Jump to content
Sign in to follow this  
balky

Joc Volan La 100 Km/h

Recommended Posts

am si io o mica nelamurire,problema. adica..sapt. trecuta mi-am luat un cielo sh . masina are 120.000 km iar problema e ca la viteza de 100km /h (mai mult nu am incercat ca nu am avut unde ) am impresia ca volanul nu mai e asa stabil ca la 80-90. adica parca are un usor joc si tre sa tin mainile mai stranse pe el :)

parca nu mai are asa mare stabilitate masina , sau o fi doar in imaginatia mea

 

si problema nr.2 ,in momentul in care franez la viteza asta se aude un mis troncanit ( dar nu tot timpul ) , tipul de la care am luat-o mi-a spus ca e de la o piulita ( sau cam asa ceva ) de plastic de la volan . oare?

Share this post


Link to post

parerea mea

discuri de frana ovalizate

exact aceeasi problema am pe tico si maine sper sa o rezolv prin schimbare discuri...

jocul se accentueaza la franare nu?

tremura mai rau cand franezi...

Share this post


Link to post

discurile , la fel ca si placutele sunt noi. schimbate (de) la "radacini" :) )

sper ca nu sunt probleme cu discurile, oricum sunt in garantie

dar mai e o problema : scartaie la franare ( asta la viteza mica) poate fi din cauza ca sunt discurile noi si pana se mai freaca ele sa faca asa?

Share this post


Link to post

Verifica unghiurile specifice ale trenului de rulare, dar si echilibrarea rotilor. E deja scris in mai multe locuri pe forum despre aceste operatiuni.

Share this post


Link to post

echilibrare roti?

ai facut asta de curand?

Share this post


Link to post

Am schimbat gumele si echilibratul a intrat in pret. Daca vrei, te rezolva orice vulcanizare...

Share this post


Link to post

cauciucurile pe fata sunt echilibrate .erau varza.

are vreo legatura cu directia?

si...de ce scartaie atunci cand franez?

placutele sunt noi, la fel si discurile.

cineva mi-a zis ca mai trebuie ele sa se " aseze " , cred ca au in jur de 1000 km

Share this post


Link to post

Eu de cate ori am schimbat placutele au mers perfect din prima, fara fluieraturi sau trosneli. Intereseaza-te de consumabilele de la service-ul la care mergi.

Cat despre vibratiile din volan, raman unghiurile de verificat...

 

Masina ta are probleme si cu franele, si cu directia. Numai buna pentru senzatii tari ! Fugi si pune-o la punct !!!

Share this post


Link to post

Verifica si bucsile fata si bucsile spate.Deasemenea trebuie verificat si jocul la caseta de directie si eventual bieletele de directie.Toate astea se fac obligatoriu pe elevator de

un mecanic care se pricepe.Nu mai vorbesc de capete bara pentru ca au vorbit cei dinaintea mea de asta.

Share this post


Link to post

candva am avut aceeiasi problema. noroc ca am facut o pana si tipul de la vulcanizare mi-a spus ca am cauciucurile varza ca daca era dupa mine eu le-as mai fi verificat peste cativa ani. si stii ce am facut ? am cumparat doua cauciucuri, am echilibrat rotile (si reglat unghiul de fuga) si ce sa vezi ? toate problemele mele cu tremuratul volanului si instabilitatea la franare au disparut. ba chiar acum doua saptamani in drum spre Pitesti am incercat sa vad cum se comporta la viteze mari dar pe la 160 m-a domolit consoarta.

 

of, daca i-as schimba puiului si toba finala.. :lavolan:

 

ahh, si felicitari pentru masina, sa o stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute  <img src= ">

Share this post


Link to post

merci mult...apropo: azi am dat o fuga pe buc-pitesti

am ajuns pe la 150 dar tare urat se compotrta : tacanit in volan, parrca si tremura putin(mai mult).

eu am cutie hidramata la el si sincer motorul nu facea foarte urat la 150 dar ajunsese la aproape 5000 de ture si nu am mai incercat.

cam care e maximul "admis" de rpm pentru a nu omori motorul?

Share this post


Link to post

Depinde de motor. Daca ma intrebi pe mine, pe la 5500-6000 :)

 

Cu un motor in perfecta stare de functionare, la limitare. Cu un motor mai shontâc, mai jos. Desi cu cutie automata mi-e greu sa cred ca ai ce sa-i faci, in afara cazului in care ai piese gata sa explodeze.

 

Un amic de-al meu care lucreaza pe Daewoo a facut odata testul asta pe o coreeanca si a urcat-o in limitare in gol si a tinut-o sa vada ce pateste (Masina era pe firma si trebuia casata - sau schimbat motorul, ceva de genul asta). 5 minute mai tarziu nici macar nu se incalzise cate sa iasa din nominal.

 

Asa ca daca ai un motor bun, n-ai ce sa-i faci. Bine, in afara de faptul ca motorul se uzeaza si el proportional cu turele, benzina gârlă, uleiul are si el parametrii lui, etc. Bine n-are cum sa fie da nici nu-l omori.

