Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Aparate Foto Digitale

Recommended Posts

Am spus numai ca se apropie; oricum diferenta nu e observata atat de usor de cineva neavizat, care vrea pur si simplu o amintire. Si cu un program de editare, se mai poate corecta o fotografie facuta pe un aparat digital. Si la raport calitate - pret, cred ca e cel mai bun, pentru ce il folosesc eu.

Share this post


Link to post
Nu o gasesc la noi si asta probabil ca stiai, dar nici in statele adunate.  <img src= ("> Singurul care mai face cu ochiul la acest nivel este S9600, dar la 133x RON. Alte branduri care te-ar interesa?

Aş fi vrut FujiFilm, pentru că par a avea un preţ corect.

S9600 e destul de scump şi cu "performanţe" (zoom & rezoluţie) mai mari decât pretenţiile mele de moment.

Ideea e că sunt lemn în materie de fotografie ("ştiu" să fac poze pe "auto"), dar vreau să învăţ.

Deci vreau un aparat pe care să învăţ, dar la care să primeze calitatea fotografiilor.

Şi, în aceste condiţii, S6500 mi s-a părut cel mai potrivit.

Oricum, accept orice sugestie. Mercic!

Share this post


Link to post
Oricum, accept orice sugestie. Mercic!

 

La ce suma sa ne oprim cu recomandarile? :mrgreen:

Share this post


Link to post

Fara numar, evident :D .

6500 am avut si eu si s-a dat relativ greu (normal- cu suma apropiata de ce am vrut eu). Pe SP gasesti aparate bune la vanzare. Spor la cumparaturi!

Share this post


Link to post

Daca luam un pic la rasfoit dm.ro gasim asa(am luat ca buget maxim 1200 RON):

 

Canon PowerShot SX 100 care inlocuieste celebra serie S x IS, sper eu cu succes si cu un sistem de stabilizare mai destept :D

 

Fuji S800fd zoom-ul de 18x este foarte interesant, in sensul ca vei vedea vara ce misto sunt valurile de caldura din aer si citeste si carduri SD, un plus zic eu fata de 9600. Eu nu sunt mare fan Fuji dar aruncand un ochi pe dpreview, meniul aparatelor pare simplu de folosit...

 

Panasonic FZ8 performante decente, asta daca nu te pasioneza prea tare fotografia, e un aparat bun pentru invatat dar ii atingi lejer limitele, ca de altfel la orice P&S :)

Share this post


Link to post
La ce suma sa ne oprim cu recomandarile? :mrgreen:

În jur de 1.000 de lei.

Pe SP gasesti aparate bune la vanzare. Spor la cumparaturi!

În principiu aş vrea un aparat nou.

 

Şi ar mai fi de zis că aş vrea ca suportul de memorie să fie SD.

 

Panasonic FZ8 performante decente, asta daca nu te pasioneza prea tare fotografia, e un aparat bun pentru invatat dar ii atingi lejer limitele, ca de altfel la orice P&S :)

Mulţumesc mult pentru sugestii. O să studiez problema în jurul acestui aparat.

 

LE: la prima vedere şi cu mega-cunoştinţele mele în ale fotografiei sună interesant.

Cel mai interesant de până acum.

Ce ziceţi, să mă bag?

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

Mai bine gaseste un Fuji 9600 second (nu, nu-l vand pe al meu, cel putin pentru moment), fa-ti mana cu el si treci mai departe. E cea mai ieftina metoda.

Si, daca consideri ca e suficient si ramai cu el, in anumite conditii tragi cadre de aceiasi calitate cu un D40 cu obiectiv stock, deci... ai ce face.

Share this post


Link to post
În jur de 1.000 de lei.

În principiu aş vrea un aparat nou.

Cel mai interesant de până acum.

Ce ziceţi, să mă bag?

 

O alta recomandare ar fi un SONY Cybershot DSC H5 care se inscrie in pretul solicitat, ma rog + 100 RON :-? . Singurul impediment ar fi cardul dedicat Sony si nu SD. Totusi la 100 RON se poate gasi un Lexar de 2G si atentie la cardul solicitat pentru modul video.

Detalii despre camera www.dpreview.com

La o prima vedere amintesc cateva avantaje:

- Calitatea Sony si a sistemului optic;

- model relativ nou - anuntat in august 2006 - 7 Mp o rezolutie mai mult decat decenta, as spune mult mai usor de manevrat (prin marime) si cu mai putine erori fata de 10-12Mp care datorita dimensiunilor reduse ale senzorului sunt mai mult baloane de sapun comerciale;

- meniu versatil cu posibilitati de setare manuala a parametrilor;

- LCD de 230 Kpixeli si 3" un superavantaj pentru o camera p&s

- flash integrat excelent 9,0 m la ISO 100 in mod wide si 6,8 in mod tele, cu mult peste compacte care nu trec in majoritate de 4 m;

- aspectul DSLR - like ;)

