Jump to content
Sign in to follow this  
hitman

Grecia, Pamint Romanesc

Recommended Posts

Bai frate, nu-mi dati emotii!

Plecam cu totii in Grecia in vara asta?

NU, io raman in ro, mai simplu. N-am nici macar pasaport. Daca va instala vreun terorist vreo bomba peste guvern sau parlament, va anunt eu din timp sa :drinkers: Da slabe sanse.

Vacanta placuta si cat mai putine pericole.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Ultima saptamana din august, in Creta, probabil cu avionul, desi facusem planuri frumoase cu masina! :lavolan:

Share this post


Link to post

Dute cu avionul ca e mult mai elegant si mai usor, daca ai de ales.

 

PS: io personal daca as avea de ales nici nu m-as gindi. Avionul rules!

Edited by hitman

Share this post


Link to post
eu plec pe 20 august in Paralia(cu putin noroc...si cu si mai mult noroc ma si intorc in picioare)...mai merge cineva prin zona ?

 

Paralia inseamna plaja. Practic, daca te duci la mare, in Grecia, e imposibil sa nu stai nitel pe paralia :-? . Vrei sa spui Paralia Katerini (plaja orasului Katerini - nici macar statiune, dar plina de romani)?

Share this post


Link to post

Pai daca-i plina de romani, mai bine te duci la Mamaia!

Share this post


Link to post

Blasfemie! Nu se compara! :>

Share this post


Link to post

Normal, la greci stiu ca-i plin de chetroaie, n-au nisipul de la mamaia

Share this post


Link to post

AAA, era sa uit ceva f. important! Nu stiu cum e in Mainland sau Creta, dar in Rodos circulau pe moto absolut demential: viteza mare + zero echipament de protectie.

Nu degeaba, cum mi-a zis un localnic rata la mortalitate pe moto este high de tot!

Share this post


Link to post

E la fel. Dar am vazut la Harley-uri si Hayabuse de mi s-a acrit.

Share this post


Link to post
Vrei sa spui Paralia Katerini (plaja orasului Katerini - nici macar statiune, dar plina de romani)?

 

 

:P cred ca lumea a inteles ce vreau sa spun, dar ca sa fiu mai catolica decat papa: voi pleca in paralia katerini (statiune aflata pe litoralul marii egee, la 7 km de orasul katerini, zona pieria) :banana:

Share this post


Link to post
eu plec pe 20 august in Paralia(cu putin noroc...si cu si mai mult noroc ma si intorc in picioare)...mai merge cineva prin zona ?

Si eu plec pe 20 august in Halkidiki.

Share this post


Link to post

19 august

Olimpic Beach, Paralia Katerini :) >-

Share this post


Link to post

La vama declar ca am camera video?

Atat va intreb.

Share this post


Link to post

Nu declari. Eu i-am intrebat pe vamesi, si mi-au zis ca nu e nevoie. Pentru siguranta intreaba-i tu direct.

Share this post


Link to post

:-? camera video si laptopul se declara... camera foto digitala... nu

Share this post


Link to post

Cine pleaca in Gr pe 20 august... La ce ora plecati sau mai bine zis la ce ora va doriti sa fiti in Vama Giurgiu? Daca vreti, putem sa facem drumul prin Bg impreuna. Ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Mai pleaca cineva cu masina in grecia saptamana asta ?

Share this post


Link to post

Stie cineva ceva "cald" despre inundatiile din Bulgaria. La un moment dat se vorbea de niste devieri/ocoliri din cauza acelor inundatii.

Share this post


Link to post

Si m-am intors din Creta! (Ceva poze la mine in album, sper sa mai pun si altele...)

 

Plecat duminica 21 aug de pe Baneasa, cu un charter BlueAir. N-am vazut panarama mai mare de aeroport decat Baneasa! Ma rog, am plecat, am ajuns cu bine la Heraklion, unde am aterizat ca pe portavion, aeroportul fiind pe plaja!

Ne-am prezentat (eram un grup de 6 tovarasi) la biroul Hertz, o companie de rent-a-car, unde ne asteptau doua Ford Focus de toata frumusetea, desi noi cerusem Peugeot307. :mda:

Toate bune, am incarcat bagajele si am pus cap compas spre Xania (se pronunta Hania), cam 150km pe un drum bunicel, cu iz de sosea Pitesti-Craiova, atita doar ca nu trece prin localitati! Stupoare! In viata mea n-am condus o masina mai puturoasa decat Focusul ala... phaaa, Matizul meu e nervos rau pe linga el. Mai ales la deal, nu puteam sa merg decat cu 60-70... si asta in viteza a III-a!

