Jump to content
Sign in to follow this  
cpop

Romania Sub Apa!

Recommended Posts

Un geizer (o conducta de apa calda s-a spart) in bucuresti chiar la mein pe strada. In realitate a fost cam de 2 ori mai mare (ajungea la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje) insa cand am facut poza tocmai inchideau conducta. In urma suvoiului (care a smuls pus si simplu canalul din asfalt siar capacul a fost azvarlit la 1 metru) au fost inundate cateva masini (era chiar langa o parcare) printre care 1 cielo care avea apa inauntru pana la praguri si cateva dacii. Uitati poza - scuze dar este facuta cu o camera web portabila la care am uitat-o pe modul macro.

post-100-1121691053_thumb.jpg

Share this post


Link to post

@ndi * gigi

 

Cititi ce a scris Gruia, legat de primele indundatii, textul complet aici

 

 

....

Imi vorbiti de asigurari . Teoretic aveti dreptate ,dar :

1. fiind zona cu "risc" ori nu vin sa faca asigurari ori cer prime serioase

2. pe biletele de trimitere ar trebui sa se scrie dovada de asigurat ; de multe ori mai uita emitentii mai ales cand au f. muilti pacienti si atunci ii rog sa imi dea un cupon de pensie sa notez numarul ; fara sa vreau tot le vad si suma ; ei bine pe sate sumele sunt fabuloase , cateodata vezi si 1,6 mil .

Acum parerea e ca au totusi o gospodarie de subzistenta , dar ce ne facem acum cand nu o mai au .

Stiti ce pericol de epidemii este ? Hepatita,febra tifoida si altele ce se impaca foarte bine cu oameni  ce stau in corturi in frig si cu alimentatie insuficienta sau incomplet diversificata. Si asa nivelul de trai este ca vai de el ,numai asta lipsea.

...

Share this post


Link to post

stiu ca sunt off topic, dar nu ma pot abtine:

NU faceti donatii la cortul antenei 1, asta daca nu vreti ca ajutoarele pe care le trimiteti in zonele calamitate sa poarte sigla PC (partidul conservator). nu am crezut ca toarsu' Voiculescu s-ar preta la asa ceva. dar uite ca se poate :wallbanger:

 

aloooo, domnii de la DIE.. niste microfilme din Cipru.. ceva documente.. chiar nimic???? :-W

Share this post


Link to post

O analiza interesanta aici

 

La altii: Lectiile potopului din 2002

 

Cum s-au descurcat cehii si nemtii dupa inundatiile de acum trei ani

Mai multe tari europene s-au confruntat cu cosmarul inundatiilor in august 2002 cand, dupa mai multe zile de ploi torentiale, apele si-au iesit din matca. Peste 100 de oameni si-au pierdut viata in catastrofa, tarile cel mai grav afectate fiind Germania, Austria si Cehia.

In Cehia, sute de mii de oameni au fost evacuati din calea apelor, vaste regiuni au fost complet acoperite de apa, fortand guvernul sa decreteze starea de urgenta in unele zone. Numai la Praga numarul celor evacuati a fost de 70.000. Potrivit guvernului ceh, pagubele s-au ridicat la peste patru miliarde de euro. Aproximativ 20.000 de oameni au fost mobilizati pentru operatiunea de curatare a drumurilor si indepartare a efectelor inundatiilor. Actiunea de refacere a drumurilor nationale si a retelei de cai ferate a durat mai multe luni. In calitate de tara candidata la UE, la vremea aceea, Cehia a putut apela la fondurile de asistenta in caz de urgenta, primind 50 milioane de euro.

 

Programul „Fa-ti singur o casa”

 

Pentru rezolvarea gravei probleme locative, in unele regiuni ale Cehiei a fost pus in aplicare un program conceput cu cinci ani in urma, dupa inundatiile din 1997. Atunci, zeci de familii sarace din Ostrava, oras din Moravia, au reusit sa aiba din nou un acoperis deasupra capului dupa numai cateva luni, conditia fiind ca sinistratii sa munceasca si ei la ridicarea constructiilor. Acestia au locuit in baraci pana la finalizarea lucrarilor.

O parte din bani au venit din donatii, restul de la guvern. Mai mult, dupa ce s-au mutat in noile case, oamenii au inceput sa plateasca statului o chirie, care echivala cu o rata, urmand ca la acoperirea costurilor suportate de la buget sa devina proprietari.