 

Eu schimb pe la 5.000 cand ma grabesc si pe la 3-4 cand merg normal. Dar eu torn Mobil 1 la 7-8 mii km si am consum 16 in oras :) Intr-a 5-a la VMax, motorul are 4.500, asa ca banuiesc ca e ok din constructie sa-l tii in 4.500 pe perioade indelungate. Altfel bubuia pe autostrada.

 

Inca o chestie ca n-am vazut: tu ai jante de aliaj? Nu de alta dar astea se centreaza cu conuri la Cielo(eu am). Ai asa ceva? Iti vibreaza si cu alte roti?

Share this post


Link to post

am jante doar pe spate ( asa am luat-o ) .nu am incercat cu alte roti.

o sa dau o fuga sapt. viitoare prin service ca sa-i fac si unghiul de fuga sa incerc sa echilibrez si rotile pe spate si dupa aia sa vad iarasi cum se comporta.

si sa rezolv si tacanitul din volan.

problema cu urcatul pana la 5000 rpm ma gandesc si io logic ca aia nu erau nebuni sa faca o masina pe care sa o ti doar in 100-110, ca deja era masina numai pentru oras si mergeai cu ea numai printre blocuri.

cu toate ca are doar 3 viteze parerea mea e ca e ok ( adica sper [-O< ) sa-i mai dai si ei acolo macar un 120-130.

Share this post


Link to post

Uita-te de conuri. Daca nu te pricepi, intreaba la service daca jantele de AL au conuri de centrare. Pana una alta poti sa dai 30.000 la un vulcanizor sa-ti schimbe fata cu spatele. Vezi daca vibreaza mai rau.

 

* Daca e de la conurile de centrare o sa-ti vibreze mult mai rau asa (pentru ca sunt pe fata).

 

* Daca vibreaza mai putin, e momentul sa-ti cumper roti in locul celor de tabla.

 

* Daca face la fel macar ai rezolvat enigma rotilor. Te axezi pe bucse, geometrie, etc.

 

Ah inca o chestie. Rotile se comporta altfel. Ori iti iei tabla, ori aliaj. Amestecul nu e prea bun la tinuta de drum, stabilitate in curbe, franele merg altfel, etc etc.

 

Plus ca arata ... ei bine, descompletata.

Share this post


Link to post

adevaru e ca arata urat. dar gentile pe gere le am io pe masina le-am vazut la un magazin cu 5.000.000 bucata . si trebe 2. asa cai stau putin.

Share this post


Link to post

Incearca inversarea rotilor, te costa 30.000 (3-5 lei, mai exact) distractia si afli sigur. Stiu ca insist, dar eu zic ca merita.

Share this post


Link to post

Shi mie imi tremura volanul la 110 km/h, deshi echilibrasem la 3 ateliere jantele de tabla in ultimele 6 luni (jantele noi, n-au avut nevoie de cineshtie ce plumb... mici),

4 cauciucuri Debica (all-season), schimbat capete de bara, facut geometrie, prins la loc o bucsa de plastic pe sub volan. Acum nu mai vibreaza la 110 km/h... ci la 120 Km/h... Plus ca este sport-extrem la viteza asta: parca nu mai are aceeashi greutate; directie cam imprecisa! vajaiala :( , asha c-am "stat" la 100/h pe autostrada soarelui...

Share this post


Link to post

sapt. trecuta am fost la mare pe a2 si vreau sa zic ca se comporta destul de bine. adica la 150 nu vibra decat torpedoul care era prin de prostii. in rest mai nimic important.

oricum o sa ma duc la inceputul lui septembrie sa-i fac o verificare capitala.

 

P.S sa stii ca ai dreptate ..parca nu mai are aceeasi asezare pe sosea la viteze mai mari. parca pluteste. cel mai bine ii place pe la 120-130.

Share this post


Link to post

170km/h pe A2 cu 400kg bagaje nu trepida nimic. Jenti ruginite :"> neechilibrate de nu stiu cand :P . La GLE am obs. ca la viteze mari se aseaza chiar foarte bine pe sosea deoarece este mai joasa decat cele noi.

Share this post


Link to post

chestia cu echilibratul rotilor e destul de serioasa,rotile neechilibrate ducand la alte defecte (amortizoare,bucse, rulmenti, capete de bara etc) datorita vibratiilor asa ca daca gasiti un service bun sa ma anuntati shi pe mine (am auzit de unu' bun prin sebastian sau ferentari nu stiu adresa exacta din pacate)..

 

am luat shi eu de curand un espero 1.5 16V la 100.000 km shi de la 120 incolo trepideaza un pik , e controlabila dar e urat mai ales cand drumul e drept...

 

una peste alta eu zic sa-ti faci o echilibrare de roti la un service k lumea shi daca tot ajungi verifica-ti si unghiul de fuga, eu asta tre sa fac acum..

 

shi inca o chestie eu de ex la 100.000 am joc fantastic la volan din rulment (nu joc la directie). vezi sa n-ai shi tu la fel fiindca accentueaza vibratiile alea

Share this post


Link to post
am jante doar pe spate ( asa am luat-o ) .nu am incercat cu alte roti.

Pai asta era!!! Pune-i jante si pe fata si se rezolva problema - da' neaparat si cu caucuicuri =))

 

Ok, gata, ies - nu m-am putut abtine  <img src= S">

Edited by sp67

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...