Jump to content
Sign in to follow this  
eugenbonta

Dacia Logan - Moarte In Valoare De 9000 E

Recommended Posts

@Wolfman

Nu mi-as lua Golf (sau altceva) mai vechi de 2001, dar golanul peste doi ani e deja veche si va fi mai proasta decat un Vag sau Opel de 5-6 ani... Asa ca de ce sa dau bani pe dacia doar ca ACUM e noua, doar ca sa-mi fac de lucu cu service-ul in garantie si dupa ???

 

Buna observatie :thumbl: ... peste 2 ani loganul o sa aiba un pret jenant ca sa reziste pe piata sh, tinand cont ca o sa putem aduce masini sh din germania de voie,daca intram in europa(cu Euro 2 la fel ca logan dealtfel) :) .. iar totusi g4 are mult in plus de logan, doamne!! nici nu se poate compara, din nici un punct de vedere, cei care au mers cu un g4 pot sa spuna multe :) ... am mers cu golanu, vai.. vai...la ce pret are lasa tare de dorit sa nu mai vb de consum,cutie jenanta,stare de drum peste dacia normala, solenza se comporta mult mai frumos ca logan... timpul isi va spune cuvantul...si pe nenea golanu nu il vad bine peste 2 ani

 

 

@Maniaku

Problema e ca daca se deformeaza prea mult, te deformeaza si pe tine  <img src= )">

Edited by BigMe

Share this post


Link to post
sa stii ca a murit si din BMW unu..asa ca..no coment

 

da ca erau 6 in masina...exact no comment

Share this post


Link to post

intr-adevar un golf4 din orice an ar fi el este net deasupra unui logan din 2005. avand in vedere ca sunt versiuni de golf4 cu airbaguri in toate locurile posibile si imposibile (bord, montant parbriz, spatar scaun...)(logan are 1(+1) in bord), considerand optiunile de motorizare si calitatea generala a masinii eu cred ca un golf4 sh face cu brio un logan nou.

Singurul element discutabil este starea in care cumperi golful si felul in care a fost tratat de proprietar(i).

 

totusi nu sunt de acord cu faptul ca renault arunca pisica in curtea dacia cu loganul. totusi scrie pe el Logan by Renault. Dacia este acum Dacia groupe Renault. deci nu s-au dezis de aceasta masina chiar asa de mult.

acum ce va asteptati sa o ia in flota de modele native Renault ?

 

in ceea ce priveste competitivitatea pe pietele europene eu cred ca are ceva sanse dar nu in segmentele pe care le vedeti voi. ea va fi foarte binevenita in zonele rurale, la cei cu venituri mici. se bate intr-adevar cu autoturismele second hand din europa dar nu cu cele scumpe. si chiar daca e varza fata de un secondhand european totusi are un atu care la ei conteaza mai mult decat la noi "e noua". ramane totusi de vazut ce va fi.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Da, dar tot urita e!

Share this post


Link to post
acum ce va asteptati sa o ia in flota de modele native Renault ?

 

In Romania, nu. Pentru ca majoritatea clientilor Daciei prefera totusi o masina 'de a noastra ca e mai ieftina de intretinut'. Dar in strainatate asa promisasera - nu stii ca aparusera si cu 'bot de Renault'? Probabil pe urma au mai vazut si ei ceva incidente legate de calitatea ei si au zis "PAS".

Share this post


Link to post

Mda bine, promisesera ca o sa coste 5000 de euro, ca o sa fie ferrari produs in romania, ca o sa aiba 20 de airbaguri... etc. Au promis ei multe acum nu tre sa crezi chiar tot ce zic.

Share this post


Link to post

Pai din ce ziceti voi inteleg ca socul ala rau a fost intre Clio si BMW. Aia din Clio nimic? Ca la Logan ma asteptam iar in BMV daca erau 6 n-are rost sa discutam. Minim unul n-a avut centura sa un loc gandit sa dea cu capul.

