Jump to content
Sign in to follow this  
ticolino

Un Milion De Dolari Pe Zi Spaga La Doctor

Recommended Posts

Nenea, voi confundati ce poate face o clinica cu ce poate face un spital!!! Si confuzia e la toti care scriu aici, mai putin ARP care e in domeniu!!! Pai daca voi puteti avea o operatie in clinica, multa bafta! La noi problemele sunt in spitale, nu in clinici! Acelasi doctor care iti cere spaga in spital, in policlinica cu plata este un inger cu tine!!!

 

Ceea ce nu pot sa faca ei, faci la doctorii lor din diferite centre medicale.

 

Whatever, se pare ca am scapat eu usor...

Share this post


Link to post

toline, ca sa nu ia pielea de pe tine la clinica privata cotizezi bine mersi la asigurari private (un fel de sistem casco) si iesi bine - de aceea fac eu apologia sistemului privat, in special al ASIGURARILOR, nu al PRESTATORILOR privati de servicii medicale - acestia vor aparea cind banii strinsi in sistemul privat de asigurari nu vor mai putea fi absorbiti EFICIENT in spitalele de stat.

Ceea ce se intimpla acum (consultatii pe bani grei la privata si operatii gratuite in spitalul de stat) nu este nici mai mult nici mai putin decit o FRAUDA. Big Brother stie, dar nu face nimic ... de ce? ii convine! el centreaza, el da cu capul! Tocmai pentru a stopa acest fenomen in tara aceea de la sud de noi un medic care a semnat un contract la un spital privat nu mai are voie sa profeseze in spitale de stat; si ghici unde se duc cei mai capabili medici? la spitale private!

 

PS: spitalul de care vorbeam mai sus (300E/zi de internare minim) are 40.000mp suprafata desfasurata si doar 300 de paturi, dar e complet autonom in materie de servicii medicale ... costul? ~40mil$ constructia si inca pe atita echipamentul. Deci nu e jucarie, dar daca exista sistemul de alimentare cu bani masina asta de sanatate functioneaza ...

Share this post


Link to post

Da, nene FLEX-ule, cum zici mata, dar de unde banutii de casco medical, ca la amicul din state, care da peste 200$ pe luna, nu se cunoaste din cei 6-8.000 cat are. Asta-i problema. Una. A doua e ca nici acolo nu-si permite toata lumea, la 1.200$ media. Si a treia, tendinta de lux, cazare ***** pe durata spitalizarii si alte alea, tind sa creasca costurile f.mult, sa nu zic inutil, iar povestea cu piata care regleaza e in contradictie cu o concurenta care genereaza repede monopol. Parerea mea, actul medical trebuie sa fie gratuit si egal pentru toti, pentru ca bolile cad in raspunderea colectiva si mai putin in cea individuala. Iar cazarea si meniul sa fie ca in concediu, fiecare ce-si permite. Individul nu trebuie sa suporte din buzunar o opulenta menita sa ascunda experienta si performanta.

Share this post


Link to post

Io am zis de POLICLINICA CU PLATA, nu de CLINICA PARTICULARA. Este o mare si imensa diferenta! (scuzati majusculele)

Share this post


Link to post

@Tommy: n-am nici un interes pt prietena mea acum, poate nici n-o sa mai fie prietena mea cand am sa termin facultatea.

@body: intr-adevar, nu e normal sa se dea spaga, dar ce sa faci? cat sa stai cu o leafa de kkt. Adica un sofer pe masina de distribuitie ia 10 milioane pe luna, altul ia proportional cu vanzarile, iar doctoru' tre sa se multumeasca cu alea 3-4 milioane. De ce? ca asa vreti voi? Nu vreti cumva sa includeti la spaga eventualele cadouri facute doctorului drept multumire. Platiti-i intai bine, si dup-aia sariti ca de ce au spaga. Sunt de acord sa aiba salarii mai mari decat oamenii de rand, bineanteles si selectati in functie de meritele in munca.

