sa cred ca la 10.000Km pe an nu mai conteaza prea mult ca atunci cand o iau are deja 100.000. Cum a ajuns pana la 100 ajunge si la 130 :) .

 

Referitor la "cerutul de parale" al masinii...ai mare dreptate. Probabil ar trebui sa fac o reevaluare a costurilor, ceva mai pesimista, pentru a avea o idee mai buna asupra costurilor de intretinere.

 

 

Deocamdata ma mai gandesc si astept in continuare parerile voastre.

 

Multam.

Share this post


Link to post

Salut !

Ma sfatuiti sa iau sau sa nu iau un espero 53000 km carte service radacini,anvelope michelin noi noute,ulei schimbat,acumulator nou,curea distributie noua[ de frica sa nu crape cea veche ..care era amerika] placutze frina noi.Masina arata impecabil tinuta garaj..este varianta full.. 1 propietar...omul avea masina de serviciu..sofer..etc.etc.A..era sa uit banul..nu am reusit sa il fac sa imi lase sub 4200 eur.ANUL 96.Rog cunoscatorii sa se exprime. MA CAM DA INAPOI ANUL...!

Edited by aliance

Share this post


Link to post

La banii astia si daca arata bine si are km reali... eu nu as mai sta pe ganduri! Fa-i o verificare atenta in prealabil... si... multa bafta!

Share this post


Link to post
La banii astia si daca arata bine si are km reali... eu nu as mai sta pe ganduri! Fa-i o verificare atenta in prealabil... si... multa bafta!

 

 

Asa am sa fac...voi verifica binenteles...sper sa nu ma insel...am totusi o experienta medie in mecanica auto..nu imi pot permite momentan sa fac si un test complet la service desi ar trebui.Mi se pare totusi ca are un mers putin neregulat la ralanti..o sa intreb daca s-au schimbat bujiile si filtrul..poate ca ar trebui si o curatare a instalatiei de injectie cu ultrasunete..etc..voi vedea..Cit despre normele euro este jale cu ea...nu are si am vbt la RAR si mi-au spus ca sa stau cuminte ca nu dau pe masina cit face testul de omologare si restul pieselor..asadar..voi vedea..decizia sta in aer...!

 

Multam frumos !  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ce teste de omologare? Masina nu e inmatriculata?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...