Jump to content
Sign in to follow this  
nino

Masina Din "afara"...

Recommended Posts

Intrebari:

1. Se plateste vama (sau cat costa intrarea in tara) pentru o masina (Euro 2) adusa pentru piese de schimb?

2. Cum se calculeaza taxele vamale (complet: vama+accize+ce-o mai fi...)?

3. Pentru a schimba motorul unei masini inmatriculate la noi cu unul de la o masina adusa de afara (acelasi motor ca date tehnice) se mai trece pe la RAR? Intreb pentru ca in actualele certificate de inmatriculare nu mai e trecuta seria motorului, fiind considerata piesa de schimb...

 

[LATER EDIT]

http://www.mobile.de/SIDgnGe0XfAN0zuRKmmwF...11111177395744&

 

copiati ce e mai sus in bara IE, ca daca pun link nu merge

Edited by nino

Share this post


Link to post

Salutare tuturor si bine v-am gasit!Intrebarile astea ma framanta si pe mine asa ca astept cu mare nerabdare raspunsurile celor in tema.

Tot ce pot sa adaug e ca in vederea recarosarii masina care urmeaza sa inlocuiasca masina veche trebuie sa fie CU MINIM UN AN MAI RECENTA CA DATA DE FABRICATIE!!

Si inca ceva, vezi ca amenda pentru nedeclararea la vama e de vreo15-20 milioane, daca bineinteles nu prinzi vamesul intr-o alta dispozitie... :thumbl:

Edited by MICLOVAN

Share this post


Link to post

Nu stiu daca link-u' postat mai sus mai merge...era vorba de un Passat din 2002 cu 40.000 km la 5200 Euro...Masina unei femei...

In alta ordine de idei, dar in contextul topicului, ce se va intampla dupa 2007 (daca ne primeste UE in bratele ei :D ) din punctul de vedere al inmatricularilor auto? Vom putea inmatricula la noi si masini Euro 2 inmatriculate in tarile "colege" din UE? Spun asta deoarece sunt foarte multe masini bune afara, la preturi mici, din 2000-2001, care n-au decat Euro 2...Si inca ceva...Vama cum se va plati? Poate prognoza cineva, sau are cineva-ceva informatii?

Edited by nino

Share this post


Link to post

Passat-ul ala din 2002 cu 40K la 5200E km e teapa pe fata (hacker-ul roman, rus, etc). Fara 7-8000E nu gasesti un astfel de Passat in Germania chiar la persoane private.

Share this post


Link to post

Pentru a va lamuri asupra preturilor masinilor sh in germania intrati pe www.mobile.de si gasiti acolo tot ce va intereseaza.

Later edit: Sorry, nu am vazut ca a mai pus cineva link-ul

Edited by Caucazianu'

Share this post


Link to post

Asa este, dar prima conditie este sa intram in UE  <img src= S">

Share this post


Link to post

Si atunci - daca vom intra in UE - ce veti face, colegi forumisti??? Veti "parasi" forumul daewooclub? Va veti schimba Woo-urile cu Opel-uri, Golf-uri sau mai stiu eu ce marci, la preturi de 4000-7000 Euro? Intreb in contextul incertitudinii DWAR Craiova si al viitoarelor rapoarte de pret intre valoarea Woo-ului pe care il aveti si pretul viitor al pieselor, avand in vedere devalorizarea masinii an de an...  <img src= ("> Exemplu care ma doboara: un Oltcit bunicel il iei la vreo 1700 RON si o planetara (noua, originala nu mai pun...) pentru Oltcit depaseste 250 RON, adica aproximativ 15% din pretul masinii...  <img src= S">

Share this post


Link to post

oltcit trs super bine intretinut a luat cineva la 12 milioane, jenti pe 15, etc, cool

corect doar la oltcit ce spui tu (15% planetar) ca restul nu le cumperi asa ieftin :)

Share this post


Link to post

Lucrurile nu stau chiar asa. La momentul intrarii in UE statul roman va veni cu anumite taxe si impozite ce va impovara si descuraja aducerea de SH de dincolo. Cel mai bun exemplu il reprezinta Ungaria care si-a facut temele foarte bine vazand ce se petrece in Polonia. Astfel daca vrei sa aduci un sh cu euro 2 si sa-l inmatriculezi in Ungaria ai de platit niste taxe exorbitante care te aduc foarte aproape de pretul unei masini noi. Un astfel de sistem e indicat si ptr Romania asta ca sa nu devenim deseul Europei.

Share this post


Link to post

concret: volvo s80, adus in tara pret final 18mii eur (45mii km, 1 an ),

pret de nou 34mii eur

Share this post


Link to post

Probabil vei ajunge sa platesti vreo 24k euro pina la inmatricularea definitiva .. si fii sigur ca dealer-ul va colabora cu statul ( promotii, reduceri, optionale gratuite etc).