A propos de "nu DA Spaga": m-au intoxicat astia cu afisele cu "nu da spaga" la cazari, bine ca nu mai am nevoie. Adica mai bine stau cu sobolanu', cu tartanu', cu marlanu', cu gandacu', da mi-am facut datoria de cetatean ce nu da spaga.

Share this post


Link to post

Despre foloasele necuvenite la medici: va recomand cu caldura legea 306/2004 sau legea 75/1995 (care a fost abrogata de 306) in care se stipuleaza clar ca:

" Art. 6. - (1) În scopul asigurării în orice împrejurare a intereselor pacientului, profesia de medic are la baza exercitării sale independenţa şi libertatea profesională a medicului, precum şi dreptul de decizie asupra hotărârilor cu caracter medical.

(2) Având în vedere natura profesiei de medic şi obligaţiile fundamentale ale medicului faţă de pacientul său, medicul nu este funcţionar public. "

Share this post


Link to post

O data admis printre membrii profesiunii de medic,

 

Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii.

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate,

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate,

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatia sacra,

Voi pastra secretele incredintate de pacienti, chiar si dupa decesul acestora,

Voi mentine, prin toate mijloacele, onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic,

Colegii mei vor fi fratii mei,

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala,

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!

Share this post


Link to post

OK, ce condamnam noi aici e spaga, corect? Sau unii condamna si multumirile aduse de pacientul fericit DUPA ce totul s-a terminat??? Aia tot spaga e? Adica io nu am voie sa-i duc o sticla de ceva DUPA ce a nascut soatza ca sa-i multumesc, ca e tot spaga si coruptie? Bullshit!

Share this post


Link to post

uite ca ai

din ce a scris domnu jekill asa e

foloasele necuvenite se refera doar la functionari publici

Share this post


Link to post

Da si la functionarul ala, daca eu vreau, ca imi face placere, sa-i duc ceva, e penibil sa ma opreasca legea, ca ii duc DUPA. Si nu zice nimeni ca nu pot sa-i duc acasa sau in parc...

Share this post


Link to post

@viper > toata lumea se leaga de conditionarea actului medical si nu de onorariul de succes, asa ca nu mai devia discutia.

Share this post


Link to post

Hai sa citim in urma dar cu atentie, sa vedem exact ce au scris colegii! Nu deviez nimic!

Share this post


Link to post

eu am dat citat din codul penal, retractez, pentru ca de multe ori nu se poate dovedi 'conditionarea actului medical'

 

asa-i, sistemul e de tot rahatu'

si basescu decat sa aiureze la tembelizor mai bine ar lua masuri. si el si altii

e culmea umilintei, e santaj pe fata e indusa ideea de santaj si frica!

cum sa te duci cu mana goala la domnu doctor?

doamne fereste ca stai ca boul umil si cu fata picata si nu te baga nici dracu in seama .. sau te mai taie desi stie ca esti in ultimul hal de cancer si cu o zi inainte iti da drumul sa mori 'crestineste' acasa

de fapt sa nu mai aiba spitalul inca o cheltuiala cu lesul prin morga

 

sunt si oameni printre ei, e pacat de zis, si nu doar din garda veche cum a zis viper, am cunoscut si tineri doctori adevarati, dar din pacate numai prin legi de organizare si codul penal se va cultiva 'constiinta'

Share this post


Link to post

Nu de tine ziceam :thumb:

Ideea ramane: toti sunteti/suntem revoltati dar solutia nu e asa simpla: "nu mai dati spaga". Asta vroiam sa punctez.

 

Apropos de revoltat, sa vedeti ce draci ma apuca la farmacie cand farmacista/farmacistul, in loc sa-si vada de treaba lui, se apuca sa dea medicatii (de multe ori aiurea!). Asta e treaba doctorilor, de aia freaca fundul pe bancile alea atatia ani... Am patit faza chiar cu sora-mea, se apucase aia sa-i explice ca nu e bine ce are pe reteta (!!!) si ca sa ia altceva etc. Sora-mea statea calma (are si o fata de copil) si la sfarsit i-a explicat ca e medic si reteta a scris-o ea. S-a facut de toata jena farmacista...

