Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Consum Matiz

Recommended Posts

Nu sunt nici pescar nici vanator inrait. Asta a fost consumul. Am explicat in ce conditii: weekend, fara aglomeratie, ziua si seara, trasee cu putine semafoare: zona Titan, Titan-Berceni (pe la targul de masini), Titan-Militari (pe Dambovita - in mod sigur nu pe apa :P ). La care se adauga cateva zile de mers in situatii "normale" pentru Bucuresti. In mod obisnuit si la stilul meu "ceva" mai sportiv consumul ajunge usor la aproape 8l/100km in Bucuresti.

Share this post


Link to post

Ultimul consum si la mine, dupa ce am facut revizia de 40k si am scapat de prostia aia de ulei 5W30 Daewoo.

Exclusiv urban 6.7l/100km.Benzina Lukoil95.

Share this post


Link to post

Primul consum dupa revizia de 40K : Buc-Neptun : 10,09L.Mers pe autostrada, in medie, cu 140km/h si AC pornit, si 110-120 dupa, cu AC pornit mai rar(trebuia sa mai fac si cate o depasire :) ).

La intoarcere : pe european, prin Slobozia: 5,8L/100km mers cu 110-120 in afara si vreo 80 in localitate, AC pornit mai tot timpul.Mie mi se pare o diferenta enorma, si chiar daca greseam la aprecierea cantitatii de bezina consumate(m-am bazat pe indicator, ceea ce nu e foarte corect) tot e diferenta mare...Am vrut sa vad cum se comporta si cum consuma cand e un pic mai alergata, am ajuns la concluzia ca daca vrei sa nu te rupa la buzunare si sa mergi relaxat e bine s-o lasi pe la 110 maxim, cred ca intre 100 si 110 e viteza optima pt Matiz.

Ramane o masina de oras pana la urma...

Share this post


Link to post

Indicatorul de benzina nu este liniar. Doar indicatorul de minim raspunde intotdeauna la acelasi nivel de benzina.

Share this post


Link to post

Da, clar, de asta si spuneam ca sunt doar masuratori aproximative...Nu puteam sa merg cu canistra dupa mine sau sa risc sa raman in pana prostului doar ca sa fie 100% corecte rezultatele.

Share this post


Link to post

Prima iesire cu Matizul din Bucuresti (la Varlaam cu gasca daewooclub.ro). Consum extraurban: 5,3l/100 km. Rompetrol 98. Ca stil de mers... in general 120km/ora in afara localitatilor si 50-60km/ora in localitati. Au mai fost portiuni de drum in care am mers cu 70-80 (drumuri serpuite, la deal si la vale), dar si portiuni in care am mers cu 140. Am testat si viteza maxima. Din pacate mai mult de 145 km/ora nu a vrut. Nu am insistat sa ajung la mai mult (poate daca batea vantul din spate :P ) pentru ca sunt multumit ca ajunge foarte usor la 140 si se poate merge constant cu aceasta viteza.

Share this post


Link to post

Oltenita - Gura Teghii si retur: 5,8 l/100km, am turat-o la greu, AC-ul folosit din plin, 110-120 km/h extraurban, 50-70 km/h urban, orgoliul de sofer m-a facut sa ma manace talpa pana la 140 km/h pe distanta scurta insa.

Ma declar multumita de muncita mea Papadie.

Share this post


Link to post

Inseamna ca diferenta in ceea ce priveste consumul extraurban dintre Matiz cu AC si Matiz fara este de numai 0,5l/100km. Vreau si eu AC!!! :D

Edited by wizzard

Share this post


Link to post

Consum pe 250km - 100 km extraurban mers linistit maxim 90km/h iar restul in oras (suceava) - 5,8 la suta.

In general imi ia pina in 6,5% in oras...mers mai linistit.

Share this post


Link to post

Bucuresti - Constanta pe A2 = 5.50 l/100 fix fix (alimentare inainte de iesirea din bucuresti si alimentare la intrarea in CT)

100-120 km/h fara AC (am mers noaptea)

OMV 95

Share this post


Link to post

Ma declar si eu foarte multumit de consumul Matiz-ului meu. In urma cu o saptamna am fost la mare si am efectuat 845 km in total ( din care vreo 40 - 50 km tavaleala prin statiuni). Pe autostrada am mers cu maxim 115 km/h. Am consumat in total 42 l benzina, deci rezulta un consum mediu de 5,1 l/100km. Sa nu il deochi, dar e cam la fel cu consumul dat de producator in fisa tehnica. Doamne-ajuta sa fie la fel si de acum incolo!

