Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Scartait, chitait, soricei si greierasi

Recommended Posts

De la un timp, cand merg pe drumuri ondulate (nu neaparat cu gropi) incepe sa-mi scartaie usa cam in dreptul incuietorii. Probabil de la solicitare deoarece eu am obiceiul sa tin cotul pe manerul usii cand conduc. A mai avut cineva problema asta, se poate da cu vreo solutie, regla etc ?

Share this post


Link to post

Pentru problema ta se recomanda vestitul (printre forumisti) spray WD40 care deja a rezolvat problemele lui Lucman, Shenck, Ovidiuc si altii...din cate tin minte se gaseste pe la Metro...

Share this post


Link to post
Pentru problema ta se recomanda vestitul (printre forumisti) spray WD40...

...Nu trebuie nici un fel de spray si in nici un caz nu folosi degripant! Ala rezolva, intr-adevar, problema dar temporar... unge mult prea putin si pe urma, dupa ca ii trece efectul scartaie mai rau!

Nu ai nevoie decat de putina vaselina si o scobitoare cu care sa ungi un pic mecanismul! Ungi numai ce se vede, (prin santul prin care vezi incuietoarea) si e suficient! Te uiti si tu unde sunt urme de frecare (chiar si pe plastic) si dai un pic acolo!

Si eu mi le-am facut azi pe toate 4, aia din dreapta fata "incepuse deja sa macane" :lol: , iar pe celelate, preventiv!

Share this post


Link to post

Sa ne intelegem ... WD-40 e foarte bun pentru degripare (elimina oxidarea locala); fiind un produs petrolier, asigura pentru ceva timp si lubrefierea ... ideea este ca la vreo saptamina dupa WD-40 e bine sa se dea cu vaselina (din cea banala, pe baza de litiu sau la tub - siliconica).

Share this post


Link to post

Mie incepusera ambele usi de pe spate sa scartaie urat de tot  <img src= ">

Le-am uns pe toate cu vaselina insa uas din spate dreapta, desi se scalda acum in vaselina :D , tot nu vrea sa taca. Am pus cu scobitoarea pe unde am putut, am miscat usa in toate pozitiile sa am acces peste tot, mai ca puneam vaselina si pe geam si tot nu s-a rezolvat. Aveti vre-un tips cum trebuie facut?

Share this post


Link to post
... mai ca puneam vaselina si pe geam si tot nu s-a rezolvat. Aveti vre-un tips cum trebuie facut?

Nu uita sa ungi si "opritorul" sau "amortizorul" (un fel de tija neagra de plastic, prinsa in surub de usa si care intra in caroserie... sau o fi invers? Fix nu-mi amintesc acum, da' o vezi negresit!) Dai cu vaselina pe toata lungimea ei, inchizi-deschizi usa de cateva ori, apoi stergi surplusul de vaselina cu un servetel...

Share this post


Link to post

Io am pus mina pe un spray cu vaselina siliconica si le-am uns pe toate de le-am ingalat, dar cind are chef usa stinga spate tot scirtiie (la caldura mare, de obicei).

Share this post


Link to post

Eu am dat cu WD 40 ala atunci cand am postat prima data si nu imi mai amintesc nici macar cu facea. Si-a facut treaba.

Share this post


Link to post

Singura usa care imi scartaie si mie este usa din dreapta spate. Cred ca foarte curand, o sa ii aplic un tratament cu deja celebrul si binecunoscutul WD40 ! Sa vedem daca mai are curajul sa mai scartaie dupa aia...

Share this post


Link to post

ciudat, si mie tot usa dreapta spate imi scartaie... o fi o conspiratie :scarpin:

Share this post


Link to post

Si mie imi scartzie limitatoarele doar cand sunt proaspat unse :roll: sau asa cum spunea si Flex, atunci cand masina a fost parcata in soare.

Stiu ca sut unse bine si m-am resemnat.

Share this post


Link to post

Salut,

Problema mea cu scartaitul usii din dreapta a aparut acum 4 zile.

Initial am crezut ca nu era inchisa bine, apoi dupa ce am trantit-o bine ca sa se inchida zgomotul nu a disparut.

Azi cand ma intorceam de la servici zgomotul a devenit enervant. Am tinut fixat cu mana tumburusul cae blocheaza usa, garnitura lui, "cotiera" nimic. Am parcat-o si am miscat scaunul, nu se auzaea nimic. Am inceput sa trag violent si sa misc de sus in jos cotiera. A facut un zgomot ca toti dracii.

Deci zgomotul il facea placajul care acopera usa in interior. Cred ca ori a slabit vre-o clema pe acolo ori a intrat apa, pt ca zgomotul a aparut dupa ce am spalat-o.