Ajunsi in Xania ne-am cazat la Hotel Panorama, care e nitel altfel decat am vazut in poze, dar totusi e de 5 stele!

Plaja, mancare, bautura, plimbari (cu masina prin insula si cu vaporasul pe mare), ceva somn... cam asta e descrierea zilelor ce-au urmat.

 

Aproape totul este la inaltime, incepind cu oamenii si terminind cu serviciile. Nu stiu daca e valabil pt toata Grecia, dar cel putin despre Creta pot spune ca e o tara frumoasa si nu-i pacat ca-i locuita!

 

Soferii sunt super civilizati (vorbesc de Creta, am auzit ca-n Atena e cu totul altceva), chiar daca e banda continua se trag cit de mult pot pe dreapta ca sa te lasa sa-i depasesti iar cei din fata se dau si ei cit mai pe dreapta lor, fara mofturi si flashuri, nu claxoneaza la semafor, se opresc si-ti dau prioritate ca sa intri in trafic, o placere!

E plin de motociclisti (de la cei cu moped si scutere pina la Honda GoldWings!!!), care se strecoara in trafic de ti se zburleste pielea pe tine, croseteaza printre masini ceva de groaza, din fericire n-am asistat la nici un eveniment neplacut, dar am mers cu ochii mai mult in oglinzi.

Politia este foarte discreta. N-am vazu decat vreo doua echipaje, un fel de highway patrol, care stateau linistiti la umbra, iar prin oras vreo doi-trei sectoristi care se plimbau agale.

 

Mi-a placut faptul ca, contrar turcilor si arabilor, cretanii nu trag de tine sa intri in magazin si sa pipai marfa, nu te preseaza in nici un fel. Btw, hainele de piele sunt la super preturi! ;)

In restaurante si cafenele, cind ceri nota, apare chelnerul cu ceva from the house (un paharel de rachiu sau o prajiturica, fructe sau inghetata). Super politicosi si amabili. Nu te fura la pret si nu-ti incarca nota de plata.

 

Preturile sunt ok. O masa copioasa (doua feluri, bautura, eventual si desert), costa intre 100 si 150 euro pt 6 persoane, in functie de bautura!

Fresh-urile de fructe sunt la mare si poti sa ceri aproape orice fruct iti trece prin cap. Ala de pepene galben mi se pare o mare inventie. =P~

 

Pe plaja, 2 sezlonguri + masuta + umbrela aferenta costa 5 euro toata ziua. Poti sa-si lasi linistit tot ce ai pe plaja si sa te duci la masa si sa te intorci peste 2 ore, le gasesti tot acolo.

Cam greu cu locurile de parcare prin oras. Parcarile amenajate costa 3 euro prima ora apoi cite 1 euro pt fiecare extra ora.

O plimbare cu vaporasul de vreo 4-5 ore, pina spre niste insule din larg, cu vreo 2 opriri pt scufundari si snorkeling e 15 euro/persoana.

 

O intamplare haioasa, eram la o cafenea, ma dusesem la toaleta si tocmai ma spalam pe maini cind a intrat un nene si a dat cu usa peste mine (era o toaleta destul de inghesuita). M-a lovit usor, si-a cerut o gramada de scuze, i-am zis ca nu-i nici o problema si am crezut ca a inteles. M-am dus inapoi la masa, cind a iesit si el de la baie a venit la mine si a continuat cu scuzele. Ne-am strins mainile si l-am asigurat din nou ca nu-i nici o problema... peste 5 minute apare chelnerul cu niste beri. I-am zis ca nu comandasem asa ceva, dar a zis ca sunt din partea lu' nenea ala, bineinteles cu scuzele aferente! M-a dat pe spate! M-am dus la el si ne-am mai strins mainile de citeva ori. Oameni si oameni!

 

Daca ajungi in Creta e pacat sa ratezi atractiile turistice locale. Una dintre ele este situl arheologic de la ruinele Palatului Minoic de la Knossos (ala cu minotaurul si cu labirintul, din Legendele Olimpului). E frumos si impresionant. Unele din caramizile alea sunt acolo de aproape 4000 de ani!

As mai fi vrut sa merg si la defileul de la Samaria, 16 km care nu pot fi facuti decat pe jos, mergand printre doi pereti muntosi si care te conduce la Marea Libiei. Am renuntat, nevasta-mea cu burtica ei in crestere neputand sa suporte o plimbare prin munti de 5-6 ore!