Share this post


Link to post

Consum de invidiat.Matiz E,34000 km la bord,persoane 4,portbagaj cutie,pe distanta Cluj-Napoca-Bai Herculane si retur,798 km-exact 35 litri (OMV95 si Petrom 95) .Mers nesportiv,rar depasind 90 km/h,restrictor scos,presiunea pneuri 2,3.Consum facut de la plin la plin. :) >-

Share this post


Link to post

830 km facuti weekendul asta ... cu gasca daewoo pana la varlaam mers frumos intre 80-120 in principal cu aerul pus. Vreo 20 km de off-road pe la varlaam numai I-a si a II-a, vreo 250 de km pana la baza transului mers undeva 80-100 localitati si 110-140 in rest, transfagarasan urcat aproape numai cu 2 pana in 60, coborare mai rapida pana in segmentul de gropi, 110 cap coada prin curtea de arges pitesti si 100 pe autostrada cu o portiune de vreo 20 km la 150.

 

Sa nu uit vreo 4 ore motorul pornit la gratar.

 

Total aprox 45-50 litrii, consum aprox 5.5 - 6.

 

Asteptam cu interes consumul de aproximativ 8% de weekendul viitor de la mare.

Share this post


Link to post

Am uitat sa scriu de ultimul consum urban (inainte sa plec spre Varlaam): 8,1l/100km. Acelasi stil sportiv.

 

Offtopic: nu stiu cum de reusiti sa mergeti cu 90km/ora in afara orasului. Consider ca Matizul se simte cel mai bine in jur de 120km/ora +/-10km/ora.

Share this post


Link to post
Am uitat sa scriu de ultimul consum urban (inainte sa plec spre Varlaam): 8,1l/100km. Acelasi stil sportiv.

 

Offtopic: nu stiu cum de reusiti sa mergeti cu 90km/ora in afara orasului. Consider ca Matizul se simte cel mai bine in jur de 120km/ora +/-10km/ora.

 

Pai nu ziceai intr-un post mai inainte ca iti manca in oras 6,6l/100?!Acum mananca 8,1l/100? :-W

Cat de controlabila ti se pare tie masina pe la 130km/h?Ai avut vreun incident neplacut(nu neaparat lovituri, sa zicem de ocolit vreun obstacol cum ar fi un caine mort sau o groapa pe care le vezi in ultimul moment) pe la > 120 - 130km/h?Ai observat cum creste consumul cand treci de 100 - 110 km/h? :thumbl:

Share this post


Link to post

In sfarsit, brotacelul a vazut si el un drum lung, extraurban, pana la mare si retur.

 

Consumul mediu: 7.1%

 

Au fost 700km, din care 150km frecati pe litoral in fel si chip, cel mai mult cu drumuri foarte scurte ( de genul nu mergem la plaja pe jos, ca facem 15 minute..mergem cu masina :P )

 

La dus masina moderat incarcata, viteze 100-120km/h, fara a/c. La intors masina full (3 adulti, 2 copii si bagaje si-n scrumiera), viteze de ~ 100km/h pana la Fetesti, dupa aceea 120-140, full a/c.

 

Consider ca e rezonabil, masina nu a fost menajata deloc, mai ales ca toarce motorasul ala de nu-i adevarat, tot iti venea sa-i dai! Si i-am dat ! :)

 

PS: Am uitat ceva: Matiz E3 (E a/c), benzina Petrom 99+. Se pare ca ii place!

Edited by Zetics

Share this post


Link to post

4.8% in concediul asta. Buc. - Arad dus intors, cam 1200 km. alimentat la Ineu fix 30 l. pana la "clang"

La intoarcere, 29 l. la Petrom Uverturii. Viteza medie 70 la ora. AC-ul in functiune cam tot drumul, adica il opream doar in caz de depasire sa mai prinda un pic de elan. Doua persoane si bagaje pe bancheta.

Matiz din 2000, 106000 Km.

Share this post


Link to post

Permiteti-mi sa nu cred consumuri gen 4,6%-4,8% cu AC pornit tot timpul, 2 sau mai multe persoane, bagaje full, eventual si remorci tractate :dizzy: , poate si vant puternic in fata... etc.

Sa nu mai vorbesc despre cei carora 130-140 km/h cu Matizul li se pare ceva normal. Pai cam de-aia se intampla accidentele, ca mai sunt unii de-si forteaza norocul la maxim. Pe o masina care a carei viteza maxima constructiva este de 144km/h, it is best for all v_croaziera << v_max.