Nu prea am chef sa o desfac si oricum sapatamana vitoare o duc in service pt cutia de viteze si pt rotile din fata care dau impresia ca mai au putin si sar de la locul lor, cel putin cand trec peste denivelari!

Share this post


Link to post

Datele problemei: Matiz SE AC Euro 3, luat saptamana trecuta pe 20 mai cu 1025 km rulati. Ieri am facut un drum mai lung -270 km spre Buzau... si la un moment dat a aparut un scartait in partea stanga a bordului... initial se auzea la decelerari si am presupus ca este cablul de kilometraj sau chiar ceasul, dar dupa vreo 30 de minute de mers a inceput sa se auda in permanenta, indiferent de starea drumului (care era bun de altfel).....aveti idee ce dracu poate sa scartaie? Zgomotul este permanent, enervant si foarte tare, nu-l acopera nici casetofonul! Oricum cel mai tarziu maine ajung cu ea la service pentru prima vizita si chiar as vrea sa-mi spuneti si mie unde sunt mai "specialisti" in Matiji... Multumesc

Share this post


Link to post

O hartie pusa intre consola si plexiglasul care acopera ceasurile face minuni in acest caz.Vezi ca este tratata pe aici aceasta problema.

Share this post


Link to post

HA-HA! Stai linistit: "asa face toate" :tongue: !

Adique: geamul de la bord, casetele audio din torpedou, suportul de numar, o tevushca de ulei care bate in ceva, plasticul bordului frecat de ceva...si tot asa.

Nimeni de pe forum n-a gasit rezolvarea acestei enigme. Poate Agatha Christie!

Share this post


Link to post

Mai baieti, la mine nu e un greierash d-ala micu'.... e o rozatoare mare! adica va spun ca se aude mai tare decat casetofonul! imi face impresia ca este un surub nestrans. Plus ca stiam de problema cu ceasurile, am pus mana pe ceasuri, pe bord, pe aeratoare, am deschis usa in mers sa vad daca nu cumva freaca de "tapiterie".. degeaba. Cesurile nu vibreaza, bordul asemenea si scartaiala se aude rau. Ma duc cu ea la service oricum si va spun de unde a fost, dar in mod sigur nu e ceva banal, cum spuneti voi... nu e in cliclul asa face toate, ca daca e de acolo ii pun pe-aia in service de demonteaza tot bordul si baga mastic siliconic pana nu se mai aude... sau spuma poliuretanica! :wallbanger:

Share this post


Link to post

1. Ventilatie - Face si daca ai ventilatia oprita?

2. Usa - la mine scirtiia o boxa in locas, pina n-am fixat-o mai bie, n-a tacut

3. Geamul de la ceasurile de bord - din ciclul "asa face toate"

4. Pedalier - Ceva pe la ambreiaj? Face si cind calci ambreiajul?

 

etc... incearca sa localizezi zgomotul mai exact.

 

Specialisti in Matiji... incearca Autonet, parerea mea!

Share this post


Link to post

1. Face si daca opresc ventilatia, AC, misc aeratorul etc

2. clar nu se aude in usa se aude undeva intre aeratorul din stanga si ceasurile din bord, dar mai profund.

3.nu e geamul de la ceasuri, pentru ca la intensitatea zgomotului ar trebui sa vibreze si daca tii mana pe el nu se simte nimic.

4. nu e de la pedalier, face in mers, in decelerare, cu ambreiajul calcat sau liber, cu masina in tractiune sau pe liber.

 

Acum dimineata nu se aude, dar am facut un drum de vreo 5 km si a inceput sa se auda. creste gradual pe masura ce faci kilometri!!!! S-o ia dracu... ma duc maine la Radacini Plevnei, ca la City Center nu mai calc sa vedem ce-i fac aia. Oricum are 1000 si ceva de km, asa ca trebe sa-i fac prima revizie... Ma gandesc ca o fi ceva de la amortizor... ca mai merge si o colega cu ea si e cu lamaile in geam, o fi agatat vreun crater, nu stiu, pana nu vad... Oricum, revin cu solutia (?) problemei maine dupa revizie.

Share this post


Link to post

Mult succes... si nu mai cita mesajul anterior! Foloseste butonul Add Replay de jos :thumbl:

Share this post


Link to post

pentru cine a mai patit... era modulul de la alarma, legat cu un colier si care freca de coloana de directie

Share this post


Link to post

Mircea, tata, stai linistit c-o sa apara in alta parte :tongue: ! Eu nici acum nu i-am dat de cap zgomotului de Diesel! Voi incerca sa ma bag sub bord, la cei 1.83m ai mei, ca sa-mi dau seama daca vreo tevushca atinge de ceva!

Share this post


Link to post

Sa reinviem un pic topicul :-> .

