Jump to content
Sign in to follow this  
Shenck

Adaptare MP3-player portabil pe masina

Recommended Posts

Nu o exista oare mp3 playere cu memorie, gen alea portabile.

Oricum nu-l lasi in masina si mi se pare ok si asa. Am vazut (ea adevarat ca unu portabil ) carr avea sloturi pt stick si memory smart sa-i mai adugi. Intrefa USB , telecomanda scula si cam 3 mil.

 

Intrebare: se arde un mp3 player portabil pus direct pe boxe, chiar daca boxele sint micute (cele default de pe Tico cu radio)?

Share this post


Link to post

Mp3 playerul respectiv..MEDION/Red Star de care vorbeam..citeste Cd-uri audio si cu Mp3..adica cu un Cd stai linistit 8 ore in masina si tot nu se termina melodiile...

..nu vad de ce ai opta pentru unul cu alt tip d memorie..sau cu memorie :D

 

-..cat despre ce vorbesti..am incercat si asta

 

..tot de la Xdata..un prieten bun si-a luat un cd-player portabil care citeste si mp3...exact ca un discman de la sony..chiar dragut...doar 2 milioane...cu ditamai ecranul care iti arata numele melodiei/artistului..il poti programa, faci playlist etc...

 

si l-am adaptat la un renault megane 1999 care avea doar casetofon..am folosit un adaptor standard care are forma unei casete audio si cu un cablu cu mufa (jack) ca de casti...

 

ideea e legata de sensibilitatea capului de citire a casetofoanelor..care nu recunosc frecvente mai <50hz...fata de cdplayer care porneste de la 20 Hz..ceea ce inseamna ca poti avea un supercasetofon combinat cu un super mp3 player portabil (ex. iPOD de la Macintosh de 500euro) ca tot se va auzi nasol in boxe...

 

si NU, nu poti lega direct la boxe..pt ca toate mp3 playerel portabile sunt concepute cu iesiri pentru boxe...adica nu se va auzi nimic in boxele auto, daca il legi direct...

Share this post


Link to post

ohoohooo, vei fi surprins sa afli ca (,) capetele de casetofoane recunosc foarte bine frecvente sub 50Hz.. cu frecventele inalte sunt probleme, de la 15kHz sunt dibace daca mai citesc..

iar chestiile cu adaptarile de mp3 playere pe casetofoane prin caseta inductiva...epoca a apus demult, numai romanii se mai dedau la asemenea practici "low budget"..

Share this post


Link to post

Shenck are dreptate. Sunt foarte practice sculele care folosesc stick-uri. Eu am avut in vedere solutia asta dar nu a fost sa fie asa. Am reusit la un pret mai mult decat modic sa instalez un player MP3 cat de cat de firma.

O solutie la care ma gandeam era cumpararea unui casetofon chior, care sa fie dotat cu o intrare CD-player pe fata si conectarea cu MP3-playerul portabil (cu stick sau CD) prin cablu, la urcarea in masina. Efortul ar fi identic cu aplicarea fetei la sculele normale. Avantajele sunt multiple, mai ales in caz de furt. Un electronist cu mana usoara, poate anula functionarea casetofonului la orice scula si monta o intrare pentru MP3-playerul portabil pe fata, pentru un acces mai usor.

Share this post


Link to post

Daca e asa cred ca se pot pune si 2 amplificatoare pt fiecare cale.

Iese mai ieftin si ce conteaza mai mult: mai MIC ca dimeniuni.

merge prins sub bord, nu il vede nimeni si nu se busheste la gropi.

Tare m-ar tenta.

Share this post


Link to post

Amplificatoarele auto sunt cam scumpe. O alta idee a mea era utilizarea unui set de boxe active de PC (se pot ascunde pe undeva, au si amplificator, pot fi si de firma...). Ceva 2.1???

Share this post


Link to post
Amplificatoarele auto sunt cam scumpe. O alta idee a mea era utilizarea unui set de boxe active de PC (se pot ascunde pe undeva, au si amplificator, pot fi si de firma...). Ceva 2.1???

Stai ca demontez acum boxele si revin. Sa vad cit e de mare amplifu.

Vreu sa las boxele originale ale Ticolosului la loc.

Share this post


Link to post

Ar fi ideal sa poti folosi si posibilitatea de woofer pe care o au unele boxe active. Am auzit ceva super pe XG Power (parca sunt combinati cu Yamaha). Sateliti minusculi si woofer calumea.

Atentie la tensiunea de alimentare ca valoare si mai ales la antiparazitare (s-ar putea sa fie nevoie de un mic filtru).

Share this post


Link to post

Ampliful e suficent de mic. Pe traf-ul din interior nu am insa marcat voltajul si nu am la indemina un aparat de masura.

Presupun ca sint 9V. Oricum merita incercat.

 

Doru, tu zici sa leg cu tot cu boxe, nu numai ampliful?

N-as vrea sa scot boxele vechi de pe Tico. Ca sa nu stric boxele astea imi cumpar zilele viitoare niste boxe mai jalnice. Daca reusesc sa le prind intr-un mod civilizat si sa nici nu se vada imi i-au si un mp3 player.

Share this post


Link to post

Din punct de vedere electric nu prea are importanta. Incearca sa vezi diferenta intre difuzoarele masinii si cele din boxele active si vezi care sunt mai bune. Cel mai comod ar fi sa legi amplificatorul de boxele de pe masina. Nu stiu cum este la Tico, dar cele originale de Matiz sunt jalnice.