Mai zicea cineva in urma de carti, ca si in alte domenii (de ex IT) se dau bani pe carti... Va iau de mana la Tata sa vedeti acolo ce inseamna carti si sa vedeti cat costa!!! Apoi va arat fluturasul de salarii dupa 35 de ani de munca in A.T.I., si masina ruginita din fata casei. Mai vorbim atunci.

Share this post


Link to post
Da si la functionarul ala, daca eu vreau, ca imi face placere, sa-i duc ceva, e penibil sa ma opreasca legea, ca ii duc DUPA. Si nu zice nimeni ca nu pot sa-i duc acasa sau in parc...

Vipere cam asa e !Hai sa-ti spun ce am patit eu cu politia in emirate !Am avut o problema legata de viza de munca si am dat pasaportul acolo...astept 2 zile...nimic..

Am uitat sa-ti spun ca la aia e valabila copiue xerox daca ( ceea ce e foarte rar ) iti cere cineva actele pe strada .

Eu zic , hai poate ii dau ceva la politaiul ala care se ocupa de acte ...numai ca un fel de ofiter de public relations de la firma la care lucram mi-a zis ca nu care cumva sa dau ceva CA AJUNG LA BULAU !Si sa stii ca era pe bune chestia asta !

De fapt politaiul ala pur si simplu a vrut sa-mi vada moaca live , ca in 2 minute mi-a dat pasaportul...

Asta e ...si imi doresc sa poata fi asa si la noi ...desi ma indoiesc...

Share this post


Link to post

pe mine unul ma deranjeaza umilinta, dispretul si sictirul din spitalele publice. desi platesti milioane lunar, daca nu cotizezi la toata lumea si nu te umilesti, te lasa sa mori ca un caine.

 

si cele mai rele sunt asistentele. dupa aia vin doctorii mai batrani.

 

sa va povestesc ceva.

acu 4 ani am fost operat de apendicita.

in salon cu mine era un mos cu probleme la plamani. arata destul de vivace, adica se ducea singur la buda, vorbea cu noi, etc . nu-l vizita nimeni.

intr-o zi, a tusit mai tare si a murit. am chemat imediat asistenta (la buton, ca nu puteam niciunul din salon merge prea bine), a venit una, a intrebat ce s-a intamplat, pleaca, si se intoarce dupa 5 minute cu o lumanare! :shocking:

 

cam peste o ora vine val-vartej o doctorita tanara, cu un asistent, de jos de la urgente, incearca sa-l resusciteze dar bineinteles nimic. a tipat aia la asistente ca de ce n-a chemat-o dracu nimeni mai devreme, si se faceau ca ploua, ca cica nu era asistenta sefa, si ca nu e treaba lor...

Share this post


Link to post

@ticolino > ai pus punctul pe i, medicina si asistenta medicala nu se poate face fara dragoste de oameni. Aici e marea problema, multi practica meseria asta doar pentru banii pe care ii pretind de la oameni, adica ori se faceau medici, ori se faceau popi, rezultatul este acelasi, iar cimitirele sunt "cea mai vie" dovada.

Share this post


Link to post

Mai fratilor, mai lasati doctorii in pace, stiu ca aste e topicul, dar cred ca spaga in institutiile statului o depaseste de cateva ori pe cea din zona medicala :mda: , nu au calculat-o astia... inca

Ganditi-va cati au treburi pe la "primarie" si se rezolva :scarpin: greu

Nu mai vorbim de aprobari, etc.

 

Macar la gaze si telefon acum nu se mai da spaga, au ajuns sa te roage :banana:

La electrica mai e putin, mai e un pic...

 

De fapt ce s-a privatizat a crescut si respectu' fata de client (eu asa vad) si nu cred ca le-a marit salariile!

