Jump to content

Recommended Posts

Eu zic sa nu exageram totusi cu elogiile bolizilor pe care ii avem. Nici eu nu consider Nubira o masina cu tinuta de drum sportiva, si nu o compar cu cine stie ce ferrari ci cu prapaditul de seat pe care il mai am. E destul de subviratoare, iar suspensia cam prea moale ca sa poata fi considerata sportiva.

Are insa avantajul confortului.

Nu-i fuge fundul... fuge botul :D . Asta nu-i rau mai ales pentru un sofer incepator, pentru ca se pupa bine cu tendinta de a frana care corecteaza subvirarea.

 

Nubira3 insa e mai rigida. In Europa se poarta masinile mai rigide, iar baietii de la GM s-au prins intr-un tarziu.

Share this post


Link to post

Nubira sta acceptabil la capitolul stabilitate si nimic mai mult. Suspensia este f confortabila dar nu da satisfactii la mers sportiv, efectul subviratoriu este destul de pronuntat mai ales pe gumele Continental originale. Cu jantele originale statea si mai prost decat pe cele de aliaj de acum (ET mai mic, latime mai mare). Punctele slabe sunt tangajul de vaporas pe mare involburata care se accentueaza f tare cand masina este incarcata. De asemeni se inclina destul de tare in viraje, ar ajuta un set de bare de torsiune mai dure.

 

Punctul cu adevarat slab la nubira sunt rotile. Jantele originale cu ET mare, intrate in interior tare, cauciucurile subdimensionate (diametru si latime) pentru gabaritul masinii o taxeaza tare la capitolul stabilitate.

 

Comparatiile le fac cu masinile anterioare, un Renault 21 (care statea cam la fel, suspensia o idee mai dura) si cu passat 4 motion (nu exista termen de comparatie, aia era ,,lipita'' de asfalt, cauciucuri infinit superioare 205/55r16 Good Year F1 Vector).

 

Ca sa te bucuri de avantajele nubirei trebuie sa te obisnuiesti cu masina si sa-i stii reactiile, doar atunci se poate spune ca o expluatezi eficient si la parametri maximi.

 

Ce este frumos la nubira este ca suspensia moale te ,,iarta'' daca iei o serpentina mai tare si dai intr-un damb (cu matizul de ex topaiai 10 cm mai in exterior), deci se adapteaza f bine la drumurile noastre infecte. Cand vom avea drumuri ,,nemtesti'' imi voi pune suspensie sport, pana atunci este un compromis intre stabilitate si comfort f bun pt mine (cu passatul imi cam clantaneau dintii in oras prin gropi :( ).

Share this post


Link to post
Punctele slabe sunt tangajul de vaporas pe mare involburata care se accentueaza f tare cand masina este incarcata.

 

Am fost in situatia de a simti de cateva ori aceasta difenta intre masina goala (adica eu si o geanta de scule in portbagaj) si aceeasi masina, dar incarcata. Pe acelasi drum si in aceeasi zi. Adica plec singur uneori in afara orasului, rezolv treburile si ma intorc cu baietii mei de la firma. Uneori cu 200 de kg mai mult si parca as fi venit cu o masina si ma intorc cu alta, asta e senzatia.

Edited by Gica

Share this post


Link to post

Am ajuns cu Nubira mea la 1200 de km, si ma cam pregatesc de prima revizie. Dar, au aparut urmatoarele probleme:

 

1. Cand franez se simte un tremurat al masinii. Poate ar fi de la ABS, dar uneori e prea puternic si frana nu e asa brusca. Se simte in special la viteze de 60-100. Am mai citit aici, probabil discuri ovalizate.

 

2. Am fost pe DN1 weekendul asta, Brasov-Sinaia, iar, la viraj stanga (chiar usor), cu o viteza de 50-70 se simte un huruit puternic sub masina. Nu am reusit sa izolez locul, pt ca nu se aude tot timpul, iar cand se auzea, toata lumea avea impresia ca e din alt colt al masinii (eram 4 persoane in masina, personal cred ca huruitul era din roata fata stanga cu o prelungire spre centrul masinii). Zgomotul a continuat pana la intrarea in brasov, dar in oras nu am reusit sa il reproduc.