Desi model de mijloc trece cu mult peste H3 si mai mult dovedeste cu prisosinta ca H 7 nu a fost un pas inainte. Preturile fiecarei camere ilustreaza cele afirmate. Camerele Sony nu sunt favoritele mele, nu pot sa nu recomand aceasta camera pentru ceea ce-ti trebuie tie. As fi incercat sa amintesc un Canon G 7 dar cere 400 RON in plus. e

Dezavantaje - camera pe cale de disparitie  <img src= ("> de pe rafturi

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

De la gradina zoologica, acu' vreo 2 saptamani.

post-1409-1208684535_thumb.jpg

Share this post


Link to post

mie FZ8-ul mi-a dat impresia de fragil, carcasa este/pare dintr-un plastic foarte subtire

Share this post


Link to post

Salut,

 

Recomandati acest aparat?

Stabilizatorul ala optic ajuta la ceva sau e chestie de marketing. Am nevoie de poze concediu/diverse evenimente...asta ca sa imi definesc "pretentiile".

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Am avut de-a face cu o sapuniera de la pasnsonic - un model de acum un an si jumatate, pozitionata "mai sus" in gama decat asta din link si nu m-a impresionat deloc, din contra chiar...

oly fe-110 pe care il aveam in acel moment (la jumatate de pret si un sfert din functii) scotea poze mai bune si mai "reale"

 

Parerea mea ar fi sa adaugi ceva pentru un canon, olympus sau fuji... (canon am pus intai avand in vedere ca (,) canon merge cu mai versatilul, mai ieftinul si mai rapidul format de card SD)

Edited by madkat

Share this post


Link to post

E foarte mic si practic. In schimb eu unul nu as lua altceva decat Canon, nu as lua ceva cu acumulator dedicat, nu as lua cu un zoom atat de mic.

Share this post


Link to post

LA fuji 6500 NU am simtit nevoia unui stabilitator optic de imagine. La d40-ul de acum- cu atat mai putin. Panasonic scoate camere foto bune, la fel si concurenta canon, fuji, oly. Daca ar fi sa nu-mi iau dslr ci un p&s- cred ca as alege din nou fuji. Insa daca se face alegerea pe criteriul crd SD- as merge pe canon (a530 a fost o camera care scotea poze clare si consuma destul de putin, suportul SD fiind un avantaj. Insa in ceea ce priveste ISO- fuji bate canon, iar in cazul dslr- nikon bate canon- tot la capitolul ISO).

Acumulatorul dedicat nu-l vad ca un minus- dimpotriva- se incarca f rapid (cel dedicat de la nikon-ul meu se incarca in maxim 90 minute, fata de acumulatorii AAA care doar daca ai un charger ultra-rapid ii incarca in acest timp, insa ii oboseste inainte de vreme). Oricum- cu acumulatorii dedicati camerele foto fac destul de multe poze- cca 400. Eu zic , ca e suficient pentru o persoana cu nevoi fotografice minime/medii. Iar un acumlator dedicat nu este asa de scump- la mine de exemplu e cca 100 ron.

Share this post


Link to post
Recomandati acest aparat?.

 

Panasonic? La capitolul sapuniere de lux iti recomand Canon Powershot A 560 IS la numai 450 RON. Personal am folosit cu mare placere acest model. Vreau sa spun ca programele presetate sunt foarte eficiente si raspund cu brio cerintelor unui amator ambitios in ale fotografiei. Rezultatele nu sunt deloc modeste. Iar daca vrei si ceva video sa stii ca te poti bucura de o calitate VGA mai mult decat multumitoare. Cardul SD poate fi de max 2G si asigura suficient spatiu pentru cca 20 min video.

Scuze concurentei.  <img src= S">

 

LE cateva date despre camera Canon A 560

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Am aceeasi parere buna despre A 560, i-am luat unul sora-mii si m-am jucat putin cu el, mai mult inca mai am un model precedent powershot A75, de care am fost foarte multumit ( meniu simplu, multe presetari, macro f bun) inca il mai iau cu mine cand mi-a lene sa car powershot-ul S5.

Avantajul cu acumulatori standard e ca poti trece pe baterii obisnuite daca ai uitat sa-l incarci si te-a lasat balta.

Share this post


Link to post

Io am la birou un 720is care e absolut beton dar am dat pe el 800ron...

Share this post


Link to post

După îndelungi analize şi căutări, după diverse "gândiri" şi răzgândiri, am cedat în cele din urmă în faţa preţului irezistibil oferit de Metro pentru Panasonic FZ8: 712 lei (TVA inclus).

Cum pe net se vinde cu preţuri cuprinse între 910 şi 1249 lei, iar review-urile nu sunt tocmai nasoale, n-am mai stat pe gânduri şi am cumpărat-o.

De banii economisiţi cu acest prilej urmează cât de curând o husă (carcasă), un acumulator de rezervă şi un card mai mare (probabil 4 Gb, eventual 8... ? - acum am un card de 256 Mb, report de la vechea săpunieră).