 

Una peste alta, a fost un concediu super reusit. Nu stiu daca voi mai ajunge vreodata pe acolo (mai sunt si alte locuri interesante pe lume), dar as face-o cu mare placere.

Share this post


Link to post

Si eu m-am intors din Grecia! Din nefericire!

Am fost cu o agentie de in bucuresti cu autocarul. A fost misto. Grup de nebuni, am facut panarama tot drumul, Jack Daniels, prietenul nostru a mers cu noi, putin cam obositor fiindca am stat pe scaune cam mult timp.

Am plecat din Bucuresti la 20:00

La ora 22:00 eram in vama la Giurgiu

La ora 22:30 parca (nu mai stiu sigur) eram in vama la Bulgari

Pe urma am mers prin Bulgaria (tara in care n-am vazut nimic frumos, nici macar o vila daca nu un peisaj ceva) pana la 2:00 cand am oprit la un popas de o jumatate de ora sau chiar o ora unde am mancat, am baut cafea, am fost la baie si am plecat mai departe)

La ora 7:00 eram aproape de iesirea din Bulgaria unde am mai facut un popas ca sa mergem la baie si sa bagam o cafea.

La 8:30 am iesit din vama Bulgara

La ora 9:00 am iesit din vama Greaca.

Deja de la granitza incepe sa se schimbe temperatura si sa vezi niste peisaje de neuitat. Curatenia, servirea la magazine si benzinarii, autostrazile fara nici un fel de denivelare sau urma de groapa, circulatia pe drumuri, totul este perfect.

La ora 14:00 am ajuns la Platamonas si ne-am cazat la HOTEL SUN BEACH.

Camere cu baie si dus, 3 paturi (am stat 2 in camera ca asa am vrut noi), tv, aer conditionat, termopan.

Vederea din balcon? In dreapta muntele, in stanga marea si in fata o curte mare si un alt hotel.

Pe aleea principala, palmieri si in dreptul balconului un mare portocal.

La bucatarie... bufet suedez. Noi am avut incluse Micul dejun si Cina, dar la pranz mancai foarte bine cu 10 euro.

Restaurant si terasa. In fata terasei piscina imprejmuita cu gazon tuns la 2 zile si sezlonguri cat cuprinde.

La 100 m de piscina hotelului era plaja Marii Egee cu un nisip foarte fin si curat, fara cioburi si alte minuni care ar putea sa iti creeze probleme.

In fiecare dimineata gaseam nisipul pe plaja nivelat (presupun ca u o masina pentru asa ceva care il si curata).

Apa (cam ca ciorba asa) si foarte limpede. Mentionez ca am gasit 10 euro in apa, fiindca vedeam nisipul pe care calcam in apa.

Plaja era aglomerata atunci cand pe la ora 3 dupa amiaza vedeai pe malul marii la distanta de 6-7 m cate un prosop intins pe nisip. Nu cu casetofoane dupa ei si alte prostii din astea. Pur si simplu minunat.

Preturile in statiune sunt bune la aproape tot in afara de bijuterii si piele.

In cluburi sunt intr-adevar preturi mari. O bere Haineken la 330 - 5 Euro si o vodka (2 degete de vodka si restul gheatza) - 7 euro. Nu stiu ce pret aveau restul bauturilor ca eu am stat pe bere, dar oricum destul de scumpe.

A fost un sejur minunat si la anul voi repeta faza poate cu masina personala, desi distractie ca in autocar nu prea poti face la volan.

Suuupeeerrr!!!

Share this post


Link to post

Bine v-am regasit !!!

Cele doua saptamani de vacanta in Grecia au trecut muuuuult prea repede si am revenit la munca. Bleah !

In timpul asta am facut 3500 km si am avut un ... accident. Din fericire suntem teferi, bronzati si cu cateva kile mai grasi.

Accidentul e demn de "Dosarele X" pentru ca nu stiu exact ce s-a intamplat. Cred ca o masina din sens invers (intrata pe contrasens) mi-a lovit oglinda laterala stanga care s-a rupt in mai multe bucati:

- o bucata a zburat pe langa masina (am un mic semn pe rama geamului stanga fata)

- o bucata a spart geamul stanga fata, a intrat in masina si s-a izbit de stalpul dintre portiere julind ornamentul de plastic al acestuia si ...

- o bucata (probabil ceva care a ricosat din stalpul de mai sus) a zburat prin masina si a spart ... geamul dreapta fata !