 

Credite pe termen lung

 

In Germania, cel mai grav afectate au fost landurile Bavaria si Saxonia. La Dresda, nivelul Elbei a ajuns la 10 metri.

Potrivit companiei de asigurari Allianz, pagubele provocate de ape au fost de 15 miliarde de euro si majoritatea caselor si firmelor afectate nu aveau polite de asigurare care sa acopere aceasta situatie. Imediat dupa producerea catastrofelor, guvernul german a alocat 500 de milioane de euro pentru ajutoare de urgenta. In afara fondurilor provenite de la Uniunea Europeana, guvernul german a fost nevoit sa asigure fonduri suplimentare de la buget, o prima masura luata fiind suspendarea planului de micsorare a impozitelor.

De asemenea, s-a apelat la Banca Europeana de Investitii, care a oferit un program special de credite cu dobanda scazuta si o perioada de rambursare de 30 de ani.

Edited by cpop

Share this post


Link to post

Incep sa cred din ce in ce mai mult ca inundatiile astea, ca dealtfel, orice mare nenorocire care se abate asupra Romaniei scoate la suprafata adevaratele "calitati" a neamului romanesc : rautatea, lenea si asteptatul ajutorului de la altii.

Sunt foarte revoltat de atitudinea majoritatii sinistratilor care stau cu mana in san si asteapta sa vina armata si guvernul sa-i ajute. Pai nu e de ajuns ca le da bani sa-si refaca locuintele ? NU, se pare ca acestora nu le ajunge. Trebuie sa vina armata sa le scoata namolul din case, sa le faca curatenie in ograda.

Militarii aia nu costa bani? Hrana lor, soldele, hainele pe care le folosesc astea nu costa bani ?

Mi se pare strigator la cer ca tu sa te tangui ca ti-a luat apa tot, si apoi stai si sa te uiti la cei care vin sa dea o mana de ajutor.

Ca sa nu mai zic de nenorocitii aia din comunele pe unde a trecut Basescu, pe care au incercat sa-l minta in fata ca nu au primit de mancare, in timp ce la biserica era deschisa cantina sociala.

 

Mi-e scarba ca sunt concetatean cu multe "fiinte" de genul asta!

 

Iar alba-neagra asta a lui Slabiceanu cu demisia a pus capac. Dupa parearea mea e cel mai slab caracter dintre toti premierii pe care i-a avut tara asta. Cred ca o sa iasa cu un mare picior in fund din politica romaneasca.

 

Imi cer scuze pentru postul asta asa lung, dar simteam nevioa sa ma "racoresc", dupa ultimele evenimente si, mai ales, dupa prestatia jalnica a dobitocului de premier la TVR1.

Share this post


Link to post

Dar militarii "in termen" sunt slugi la altii ? De asta mai este armata obligatorie ?Asta n-ai mai pus-o.

M-am mai linistit, credeam ca sunt singurul care vede asa, motiv pentru care nici n-am postat.

In privintza premierului cred ca te inseli. Eu il stiu de pe vremea cand concura pe la curse: e arogant, nu stie sa vorbeasca cu oamenii, dar e Tariceanu, o sa vezi, daca n-ai remarcat cea mai recenta eschiva-lovitura. Deocamdata este singurul care rezista la cotoaiele lui Basescu si la avalansa de laturi din media grupurilor de interese. In plus, hidrotehnica e specialitatea lui. Vom vedea cum va iesi din reconstructia zonelor. Din cate l-am cunoscut eu, nu-i placea sa fie al doilea niciodata, dar nici nu trisa.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post
mda, cred ca o vatra de pietre sau un foc sunt mult mai usor de realizat. du-le aragaz, sa vedem si ce-or sa faca cu el. unde il conecteaza, de unde gaz? sau il baga in priza casei care nu mai este?

 

Mai Luci da' tu la tara acolo in flmul cu tractorul n-ai butelie!?!?!..Sau ai tras conducta!!!???

Share this post


Link to post

Undeva intre Timisoara si Jimbolia, intr-un sat care se cheama simplu... Ionel!

 

Asa arata un ogor dupa potop. Bucuria pasarilor in de mormoloci, probabil.