Share this post


Link to post

Daca le-as prinde linga cele originale dar indreptate spre fata masinii si sa le folosesc intacte? Scot doar traf-ul din ele sau incerc sa cumpar unele cu traf extern. Incerc...

 

Acum alte intrebari:

- adaptor pt alimentarea boxelor pot sa-l improvizez dintr-un incarcator de mobil pt masina daca voltajul e corespunzator?

- adaptor pt alimentarea mp3 player-ului portabil din ce sa-l mai fac?

Pt ca mp3 playerul merge pe 1.5 V

Share this post


Link to post

Alimentare amplificator boxe: daca tensiunea pe traf este de 9V inseamna ca dupa redresare obtii o tensiune (in gol) de 12.6V. Majoritatea integratelor functioneaza optim la valoarea asta si deci poti alimenta amplificatorul direct de la bordul masinii (printr-un filtru antiparaziti). Tesiunea la bord trebuie sa fie daca totul este Ok de 13.6V cu motorul pornit (13-14V variatii functie de sarcina si reglaje).

Alimentare MP3-player: costul alimentatorului este direct proportional cu valoarea sarcinii. Aici ai nevoie de ceva mai de rasa. Nu stiu daca se gaseste asa ceva prin comert. Alimentatoarele pentru telefoanele mobile sunt cam rudimentare si nu cred ca satisfac exigentele in cazul de fata. Cred ca se impune construirea unuia care sa furnizeze o tensiune curata (fara zgomote), cu protectia sarcinii la supratensiune accidentala si limitare de curent. Nu am un catalog la indemana dar din aduceri aminte cred ca ar merge ceva cu LM317.

 

Inainte de a monta totul pe masina, incearca sa conectezi playerul cu boxele active in casa si daca solutia te satisface incepi instalarea pe masina.

Share this post


Link to post

al meu cass (un sony 4x20w xr...numaistiucum) are cd-in, numai ca, pus pe el rca-uri de la mp3-player, nu scoate decat fffff putin, abia se aude. alta insa e beleaua: al meu are controller pt 100 de cd-uri (deci pot pune magazie cu pana la 100 cd-uri). insa cum as putea pacali intrarea pt magazie (o mufa rotunda cu vreo 10 pini) ca are sunet de la magazie, k sa creada ca are sunet de la ea? asta ca sa nu mai dau ~250-500 k ROL pe un adaptor caseta-cd. chiar se poate umbla in cass, sa se gas intrarea amplificatorului? playerul meu scoate misto, se aude bine cu adaptorul ala, doar ca acum e imprumutat (il am de la cineva, tot de la el am si adaptorul pt curent- si ala are si 1,5 v). ceva sugestii? :thanks:

Share this post


Link to post

Nenea Tizu, o sa vezi joi cum merge un MP3 Player portabil cu memorie cu caseta de adaptare pe casetofonul original. Mai bine iti faci un amplif auto 2x20 (gasesti kit la Conex Electronics si e vreo 200k lei) si pui 2 boxe bunutze (ghici de care? :lol: ) si o sa fi linistit ca rezultatul e cel asteptat. Chestia cu pusul boxelor de PC pe masina e un pic fara sens, nu stii ce tensiune au la alimentare (sigur nu au 12V, unele au 9, altele 15, etc) si sigur nu o sa sune la fel ca niste boxe dedicate auto...

 

Parerea mea, poate aduc si un electronist cu mine joi...

Share this post


Link to post

DECI am comis-o!!! :lol:

 

2 boxe (pocnitori) A4tech , ordinare , din care am scos traf-ul si am legat direct alimentarea la briketa. Masurasem in prealbil si acolo aveam 13V AC. Spre surprindera mea merge fara pacanituri, fisituri etc. A mai ramas sa gasesc unde sa montez boxele. Docamdata le-am inghesuit sub scaune, pina fac rost de arici. Acum jucaria de la nenea Viper cinta in masina :lol:

sint happpyyyyyyy :lavolan: :mrdj:

Share this post


Link to post

"Docamdata le-am inghesuit sub scaune" :-D eh, nu am avut dreptate? Nu-i asa ca se aude bine? :D

Share this post


Link to post

Salut...scuze pt offtopic...

Am luat de la cineva un cass Blaupunkt Dusseldorf C51 cu fata detasabila. (Cica a fost pus pe un A6)

Casul are 4X45W. Asta inseamna ca pot sa ii pun 4 boxe ? :oops:

O antena de care imi recomandati...sa nu ma trezesc ca imi ploua in masina daca dau gauri aiurea...? Am vazut la cineva antena mica in plasticul ala de langa parbriz...are cineva asa ceva ?

Share this post


Link to post
"Docamdata le-am inghesuit sub scaune"  :-D eh, nu am avut dreptate? Nu-i asa ca se aude bine? :D

 

NU, trebuie mai la lumina :) dar era cea mai rapida solutie ;) si n-avem nici arici.

Share this post


Link to post
Casul are 4X45W. Asta inseamna ca pot sa ii pun 4 boxe ?

 

Da, 4 canale a 45 W.

Share this post


Link to post

unde gasesc plasticuri ca se ocupe locul liber din consola?ptr ca am inlocuit casetofonul de pe matiz cu un mp3 si a ramas ceva loc si arata urat

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...