 

3. Tot la intoarcere, am avut surpriza sa constat ca atunci cand accelerez, de la plecarea de pe loc pana la viteza de ~40kmph, se aude un vajait, destul de suparator, in zona compartiment motor; atunci cand calcam ambreiajul, acesta disparea; aparea din nou cand bagam in viteza si acceleram. La peste 40kmph, dispare. Din cate mi-am dat seama, e numai cu masina la cald, pt ca nu am reusit azi sa il reproduc nici pe acesta.

 

4. La relanti, cand face trecerea pe gaz, se ade un tacanit , in partea superioara motorului (nu stiu ce e acolo, din cate imi dau seama, o componenta a instalatiei de gaz). Am Nubira 2 SX GPL cu BRC secventiala din fabrica. Acesta tacanit (sau mai degraba pocnituri mici) nu le-am sesizat decat ieri la o verificare a masinii; din interior nu se aud, datorita insonorizarii. Problema nu stiu daca e o comportare normala a masinii, pt ca la dealer masina nu avea gaz si nu am facut proba decat pe benzina. Cand fac trecerea pe benzina, pocniturile dispar, cand trec pe gaz, apar iar.

 

Poate s-a mai lovit cineva de problemele astea si imi poate da un sfat. Ma duc saptamana aceasta la revizie, dar nu as vrea sa ma duc acolo sa ma uit ca matza la laptop, sa ma duca mecanicii cu presuletul cum vor ei. Cu Dacia ma descurcam in service, dar, Nubira e total diferita, nu prea ajuta cunostinetele dobandite din problemele de la masina anterioara.

Share this post


Link to post

Tacanitul de la GPL si eu il aud. La mine sunt chiar doua, distincte. Primul habar n-am de unde e exact, iar al doilea e de la electrovalva de pe vaporizator.

Share this post


Link to post

Primul e tacanitul de la electrovalva de pe butelie, al doilea este la cea de pe plaman. Eu il mai aud si pe al treilea :D cel de la volan  <img src= )">

Share this post


Link to post

Nu ma refeream la acele tic-uri ce se aud in momentul comutarii, ci un ticait permanent ce se aude atunci cand merge pe gaz.

Share this post


Link to post

Ciudat... eu din astea n-am. Dimpotriva, am un zgomot in plus cand merge pe benzina si vine de la injectoare. Insa nu se aud dinauntru, ci doar de afara cu capota ridicata.

Share this post


Link to post

Juliaen, tu ai instalatie secventiala, cred ca e normal sa se auda acel ticait :)

Share this post


Link to post

Da, intr-adevar, e secventiala. Greseala mea a fost ca nu am verificat cand am luat masina si mersul pe gaz. Cu siguranta puteam spune daca e normal sau nu. M-am programat pe maine la revizie, si sper sa se rezolve. O sa postez maine rezultatul reviziei.

Dar asta sa zic ca nu e problema mea cea mai mare, ce ma ingrijoreaza cel mai mult e acel zgomot din viraje. Am condus cu grija si am protejat masina si de cea mai mica groapa ivita. Dar, de ce te pazesti mai mult, cu atat mai multe probleme apar.

Un sfat (poate util) pt cei cu GPL: am facut plinul de la OMV Brasov (langa Gara) 18.000, dar calitatea lasa de dorit. Se simte la mers! Bine spunea un amic, mai bine iei un gaz mai scump, dar macar merge bine. Am alimentat de 2 ori din Piatra Neamt, de la o statie micuta, 19.000, dar foarte bun gazul, si consumul sub 10%.

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post

Nu vreau sa te supar cu intrebarea asta, dar acel zgomot puternic, esti sigur-sigur ca nu era de la banda care delimiteaza cele doua sensuri de mers pe Brasov-Predeal? Cind am mers prima data spre Mures, in Padurea Bogatii e o zona in care au pus o asemenea banda intrerupta, care genereaza un zgomot si niste vibratii teribile in masina, ca sa te avertizeze ca ai trecut axul drumului...Ei bine, m-am speriat groaznic la inceput de acele sunete pina mi-am dat seama de unde proveneau...think about it...

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Absolutely sure!

Nu sunt chiar atat de :wallbanger: Azi dupa program vreau sa mai dau o tura pana in Poiana Brasov (drum cat de cat asemanator) sa vad cum se comporta la viraje.

In plus, nu parea a fi un zgomot provocat de o asemenea banda! Era mult mai puternic!

Share this post


Link to post

Sugestia mea e sa refaci traseul respectiv, dar sa ai grija sa ramii pe sensul tau in permanenta, iar atunci cind calci linia continua sa vezi daca se mai aude zgomotul sau nu...nu prea imi vine sa cred ca ai vreo problema la masina...