IMG_4179_resize.jpg

 

Asta e curtea unui gospodar; altfel, oamenii intreprinzatori, pescuiesc! #-o

IMG_4180_resize.jpgIMG_4181_resize.jpgIMG_4182_resize.jpg

 

Chiar am fost acolo!

IMG_4183_resize.jpg

 

Acum unii stau in corturi militare sau de la Crucea Rosie

IMG_4184_resize.jpg

 

Altii in rulote!

IMG_4185_resize.jpg

 

Ai zice ca e un mirific peisaj de la tara... dar inca se mai vad baltoacele

IMG_4190_resize.jpg

 

Pina aici a fost apa! :shock:

IMG_4192_resize.jpg

 

Detaliu

IMG_4193_resize.jpg

 

Prin curtile oamenilor...

IMG_4195_resize.jpgIMG_4196_resize.jpg

 

Chiar si unele case din piatra au cazut. De cele de chirpici, ce sa mai vorbim...

IMG_4198_resize.jpgIMG_4202_resize.jpg

Share this post


Link to post

Acu te intelegem de ce ai vrut masina offroad. a mea e nula la faze dintr-astea, chiar si matizul e mai bun. Cu asta am ramas pe malul siretului si n-o mai puteam clinti, matizul il luam pe sus. Mai bine mai asteptam cateva zile si o luam de la Tulcea.

La cum se anunta vremurile cred ca trebuie amfibie.

Acum apele siretului s-au retras dar la Cosmesti (am fost ieri pe acolo) se vede portiunea de camp de la baza podului cu iarba cum a pastrat urmele de la apa ce a trecut pe acolo. Chiar nu mi-am inchipuit ca apa poate ajunge asa sus.

Gara din Galati s-a deschis, dar pe portiunea din poza de mai sus trec incet trenurile.Pentru cine nu stie, gara este la vreo 10 km de punctul din poza, sinele ocolind si trecand prin tunel de la punctul din poza pana in gara, aflata diametral opus in oras.

Share this post


Link to post

Ce ziceti de faza asta: daca ar inceta toti cu strangerea de ajutoare de genul obiecte de imbracaminte si incaltaminte vechi, donatii in direct la TV, sa-si faca ei audienta mai mare si sa castige mai mult din publicitate (pe seama nenorocitilor), etc si ar da o lege ca fiecare salariat sa doneze 1% din salariul.

Ati fi de acord sa dati 1% din salariu pt. cei inundati? Adica sa dea o lege prin care sa va fie retinuti cu sau fara acordul vostru.

 

Pe mine ma scarbeste rau de tot cand vad tot felul de emisiuni tv in care nu stiu ce copii au plecat cu caravana sa stranga ajutoare, si aratau un tir in care aduceau oamenii saci cu haine, dar am avazut si usi.

 

Daca vrei sa faci o donatie, o faci fara sa chemi televiziunile, in schimb daca faci o donatie si chemi toate televiziunile sa vada cum caravana volvo porneste cu alimente la amarati, asta eu o consider Publicitate Mascata, si ca atare trebuie amendata.

Edited by tribunul

Share this post


Link to post

Ascultam azi dimineata pe Total ca printre "ajutoare" s-au gasit inclusiv farduri si rujuri!!! Nu mai zic ca cei care au donat haine si-au golit dulapurile de toate gioarsele... Macar sa se fi luat haine de la vreun magazin de second-hand, aia sunt obligati prin lege sa le dezinfecteze, spele etc!!! E rusinos...

Share this post


Link to post

Dintr-o neatentie, cind am postat mesajul cu poze de mai sus, in loc de ultimele doua poze, am bagat de trei ori pe antepenultima. Am modificat, si la adaug aici pe ultimele doua, care nu mai incapeau in mesajul precedent.

 

Alte doua gospodarii distruse.

IMG_4203_resize.jpgIMG_4204_resize.jpg

Share this post


Link to post

Ia uite mai ce le trece prin cap la hoti : aici

Share this post


Link to post

Au furat articolul? :shock: @-)

Share this post


Link to post
Dupa disparitia gaterelor luate de ape si a celor oprite de politisti, lemnul continua sa fie taiat si prelucrat empiric

 

Cu toate masurile draconice luate de autoritatile judetului vizavi de taierile ilegale de padure de pe Valea Trotusului, in judetul Bacau, mafia lemnului de aici este greu de anihilat. Asta cu tot efortul depus de silvicultori, politisti sau oficialii care au cerut intariri sefilor din Capitala.