N-am simtit vreo izbitura, prietenii din masina din spate n-au vazut nimic, decat cioburi curgind pe langa masina, nimeni n-a patit nimic (eram 5 in masina) iar presupusul vinovat n-a oprit.

Slava Domnului ca am scapat teferi !!!

Am schimbat geamurile si oglinda la Chevrolet Salonic, contra sumei de 246 de euro, suma pe care astept sa o recuperez de la Allianz. Cica 1n 15 zile o sa am banii in cont.

Mai am de indreptat un pic tabla de sub talpa oglinzii care s-a strambat usor si oglinda nu mai "calca" perfect pe ea si de schimbat ornamentul de plastic al stalpului (totul pe CASCO).

In afara de acest pocinog, totul a fost suuuuuuuuuuuuuuuuuuper. O sa revin cu amanunte.

Share this post


Link to post

desi am venit de 2 saptamini parca nu-mi vine sa scriu, pentru ca iar ma apuca dorul de hellas

desi am batut cu picioarul citeva locatii, nicaieri nu m-am simtit atit de bine si atit de integrat ca la greci

Cum s-a produs

plecat vineri ora 15,00 cu autocarul de la Izvor, pe la 17,00 batrineste am iesit din vama noastra am trecut podul prieteniei si am poposit la Ruse, pe care am gasit ca seamana extrem de mult cu Bucurestiul: cenusiu, cu blocuri multe, periferii tiganoase ca la Rosu si un pod care semana izbitor cu podul grant. Am avut noroc ca am luat-o pe via-ducte si am vazut ca si bulgaroii au drumuri foarte bune si peisaje senzationale. Au fost citeva tuneluri care m-au impresionat foarte mult prin lungime si robustete. pe la 12 am am tranzitat prin Sofia. :thumbl: Asa in fuga autocarului si in linistea noptii mi s-a parut mai aerisita ca Bucurestiul am numarat vreo 7 malluri parcuri multe, strazi luminate

ghida ne-a spus ca germanii pompeaza la greu capital in infrastructura si in orasele mari asa ca nu m-a mirat decit in mica masura ce am vazut

 

E clar la Ruse e saracie, e Oltenia lor iar zona muntoasa, si partea dinspre Grecia e Ardealul lor unde mi s-a parut mai civilizat ca la noi. singurul lucru greu e ca nu ma descurc deloc cu chirilica si mi-am prins urechile incercind sa descifrez un menu.

 

Am ajuns la greci pe la 2 am si am stat in vama cam pina pe la 6 cu 7 autocare romanesti in fata. cam frustrant sentimentul cu benzile UE si NON UE, autocarele de pe non-ue trecind ca vintul prin vama... dar ma rog dupa ce am vazut si trait ca turist sint sigur ca ne meritam soarta.

Am plecat spre Salonic, si pe la 7 am intrat in catedrala Sfintul Dumitru, unde am avut un soc, m-am simtit ca la Heroes IV, oricum impunatoare, foarte frumoasa. Am vizitat si Turnul Alb, de unde privelistea e deosebita. m-a frapat faptul ca grecoteii nu au nici macar un colt de plaja amenajata , si ca trebuie sa mearga pina in Katerini sau Platamonas ca sa faca o baie

Mor dupa blocurile lor de 4 etaje, cu copertine, vopsite in culori vii, dupa benzinariile mici din scarile de bloc si dupa tersele linistite.

Pe la 9 am plecat spre Katerini, directia paralia, unde am ajuns la 11. la 1 ne-am cazat la hotel si am plecat sa inspectam statiunea

Paralia e splendida ca asezare, hotel linga hotel, restaurante o bila neagra modul in care sint asezate strazile n-ar face un sens unic ca oamenii pe 2 strazi paralele, una pe un sens, alta pe un sens, nu ei trebuie sa faca o portiune, da-i viraj, alta portiune, da-i viraj si tot asa fac un labirint total nefiresc

Tot simbata ni s-a facut si instructajul cu excursiile optionale. Am notat punctele de atractie, desi le stiam de acasa. si am mers sa ne inchiriem masina

Am luat o Kia Picanto, care s-a descurcat exemplar. Mi-au placut cel mai mult oglinzile foarte bune si confortul interior, in ciuda faptului ca e un mini.

Duminica am facut baie, am apreciat plaja fina, apa limpede si am ramas socat de numarul de romani. Nici la Neptun nu cred ca sint atit de multi turisti made in Ro citi am vazut acolo.