De mâine mă apuc să studiez manualul, dar cred că ar trebui să învăţ întâi (simultan ?) principiile fotografiei.

Aveţi vreo recomandare pentru un site de unde să înţeleagă şi Gâgă cum se fac fotografiile adevărate?

Share this post


Link to post

@rm.popa

Felicitari pentru achizitie. Uite aici un link, e de la fuji dar principiile sunt generale.

http://www.fujifilm.com/support/tips_for_b...ints/index.html

Si eu am vrut un FZ8 anul trecut, da era cam scump, si senzorul era de aceeasi marime ca F5700-le meu, adica 1/2,5 inch CCD. In legatura cu cardul, citeste bine specificatiile, la mine nu accepta SD-uri mai mari de 2 giga, vezi ce limitare are al tau. Si te rog spune-mi si mie daca aparatul are PASM pe rotita selectoare ( adica programele semiautomate si manual petru reglajele aparatului).

Share this post


Link to post
am cedat în cele din urmă în faţa preţului irezistibil oferit de Metro pentru Panasonic FZ8: 712 lei (TVA inclus).

 

Felicitari pentru achizitie si adevarat nu prea sunt critici la adresa acestei camere. Are look-ul Nikon-ului 5700, o camera de mare succes in randul dslr-like a firmei amintite si de care am fost impresionat la inceputurile erei fotografice digitale. Despre pozele adevarate, pot sa spun ca nu exista o reteta standard, ci doar o chestie de gust, ambitie si mult mai multa experienta.

Reiau recomandarea de a verifica in manual capacitatea maxima a cardului SD cu care camera poate opera. 2G este suficient pentru cca 500 imagini la rezolutie maxima si cca 18 minute de video. E drept ca nici 4G nu a omorat pe multi, dar 8G ar putea fi greu de inghitit :o .

 

Asteptam niste poze realizate cu noua achizitie. BTW nu te stresa sa le modifici in PS CS3, nu vom critica realizarea, cat suntem interesati de capabilitatile tehnice ale camerei. In acest sens, Mike de-un Mega are intaietatea la critici fata de Panasonic. Stie el de ce. :spumelagura:

Share this post


Link to post

Mulţumesc pentru sfaturi şi păreri.

Să nu uităm că prima recomandare pentru această cameră mi-a făcut-o @mike.omega. :drinkers:

@Adi_Iacob: după cum spunea şi @mike.omega, într-adevăr are PASM/ PSAM.

Şi suportă SDHC (deşi în manual nu se vorbeşte decât de maxim 4GB, nu se precizează explicit că mai mari nu merg - cred că la data apariţiei camerei mai mari nu erau; în plus, pe SP e un tip care spune că are de 8GB şi-i merge).

Mă mai gândesc câteva zile dacă să iau 4GB sau 8GB (e vorba de 45, respectiv 87 lei, deci banii chiar nu contează).

E posibil ca un card mai mare să o încetinească semnificativ?

@safari hunter: dacă te întrebi ce-aş putea face cu un card de 8GB, am răspunsul pregătit: juma' din ce-aş putea face cu unul de 16GB :thumbl: .

Share this post


Link to post

Cu oarecare spirit de gluma- nu e mai bun un HDD portabl cu adaptor SD, capacitate minim 40 gb?  <img src= )">

Mie imi pare rau ca nu am prins oferta cu cardul de 4 gb cadou, insa si cardul sd kingston 2 gb e suficienta. Chiar n-am reusit sa umplu cardul, in fiecare zi cand fac poze- seara descarc pe pc. Eu zic , ca un card de 4 gb e mai mult decat suficient pentru noua ta camera.

Si era sa uit: sa o folosesti sanatos! Lumina buna! (ca tot vin Pastele :D - vezi de unde iei Lumina... de la Lumix, evident, cu binecuvantarea maicii Leica :) ) ).

Share this post


Link to post

NU CUMPARA CARD MAI MARE DECAT SCRIE IN CARTE!

Am facut eu greseala asta si m-am trezit ca am filmulete numai cu imagine fara sunet :( Am luat un SD de 2 giga desi Panasonic spune ca pentru FZ4 maximul este de 1 Giga, si nu mai am sunet in filmulete si nici nu mai apreciaza corect cat timp poti filma. La mine acum arata ca am 2000s, culmea e ca dupa juma de ora de filmat valoarea e cam tot aia :scarpin:

 

Cel mai bine e sa ai 2 carduri mai mici decat unul mai mare. Sanse sa se strice mai putine, organizare mai buna :)

Share this post


Link to post
Mulţumesc pentru sfaturi şi păreri.

@safari hunter: dacă te întrebi ce-aş putea face cu un card de 8GB, am răspunsul pregătit: juma' din ce-aş putea face cu unul de 16GB .

 

Well, well, well, sa nu spun nimik sa nu stric lumina bucuriei de a fi posesorul unei camere foto peste medie, dar totusi daca tii mortis sa dublezi valoarea camerei... :mrgreen:

Ceva poze demo ? @-)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...