Share this post


Link to post
De fapt ce s-a privatizat a crescut si respectu' fata de client (eu asa vad) si nu cred ca le-a marit salariile!

Ce sa le mai mareasca, ca si asa erau nesimtit de mari pentru ce treaba aveau, iar "respectul" le-a venit din frica, stai linistit, e fals.

Iar cu doctorii avem noi o treaba, ca numai cine n-a trecut pe la ei, nu stie. Eu nu-mi permit sa-mi bat joc de un fier sau o pastila de siliciu, iar unii dintre ei dispretuiesc suferinta umana sau, si mai rau, o genereaza din suficienta si incompetenta acumulata intr-o gaura de suflet.

Share this post


Link to post
medicina si asistenta medicala nu se poate face fara dragoste de oameni.

Ca de obicei, dragostea trebuie "intretinuta"....de ce crezi tu ca dispare dragostea dupa o perioada...si apare obisnuinta?????

Atata timp cat nu exista motivatia de orice fel, nu o sa existe servicii de calitate.

:D

Si inca o intrebare spinoasa, mai exista centralizarea in Romania in sist sanitar???

Ca toata lumea se plange de milioanele platite la asigurari...dar banii aia merg la sistemul sanitar...sau mai cresc ceva vile ?????

Share this post


Link to post

Cred ca ar fi interesant de citit articolul "Una e spaga in ministere, alta e spaga la doctor", aparut in "Evenimentul zilei" de azi, 30 septembrie 2005.

Share this post


Link to post

eu cred ca nu se va reduce semnificativ nivelul spagii, daca le maresc salariile pentru inceput la un nivel de 8-10 milioane de lei sa zicem. Avem experienta judecatorilor, procurorilor, politistilor care desi au salarii relativ mari, au (zic eu) si procente mari de oameni ce iau spaga. De ce? Pentru ca salariul niciodata nu va ajunge la nivelul spagii (asta in spitalele ceva mai vizitate, ca ma indoiesc ca la un dispensar din cucuietii de sus spaga ajunge la un nivel interesant).

Share this post


Link to post

Marele cotidian american The New York Times:

Când treci din Ucraina în România, diferenţa e ca de la noapte la zi

 

Eliza FRÂNCU

 

Când treci din Ucraina în România, diferenţa e ca de la noapte la zi

Într-un articol publicat ieri în ediţia online, prestigiosul cotidian The New York Times descrie realităţile actuale din Ucraina în comparaţie cu cele din România. Autorul articolului, Nicholas Kulish, îşi povesteşte experienţa trecerii prin Ucraina, stat afectat de o corupţie endemică. La graniţa ucraineană, vameşii au încercat să îi confişte jurnalistului american maşina cu care călătorea, fiindcă nu fuseseră „înmuiaţi” de nici o atenţie din partea acestuia. Ulterior, potrivit relatărilor reporterului, ei au forţat obţinerea unui bacşiş sugerându-i să le vândă automobilul.

 

Pe şoselele ucrainene corupţia este omniprezentă: „uniforma gri şi bastonul alb-negru al poliţiştilor de circulaţie deveniseră cea mai înspăimântătoare privelişte”. La ieşirea din ţară, aceeaşi poveste, remarcă gazetarul. „Cadoul? Cadoul?”, l-a întrebat vameşul ucrainean pe jurnalist, care prefăcându-se că nu a înţeles ce se dorea de la el, s-a ales cu CD player-ul complet distrus. Apoi, în mod inexplicabil, vameşii l-au avertizat că nu poate părăsi ţara. După 30 de ore în care s-a învârtit pe lângă punctul de trecere fără a obţine nici o explicaţie, preţul trecerii graniţei a fost o şpagă de 200 de dolari, relatează jurnalistul. Deşi autorităţile statului vecin susţin că după „revoluţia portocalie” ţara a fost democratizată, Nicholas Kulish mărturiseşte că, pe drumurile Ucrainei s-a temut „că fiecare călătorie poate fi ultima”. Jurnalistul declară că s-a simţit uşurat când a „reintrat în civilizaţie”, respectiv pe teritoriul României, „o altă fostă dictatură comunistă”. „Reprezintă România ideea mea despre civilizaţie? Răspunsul este: cu siguranţă da, datorită steagului albastru cu steluţe galbene de la vamă – simbol al Uniunii Europene, chiar dacă România nu este încă un stat-membru”.