Share this post


Link to post

Mai oameni buni eu nu pot sa inteleg cum sa aiba loganul acelasi numar de stele cu Smart-ul for 2.

E STUPID !!!! :wallbanger:

Stiu ca testele de la n-cap nu se refera la cat de tare se deformeaza masina, ci la protectia soferului si pasagerilor dar ce protectie similara cu a loganului poate oferi un smart???

Cu toata admiratia pt el, mie mi se pare mar fragil ca un tico...

Share this post


Link to post

ca sofer de tico trebuie sa recunosc ca mie mi se par mai bine facute smart-urile.

Share this post


Link to post

Ai sa fi surprins ce tzapana e trompeta aia de Smart!

Share this post


Link to post

O fi ea tzapana, dar eu prefer sa merg cu Logan, desi conform testelor ar trebui sa fie acelasi lucru. E haios asa sa o privesti, dar pe de alta parte distanta dintre sofer si varful botului masinii e ...infima.

In plus e si f joasa si la un impact fruntal e foarte posibil ca in urma unui accident sa intre cate ceva direct prin parbriz, parbriz care sa fim sinceri... cat de rezistent poate fi.

Dar.. daca asa zice ncap... logan = smart for 2 la siguranta

Share this post


Link to post

Daca iti iei smart pentru altceva decat oras, deja e business-ul tau...

Share this post


Link to post

Pai si ce Smartul inteleg ca e testat pentru oras si Logan pentru afara ? :-?

 

Cred ca e act de curaj sa mergi cu o serie intreaga de masini (in general de clasa mica) in afara orasului, nu doar cu Smartul.

Personal nu am nici o preferinta pentru Logan, dar mi se pare tare ciudat cand vad asa ceva. :dizzy:

Oricum.. Doamne fereste de evenimente din astea ca daca e, poti pleca pe lumea cealalta si din Hummer

Share this post


Link to post

Daca ai fi citit toata documentatia de la NCAP ai fi aflat ca nu se potrivesc pentru ca n-au acum si nici nu trebuie. Un pic de fizica ne arata ca la impact fortele se distribuie invers proportional cu masa vehiculelor.

 

Cand bagi un smart intr-un zid la 50 la ora e ca si cum l-ai baga intr-un smart pe contrasens la 50 la ora. Nu e ca si cum l-ai baga intr-un TIR. Diferenta e imensa. TIRul aproape ca nu va simti si impactul este practic de 100 KM/h pt Smart. Intratul sub roti si faptul ca nu vin bara la bara e basca. 100Km/h intre o bara de tir si o foaie de tabla va da rezultate dezastruase, chit ca smartu' are 11 stele si tirul -1.

 

Stelele se acorda pe clase. 2 stele Smart se pun cu stelele Matiz sau Mini. Nu exista nici o corelatie intre stelele dintre clase pentru ca asta ar insemna sa se faca teste pe clase de viteze pentru a determina curba de deformare, apoi sa calculam greutatile si sa vedem ce viteza relativa ia fiecare.

 

Este probabil si motivul pentru care nu se fac testele la impact cu alta masina. Daca ai o masina de 1 tona, ca Loganul si il trantesti intr-un S Klasse de 2 tone, Loganu se face pulbere pentru ca el absoarbe 2/3 din forta impactului.

 

De aia testele versus Golf4 sunt diferite de NCAP. Probabil ca G4 e mai greut sau are altfel ranforsarea barelor, distributia greutatii, etc. Exista un motiv pentru care NCAP nu e universal si legal, ci informativ.

 

Asadar poti sa ai un tico cu airbag si sa aiba 5 stele, la impact cu alt tico n-au nimic nici unul, la impact cu un (macar) Cielo sa fie pulbere. Am mai auzit asta cu Matizul de 3 stele ca e mai sigur ca Cielo cu 2. La un impact cu un Cielo incarcat, Matizul nu mai are nici o stea, toate fortele se dubleaza in Matiz si se injumatatesc in Cielo (rotunjesc).

