Jump to content
Sign in to follow this  
andreicri

Chevrolet Lacetti - Impresii

Recommended Posts

Dupa ce o sa intelegi ce face fiecare procedura, o sa intelegi ca n-au. Ca este intelept sa dai reset inainte de idle learn, este alta poveste.

Reset poti da la orice ora din zi sau din noapte pentru a te debarasa de trecut, iar idle learn faci doar dupa ce motorul a stationat un timp indelungat si doar atunci cand esti nemultumit de evolutia motorului la turatia de ralanti, lucru care se petrece, in general, in sezonul rece. Nici un procedeu nu este obligatoriu, dovada ca ele nu sunt trecute in manualul de utilizare, dar dupa ce intelegi ce face fiecare in parte, o sa constati ca este intelept sa le faci dupa fiecare schimbare a unor piese sau consumabile implicate in stabilirea turatiei de ralanti a unui motor termic.

Share this post


Link to post
2. De ce nu trebuie aprinse si farurile odata cu AC-ul la idle learn. AC-ul il pornesc odata la cateva zile, farurile tot timpul. Nu ar fi normal daca tot inveti motorul sa-l inveti cu toti consumatorii mari?

 

Faţă de consumul de putere al AC-ului, mai ales vara, farurile cred ca sunt nici la 10% (~110W la o putere a motorului de minim 5-6 Kw la ralanti). De fapt cel mai mare consumator este aeroterma pe maxim si dezaburirea lunetei. Se considera insa si astea neglijabile in ecuatie.

Tolin are dreptate, idle learn eu am facut o singura data si de atunci am observat ca nu e necesar dupa reset, schimbarile turatiei de mers in gol fiind insesizabile.

Share this post


Link to post

Am fost azi la dealer ca aveam o mica vibratie in anumite momente la pedala de acceleratie (destul de deranjanta cand era motorul rece si benzina de 95). Asta a fost si unul din motivele pentru care am trecut pe benzina de 98. Mi-au zis ca cel mai probabil era din cauza ca eram in rodaj si bagasem benzina proasta, etc.

Dupa verificari mi-au resetat ei ECM-ul. Motorul parca numai e asa de zgomotos pe la 4000rpm si pot spune cu mana pe inima ca parca si raspunde mai bine la picior. :)

Inainte de a scoate masina din service mi-au si spalat-o.  <img src= )">

Mi-au recomandat sa bag doar benzina de 98 ceea ce oricum faceam de vreo 2000 de km.

Tot respectul pentru cum s-au comportat.

Oricum dupa experienta zilelor trecute la cea mai mica problema aparuta nu o sa mai intreb pe forum o sa ma duc direct in service.

Bafta la toti si drive safe. :lavolan:

Share this post


Link to post
Oricum dupa experienta zilelor trecute la cea mai mica problema aparuta nu o sa mai intreb pe forum o sa ma duc direct in service.

Bafta la toti si drive safe. :lavolan:

In cazul asta bafta multa si tie, o sa ai nevoie cand mai invata si ei cate ceva pe masina ta  <img src= S">

Share this post


Link to post

Salut tuturor.

In cazul in care va intereseaza, atasez noile preturi pt Lacetti - DDP.

Le-am primit azi pe mail de la un dealer. mai era specificat faptul ca pachetele nu pot fi modificate.

Sper ca am postat unde trebuie.

LACETTI_5_usi_2007___01.01.07.xls

Share this post


Link to post

Tocmai am avut parte de prima dezamagire din partea Lacetti-ului.

Desi nu prea imi place sa duc la limita masina, in urma unor probleme de familie, zilele trecute am fost nevoit sa bag piciorul mai tare in masina... adica la blana pe autostrada. Nu a vrut sa sara de 170 nici sa o omori. Se manifesta ca si cum ar fi fost limitata electronic ca sa zic asa. Aveam benzina de 98 in ea, masina era goala, adica eram doar eu in ea. Accelera bine pana la 165 dupa care trebuia sa te rogi de ea sa urce mai sus. Viteza maxima atinsa a fost 170. Am anvelope de iarna pe ea perfect echivalente umflate cu azot 185*60*15 in loc de 195*55*15 cu indice de viteza H (daca nu ma insel inseamna 210km/h), presiunea 2.1, vantul batea din laterala nu din fata. Masina are aproximativ 4000 de km, practic rodajul e terminat.

 

Are cineva vreo explicatie pentru care nu vrea sa atinga macar viteza maxima data de producator?

Este posibil sa fie limitata la 170?