 

P.S. Si fii sigur ca germanu nu-i asa de prost sa-ti vanda o masina dupa nici un an cu 12-15k euro mai ieftin. Iar pe site-ul mobile.de sunt cei mai mari mincinosi... te face sa mergi pina acol ca sa afli dupa aia ca masina a fost vanduta dar mai au una aproape la fel numai mai scumpa cu vreo 2-3k euro (cunosc caz real). Asta ca sa nu mai vorbim de garantie ..care la o masina asa scumpa e importanta.

Share this post


Link to post

e masina unui prieten, asta a fost pretul final final, e drept a cautat vreo 2 luni

 

pina la noi taxe, eu zic ca merita

Share this post


Link to post
P.S. Si fii sigur ca germanu nu-i asa de prost sa-ti vanda o masina dupa nici un an cu 12-15k euro mai ieftin.

o masina carea stat 1 an in showroom in germania ( e vorba despre un passat ) a carui valoare era undeva la 30000-35000 euro a fost cumparat la pretul de 24000 euro. masina nu avea km la bord decat foarte putini. de genul 1000-2000, era perfect intretinuta .

 

 

bafta !!!

Share this post


Link to post

daca mi-as aduce o masina din germania(de ex...ma batea gandul d-un camaro de prin '96-98 ) care nu e euro 3 . se poate inmatricula la noi in tara ??

Share this post


Link to post

Daca-mi cumpar o masina din Germania si o vand in Romania exista posibilitatea returnarii tva din Germania sau am auzit eu prost?

Share this post


Link to post

Se poate primi returnarea TVA de acolo in principiu daca masina este cumparata de la o firma sau dealer local de acolo...

Share this post


Link to post

Returnarea este valabila si daca pur si simplu o inmatriculez pe numele meu in Romania?

Share this post


Link to post

Pt nemti, pentru a-ti da tva-ul inapoi, nu este necesar decat sa dovedesti ca ai scos-o din tara lor. Daca tu i-ai dat foc sau ai inmatriculat-o, lor nu le pasa. Sunt 2 moduri de a iesi cu masina din Germania: 1. cu nr ei originale, caz in care, pentru radiere, va trebui sa te intorci in Germania cu nr originale si CI si o radiezi sau, cand iesi cu ea, o radiezi si obtii numere temporare de la ei - alea cu rosu in dreapta si luna si anul pana cand e platita asigurarea (similare cu cele de leasing la noi).

 

vezi ca multi deja anunta pretul fara tva, asa ca atunci cand te duci sa o cumperi iti mai pun 16% la pretul afisat (in special pe mobile.de e asa).

 

si la momentul actual, si in viitor dupa ce intram in ue, masinile importate tot va trebui sa aibe euro3. ce s-a intamplat in polonia a fost o exceptie.

ca exemplu dau faptul ca in Germania, de exemplu, nu se poate inmatricula o masina care provine din Franta, de ex, dar care nu are euro3. Acest lucru poate sa ni-l confirme sau infirme un user al nostru care statea in Germania - dj78lan -.

Edited by alx

Share this post


Link to post
Pt nemti, pentru a-ti da tva-ul inapoi, nu este necesar decat sa dovedesti ca ai scos-o din tara lor.

ATENTIE!!!! pentru a primi MwSt(TVA) inapoi, prima conditie!!!!! e sa cumparati de la o firma, nu de la privat, persoana particul nu poate da nici garantie si nici TVA!!!!

Apoi la granita trebuie stampila care s adovedeasca faptul ca masina a iesit din G, si gata.

 

Apoi, pentru a iesi cu nr ei originale nu prea vad eu cum, pt a avea nr trebuie sa ai asigurare, iar nr valabile implica asig valabila, daca faceti accident pe drum, cresc procentele asiguratului(ex propr.), deci nu risca nimeni, in afara de ceva rude...

 

Majoritatea masinilor cumparate intra in Rom cu nr rosii, de tranzit.

:drinkers:

Share this post


Link to post
ca exemplu dau faptul ca in Germania, de exemplu, nu se poate inmatricula o masina care provine din Franta, de ex, dar care nu are euro3. Acest lucru poate sa ni-l confirme sau infirme un user al nostru care statea in Germania - dj78lan -.

 

Poti sa verifici tu asta? Sa intrebi la oficiul de inmatriculari sau cum s-o numi...

Share this post


Link to post

Salut am si eu o intrebare, ca sa nu deschid un topic nou.

 

Era undeva la www.customs.ro un tabel facut frumos cu valoarea de catalog a masinii in functie de cilindree si vechime, si acum nu mai gasesc sub nici o forma, daca stie cineva unde mai pot gasii informatia asta rog mult sa puna o adresa.

 

multumesc mult.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...