Jump to content
Sign in to follow this  
maximus

Nelamurire Accesoriu Centrala Termica

Recommended Posts

Pe scurt: am o centrala pe gaz, care e folosita la incalzire si pentru apa calda. Cand au venit baietii si au instalat centrala (acu 4 ani) au pus sub chiuveta un "borcanas" plin cu niste chestii ca niste cristale, care insa acum vad ca e numai ceva indefinit murdar. Mi se pare ca e conectat pe circuitul de apa rece, ce porneste spre centrala.

 

 

Intrebare: aveti idee cum ii spune acestei chestii (eu stiam filtru si mai nu stiu cum), ce rol are, daca imi poate influenta performantele centralei termice sau eventual defecta, la cat timp trebuie schimbata, eventual un pret estimativ...

 

 

Multumesc anticipat  <img src= "> :thumbl:

Share this post


Link to post

Cristalele alea de polifosfat trebuie schimbate cam la 6 luni, daca trebuie sa-si faca simtit efectul (dedurizarea apei). Oricum, in 4 ani trebuia sa-i chemi deja de 2x la revizia centralei pe cei cu care ar trebui sa ai contract de service. Cel putin asa zic legile. Dar daca tu ai stat linistit pana acum, nu-i nici o problema, "merge si asa", cat o sa mearga.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

am inteles.. ceva preturi? :) >- Oricum centrala nu a fost montata de noua ci a stat un an inainte pe butangas.. deci contract de service nema (centrala fiind montata mai inainte in mm , iar acu in is ) ... si de voie de nevoie de 2 ori am chemat pe cei care mi-au instalat-o in iasi ca nu stiu ce valva se dusese (bine recunosc la centrale termice is paralel) :spumelagura: Dedurizarea apei ce inseamna si cum afecteaza centrala? multam pentru raspunsuri..

Share this post


Link to post

Scuza-ma ca sunt cam dur, dar cred ca esti inconstient daca timp de 4 ani! nu ai facut o revizie la centrala. Filtrul acela de dedurizare este pus acolo pentru a retine calcarul din apa si a nu-ti afecta piesele centralei, cum ar fi rezistente si alte diverse. Deci asa cum a spus tolin_afc trebuie sa schimbi cristalele cel tarziu la un an. Poate ar tb sa fii mai atent cu o centrala termica, mai ales daca stai la bloc.

 

edit claz: chiar daca esti un dur, imi fac curaj si-ti atrag atentia sa nu mai citezi mesajul anterior

Share this post


Link to post

cam 25 RON te costa un kg de cristale, care iti ajung de 30-4 ori, depinde cat de mare e filtrul. Dupa 4 ani, sincer ma mir ca-ti mai merge si ca mai ai presiune la apa calda. Probabil ca apa la voi este mai putin dura...

Share this post


Link to post

Mie cand mi-au montat centrala mi-au zis ca reviziile se fac odata la un an ;)

De altfel montarea unui filtru pe teava de apa rece este obligatorie, eu aveam deja, filtru de carbon care isi face bine treaba.

 

Interesant la al meu e ce s-a scris mai sus, cand se murdareste scade(drastic!) presiunea apei :D

Share this post


Link to post

sa inteleg ca "borcanasul" ala se poate refolosi si tot ce trebuie sa fac este sa il reumplu cu cristale..

Share this post


Link to post
Probabil ca apa la voi este mai putin dura...

Da, sa stii ca in Iasi e apa mult mai buna, mai apropiata de cea de izvor fata de alte zone. Eu simt diferenta.

Share this post


Link to post

Maximus, fa o poza la "chestiune" sa ne lamurim :) >-

Share this post


Link to post

Il desfaci frumusel, golesti continutul, il speli, pui cristale noi si-l vari la loc.

@Mike, filtrul pe care il ai tu este decantor si fenomenul de obturare este mai puternic. In filtrul de dedurizare se depun niste saruri care fac cam acelasi lucru, dar mai lent. LA filtrul pe care il ai tu, se schimba doar cartusul filtrant. Oricum combinatia este ca ar trebui sa fie 2 filtre, unul decantor de trecere, pentru impuritati mecanice si un altul de dedurizare pentru micsorarea duritatii apei si protejarea serpentinelor din centrala. Atentie apa este potabila numai dupa filtrul decantor. Nu consumati apa dupa filtrul de dedurizare, pentru ca este superpericulos pentru sanatate!

Share this post


Link to post

Aha, oricum se simte diferenta la calitatea apei, desi si a mea e din niste izvoare adanci. Spre fericirea mea stau in partea de oras care nu se alimenteaza din Canalul Dunare-Marea Neagra :D

Share this post


Link to post

multam la toti pentru sfaturi. O sa ma duc sa caut cristale din alea, banuiesc ca sunt de un singur tip . Mike poze nu am cum sa ii fac pt ca aparatul foto nu e acasa. Inca o data multam mircea pentru sfaturi :) >-

Share this post


Link to post

intreaba de cristale de polifosfat ionic.

cu placere

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...