 

Daca insisti sa compari, poti sa iei notele (nu stelele) care sunt masuri directe ale acceleratiilor si sa le inmultesti cu inversul proportiei greutatii masinilor comparate.

Share this post


Link to post

Uite o persoana f documentata! :thumbl:

 

Multumim de lamuriri si speram in cat mai putine evenimente la volan  <img src= ">

:lavolan:

Share this post


Link to post
  Daca insisti sa compari, poti sa iei notele (nu stelele) care sunt masuri directe ale acceleratiilor si sa le inmultesti cu inversul proportiei greutatii masinilor comparate.

 

Nici macar. Trebuie luate notele de test prorpiu zise, nu cele care aduna si alte 'aberatii' cum ar fi seat belt reminder si alte asemenea.

Share this post


Link to post

Nu cred ca ai dreptate, Satori. Dovada o face raposatu Tinu.

Cu alte cuvinte, siguranta nu inseamna doar care masina e mai rezistenta la impact, ci toate "aberatiile" alea care contribuie la asigurarea conditiilor ca rezultatele unui accident sa fie cat mai rezonabile. Daca ai avea un dispozitiv magic care ti-ar asigura "imunitate" la orice impact, dar trebuie sa apesi un buton inainte sa dai la cheie (asa ca sa avem un caz ipotetic), iar tu nu faci chestia asta pentru ca o consideri "aberanta", cum crezi ca ar fi catalogata masina la teste si cum crezi ca ai aprecia-o tu? (oricum ziceai ca ai niste zgarieturi pe masca de plastic a stalpului, de la cupla centurii de siguranta, asa ca pari destul de meticulos, ceea ce inseamna ca apreciezi masurile de securitate, dar, se pare, ca nu chiar toate).

Share this post


Link to post

Satori:

 

Corect, dar nu le vad publicate? M-ar fi interesat cifrele alea. Review ala pe care il fac ei e apa de ploaie. :mda:

 

Una e sa zica "minimal protection" si alta e 40g de-a latul coloanei vertebrale. Plus, credeam ca trebuia sa ii taie o stea Loganului pentru risc ridicat la coloana/impact lateral? Nu asa era protoculul?

 

Nu ca ar fi rau sistemul, dar sa tai o stea pentru ca mi s-a deschis porbagajul? Bleah.

 

 

P.S. (cross-post cu Abram Burel) Cred ca Satori se referea la comparatia intre clase diferite, segmentul din postul meu. In acest caz trebuie sa iei in considerare numai acceleratiile, sa calculezi, apoi sa re-aplici diferitele sisteme.

Share this post


Link to post

Abram Burel, m-am referit la ele ca 'aberatii' pentru ca sunt singurele chestii care pot fi interpretate cat de cat subiectiv. De exemplu, Kalos nu are seat belt reminder (iti amintesti martorul rosu din bord?) dar Megane are, ca deh... Renault rulez. Seat belt reminder = 4 puncte!!!

 

Ndi, exact asta e! Trebuie sa luam doar acceleratiile (leziuni interne) si intruziunile (leziuni externe). Restul e istorie.

Share this post


Link to post

a ciocni un obiect de o anumita masa, de un alt obiect imobil de o masa mult mai mare, nu e acelasi lucru cu a ciocni doua obiecte. legea conservarii impulsului.

 

la ciocnirea de acel perete, toata masina se va misca inpoi cu aceiasi viteza cu care s-a ciocnit.

 

si sunt mult mai multe lucrurui la mijloc. viteza relativa, traiectorii coliniare, franari, acceleratii...e un intreg balci.

 

la impact frontal 64km/h si la impact lateral 50 km/h...pai da. oare e chiar atat de reprezentativ pt toate situatiile din trafic? ca nu e asa. ncap incearca sa acopere o plaja de accidente, dar e vb si de niste conditii aparte.

 

daca eu conduc legal cu 90 afara si un o alta masina ma loveste frontal tot cu 90...nici ncap nu poate spune cine traieste, asta si daca purtam centuri si merg airbag-uri.