 

Nu am timp sa ma duc in service zilele astea fiindca tocmai am fost anuntat ca persoana pe care m-am grabit sa o mai prind in viata zilele trecute tocmai a decedat.

 

Merci anticipat.

Share this post


Link to post

Limitata nu este la 170 ... eu am atins 200 (pe ceas) cu 3 persoane (in total) in masiina ... adevarul e ca de la 180 pana la 190 s-a dus cum s-a dus, dar de la 190 pana la 200 m-am rugat de ea.

P.S. Nu am avut acceleratia la blana, dar nici mult nu mai era.

P.S. 2 poate la tine Douz o fi fost si din cauza vantului ...

Share this post


Link to post

@Douz, cate ture ai la 170? Ai incercat sa urci tare in a 4-a si apoi sa dai 5?

Isi da drumul sigur, fara grija. Daca ai 4 mii da-i un reset si scoate-o la fugarit ;)

Share this post


Link to post

Nu sunt sigur, dar cred ca aproximativ 5100 ture... O sa verific joi cand plec iar la Craiova. :(

Ce este ciudat e ca accelereaza foarte usor pana la 160 dupa care moare... practic daca vrei sa mergi cu 140 si nu esti atent la bord te mai trezesti uneori cu 160 destul de usor (e vorba de secunde). Daca bagi piciorul in ea de la 110 sa zicem ajunge imediat la 160 dupa care pauza.

Edited by Douz

Share this post


Link to post

@Tommy la 180 are 5000 ture

Share this post


Link to post

Douz motoarele se comporta diferit.In mod normal performantele maxime se ating dupa 10k km.

Deci mai asteapta :)

Share this post


Link to post

Si la ce vant batea duminica pe autostrada era destul de greu sa atingi viteza maxima constructiva.Eu aveam impresia ca ma ia pe sus.

Edited by ovidiuc

Share this post


Link to post

Cum zice Ovi, si eu viteza maxima dupa 10 mii am prins-o, e drept ca nici nu am incercat-o inainte, dar incearca si cu alta benzina. La Cielo cu benzen de 95 ma rugam de ea sa treaca de 175, cu petrom de 99 se ducea frumos la 190+. Nu stiu ce 98 ai bagat tu.. incearca totusi si alta sa vezi cum se comporta.

Share this post


Link to post

@ovi_jer

Asa stiam si eu numai ca in cartea masinii scrie ca dupa 3000 de Km masina atinge performantele maxime.

@ovidiuc

Sambata i-am dat 170. Batea intradevar vantul, dar nu ca duminica, oricum batea din partea dreapta nu din fata. Masina a stat bine pe strada si sambata cand am alergat cu 170 si duminica la intoarcere cand am rulat cu 130-140. Am vazut ca batea tare vantul duminica dupa cum erau de inclinate tirurile dar multumita suspensiei nu prea l-am simtit. :)

@Tommy

Dupa primii aproximativ 1000 de km rulati bag numai Lukoil de 98. Sunt foarte multumit de consum cu aceasta benzina (vezi topicul despre consum Lacetti). Tind sa cred ca nu este cea mai prosta avand in vedere demarajul masinii si modul cum reactioneaza cand o calc in depasiri. Accelereaza destul de bine pana la 165 dupa care pauza. Pur si simplu numai creste turatia. Sincer nu vad de ce ar trebui sa bag o benzina de 99 ca sa ating viteza maxima data de producatorul care recomanda alimentarea cu benzina fara plumb de 95.

 

Merci la toti pentru raspunsuri. Sper sa aveti dreptate si sa fie din cauza ca nu si-a dat drumul motorul@vant puternic. Daca se dovedeste ca e din cauza benzinei o sa ma multumesc cu performante mai slabe in detrimentul unui consum foarte bun.

Edited by Douz

Share this post


Link to post
Am anvelope de iarna pe ea perfect echivalente umflate cu azot 185*60*15 in loc de 195*55*15 cu indice de viteza H (daca nu ma insel inseamna 210km/h),

Conform calculatorului de la Tyresave ai o eroare de 1,17% la citirea vitezometrului (cauciucuri mai mari in diametru), de unde se poate sa deduci o viteza maxima mai mica (asta daca nu cumva ai verificat cu GPS-ul). In plus cauciucurile de iarna sunt mai moi si cresc frecarea. Al treilea factor poate fi intr-adevar benzina. Eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci griji.