Luni am facut prima excursie la Meteora am vizitat 2 minastiri si am ramas profund impresionat. cred ca atit cit vor exista grecii si ortodoxia va rezista si modul nostru de a fi. m-am simtit bine ca ne-au facut fratii lor peste tot pe-acolo.

Peisajele nu se pot descrie in cuvinte

Marti am vizitat muntele Olimp am plecat din Paralia in slipi si am ajuns la 1.800 de metri tremurind cu aeroterma pornita. Din nou niste peisaje mirifice, fara egal, mi-a placut controlul de rutina al rangersilor greci. Stiu sa-si protejeze valorile.

Maiercuri am dat testul de anduranta la 7 am plecat din Paralia, la 13,00 am fost in Atena, am vizitat Acropope, piata Sintagma la 19,00 am plecat spre Salonic, Joi la 2,00 am am fost in pat cu un Amstel in mina ( :drinkers: deh ca tot romanu cind vede bere buna si ieftina nu rezista sa nu dea iama 50 de centi Lowen brau, 90 Amstel sa tot consumi, vorba unui prieten)

Joi m-am refacut dupa mia de kilometri si am vizitat katerini, un orasel frumos, cu un parc splendid cu multe caderi de apa si o alee pietonala gen Lipscani plina de magazine scumpe in care +1 a plecat oftind

Vineri am fost la waterpark care nu m-a impresionat prea mult, ale noastre sint mai spectaculoase, insa ce mi-a placut e ca e foarte aerisit. M-a impresionat piscina de valuri artificiale unde daca te duci la 2 metri ai de luptat serios. Seara ne-am oprit la salonic la cumparaturi si desi am dat niste bani in plus ne-am dovedit inspirati, pentru ca le-am facut in tihna.

Simbata am luat din nou autocarul in primire la 16,00 am plecat din paralia nu inainte de a lua o "jaca di chieli" :mrgreen: ca deh e mai eftina

Am facut stop cardiac la vama unde ne-au intimpinat 17 @-) autocare in fata. Am facut picnic, am jucat tenis cu piciorul, si pe la 12 am trecut la bulgari dupa ce m-am stresat in ultimul hal in duty free, unde toti romanii alergau ca disperatii care incotro sa-si umple cosurile cu uzo si aprfoame. Bulgaria s-a facut pe drumul urit si prost si diminetata la 7 am fost in RO

 

Concluzii:

Trafic infernal pe autostrada pe banda a treia nu puteam sa ma mentin cu 160. Autostrazile foarte bune 2 Euro taxa cam la 100 de km. mai putin o portiune la 60 de km de atena unde era cam valurita

Am mai trait senzatia ciudta ca noaptea la 120 sa primesc flashuri de la un tir...

mi-a placut la nebunie de grecotei , nu sint stresati, sint nationalisti, in sensul bun

nu s-a intmplat sa nu intrebam pe cineva in engleza de la militieni la cersetori si sa nu primim indicatii pentru ca ne-am mai ratacit pe ici pe colo.

daca ar fi sa vreau sa traiesc intr-o tara cred ca as considera puternic grecia

Share this post


Link to post

Se pare ca Grecia este a doua noastra patrie. M-am intors de o saptamana. Am fost cu Matizul si am facut 3800 de Km. Fara probleme. In Grecia am facut urmatorul traseu: Salonic , Larissa , Kalambaka, Meteora (vazut manastirile) , Delfi (vazut oracolul din Delfi si Muzeul de arheologie), Peloponez punct final statiunea Xiropigado. De aici, vazut Sparta, Tripoli, Micene (mormantul lui Agamemnon), Epidaurus (celebrul teatru antic), Mistra (castelul bizantin), Argos.

Intors prin Atena , vazut Acropole , Muzeul de arheologie.

La bulgari luat amenda si la dus si la intors (nu eu care eram in mijlocul coloanei ci cei care o conduceau). La greci politia nu s-a vazut. In Atena circulatia infernala dar nimeni nu claxoneaza sau injura sau arata degetul. Motociclisti la greu.

Romanii si bulgarii te taxeaza si la intrare si la iesire. Auzi la intrarea in Romania platesti taxa de tranzit. Parca n-am locui in tara asta ci doar am tranzita-o.

Alte detalii daca sunt interesati.

Share this post


Link to post

Cei care s-au dus cu masina personala sau au inchiriat masini, permisul de conducere de RO a fost valabil sau ati avut permis international?

Share this post


Link to post

e valabil permisul de RO

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...