 

Jurnalistul de la New York Times susţine entuziasmat că pe întreaga durată a călătoriei sale în România, nici măcar o singură dată nu i s-a solicitat mită, ceea ce reprezintă o diferenţă ca de la noapte la zi faţă de ritualul ucrainean al mitei. „Statele aflate pe agenda de extindere a UE au, desigur, problemele lor, dar par mai stabile decât vecinul lor din nord, cu care nu şi-ar dori nici în ruptul capului să facă schimb”, mai opinează jurnalistul

ziarul gandul

Share this post


Link to post

O abordare asa generala a subiectului e cam fara sens. 10.000 de euro pe an de medic... asa o fi daca o spun studiile. Insa tre sa intelegem ca nu toti medicii sunt chirurgi, ATI-isti, ginecologi etc. Sunt specializari unde se castiga super bani si altele unde nu se castiga dar lumea vorbeste de medici. Iarasi tre sa facem diferenta intre unii care cer si unii care primesc. Sunt doctori atat de ticalositi ( si asta pleaca din scoala, din familie... care sunt in stare sa te lase sa mori daca nu ai plicul la tine, nu daca nu esti dispus sau daca nu ai banii aia, ci pur si simplu daca nu ii ai la tine ) astia sunt cei care au intrat cu pile, cu spaga si acum cauta sa recupereze banii si asteptarile. Daca nu dai nimic nici merg in salon sa vada pacientul. Astia sunt putregaiul si probabil daca ar avea salariu oricat de mare tot ar cere. Una e sa primesti de la cineva care are, si tre sa fii orb sa nu iti dai seama de situatia financiara a omului, si alta e sa iei banii unor amarati care traiesc de pe azi pe maine. Nesimtirea mare este si la nivel de asistente unde se da mai putin dar mai des si pentru lucruri banale.Nevasta-mea e medic, neurologie pediatrica, nu cere niciodata nimic, nici de acceptat nu prea accepta, bani cel putin, desi au mai fost situatii cand, de la unii mai cu stare a acceptat. Vin o multime de amarati, din tara mai ales ca nu sunt specialisti, si incearca sa dea 2-3 sute de mii, nu traim tocmai din salariul ei, dar nici nu poti lua banii unora carora probabil leafa le ajunge de mancare. Primeste insa flori, parfumuri, o sticla de vin etc pe care le aduc pacientii la externare desi sunt multi care nici multumesc nu spun.

Doctorii care cer si nu se uita la om pana nu vine banu', astia sunt problema.

Share this post


Link to post

Nici eu nu sunt de acord sa cotizez la doftor...se pare ca pe de-o parte cei care ajung la usa acestora in speta bolnavii incurajeaza aceasta "practica" dand curs solicitarilor doctorasilor. Amintea cineva mai sus ca medicul nu este functionar public. CORECT insa la infractiunile de : luare de mita (prevazuta in art. 254 Cod penal), primirea de foloase necuvenite (prevazuta in art. 256 Cod penal) au calitatea de FUNCTIONARI (deci pot fi subiecti activi ai infractiunilor de mai sus)si medicii, doctorasii, care au pretins sau acceptat bani sau diferite bunuri pentru a-si exercita atributiile de serviciu de acordare a asistentei medicale. Ca atare eu una le-as inscena un flagrant ...sa se sature.

Se pot gasi solutii si in acest domeniu, gen o greva generala care sa paralizeze sistemu', se pare ca numai asa reactioneaza guvernantii nostrii...pacat

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...