Jump to content
Sign in to follow this  
body

Impresii Logan 1,5 Diesel

Recommended Posts

@dadyDei ... uite: Solenta 1.9D cu 65cp/4500 si 120Nm/2250

vorbesc aceeasi angajati de pe la dealeri aiurea, aia nu avea turbina, era ca fabia de 1.9 .. lenesa rau

daca ar fi dupa cum zice ala, si cel de 1.4 benzina e prea puternic :)

mai degraba cred ca era prea greu motorul :)

 

p.s. later edit: angajati stupizi am vazut si la alti dealeri nu doar la dacia (omniasig-am cerut niste date despre nubira euro3, la altul de la skoda am patit la fel, si oameni care lucrau de mult in vanzari)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Ba voi va dati seama de ce prostii vorbiti???cum pana mea motorul diesel de 1.9 sa aiba doar 120nm...adica eu la 1.5 de cielo am cuplu mai mare decat solnita diesel???ca sa nu mai zic de exe de 1.6 16v.

Share this post


Link to post

singurul nostru rol in viata este sa te veneram, draga zeule alezz, lumineaza-ne tu pe noi pentru a putea pasi mai departe in aceasta viata...

Share this post


Link to post

Lumineaza-ma tu pe mine cum motorul de 1.9 de Renault are doar 120nm???

Share this post


Link to post

pai are niste frantujii mititei care inloc sa dea la manivela de zor inauntru ei stau si beau... Nu e ca la koreeni aia mititei din motorul tau care dau de zor din manivela si nu stau sa o frece... koreenii au 122.8 Nm si frantzujii au doar 118 Nm...

 

vezi ca compari mere cu pere rasuflate...

Edited by alx

Share this post


Link to post

@alezz, trecand peste ce mi-ai zis uite aici:

 

7 Octombrie 2003

 

Salonul Auto International Bucuresti a gazduit lansarea noii game Dacia Solenza. Marea noutate a fost introducerea unei noi motorizari. De acum, clientii Dacia pot alege in afara de binecunoscutul propulsor de 1.4 litri pe benzina si un motor diesel aspirat de 1.9 litri. Acest motor nu este o necunoscuta pentru publicul romanesc, el fiind cunoscut de pe gama Dacia Pick-up. Este vorba despre un diesel aspirat cu injectie indirecta in patru cilindri ce dezvolta 63 CP la 4500 rpm si 120 Nm la 2250 rpm, desemnat F8Q 636. Desi un motor de conceptie mai veche si de dimensiuni apreciabile, propulsorl F8Q a incaput sub capota caroseriei modelului Solenza.

 

p.s. asa cum am spus si sus, motorul este diesel, si nu turbo diesel

Share this post


Link to post

Domnul Alezz vroia o constatare a altcuiva in afara de el prin care sa se zica: mama nene e clar mai tare aia daca ailalta, nici diesel, nu are cuplul aleilalte... Asa e mah! Cielo rulzzzz! In comparatie cu orice!

Share this post


Link to post

Tommy multam fain pt raspuns(nu am vrut sa jignesc daca la asta te-ai referit).

Alx iar te-au inchis astia in birou si tre sa ceri voie sa mergi la buddha??? =)) .

Share this post


Link to post
Am fost si eu la drive test si in timp ce conduceam l-am intrebat pe reprezentantul de la Meridian de ce nu au pus motorul de 1.9,care era si pe Solenza,si mi-a raspuns ca este prea puternic si ca nu suporta caroseria de Logan motorul acela!

Eu am fost un pic socat de raspuns deoarece, caroseria de Logan este mai grea fata de cea de Solenza,care are motorul mai puternic.

In primul rind motorul de 1.9 L DIESEL RENO nu este euro 3 deci nu se poate exporta iar a doua problema caroseria de Logan nu este mai grea fata de Solenza adica Loganul este mai usor decit Solenza cu fix 50Kg .

Motorul de 1.5 este un dci deci vibratii reduse consum mic fata de 1.9 care consuma cit un benzinar si vibreaza ca un tractor .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

1.5dci nu e de aceeasi conceptie ca 2.2dci de pe Nissan X-Trail adica alea care nu pornesc iarna sub -15*C???

Share this post


Link to post

1.5dci porneste fara pb. la -20. pe linia asta nu ai succes, try something else...

Share this post


Link to post

Toate pornesc ma Alezzule la -15*C daca ai motorina de iarna nu te mai stresa atita ,motorul 1.5dci by RENO este un motor foarte bine echilibrat si foarte elastic exact ca un benzinar dar foarte scump de intretinut pentru un om de rind .Pe mine m-a costat revizia la Golf 4 TDI fix 330 RON cu toate filtrele inclusiv de polen + ulei iar la DACIA(pe drumul cel bun ) numai filtrul de motorina costa 2.4 mil si revizia ajunge la 8 mil ca la Clio de altfel ca sunt aceleasi motoare deci acelasi cost la revizie .