Share this post


Link to post

Pai 1.7% la 170 inseamna maxim 3km, dar mai e si eroarea naturala :) La cauciucuri de iarna, daca au presiunea corecta, mai ales daca sunt H cum a zis el, nu pierzi atat de mult, am dat 190 cu cauciucuri de iarna si-n cielo si-n toyota fara eforturi. Daca benzina zici ca e buna, si ai facut comparatii cu altele sa vezi cum trage aproape de puterea maxima si e in regula.. ramane ce a zis Ovi, motorul nu e inca lasat, nu toate se lasa la fel. Despre o limitare sub turatia de putere maxima nu poate fi vorba la nici o masina sub 150 de cai ;)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Am inteles. Oricum nu ma intereseaza sa merg cu viteze mai mari de 160 in general, dar mai exista si exceptii cand ai nevoie sa alergi si e bine sa stii pe ce te bazezi. O sa urmaresc evolutia masinii in urmatoarele luni pana la revizia de 15.000 de km. O sa fac mici teste cand o sa am ocazia pe 1-2 km de autostrada. Daca totus nu o sa se remedieze problema in 15.000 de km nici dupa ce voi reveni la anvelopele Hankook cred ca o sa dau un email la GM Southeast Europe sa vad ce zic si ei de chestia asta.

Merci mult la toti pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post

Revin cu o impresie noua. Exceptionale franele de pe Lacetti.

Ieri cand m-am intors din Craiova mi-au salvat viata atat mie cat si sotiei care era cu mine in masina.

Urcam o panta cu cca 110 Km/h cand la nici 50 de metrii in fata cred, cand am ajuns in varful pantei am vazut 3 masini pe sensul meu in depasire.

Primele 2 au intrat imediat pe banda lor ca trecusera de tir-ul pe care il depaseau. A treia o dacie nenorocita din 80 cu un inconstient care ar fi putut sa franeze si sa intre la loc in spatele tirului si-a continuat drumul. Am franat maxim si am intrat cu rotile dreapta in iarba ca sa pot evita. Odata cu mine a franat si soferul cu tirul si dobitocul cu dacia a trecut la milimetrii printre noi. Sincer nu am crezut ca pot opri la timp masina.

Probabil ca daca eram cu vechea masina, acum nu mai postam.

 

Bafta la toti si drive safe!

Share this post


Link to post

Zilele astea in timp ce parcam masina, semnalul postului radio la care ascultam a disparu pentru cateva secunde. Atunci am observat un oarecare zgomot de la servodirectie. Am oprit radio de tot si am inceput sa rotesc de volan, de fiecare data cand incepeam sa rotesc se auzea un zgomot care nu stiu sigur de unde vine dar are legatura directa cu servodirectia pentru ca apare doar cand rotesc de volan indiferent de directie. Zgomotul este ca de presiune a unui lichid sau unei curele care aluneca. Cu radio pornit nu prea se aude, de aceea nci nu mi-am dat seama daca a aparut mai demult sau este de cand am luat masina.

Am mai auzit asa si la alte masini dar numai cand se rotea de volan aproape de limita si rotile erau virate la maxim.

Este normal zgomotul la Lacetti imediat ce incepe sa se roteasca volanul?

Pentru ca in curand trebuie sa fac revizia de 15.000 si sa stiu ce sa le spun.

Zgomotul parca nu exista cand masina este pornita prima data, dar dupa ceva timp daca se ia de volan incepe sa se auda. Directia merge la fel de usor.

Edited by Dan55

Share this post


Link to post

Si eu, si perfidus avem acest zgomot ... un fel de suierat, scartait ?

Share this post


Link to post

Si la mine s-a auzit de vreo 2 ori. Un sunet gen suierat, ca si cum ar trece un lichid sub presuiune printr-o teava. In ambele cazuri era destul de frig afara si roata dreapta fata numai putea fi virata din cauza bordurii unde parcam masina si eu trageam ca taranul de volan.  <img src= S">

Share this post


Link to post

Este mai mult un suierat, zgomotul este persistent doar cand volanul este in miscare, daca se opreste din rotire volanul indiferent de pozitia rotilor sunetul inceteaza.

Nu sunt deranjat de zgomot atata timp cat se aude foarte incet (doar cu radio oprit) si directia merge usor, poate asa merge servo la Lacetti si este normal zgomotul.

Share this post


Link to post

Si eu am sesizat acest sunet. Ma gandeam sa trec pe la service sa cer lamuriri.

Share this post


Link to post

Am observat ca acel zgomot apare ori la frig (cand e frig afara) sau cand e ud pe jos ... si doar cand misti rotile pe loc !

Share this post


Link to post

Şi la mine se aude în schimb l-am considerat normal. Se aude doar la cald şi are un sunet asemănător unei coloane de lichid laminate. Ciudat este că se aude şi după oprirea motorului. Nu mă deranjează. Am auzit altele mai rele.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...