 

e un test informativ...si nu stiu daca e chiar atat de bine sa pui eticheta tuturor masinilor dupa ce spune acest test.

Edited by danmoise

Share this post


Link to post

Da, mai bine pui eticheta nemtilor de la RTL pe LOGAN;pana si mesajele telespectatorilor germani de la emisiunea cu pricina au fost:

 

-faceti si voi masini ieftine decat sa platiti salariile de milioane ale demnitarilor germani

-RTL si AUTOBILD sunt trompeta VW

 

Vitezele de 50 si resp 64 sunt vitezele medii la care se produc respectivele impacturi;cand vor fi alte vit medii vor fi si alte teste.

 

Indiferent cat s-ar zbate, VW o s-o ia in brate daca nu fac masini ieftine si dau doar din gura. [-X

A-ti vazut cate puncte are VW PASSAT 2000?11+8 fix cat LOGAN

Una peste alta Dacia(-Renault) a facut ce si-a propus;char daca port Cielo si n-as schimba-o pt LOGAN va repet :RESPECT pt Dacia macar din mandrie nationala.

Nu v-ar placea capsunarilor sa vedeti LOGAN-uri prin Madrid,sau Paris etc.?

@NDI testele nu se fac pe clase ci pur si simplu pe masini : da cu ea in zid(care are masa +infinit ) si vede cine scapa ;si faci acelasi test cu toate masinile

ia vezi tu nu cumva autobild a facut-o la una putin mai mare;si atunci deja avem un caz tipic de GIGO

Edited by adrianm

Share this post


Link to post

:o fftopic: am vazut sute de critici la adresa acestei masini. parca pe unii i-ar deranja in mod personal decizia celor care au ales logan. fiecare face ce vrea cu banii sai. ca e mai buna sau nu ca cielo, kalos...asta se va vedea in timp. pana una alta e mai ieftina. iar in strategia sa de marketing e un lucru fff important. din generatia de sacrificiu ( proletari ) nu foarte multa lume dispune de atatia bani incat sa riste sa isi un sh german.

 

 

bine zis: dacia si-a atins targetul cu acest logan, fie el de 5000 sau de 9000 de euro. si comentariile nu isi au rostul.

 

pt nemti vw o sa fie sfant si nu o sa moara. in cel mai rau caz o sa fie o ff mare scadere la piata de sh, dar neamtul la salariul sau de 2000 de euro, o sa isi permita masina noua oricand. ei vand masina la 100kkm din principiu, din nevoia de schimbare, pt ca simt ca au trecut in alta etapa a vietii, puii mei. un lux pe care romanul nu si-l permite...

Share this post


Link to post

Pai unde e varianta de 5000 de euro?5000 de euro nu iti ajung nici sa iei o caroserie de logan.

Share this post


Link to post

Ar trebuii sa-i fie rusine initiatorului topicului pentru numele dat "Moarte in valoare de.." . Nu cred ca s-a gandit prea mult insa iti zic eu care e diferenta intre a murii intr-un tico , logan si orice alta masina ..NICI UNA!

Share this post


Link to post

Reclama mincinoasa e sufletul comertului.

Aia a fost faza 1-pt intern .Acu deja e faza a doua :exportul si nu mai e nevoie de 5000 EUR ca e prea ieftina si uite ce fac nemtii, turbeaza.

Asa o sa facem si noi cand or veni chinezii cu Chery ala al lor .

Acu fie vorba intre noi(sper sa nu fie vreun neamt pe-aci s-auda) mie nu-mi place

LOGAN deloc (in parte si din cauza mentalitatii mostenite de la Dacia(si Renault ca nu-s mai breji) ) dar nu-mi place sa faca astia pisu pe noi de fiecare data cand scoatem capu in lume.

 

@danmoise poti sa pui asta :Cine se scoala de dimineata casca mai des -parca au spus-o carcotasii.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...