Share this post


Link to post

Era dar o intrebare :thumbl: .

Share this post


Link to post
Pe mine m-a costat revizia la Golf 4 TDI fix 330 RON cu toate filtrele inclusiv de polen + ulei iar la DACIA(pe drumul cel bun ) numai filtrul de motorina costa 2.4 mil si revizia ajunge la 8 mil ca la Clio de altfel ca sunt aceleasi motoare deci acelasi cost la revizie .

 

1. al tau nu e commonrail

2. ai facut revizia la service-ul de cartier, nu? sa intrebi si la dci cat e sa vezi ca e la fel. ia dute la porsche ro si intreaba cat e revizia...! nu mai compara revizia in fata blocului cu cea de la reprezentanta. la fel piesele de la reprezentanta cu piesele din comert.

Share this post


Link to post

Bogdanele tata,la ce service ai dat tu 330 ron?La ala din fata blocului? :) )

Hai sa fim seriosi!O revizie costa cam 1000 ron la wv sau skoda!

La logan cica ar fi in jur de 900 E toate reviziile pana iese din garantie(asa se lauda constructorul,ramane sa vedem)!

Share this post


Link to post

Confirm si eu costul ridicat al reviziilor la VW. Tot 1000 de euro a costat revizia la 30000 de km. Si ma gandesc ca Passat-ul are 26000 de km  <img src= S">

Eu unul mi-as face singur reviziile la o masina dintr-asta, m-am convins ca poate de asta o masina e ceva mai ieftina: ca sa-ti mai ia restul banilor la service. Cumpar piesele si gata. daca e sa-mi pice ceva oricum inventeaza ei ceva cum ca nu e in garantie.

Share this post


Link to post

Poate un posesor de logan care are in carte si instructiunile pentru 1.5DCI sa-mi zica si mie la cat timp se schimba filtrul de motorina? Daca se schimba la 10.000 adica la fiecare revizie mi se pare scump.

Merci

Share this post


Link to post

În mod normal filtrul se schimbă la 30.000Km dar se recomandă ori de câte ori este nevoie.

 

Încă ceva . Spunea cineva de pe aici că motorul 1.5 dCi nu e turbo. Greşit! Are turbină pentru supraalimentare dar fără intercooler. Acelaşi motor cu intercooler pus pe Megane dezvoltă 80 Cp.

Reviziile se fac la 10.ooo Km şi din câte ştiu vor costa cel puţin 3 mil.

Acest motor este bine ales pentru caroserie dar este cât se poate de prost montat. Nivelul de zgomot este cam mare iar vibraţiile sunt resimţite tot timpul creând o stare de disconfort accentuat după 10 min. de mers.

Are reprize bune până la 80Km/h după care devine cam leneş însă pentru 65 Cp este suficient.

Consumul. Deştepţii aştia de la Dacia au copiat "mot a mot" performanţele de la clio scăpând din vedere că dacia are o altă formă aerodinamică şi o altă greutate. Sunt sigur că în curând vor apre posesorii nemulţumiţi de consum care vor face o tevatură soră cu moartea. De fapt aşa s-a întâmplat cu fiecare model de dacia apărut. :spumelagura:

De calitatea se reflectă în preţ. > :)

Share this post


Link to post

Pai mie mi se pare ca au acelasi pret cu reviziile la matiz... Ma insel?

Share this post


Link to post

Faza e de ex, la Clio, la inceput se schimba la 30.000km acum e prevazut la 15.000km adica la fiecare revizie.La 2.4 mil filtru ala e f scump. La cele 3 puteri ale motorului de 1.5 difera si turbina (sunt 3 turbine diferite).

Share this post


Link to post

Daca te duci cu ochii inchisi in service dai 2.4 mil. Daca cunosti, dai vreo 1.4 mil.

Share this post


Link to post

cum @alx "daca cunosc" .. ce?

Share this post


Link to post

Exista 2 tipuri de filtre existente pe piata pentru motorul reno de 1.5, unuia (mai ieftin cu 1 mil) ii lipseste senzorul de apa in motorina.

Share this post


Link to post

Asta e stiut, dar cat faci reviziile in garantie nu cred ca te lasa sa pui ce vrei tu.

Share this post


Link to post

crezi tu... ;)

 

hai sa va zic altfel. reviziile nu vor costa o avere dar vor fi ceva mai scumpe decat la benzina. si cum la benzina la 15k a fost 1.5 mil... nu cred ca se va plange nimeni...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...