Share this post


Link to post

Nu te uitat la mine :) , la intoarcere a condus nevasta (a mai ramas cateva zile la mare in plus, eu am venit cu altcineva acasa), si desi mie mi-a facut teorie cand mergeam cu 120 pe autostrada, ea i-a tras-o cum ai vazut!

 

Iti dai seama ca acum politistul din dreapta mea a fost decazut din drepturi si acum nu mai are drept de veto > :) !

 

Anyway, cand autostrada e foarte libera, drumul bun, fara vant & shit, nu cred ca e chiar asa o mare drama. Iar cand masina merge bine, nici nu ai senzatia de insecuritate. Iar Matizu nostru chiar merge bine, pupa-l-as si dea Domnu sa mearga tot asa!

 

Pe vremea cand aveam Tico, mi se parea o super aventura sa merg cu 130, mergeam doar juma de minut sa vad ca "poate". Acum, cu Accentul nici nu-mi dau seama cand ajung la 160, de obicei realizez ca depasesc prea multi si prea repede :D

Edited by Zetics

Share this post


Link to post

Norocul lui Maty ca a fost full incarcat! Cand am mers cu 140 doua persoane simteam ca incepe sa pluteasca, nu indrazneam sa respir cu mana pe volan, ca deja faceam opturi pe autostrada... Acum doi ani cu Power...

 

Cu stima,

Costel

Share this post


Link to post

Se prea poate! MAsina chiar a fost foarte incarcata (bagaje in bratele si intre picioarele pasagerilor etc :D )

 

Cred eu ca dupa consum se vede ca nu spun baliverne :D

Share this post


Link to post

@Ionutz

 

Nu ma deranjeaza catusi de putin daca nu crezi ca Matizul meu intradevar a consumat 4.8%. Consumul de carburant depinde in cea mai mare masura de stilul de condus. Cutia de viteze are 5 trepte, (unii uita asta) altfel te mai poti folosi si de inertie(uneori) si reprizele de acceleratie urmate da franari bruste nu fac decat sa sporeasca consumul. Apoi daca pentru doua persoane si ceva bagaj pe relatia Buc - Arad platesc 100 RoN consider ca este in avantajul meu mai mult decat daca sunt sau nu crezut. :D

Share this post


Link to post

Intr-adevar Zetics, tu ai mers cu viteza si asta se vede in consum, dar sunt altii care si merg cu viteza, si le consuma putin (sub 5%... ceva cu 4 ca da bine, la fel ca preturile cu x,9), basca AC-ul tot drumul :-?

 

L.E. Si daca o fi adevarat consumul lui Gerula?

Hm, ia spune-ne si noua, cum schimbi vitezele, ca poate tine de stilul de condus... Conditii concrete (eu):

1. Pentru atingerea si mentinerea unei viteze constante de 55km/h: pornire de pe loc, schimbare treapta a doua la 25km/h, a treia la 40km/h, rularea in continuare cu a treia.

2. Pentru atingerea si mentinerea unei viteze constante de 90km/h: pornire de pe loc schimbare treapta a doua la 25km/h, a treia la 40km/h, a patra la 60km/h, a 5-a la 90km/h, rulare constanta cu 90km/h.

Cam atat deocamdata, restul (cu retrogradarile, frana de motor, inertia) poate ni le spui tu, odata cu infirmarea/confirmarea teoriei mele...

 

L.L.E. Chiar daca exista un topic separat pentru mersul economic, propun ca fiecare user, odata cu afirmatia unui consum neasteptat de mic/mare, sa descrie si stilul sau de condus.

Edited by ionutz

Share this post


Link to post

Incearca asa: pornire de pe loc, a II-a pe la 30km/h, a-III-a la 50km/h, a-IV-a pe la 70km/h, te duci cu a patra pina pe la 110-120km/h, acolo dai a-V-a, urci usurel pina la 130-140km/h si ramai acolo pina se termina autostrada...

 

P.S. Eu nu am AC la Matiz... :P

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

Bucuresti - Constanta A2, mers cu 95km/h cei 107 km din A2 iar ceilalti cu cate o banda pe sens cu 70-80-100. Putin dupa iesire, la ecluza, este o benzinarie Lukoil. am limentat, am calculat, consum 4.9l.

Am fost 4 oameni in masina + bagaje.

Cred ca scot consumul din carte adica 4.1l daca merg cu 95km/h, singur in masina.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...