Share this post


Link to post

Primul lucru ce l-am verificat a fost interfata dintre scaun si volan (daca asta sugerezi) si e OK. :D

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post
@overdose, verifica presiunea in pneuri! Nubira este oricum, numai instabila si puturoasa nu e. Pe portiunea de care zici tu, eu abordez de multe ori cele 2 curbe, cea de la benzinarie si cea de la stadion cu viteze de peste 100 kmh fara probleme! In plus, traversez Dealul Negru cu viteze foarte mari, coborand sub 60kmh doar in 2 ace de par, in rest merg si cu 120.

Cat priveste sprinteneala, da in ea peste 3000 rpm, si o sa vezi alta masina.

Basti, eu am GPL, te invit sa te tii dupa mine si sa vezi daca e vreo diferenta intre mersul pe benzina si cel pe GPL :P

 

S-a rezolvat. Am resetat ECM si acum e sprintara rau. Cind am luat-o din magazin, avea 50 Km la bord, probabil ca a adus-o vreun pensionar.  <img src= )">

Instabilitatea se datora nu presiunii in pneuri, pe care am verificat-o, ci datorita faptului ca rotile erau neechilibrate. Acum e OK. Am refacut drumul ala si nu mai e instabila. Tnx. =D>

Share this post


Link to post

Julian si a mea a inceput sa faca un zgomo in virajele la stanga. Asta daca te incalzeste cu ceva... Insa nu ma nelinistesc, la Cielo imi apareau si dispareau zgomotele si huruielile, depindea si de cauciucuri, placute frana...etc.

 

In alta ordine de idei azi am facut revizia de 60 000 de km. Pretul : peste 900 de RON. Mare ce sa mai zic, e prima oara cand vad o factura asa babana pt. Nubira. Dar mi-au schimbat curele, filtre, uleiuri si nu mai stiu si eu ce...

Edited by Gica

Share this post


Link to post

Revin cu una din problemele prezentate intr-unul din post-urile anterioare. Acel zgomot din compartimentul motor la demaraj 0-40 km/h. L-am izolat astazi, si are legatura cu instalatia de gaz (din pacate nu stiu care e..). Apare numai atunci cand indicatorul de temperatura a lichidului de racire trece de a 2-a gradatie si numai cand merg pe gaz. Cand trec pe benzina, dispare, switch pe gaz, si iar vajaie. A mai patit cineva?

Zgomotul e asemanator unei aeroterme neunse, creste in intensitate odata cu accelerarea!

Din pacate azi nu am mai ajuns la revizie, dar maine o rezolv! Dar inca am retineri in privinta aceasta, cred ca fara ajutorul celor de la fabrica nu rezolv, am auzit ca cei de la IATSA Brasov merg pe principiul "las-o ba! ca merge-asa"

Share this post


Link to post

@Juliaen: daca vezi ca cei de la service te duc cu presul si nu iti remediaza problema apeleaza cu incredere la cei de la Craiova prin e-mail, iti vor raspunde te asigur (eu asa am procedat) si vor vorbi la service pentru problema ta si daca tot nu vei fi satisfacut de mecanicii de acolo te programeaza de la Craiova cand vin inginerii lor la Brasov si te duci si cu putin noroc :P iti rezolvi problema. Am mai explicat si cu alta ocazie ce mi-au spus mie de la Craiova: service-urile din tara, indiferent de judet/oras etc. lucreaza cu contract de colaborare cu fabrica, au autonomie si drept de decizie si au avut si ei o multime de reclamatii legate de magariile ce se petrec prin diverse service-uri asa ca sfatul inginerului cu care am vorbit eu a fost ca oridecateori am necazuri si sunt dus cu presul sa apelez la serviciul de relatii cu publicul de la Craiova. Adrese de mail si numere de telefon gasesti pe site pe www.daewoo.ro. Multa bafta si sa stapanesti sanatos masina!

Share this post


Link to post

Multumesc lui Mircea si lui VAXXi pt sfaturi, pana la urma am luat-o pe cea mai ieftina( pb la AC - umplut instalatie freon + buton reglare aer rece/cald dat peste cap- dupa cum au spus mesterii , stopuri nubira II 300 RON amandoua).

 

Pret schimbat distributia - str. Miresei Service Daewoo curea, rola, galet + manopera = 510 RON .