 

Datele problemei: se da una bucata matiz se-power cu atractie pentru greierasi. Pe rand am eliminat cam tot ce am putut dar acum ma confrunt cu doua chestii care-mi depasesc imaginatia:

 

1. Sub bancheta din spate, pe partea dreata imi zdrangane ceva ca 2 table care se lovesc una de alta sau ca niste bile intr-o cutie metalica. Zgomotul se aude ca si cum ar venii de sub bancheta, dar acolo este rezervorul, nu prea are ce sa zdrangane asa. Deci am presupus ca e de sub masina, ceva. De usa din spate am tras in toate directiile, nimic, liniste. Zdranganitul se aude doar cand trec cu partea dreapta a masinii prin gropite sau denivelari scurte, in 20% din cazuri cand iau groapa doar cu roata din fata si 100% din cazuri cand trece si roata din spate prin groapa. Pe drum ok este liniste. Daca stau sa ma gandesc, sunetul a aparut dupa ce mi-au schimbat la service prima data filtrul de benzina, dar facea foarte rar si la gropi mari. Acum face mereu si mai ales daca iau un viraj dreapta, masina se inclina si mai este si vreo denivelare sau gropita in calea rotilor din dreapta. Nu este sunetul facut de amortizor, pe ala il stiu si este mai infundat.

 

2. La denivelari ale soselei(valuri, gropi mai mari, guri de canal mai joase) imi scartaie tapiseria de pe plafon. Si daca o imiping cu mana scartaie. Ce naiba sa-i fac?

 

3. Asta nu tine de zgomot, dar e dubios oricum: Unde se imbina bordul cu stalpii parbrizului au aparut spatii; in stanga este mai mare iar in dreapta mai mic un pic. Locul este practic intre finitia stalpului si bord, ca si cum s-ar fi lasat bordul in jos(nu cred ca finitiile se pot ridica singure). La service mi-au zis ca este din cauza frigului, s-a contractat plasticul.

 

S-a mai intalnit cineva cu asa ceva? Are cineva idei? Cel mai tare ma supara zdranganitul de sub masina(bancheta).

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post
1. Sub bancheta din spate, pe partea dreata imi zdrangane ceva ca 2 table care se lovesc una de alta sau ca niste bile intr-o cutie metalica. Zgomotul se aude ca si cum ar venii de sub bancheta, dar acolo este rezervorul, nu prea are ce sa zdrangane asa. Deci am presupus ca e de sub masina, ceva. De usa din spate am tras in toate directiile, nimic, liniste. Zdranganitul se aude doar cand trec cu partea dreapta a masinii prin gropite sau denivelari scurte, in 20% din cazuri cand iau groapa doar cu roata din fata si 100% din cazuri cand trece si roata din spate prin groapa. Pe drum ok este liniste. Daca stau sa ma gandesc, sunetul a aparut dupa ce mi-au schimbat la service prima data filtrul de benzina, dar facea foarte rar si la gropi mari. Acum face mereu si mai ales daca iau un viraj dreapta, masina se inclina si mai este si vreo denivelare sau gropita in calea rotilor din dreapta.

Filtrul de benzina se afla acolo si probabil loveste in caroserie, nefiind montat bine.

 

2. La denivelari ale soselei(valuri, gropi mai mari, guri de canal mai joase) imi scartaie tapiseria de pe plafon. Si daca o imiping cu mana scartaie. Ce naiba sa-i fac?

Greu. Dai plafonul jos si vezi de unde provine. Vezi mai intai imbinarile dintre finitii si plafon.

3. Asta nu tine de zgomot, dar e dubios oricum: Unde se imbina bordul cu stalpii parbrizului au aparut spatii; in stanga este mai mare iar in dreapta mai mic un pic. Locul este practic intre finitia stalpului si bord, ca si cum s-ar fi lasat bordul in jos(nu cred ca finitiile se pot ridica singure). La service mi-au zis ca este din cauza frigului, s-a contractat plasticul.

Posibil si chiar plauzibil. Afli cand da caldura.

Share this post


Link to post

2. Scartaie peste tot: la jumate(unde este o traversa a plafonului), in fata, in dreptul oglinzii, oriunde as apasa scartaie, dar in general in partea centrala.

 

Mi-am mai adus aminte de o chestie: dupa ce trec de 80km/h, in zona usii din dreapta fata - aerator fata dreapta apare un suierat ca si cum usa nu ar fi inchisa bine sau geamul ar fii un pic deschis. Nu se simte nici un fel de curent de aer dubios in zona, dar ceva suiera. Sub 80 nu se aude nimic. Suieratul este destul de puternic sa acopere sunetul rotilor de iarna pe asfalt, dar se pare ca pasagerul din dreapta nu il aude, la mine se aude destul de ok. Ce naiba ar putea fi?

 

Face si cu ventilatia pornita si cu ea oprita.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Sfat :) Las-o asa. Poate daca o demontezi mai rau ii faci..

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...