Asa se face ca, la mai bine de sase luni de la punerea in practica a planului unic de cooperare, menit sa conduca la stoparea taierilor ilegale, organele de control se confrunta cu lucruri demne de traditiile mafiei siciliene. Este vorba despre existenta instalatiilor artizanale de debitat lemn (bazice - n.r.), instalatii aflate in gospodariile individuale si unde, spun surse din Directia Silvica Bacau (DSB), „nimeni nu are curajul sa intre deoarece se incalca proprietatea privata”.

Dupa inundatiile din 13-14 iulie, organele de control si-au indreptat atentia asupra firmelor de industrializare a lemnului si a gaterelor de pe Valea Muntelui, care au functionat nestingherite vreme de peste zece ani. Din luna martie 2005, lucrurile au inceput sa se miste, in sensul ca, saptamanal, comunicatele prefecturii bacauane, ale silvicultorilor si ale comisarilor Garzii Financiare Regionale au evidentiat furturile de material lemnos si ilegalitatea functionarii instalatiilor de debitat. In plus, s-a avansat certitudinea ca, in ultimii cinci ani, peste 12.000 de hectare de padure au disparut de pe hartile topografice. Dar cu toate acestea, lucrurile sunt departe de adevar.

 

Cine si de ce ii tolereaza pe micii industriasi?

 

Taierile ilegale de pe Valea Trotusului, lucru pus in evidenta si de primul-ministru, au stat la originea inundatiilor catastrofale din luna iulie. La aproape doua luni de la acele evenimente, lucrurile tind sa scape din nou de sub control. De data aceasta, este vorba despre instalatiile bazice aparute ca ciupercile dupa ploaie prin gospodariile din Agas, Asau si Comanesti. „Acele instalatii nu au nici un fel de documente care sa le ateste legalitatea. Nimeni nu se intereseaza de unde provine lemnul pe care il prelucreaza, de unde se alimenteaza cu energie electrica si unde ajunge cheresteaua. In acest moment, se poate vorbi despre existenta a peste 1.200 de asemenea afaceri de familie, care functioneaza fara nici un fel de probleme, sub privirile politistilor locali, ale celor de la Electrica si ale celor obligati sa intervina in eradicarea evaziunii fiscale”, ne-a declarat Gheorghe Savu, directorul Directiei Silvice Bacau.

Mai mult, tot de la silvicultorii bacauani parvine informatia potrivit careia, „in momentul cand ofiteri de politie din Inspectoratul General al Politiei, insotiti de electricieni, comisari din Garda de Mediu si pompieri ajung in zonele ce urmeaza a fi controlate, cei din urma gasesc curtile caselor incuiate, cainii lasati slobozi si nici o urma de lemn. Este cat se poate de clar - au precizat aceleasi surse - ca intentiile de control sunt din timp cunoscute de cei care prelucreaza, fara nici un fel de acte, lemnul din padurile din zona”.

 

25.000 de metri cubi de masa lemnoasa confiscata

 

In doar cateva luni, comisarii Garzii Financiare Bacau au confiscat o cantitate record de masa lemnoasa gasita in neregula fie in curtile gateristilor, fie in documentele contabile. Demarata la sfarsitul lunii martie, actiunea „Gaterul” a adus rezultate spectaculoase. Astfel, ei au confiscat direct sau prin proceduri speciale, cu ajutorul procurorilor, 25.000 de metri cubi de lemn in diverse forme, busteni sau cherestea. Raportat la mijloacele de transport, cantitatea poate fi incarcata in cel putin 1.000 de TIR-uri. Cantitatea de lemn confiscata in acest fel este spectaculoasa si i-a surprins chiar si pe comisari. „Anul trecut am confiscat 24.000 de metri cubi de masa lemnoasa, dar nu credeam ca ar putea fi o cantitate si mai mare, asa cum este acum. Iata insa ca s-a intamplat, de la mai multe firme, iar in plus, am facut si o sesizare la Oficiul pentru Prevenirea Spalarii Banilor”, a declarat Pavel Albu, comisarul-sef al Comisariatului Regional al Garzii Financiare Moldova. Cazul de presupusa spalare de bani la care face referire Pavel Albu este al societatii Ruvil din Brosteni, judetul Suceava, care are legaturi cu alte multe firme din Moldova.

 

 

 

 

sursa: evz

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...