 

Help !!!!! In urma interventiei la service asupra butonului de reglaj aer cald /rece numai functioneaza ledurile. Am incercat sa desfac sa ma uit pe acolo dar nu am reusit, stiti cumva cum se inlocuiesc ledurile la acea consola (se scoate inteaga consola, se desfac numai butoanele??? - este vreo shmecherie ??????) :uff:

Share this post


Link to post

Am constatat azi o chestie ciudata la Wagonul meu. Dupa ce a stat vreo 6 ore in soare la deschiderea portierei din stanga spate ornamentul de cauciuc negru de la portiera a inceput sa scartzaie pen' ca se freca de marginea portierei din fata. Poate sa se dilate atat de mult cauciucul ala de la soare? Dupa ce am mers cu masina n-a mai avut nici o problema si era loc intre de vreun centimetru intre cauciuc si portiera din fata.

 

alta chestie observata azi e ca atunci cand bag AC-ul pentru cateva secunde se aude un zgomot de parca s-ar porni vreo turbina. Pana acu' n-a facut asa ce-i drept nici nu l-am mai prins desi am mai inhis/deschis AC-ul.

Share this post


Link to post

E zgomotul freonului care se pune in miscare pe instalatie.

Share this post


Link to post

In sfarsit am reusit sa ajung astazi la verificarea de 1000km (de fapt, 1200). Din pacate sunt foarte dezamagit.

Am fost la IATSA Brasov, iar cei de acolo nu pareau interesati sa rezolve prea multe. Mi-au sugerat sa vin in alta zi, sa rezolv pe garantie, nu pe prima verificare gratuita (cica bate la ochi sa fac in aceeasi zi si revizia si sa o dau pe garantie).

Nasol! nu au rezolvat nici una din problemele prezentate intr-un post anterior.

La frane, au spus ca ar trebui pusa pe un stand de frane si facuta o verificare. Doar au spus! La insistentele mele, nimic.

La acel huruit pe gaz s-a uitat seful de atelier de la instalatii gaz, si a spus ca nu are timp sa dea o tura cu mine sa vada cum se aude (nici macar in curte la ei).

Ma vad nevoit sa apelez la relatii clienti la Craiova, pt. ca au cam dat-o in nesimtire!

In rest, nu au fost probleme! S-a completat lichid racire si reglat frana de mana. Doar atat! Mama lor de golani! Daca citeste aici mecanicul de la Iatsa, ii transmit pe aceasta cale ca acestea sunt motivele pt. care nu i-am dat spaga, pt. ca nu a facut nimic! Pe privit nu se da!

Numai bine, sunt cam amarat! V-am lasat!

Share this post


Link to post

Ba sa nu fii ! Cheer up man ! Daca nu sunt buni IATSA, incearca alt service, din Brasov, oricum, greu mai gasesti in ziua de azi un service al vreunei marci sa te serveasca si sa te trateze frumos fiindca vanzarile au crescut spectaculos (ma refer si la cele straine) in ultimii ani si acum toti se grabesc, au programari, pe cel ce vine la revizie trebuie sail expedieze repede...etc.

Share this post


Link to post

Gica intrebai o data de doapele din portbagaj. Uite cum sunt ale mele:

100_0136.JPG

Am facut revizia la Nubira. Schimb ulei (OMV 5W40)+ schimb lichid de frana (OMV5.1), operatii facute in service la un cost de 78 ron + 157 ron consumabilele.

Apoi, acasa am schimbat filtrul de aer, benzina si de polen, am rotit rotile si am reglat frana de mana. Un mic tutorial ilustrat in poze mai jos. In principiu se scoate scrumiera din spate, apoi cu varful surubelnitei se scoate si carcasa de plastic in care sta scrumiera.

Ajungeti la surubul de reglaj si incepeti sa strangeti. Eu am facut chestia asta cu o roata suspendata, si verificam in permanenta sa nu strang prea mult ca sa blochez roata.

Inainte:

100_0130.JPG

Demontarea scrumierei:

100_0131.JPG100_0133.JPG100_0132.JPG

Rezultatul final. Pozitia cantarului ma face sa cred ca la roata stanga trebuie sa umblu si la reglaje pentru a egala tensiunea din cele doua cabluri.

100_0134.JPG100_0135.JPG

Share this post


Link to post

Tare buma sugestie nenea Mircea, si mie imi tine frana de mana f sus (cu toate ca frana de serviciu tine f bine, verificat pe stand). Astazi cred ca o execut si eu, i-a venit timpul :) .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...